Nepal

Ayurveda in Nepal

Waar zou u naartoe willen reizen?
Wat zoekt u?
Wanneer hoe lang
99% klanttevredenheid
Beste prijsgarantie
Experts met meer dan 40 jaar ervaring
Gepersonaliseerde service

Authentieke Ayurveda in het Land van de Himalaya

U zult uw Ayurveda vakantie doorbrengen, omringd door de toppen van de Himalaya. Laat u betoveren door de cultuur van het verre Oosten en traditionele geneeskunsten tijdens uw Ayurveda kuur in Nepal. Hier vindt u uw Ayurveda resort en ervaart u fysieke en mentale balans. Volgens de Ayurvedische geneeskunde is herstel de basis van onze gezondheid. Het lichaam reageert op externe en interne prikkels. Dit is precies waar een Ayurveda kuur in Nepal begint. Voel hoe spanning ontspanning wordt en vanaf het eerste moment van uw verblijf kunt u de stress van alledag achter u laten en puur geluk ervaren.

Andere populaire reisbestemmingen

Populaire onderwerpen

Luxe Ayurveda resorts in het hart van Azië

Azië wordt beschouwd als de oorspronkelijke bron van yoga en meditatie, die een integraal onderdeel zijn van een Ayurveda kuur en onontbeerlijk met elkaar verbonden zijn. Getrainde yogi's nemen u mee in de wereld van de filosofische bewegingstheorie op idyllische stranden en mediteren met u in de schaduw van kokospalmen. Holistische massages en oliekuren ronden uw Ayurveda retreat in Nepal af en zorgen voor een aangenaam gevoel van rust.

Een Ayurveda kuur in Nepal betekent een ultiem ontgiftings- en verwenprogramma op het hoogste niveau. Zo vindt u tijdens uw verblijf uw weg terug naar innerlijke balans.

Boek een passende Ayurveda kuur in Nepal

Nepal Meditatie

Welke Ayurveda arrangement in Nepal u kiest, hangt vooral af van uw persoonlijke doelen. Bij ons heeft u de mogelijkheid om een ​​dagbehandeling, een Ayurveda weekend of een intensieve Ayurveda behandeling van maximaal drie weken te boeken.

Voor de start vindt een eerste consult met een Ayurveda-arts plaats. Hier wordt uw persoonlijke Dosha-type bepaald en op basis daarvan wordt een op u afgestemd behandelplan voor uw kuur gemaakt. Na afronding van uw Ayurveda kuur in Nepal vindt er een afsluitend gesprek plaats en bereidt de Ayurveda specialist u voor op het dagelijkse leven dat u thuis mag verwachten.

Ayurveda kuren omvatten doorgaans klassieke behandelingen zoals Ayurveda massages, traditionele voorhoofddouches, hoofdmassages en stoombaden. Een integraal onderdeel van een Ayurvedische kuur in Nepal zijn meditaties, yoga en ontspannings- en rekoefeningen. Deze worden aangepast aan leeftijd en lichamelijke conditie en uitgevoerd door therapeutische trainers.

Ayurveda betekent in Nepal het duurzaam versterken van de gezondheid. Ayurvedische kookcursussen worden aangeboden, evenals interessante lezingen over Ayurveda. Individuele dagtochten naar de meest betoverende plekken in Nepal zorgen voor een gevarieerd en onvergetelijk vrijetijdsprogramma.

Gecertificeerde Ayurveda-koks, die u verwennen met vers bereide specialiteiten, zorgen voor uw culinair genot. Vegetariërs, veganisten of gasten met een voedselintolerantie zullen uiteraard dienovereenkomstig worden gevoed. U kunt ervoor kiezen om half- of volpension te boeken of gewoon te genieten van het Ayurvedisch ontbijt.

Ayurveda behandelingen en programma's in Nepal

Panchakarma kuur

Panchakarma kuur

De Panchakarma kuur bestaat uit drie fases, te beginnen met de voorbereiding. Geklaarde boter, verrijkt met waardevolle kruiden, wordt meerdere dagen op een lege maag geserveerd. Hierdoor worden diepgewortelde afvalstoffen en gifstoffen losgemaakt. In de tweede fase worden de opgeloste verontreinigingen verwijderd via de darmen, mond, neus en huid. De therapeut bepaalt op basis van uw lichamelijke conditie welke van de reinigingsrituelen wordt toegepast. De ontgifting wordt ondersteund door oliemassages en stoombaden. Tijdens deze behandeling krijgt u een licht dieet. De derde fase is gewijd aan fysiek en mentaal welzijn met behulp van yoga, lichte oefeningen en meditatie.

Ayurveda gewichtsverlies

Ayurveda gewichtsverlies

Ayurveda gewichtsverlies betekent niet het opgeven van voedsel, maar eerder luisteren naar de oorspronkelijke behoeften van het lichaam. U leert welke voedingsmiddelen u echt bevredigen in plaats van lukraak deel te nemen aan algemeen consumentengedrag. In de Ayurvedische keuken betekent voeding pauzeren, mindfulness beoefenen en met plezier eten. Authentieke Ayurveda in Nepal is er vast van overtuigd dat niet alleen slechte voeding de belangrijkste reden is voor gewichtsproblemen. De verminderde stofwisseling is hier net zo belangrijk als een verandering in het dieet. Ontgifting en zuivering zijn een integraal onderdeel van een Ayurvedische gewichtsverlieskuur. Dit in de vorm van darmspoeling en ontgiftende massages, oliekuren en stoombaden.

Ayurveda wellness

Ayurveda wellness

Dit is de lichte vorm van Ayurveda arrangementen in Nepal. Hier ligt de focus op mindfulness, meditatie en het herontdekken van innerlijke rust. Uw Ayurveda-behandelingen zijn gericht op gezonde voeding, warme olie-infusies en ontgiftende massages. Ayurveda in Nepal doet niet erg denken aan de westerse geneeskunde. Wat in dit land een welzijnsprogramma is, wordt al duizenden jaren beoefend in de Aziatische geneeskunst om de gezondheid te herstellen. Traditionele stoombaden, massages en yoga oefeningen worden gebruikt om verloren energie terug te winnen en het lichaam te helpen begrijpen en de ziel te genezen.

Dit kunt u verwachten van onze Ayurveda resorts in Nepal

Laat u verwennen tijdens uw Ayurveda kuur in Nepal in een 5 sterren premium hotel, dompel onder in een Tibetaans klooster of in een speciaal ingericht Ayurveda retreat. Veel van de accommodaties zijn heel luxe en liggen op toplocaties.

Ayurveda hotels richten zich op het helen van lichaam en geest en het creëren van een balans tussen mens en natuur. Onze Ayurveda retreats worden gerund door ervaren en gecertificeerde Ayurveda artsen en therapeuten met jarenlange ervaring.

Afhankelijk van de geboekte categorie verblijft u in comfortabele een- en tweepersoonskamers tot exclusieve suites. De meeste Ayurveda resorts hebben ruime wellness ruimtes met binnen- en buitenzwembaden, evenals sauna's, stoombaden en therapeutische baden. Goed uitgeruste fitnessruimtes zijn standaard in veel van de hotels, evenals het aanbod van speciale lichaamsmassages om te ontspannen, te ontgiften en te zuiveren.

Geselecteerde hotels bieden ook Ayurveda kookcursussen aan onder professionele begeleiding. Gecertificeerde dieetchefs zorgen voor culinaire geluksmomenten en serveren uitgebreide lokale en internationale gerechten, die altijd vers en volgens uw kuurplan worden geserveerd.

Fantastische bestemmingen voor uw Ayurvedische kuur in Nepal

Pokhara

Pokhara

De stad Pokhara ligt in een vallei aan het Phewa-meer, dat wordt omringd door het Annapurna-gebergte en een adembenemend panorama biedt. Het Phewa-meer is ideaal voor roei- en waterfietstochten tijdens uw Ayurveda vakantie in Nepal. Een ander hoogtepunt van Nepal is Devi's Fall, een kleine waterval. Daarnaast is Pokhara een prima startpunt voor gezellige wandelingen.

Vrije tijd wordt door de Ayurveda gasten ook vaak gebruikt voor een kleine pauze in de vorm van meditatie en ontspanning, omdat het zachte geluid en de frisse lucht een feest voor de zintuigen zijn.

Kathmandu

Kathmandu

Zodra u gewend bent aan de drukte in de straten van Kathmandu, bezwijkt u voor de charme van de Nepalese hoofdstad aan de voet van de Himalaya. Kathmandu biedt tal van redenen voor een Ayurveda reis naar Nepal. Historische tempels laten niet alleen de harten van cultureel enthousiaste mensen sneller kloppen. De magie van deze stad, die een van de mooiste van Azië is, en de vriendelijke inwoners laten u nog lang na uw Ayurveda vakantie in Nepal eten. Ook de omgeving is een hoogtepunt tijdens uw bezoek aan Kathmandu. Wandelingen door de natuur bieden een adembenemend uitzicht op de Himalaya en de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld.

FAQ - Tips voor uw Ayurveda reis in Nepal

Wat is de aanbevolen verblijfsduur voor een Ayurveda kuur in Nepal?
Is een Ayurvedische kuur in Nepal voor iedereen geschikt?
Hoe vind ik het juiste Ayurveda resort in Nepal voor mij?
Wat is de beste reistijd voor een Ayurveda vakantie in Nepal?
Kan ik een Ayurveda kuur in Nepal combineren met een rondreis?