Ayurveda kuren in Kerala

Authentieke Ayurveda in Zuid-India

Ayurveda retreats in Kerala - een detox paradijs

Ayurveda kuren bestaan ​​al eeuwen, maar nooit eerder kreeg het zoveel aandacht als nu. Voor degenen die balans zoeken met de natuur en erkennen dat alle levende wezens een gemeenschappelijke basis hebben, is Ayurveda een perfecte manier van leven. Kerala is een van de meest paradijselijke plekken in India en is daarom een ​​uitstekende reisbestemming voor authentieke Ayurveda behandelingen van alle soorten.

Een Ayurveda reis naar Kerala biedt een omgeving die verjongend en ontspannend is, terwijl Ayurvedische behandelingen helpen het lichaam te zuiveren en te versterken. De staat Kerala met heeft een tropische klimaat en ligt in het zuiden van India. Het werd oorspronkelijk gesticht door de Ayurveda mannen die hier meer dan 3000 jaar geleden naartoe verhuisden. Hier worden de genezende krachten van de typische Ayurveda gecombineerd met het unieke Ayurveda-klimaat van Kerala.

De flora in Kerala is erg divers. Er is een tropische vegetatie met palmbomen en bananenplantages. Met palmbomen omzoomde witte zandstranden nodigen uit tot heerlijke wandelingen waar u het leven van alledag achter u kunt laten. De Ayurveda-therapeuten in Kerala zijn experts op het gebied van stressverlichting en stellen u in staat uw gedachten de vrije loop te laten.

Onze beste authentieke Ayurveda resorts in Kerala

Ayurveda kuren in Kerala - Een onvergetelijke Ayurveda vakantie

Een Ayurveda kuur in Kerala is een geweldige ervaring voor iedereen die van Ayurveda houdt of voor het eerst Ayurveda doet. Het kan tot zes weken duren, maar moet minstens drie dagen zijn. Ayurveda kuren kosten tijd, maar het effect kan tot 10 jaar aanhouden.

Na het eerste gesprek zal de Ayurveda-arts bepalen welk type Dosha in uw lichaam voorkomt. Ayurveda-artsen behandelen lichaam, geest en ziel gelijk en stellen zo een behandelplan op volgens uw dosha's:

  • Ayurveda behandelingen met remedies om het lichaam te zuiveren
  • Maskers gemaakt van verfrissende kruiden en specerijen
  • Ayurveda massages met helende oliën die passen bij uw Dosha
  • Drink Ayurvedische thee en soepen volgens uw specifieke dosha
  • Yoga- en bewegingsprogramma's, aangepast aan leeftijd en constitutie

Ayurveda-koks verwennen u met verse nationale en internationale lekkernijen, afgestemd op uw kuurplan op basis van uw dosha. Onze Ayurveda-arrangementen bevatten meestal volpension, maar sommige hotels bieden ook halfpension aan. Voor een eenvoudig verblijf of als begeleider kunt u ook gewoon genieten van het uitgebreide culinaire ontbijtbuffet.

Ayurveda Behandlung Shirodhara

Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in deze Indiase geneeskunde, zijn er seminars en Ayurveda kookcursussen aangeboden waarvoor u van harte bent uitgenodigd. De Personal Ayurveda Clinic biedt ter plaatse uw geselecteerde dagtochten of een speciaal weekprogramma om uw Ayurveda kuur in Kerala tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Na de Ayurveda kuur in Kerala is er een afsluitend gesprek met de arts om er zeker van te zijn dat de behandeling is geslaagd.

Ayurveda Programma's in Kerala

Ayurveda Abnehmkur in Kerala

Ayurveda afvalkuren

Volgens de Ayurveda moet het lichaam in zijn natuurlijke balans worden gehouden. De kuur behandelt bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen en stofwisselingsstoornissen om de oorzaak van uw overgewicht te achterhalen. Het doel van deze kuur is om u te helpen uw ideale gewicht te bereiken door middel van Ayurvedische voeding en een bijzondere combinatie van verschillende toepassingen zoals yoga en meditatie. Het is belangrijk om uw lichaam te ontgiften, op te ruimen en uw energiestofwisseling duurzaam in balans te brengen en de stofwisseling te bevorderen.

In de eerste stap wordt een voedingsplan opgesteld dat is afgestemd op de behoefte van de patiënt. Uw lichaam moet in evenwicht worden gebracht door passende voedingsmaatregelen en problemen die worden aangepakt. U en uw lichaam zullen positief veranderen en fitter zijn na dit Ayurveda kuur.

Ayurveda Abnehmkur in Kerala

Panchakarma kuur

Panchakarma kuur is een uitgebalanceerd programma van verschillende methoden om lichaam en geest te reinigen en zo een breed scala aan ziekten te behandelen, zoals de huid, het cardiovasculaire systeem, de urinewegen, het bewegingsapparaat en gewrichten, de stofwisseling of het maag-darmkanaal.

Voor de Panchakarma of Ayurveda detox kuur wordt meestal een duur van minimaal 14 dagen aanbevolen. Het doel van deze kuur is om het lichaam te ontgiften, de lever te ontlasten en op een natuurlijke manier stress en afvalstoffen te verlichten zodat de stofwisseling beter gaat werken. Het bestaat uit vijf elementen, die allemaal essentieel zijn voor de mens: voeding, yoga, meditatie en Ayurvedische massages met zowel oliën als kruiden.

De Ayurveda ontgiftingskuur wordt meestal in drie stappen uitgevoerd: de voorbereidende fase Puvakarma, de vijfvoudige zuiveringen Panchakarma en de nabehandeling Paschatkarma. Van de oorspronkelijke vijf reinigingstechnieken worden er meestal maar drie gebruikt, vooral voor Europese gasten: Virechana - de klysma-kuur met ghee-kokosolie of sesamolie, Nasya - de behandeling van neus en voorhoofdsholte, en de Vasti-darmklysma. Panchakarma is een intensief reinigingsritueel met gebeden tot Shiva, de god van de vrede.

Ayurveda Wellness in Kerala

Ayurveda Wellness

Een wellness Ayurveda kuur is een reis naar ons zelfgenezingsproces. Het zorgt voor balans tussen lichaam, geest en ziel en geeft u nieuwe kracht. De kuur bestaat uit verschillende toepassingen zoals massages, kruidenpakketten of gezichtsbehandelingen met helende oliën. Ook worden verschillende toepassingen zoals yoga, meditatie of ademhalingstechnieken gebruikt. Kruidenthee en levenselixers zoals ghee of honing worden ook gebruikt.

Er is geen vaste duur voor een wellness Ayurveda kuur, omdat dit persoonsafhankelijk is. De focus ligt op de weging van de levensfasen en de daarbij behorende eisen. De Ayurveda wellnesskuur is dan ook gebaseerd op de individuele behoeften die u vooraf samen met een Ayurveda therapeut heeft gedefinieerd.

Ayurveda resorts in Kerala - leer het leven weer te waarderen

Ayurveda betekent "de kunst van het leven" en betekent zoiets als "ontspannen en uw goed voelen". En dat is precies wat u hier te wachten staat. De wooneenheden van de Ayurveda resorts en hotels met 3 tot 5 sterren niveau variëren van eenvoudige bungalows tot luxe villa's, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze bieden de gasten veel flair en sfeer met traditionele meubelstijlen, mozaïeken of kleuren.

De accommodaties zijn rustig gelegen - sommige in zogenaamde Ayurveda Villages - maar toch het beste startpunt voor excursies en tours, bijvoorbeeld naar de backwaters. Aangezien de meeste van onze retraites in de buurt van het strand liggen, zult u bij een Ayurveda kuur in Kerala een adembenemend uitzicht op de turquoise zee ervaren. Vanuit andere Ayurveda hotels en resorts kunt u genieten van het uitzicht op beboste bergen.

Onze Ayurveda hotels en resorts bieden meestal volpension aan, in sommige gevallen ook halfpension. Het Ayurveda-personeel is erg goed opgeleid en gediplomeerde Ayurveda-therapeuten voeren alle behandelingen op het hoogste niveau uit. Healing hands verwennen u met massages in een van de ruime behandelruimtes en in de relaxruimtes vindt u de rust die u verdient. Sommige Ayurveda hotels hebben zelfs een sauna, waar u heerlijk kunt ontspannen..

Ayurveda Resorts in Trivandrum, Kerala

Onze beste authentieke Ayurveda resorts in Kerala

FAQ - Ayurveda in Kerala

Welke reistijd wordt aanbevolen voor een Ayurveda reis naar Kerala?

Kerala in het zuiden van India heeft een relatief constant klimaat. De temperaturen komen niet onder de 25 graden en komen niet hoger dan gemiddeld 33 graden.


Welke taal wordt er in Kerala gesproken?

De officiële talen in India en dus ook in Kerala zijn Hindi en Engels.


Heb ik een visum nodig voor een Ayurveda reis naar Kerala?

Reizigers moeten een e-Visum aanvragen voordat ze aan hun Ayurveda kuur in Kerala beginnen. Het is niet mogelijk om op de luchthaven een visum te verkrijgen bij het binnenkomen van India.


Hoeveel kost een Ayurveda kuur in Kerala bij SpaDreams?

Een klassieke Ayurveda kuur met een duur van 7 nachten kunt u bij ons boeken vanaf 210 € per persoon. Panchakarma kuren van 2 weken of langer zijn te boeken vanaf ongeveer € 800 per persoon. De prijzen zijn inclusief accommodatie, behandelingen en volpension. Daarnaast bevatten onze Ayurveda-arrangementen - afhankelijk van de ligging van het hotel - meestal inclusief een excursie naar de backwaters of andere excursies, en ook de transfer van en naar de luchthaven.


Hoe kan ik besparen op het boeken van een Ayurveda hotel in Kerala?

Vraag naar last minute of all inclusive aanbiedingen op onze website of bij onze experts. Ook voor vroegboekers hebben we altijd mooie kortingen.


Zijn alle Ayurveda reizen op spadreams.nl met een vlucht?

We zoeken graag voor u een aanbieding met vlucht voor uw Ayurveda kuur in Kerala. De meeste van onze Ayurveda resorts en retreats bevinden zich in de buurt van Trivandrum Airport. De transfer naar deze hotels is meestal inbegrepen in de pakketprijs. Andere hotels bieden transfers aan vanaf de luchthavens Cochin, Calicut, Kannur of Mangalore of we kunnen de transfer voor u regelen.


Welke retreat biedt de beste Ayurveda kuur aan in Kerala?

Al onze SpaDreams partnerhotels zijn zorgvuldig geselecteerd en bieden authentieke Ayurveda kuren aan. Opgeleide en gekwalificeerde Ayurveda-specialisten, artsen en therapeuten begeleiden de behandelingen. Zowel wij als de Ayurveda resorts en hotels hechten veel waarde aan het bieden van hoogwaardige Ayurveda ervaringen.

Alle Ayurveda aanbiedingen in Kerala