Ayurveda & Wellness

De ideale combinatie voor ontspanning en gezondheid

Uw perfecte vakantie met wellness en Ayurveda

Een medische behandeling die balans en welzijn belooft? Dit is precies wat u kunt verwachten bij een Ayurveda wellness retreat. Want de duizenden jaren oude Indiase geneeskunst bestaat niet alleen uit gezondheidsbehandelingen maar ook uit rustgevende massages, baden, ontspanningsoefeningen zoals yoga en nog veel meer.

De focus van elke wellness Ayurveda-kuur is balans en harmonie, d.w.z. het in harmonie brengen van lichaam en geest en zich inzetten voor het herstel van zowel de ziel als dat van het lichaam.

Ontdek hier wat een Ayurveda wellnessvakantie inhoud en waar u deze het beste kunt besteden.

Onze mooiste Ayurveda wellness hotels

Vindt uw innerlijke kern tijdens een korte Ayurveda- en wellnessvakantie

Ayurveda is gebaseerd op harmonie tussen lichaam en geest. Deze praktijk biedt veel voordelen, zoals het verminderen van stress, het elimineren van gifstoffen en het verbeteren van de bloedsomloop.

Ayurveda gecombineerd met wellnessbehandelingen zoals massages, stoombaden, voorhoofd- en kruidenaffusies of peelings, uitgevoerd in harmonieuze wellnessoases, is niet alleen een verwenprogramma, maar een essentieel onderdeel van elke Ayurveda-kuur. Bij SpaDreams vindt u echter ook specifieke arrangementen die uitsluitend bedoeld zijn voor mentale ontspanning.

Ayurveda wellness programma

Ayurveda Light

"Ayurveda Light" programma

De SpaDreams "Ayurveda Light"-programma's zijn expliciet gewijd aan ontspanning en het leren kennen van de Ayurvedische geneestheorie. Het bevat vaak vooraf bepaalde behandelingen die geschikt zijn voor alle dosha's (“tri-dosha”) en worden niet alleen aangeboden in speciale Ayurveda-accommodaties, maar ook in sommige wellnesshotels. 

Een lang weekend, alleen of met uw beste vriend(in), laat niets te wensen over. Veel gasten zeggen zelfs dat de Ayurveda behandelingen het wellnessweekend een extra dosis "exotisme" geven, wat vooral helpt om het dagelijkse leven in korte tijd te vergeten en uw ziel ontspannen te laten bungelen.

 

Ayurveda Anti-Stress

Ayurveda verjongings- en antistress programma's

Ayurveda verjongingskuur ("Rasayana-kuur") of Ayurvedische anti-stress programma's kunnen ook worden toegewezen aan het gebied "Ayurveda Wellness". Tijdens zo'n Ayurveda- en wellnessvakantie wordt u begeleid door gediplomeerde Ayurveda-artsen en massagetherapeuten, die zich zullen wenden tot uw persoonlijke behandelplan en uw individuele behoeften zullen behandelen. "Wellness", d.w.z. de aangename staat van "welzijn" is hier het doel en dit is zowel voor het lichaam als voor de geest gericht. Deze holistische benadering maakt de Ayurveda-wellnessprogramma's zo'n uniek concept, aangezien mentale en emotionele ontspanning zelden de focus is en er rekening mee wordt gehouden bij het selecteren van behandelingen en aanvullende oefeningen zoals yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen.

Ayurveda wellnesshotels en -resorts

Ontdek onze luxe wellnessresorts en professionele gezondheidscentra of bezoek een familiegerund Ayurveda-hotel. Het maakt niet uit wat u besluit, alle accommodaties zijn op 3 tot 5 sterren niveau en nodigen u uit om te ontspannen en bij te tanken.

Geniet van uw Ayurvedische wellnessvakantie met uitzicht op kristalheldere zeeën, besneeuwde toppen van de Alpen, stille bossen of weelderige weiden.

Unieke wellnessruimtes, die zijn gewijd aan uw ontspanning, bieden u een breed scala aan massages uit de Ayurvedische traditie en de traditionele Indiase geneeskunde.

Ayurveda Wellnesshotel

Typische wellness Ayurveda kuur arrangement

  • Bepaling van het Dosha-type: Iedereen wordt geboren met een bepaalde verhouding van drie dosha's (vata, pitta en kapha), die samenwerken op lichaam en geest. Een Ayurvedische Ayurveda- en wellnessbehandeling begint dan ook vaak met een uitgebreid consult met de arts, waarin uw dosha wordt bepaald. De Ayurveda specialist maakt dan een behandelplan op maat voor u.
  • Ayurvedische Massages: De Ayurveda massages maken deel uit van het standaardprogramma van bijna elk Ayurveda wellnessarrangement. De meest voorkomende vorm van Ayurvedische massage, Abhyanga, is een oliemassage voor het hele lichaam die u een diep gevoel van veiligheid geeft, en zorgt voor een zachte huid en ontspannen spieren. Een andere massagetechniek is Garshan, de ruwe zijden handschoenmassage. Dit is een droge massage waarbij u letterlijk voelt hoe uw stofwisseling en bloedsomloop gestimuleerd worden. Het werkt als een soort peeling, waarna uw huid als herboren aanvoelt.
  • Kruidenbehandelingen: Ayurvedische leer staat ook bekend om het gebruik van een grote verscheidenheid aan geneeskrachtige kruiden. Zo kunt u uzelf onderdompelen in een aromatisch bad met kruiden en bloemen en de wereld om u heen vergeten. Blijf genieten van kruideninhalaties, voorhoofdschenken met warme kruidenolie en kruidenoliepakketten.
  • Ontspanningstechnieken: De focus van een wellnessvakantie met Ayurveda ligt duidelijk op mentale ontspanning. Onder begeleiding leert u de technieken van de juiste ademhaling en neemt u deel aan yogalessen.
  • Ayurveda dieet: Door middel van Ayurvedische catering leert u de basisprincipes van de Ayurvedische keuken. Op deze manier ontdekt u de voordelen van Ayurvedische kruidengeneeskunde en een evenwichtige voeding.

De beste bestemmingen voor Ayurveda- en wellnessreizen in Europa

Deutschland

Duitsland

In Duitsland zijn vooral de Beierse Alpen, het Zwarte Woud en het Harzgebergte aantrekkelijk met adembenemende natuurbelevenissen en romantische oude steden. In het hart van Berlijn zijn er tal van gezondheids- en wellnesscentra met een focus op Ayurveda, waardoor u het dagelijkse leven zelfs in de drukte van de hoofdstad vergeet.

Schweiz

Zwitserland

Het geluid van een beekje, bedauwde berglucht, met sneeuw bedekte bergtoppen en dichte bossen zijn slechts een deel van dit kleine maar belangrijke land om de effectiviteit van de oudste Indiase geneeskunst te ervaren en om uw welzijn te verbeteren.

Österreich

Oostenrijk

Bovenal is Tirol een oase van harmonie en welzijn. Ver weg van de dagelijkse stress vindt u hier de rust die u nodig heeft om uw batterijen op te laden en uw levenshouding te versterken. 

De mooiste reisbestemmingen voor een Ayurveda wellnessvakantie in Azië

Indien

India

India, dat rijk is aan weelderige bossen, meren en bergen en waar geneeskrachtige kruiden in overvloed aanwezig zijn, is de thuisbasis van 's werelds grote ayurvedische centra. Deze traditionele geneeskunde, die enkele duizenden jaren geleden werd geboren en die filosofie, alternatieve geneeskunde, spiritualiteit en levenskunst combineert, is nergens authentieker dan in India, het land van oorsprong van Ayurveda.

Sri Lanka

Sri Lanka

In Sri Lanka kunt u professionele Ayurveda behandelingen verwachten op het hoogste niveau. Geniet van de tropische sfeer met pittoreske zandstranden en adembenemende koraalriffen. Talrijke tempels en spectaculaire straatfestivals beloven culturele ervaringen.

Thailand

Thailand

Is er een betere manier om te ontspannen dan met een wandeling langs de zee, beboste bergen, kristalheldere meren en bergbeekjes of indrukwekkende tempelcomplexen tijdens een Ayurveda wellnessretraite? Hier heeft u de keuze tussen moderne, comfortabele resorts en authentieke Ayurveda-hotels ver buiten de toeristische steden.

Bali

Bali

Als u ernaar streeft uw huid en spieren te genezen, uw geest te zuiveren en uw ziel te regenereren, dan is Bali een van de beste adressen voor uw Ayurveda- en wellnessvakantie. Omdat Bali het toonbeeld is van vrede, spiritualiteit en sereniteit. Als u deze rust eenmaal heeft geïnternaliseerd, is de weg vrij om uw lichaam en geest te ontgiften en uzelf open te stellen voor nieuwe ervaringen.

Alle Ayurveda wellness arrangementen op een rijtje

FAQ over Ayurveda & wellness

Wat is Ayurveda wellness?

Ayurveda wellness vat alle inhoud van een Ayurveda-behandeling samen die gericht is op blijvende ontspanning. Typische Ayurveda-wellnessbehandelingen zijn onder meer ayurvedische massages, ayurvedische voorhoofdgietingen en baden met ayurvedische kruiden. Ontspanningstechnieken zoals yoga en meditatie zijn ook veel voorkomende componenten van een Ayurveda-wellnessarrangement.


Wat is een ideale duur voor een Ayurveda wellnessvakantie?

Een Ayurveda-wellnessweekend kan voldoende zijn om te ontspannen en te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven. Dit geldt vooral voor onze aanbiedingen "Ayurveda Light". Echt voordelige verjongings-, regeneratie- en antistressaanbiedingen beginnen met een duur van een week, maar kunnen voor onbepaalde tijd worden verlengd, wat natuurlijk altijd zorgt voor betere en diepgaandere resultaten.


Wat kan ik verwachten van een Ayurveda wellnessweekend?

Een Ayurveda wellness weekend biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met Ayurveda. Met Ayurvedische massages en meditatie komt u helemaal tot rust. Door de Ayurvedische catering en ook door de Ayurvedische kookcursussen, die in sommige Ayurveda resorts worden aangeboden, leert u koken volgens uw dosha-type.


Wat is een geschikte duur voor een Ayurveda wellnessreis?

Een Ayurveda-wellnessweekend kan voldoende zijn voor ontspanning. Dit geldt vooral voor onze aanbiedingen "Ayurveda Light". Echt voordelige verjongings-, regeneratie- en antistressaanbiedingen beginnen met een duur van een week, maar kunnen voor onbepaalde tijd worden verlengd, wat natuurlijk altijd zorgt voor betere en diepgaandere resultaten.


Wat kost een vakantie met wellness en Ayurveda bij spadreams.nl?

Voor minder dan 200 euro krijgt u 3 nachten Ayurveda wellness bij spadreams.nl.


Wat zijn de mooiste bestemmingen voor een wellnessvakantie met Ayurveda?

De Aziatische landen India, Sri Lanka, Thailand en Bali behoren tot de beste bestemmingen voor een wellness Ayurveda-kuur. Maar u kunt ook heerlijk ontspannen met Ayurvedische wellnessbehandelingen aan de Noordzee, de Baltische Zee of in de Alpen.

Alle Ayurveda en wellness aanbiedingen