Sri Lanka Einreise

Sri Lanka zegt "Hello again!"

Informatie over de opening van de grens in Sri Lanka

Reizen naar Sri Lanka is momenteel niet mogelijk

Tot 31 mei is het niet mogelijk om naar Sri Lanka te reizen.

Sri Lanka opent zijn grenzen voor reizigers

Het is eindelijk zover: na negen maanden heeft Sri Lanka zijn deuren voor de wereld heropend! Vanwege het lage aantal besmettingen en de lage incidentie, heeft de regering van het land besloten de grenzen te heropenen en toeristen weer binnen te laten. Dus nu is het "hello again" op het paradijselijke eiland.

Aankomst in Sri Lanka is weer mogelijk sinds 21 januari. Sinds die dag is ook de luchthaven van Colombo open en ontvangt het internationale vliegtuigen.

Op deze pagina hebben we alle belangrijke feiten over de opening van de grens in Sri Lanka op een rijtje gezet.

Corona-situatie in Sri Lanka

Door het lage aantal coronagevallen is Sri Lanka een van de weinige reislanden wereldwijd dat momenteel niet als risicogebied bij het Duitse RKI staat vermeld.

Wilt u Nederland inreizen vanuit Sri Lanka? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen. Na een verblijf in Sri Lanka gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen via 0800-1202 of via coronatest.nl.

"Safe travel" concept in Sri Lanka

De toeristische autoriteit van het land heeft een concept voor "veilig reizen" ontwikkeld om uw verblijf op het eiland zo veilig en ontspannen mogelijk te maken. Dit concept omvat de volgende punten:

 • Reizigers moeten de eerste 14 dagen in een "Safe and secure Level 1" Hotel doorbrengen.
 • Gedurende deze tijd heeft u volledige bewegingsvrijheid in uw hotel en dus geen verplichte quarantaine na aankomst op de hotelkamer.
 • Excursiemogelijkheden zijn in beperkte mate mogelijk als de voorgeschreven beschermingsmaatregelen in acht worden genomen.
 • Extra PCR-tests zullen tijdens het verblijf in het hotel worden uitgevoerd.

Toeristenvisum in tijden van Corona

De toelatingseisen van Sri Lanka zullen bij heropening worden bijgewerkt. Nadat u een hotel heeft geboekt, kunt u een ETA-visum aanvragen. De huidige inreisregels schrijven voor dat naast het visum ook een negatief testresultaat moet worden getoond bij aankomst op de luchthaven.

Koop na het ETA-visum nog drie PCR-tests voor elk USD 40, die vervolgens ter plaatse in het hotel worden uitgevoerd. Deze kunt u ter plekke kopen. De hotels werken samen met geschikte laboratoria, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. U heeft ook een Covid-19-verzekering nodig voor Sri Lanka (12 USD voor een maand, kunt u ook in het hotel kopen), die van toepassing is bij een positief testresultaat tijdens uw verblijf.

Advies en boeking

Uw reis kan soepel van start gaan:

1. Meld vrijblijvend uw interesse in SpaDreams aan
2. Vraag advies aan onze experts en boek
3. Vraag een visum aan

Schrijf hier vrijblijvend in >>

"Safe and Secure Level 1"-hotels

Deze hotels zijn al gecertificeerd volgens "Safe and Secure Level 1":

Certificering wordt binnenkort verwacht voor deze hotels: 

 • -

Voordelen in één oogopslag

 • Omboeken en annuleren kosteloos tot 14 dagen voor aankomst
 • Gratis omboeken en annuleren tot 1 dag voor aankomst in het geval van een reiswaarschuwing
 • SpaDreams ziet af van eventuele omboekingskosten
 • Verzekerd als pakketreis met bescherming bij insolventie en beveiligingscertificaat


Regeling voor reiswaarschuwingen in detail

 • Gratis omboeken tot 1 dag voor aankomst
 • Gratis annuleren tot 1 dag voor aankomst


Regeling zonder reiswaarschuwing in detail

 • Gratis omboeken tot 14 dagen voor aankomst
 • Gratis annuleren tot 14 dagen voor aankomst


Let ook op

 • Geldig voor nieuwe boekingen met een boekingsperiode van 11 januari 2021 tot 30.06.2021 en een reisperiode van 11 januari 2021 tot 31 december 2021
 • Eventueel geboekte verzekeringen worden niet gerestitueerd; in geval van omboeking blijven ze behouden voor de nieuwe reis.
 • Bij annulering op basis van "zorgeloos boeken" wordt de gedane aanbetaling omgezet in een tegoed dat gebruikt kan worden voor een andere of latere reis. Op verzoek kan de reissom volledig worden uitbetaald tegen een administratiestoeslag van 30 euro per reiziger.
 • Als er al een reiswaarschuwing was op het moment van boeken, zijn de bepalingen van de sectie "Zonder reiswaarschuwing" van toepassing

FAQ - Veelgestelde vragen over de heropening van Sri Lanka

Nee. De "Safe and secure level 1" hotels vormen zogeheten Bio Bubbles waarin u zich de eerste 14 dagen na binnenkomst vrij kunt bewegen, mits uw eerste PCR-test na aankomst in het hotel negatief is. Excursies naar bezienswaardigheden zijn dan mogelijk gedurende deze tijd onder speciale veiligheidsmaatregelen, zolang geen van de andere PCR-tests positief is. Als de test positief is, wordt u overgebracht naar een ander deel van het hotel om isolatie mogelijk te maken.

Alle visa moeten online worden aangevraagd via het ETA-portaal van de immigratiedienst. Voordat u uw visum kunt aanvragen, moet u een bevestigde hotelboeking hebben. Het hotel zal een referentienummer verstrekken dat u moet opgeven in het gedeelte "Contactgegevens" van uw visumformulier. Daar wordt u om het "Adres in Sri Lanka" gevraagd, waaronder u de naam van uw hotel, het adres en het toegewezen referentienummer invoert.

Ja, het kost $ 12 (USD) voor een maand en kan voorafgaand aan deelname worden gekocht.

Ja. Na ontvangst van het visum moeten drie PCR-tests worden gekocht, die tijdens uw verblijf rechtstreeks bij het hotel worden uitgevoerd. De eerste PCR-test wordt bij aankomst in uw hotel voorafgaand aan het inchecken uitgevoerd. De tweede PCR-test wordt 5-7 dagen later uitgevoerd, de derde in de tweede week van uw verblijf. De prijs voor elke PCR-test is USD 40. U kunt de tests vooraf aanschaffen via een app of ter plaatse in het hotel, afhankelijk van het hotel waar u naartoe gaat.

Nee. Er worden momenteel geen uitzonderingen gemaakt voor reizigers die al zijn ingeënt. Dat betekent dat elke reiziger aan dezelfde eisen moet voldoen.

Met de opening van de grens zijn de hotels in Sri Lanka gedifferentieerd naar bepaalde categorieën. Van alle "Safe & Secure" -gecertificeerde hotels zijn "Level 1 hotels" de accommodatiedienstverleners en accommodatieverstrekkers die alleen kunnen worden geboekt door internationale toeristen tijdens de eerste 14 dagen van hun vakantie. Hotels van niveau 1 accepteren geen boekingen van lokale bewoners, en het is ook niet toegestaan ​​om evenementen of banketten voor lokale bewoners te organiseren. De medewerkers zorgen ervoor dat ze in quarantaine blijven voordat ze in contact komen met gasten.

Sri Lanka ontwikkelt momenteel een speciale app waarmee toeristen zich moeten registreren bij het binnenkomen van het land. Het is de bedoeling dat alle documenten (zoals testresultaten) toegankelijk zullen zijn via de app. Zodra deze app is voltooid, is de download verplicht voor toeristen. Dit is dan te vinden in de toelatingseisen van Sri Lanka.

De Ayurvedakuur kan worden gestart na het eerste negatieve testresultaat in het hotel (ca. 24 uur na aankomst). Ayurvedische behandelingen en de panachkarma-kuur kunnen worden uitgevoerd. Er zijn kleine uitzonderingen, zoals gezichts- en neustoepassingen, die slechts in beperkte mate worden uitgevoerd.

U kunt ook verschillende hotels boeken. In de eerste 14 dagen van uw verblijf kunt u alleen van hotel wisselen als het andere ook "Safe & Secure" -gecertificeerd is (niveau 1-gecertificeerd). Na 14 dagen kunt u naar andere hotels gaan, of het nu gaat om "Safe & Secure" Level 1 of Level 2 gecertificeerde hotels. Als het nieuwe hotel ook Level 1 gecertificeerd is, gelden dezelfde eisen als in de eerste 14 dagen van uw verblijf.