Sri Lanka Einreise

Sri Lanka zegt "Hello again!"

Informatie over de opening van de grens in Sri Lanka

Sri Lanka wacht op u

Wist u dat het momenteel mogelijk is om naar Sri Lanka te reizen? Lage incidenties en een veilig, succesvol concept maken onder andere Ayurveda behandelingen op het paradijselijke eiland mogelijk.

Op deze pagina hebben we de belangrijkste informatie voor u verzameld.

Reisadvies Sri Lanka | Ministerie van Buitenlandse Zaken

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/sri-lanka/reizen/reisadvies#anker-coronavirus 

"Safe travel" concept in Sri Lanka

De toeristische autoriteit van het land heeft een "Safe travel" concept ontwikkeld om uw verblijf op het eiland zo veilig en ontspannen mogelijk te maken. Hiermee zegt Sri Lanka "Hello again" en verwelkomt u terug nadat de grens is geopend.

We hebben de belangrijkste punten van dit concept voor u samengevat in de volgende grafiek:

 

Toeristenvisum in tijden van Corona

De toelatingseisen van Sri Lanka zijn bijgewerkt toen ze heropend werden. U kunt een ETA-visum aanvragen. De huidige inreisregels schrijven voor dat u naast het visum ook een negatief testresultaat (niet ouder dan 72 uur) bij aankomst op de luchthaven moet overleggen. Het testresultaat moet in het Engels beschikbaar zijn.

Profiteer van onze Flex Upgrade

We willen dat u vol verwachting aan uw volgende reis kunt denken. Daarom raden wij u aan om de "Flex Upgrade" te boeken en te profiteren van de aantrekkelijke voordelen die deze optie met zich meebrengt.

Uw voordelen op een rij:

  • Gratis omboeken en annuleren tot 14 dagen voor aankomst.
  • Beveiligd als pakketreis met insolventiebescherming en veiligheidscertificaat

Voor meer informatie over de "Flex Upgrade" bij SpaDreams, klik hier >>

 

"Safe and Secure Level 1" hotels

Hotels met deze certificering zijn beschikbaar voor niet-gevaccineerde en gevaccineerde reizigers:

"Andere gecertificeerde Safe & Secure" hotels

Hotels met deze certificering zijn beschikbaar voor gevaccineerde reizigers die bij aankomst op de luchthaven van Colombo een negatief PCR-resultaat hebben getoond en vervolgens het land willen verkennen met de "Travel Pass", b.v. tijdens een Ayurvedakuur.

FAQ - Veelgestelde vragen over de heropening van Sri Lanka

Nee. De "Safe and secure level 1" hotels vormen zogeheten Bio Bubbles waarin u zich de eerste 14 dagen na binnenkomst vrij kunt bewegen, mits uw eerste PCR-test na aankomst in het hotel negatief is. Excursies naar bezienswaardigheden zijn dan mogelijk gedurende deze tijd onder speciale veiligheidsmaatregelen, zolang geen van de andere PCR-tests positief is. Als de test positief is, wordt u overgebracht naar een ander deel van het hotel om isolatie mogelijk te maken.

Alle visa moeten online worden aangevraagd via het ETA-portaal van de immigratiedienst. Voordat u uw visum kunt aanvragen, moet u een bevestigde hotelboeking hebben. Het hotel zal een referentienummer verstrekken dat u moet opgeven in het gedeelte "Contactgegevens" van uw visumformulier. Daar wordt u om het "Adres in Sri Lanka" gevraagd, waaronder u de naam van uw hotel, het adres en het toegewezen referentienummer invoert.

Ja, het kost $ 12 (USD) voor een maand en kan voorafgaand aan deelname worden gekocht.

Ja. Na ontvangst van het visum moeten drie PCR-tests worden gekocht, die tijdens uw verblijf rechtstreeks bij het hotel worden uitgevoerd. De eerste PCR-test wordt bij aankomst in uw hotel voorafgaand aan het inchecken uitgevoerd. De tweede PCR-test wordt 5-7 dagen later uitgevoerd, de derde in de tweede week van uw verblijf. De prijs voor elke PCR-test is USD 40. U kunt de tests vooraf aanschaffen via een app of ter plaatse in het hotel, afhankelijk van het hotel waar u naartoe gaat.

Nee. Er worden momenteel geen uitzonderingen gemaakt voor reizigers die al zijn ingeënt. Dat betekent dat elke reiziger aan dezelfde eisen moet voldoen.

Met de opening van de grens zijn de hotels in Sri Lanka gedifferentieerd naar bepaalde categorieën. Van alle "Safe & Secure" -gecertificeerde hotels zijn "Level 1 hotels" de accommodatiedienstverleners en accommodatieverstrekkers die alleen kunnen worden geboekt door internationale toeristen tijdens de eerste 14 dagen van hun vakantie. Hotels van niveau 1 accepteren geen boekingen van lokale bewoners, en het is ook niet toegestaan ​​om evenementen of banketten voor lokale bewoners te organiseren. De medewerkers zorgen ervoor dat ze in quarantaine blijven voordat ze in contact komen met gasten.

Sri Lanka ontwikkelt momenteel een speciale app waarmee toeristen zich moeten registreren bij het binnenkomen van het land. Het is de bedoeling dat alle documenten (zoals testresultaten) toegankelijk zullen zijn via de app. Zodra deze app is voltooid, is de download verplicht voor toeristen. Dit is dan te vinden in de toelatingseisen van Sri Lanka.

De Ayurvedakuur kan worden gestart na het eerste negatieve testresultaat in het hotel (ca. 24 uur na aankomst). Ayurvedische behandelingen en de panachkarma-kuur kunnen worden uitgevoerd. Er zijn kleine uitzonderingen, zoals gezichts- en neustoepassingen, die slechts in beperkte mate worden uitgevoerd.

U kunt ook verschillende hotels boeken. In de eerste 14 dagen van uw verblijf kunt u alleen van hotel wisselen als het andere ook "Safe & Secure" -gecertificeerd is (niveau 1-gecertificeerd). Na 14 dagen kunt u naar andere hotels gaan, of het nu gaat om "Safe & Secure" Level 1 of Level 2 gecertificeerde hotels. Als het nieuwe hotel ook Level 1 gecertificeerd is, gelden dezelfde eisen als in de eerste 14 dagen van uw verblijf.