Ayurveda in Europa

Ontdek authentieke Ayurveda dicht bij huis

Holistische Ayurveda retreats in Europa

Trakteer uzelf op wat rust en stilte met een Ayurveda retreat in Europa. De mogelijkheden, waar u uw Ayurveda reis precies doorbrengt, zijn bijna eindeloos. U heeft de mogelijkheid om uit de meest pittoreske natuurlijke landschappente kiezen.

In Portugal en Spanje wordt u betoverd door idyllische kustlijnen, kleurrijke havensteden, schilderachtige dorpjes of vulkanische eilanden met mediterrane flair. Zelfs Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben talrijke Ayurveda hotels die authentieke Ayurveda vakanties in Europa aanbieden. Ontspan op de stranden van de kusten van de Noordzee en de Baltische Zee, ontdek de adembenemende uitzichten op de bergen aan de voet van de Alpen of duik diep in de helende krachten van talrijke kuuroorden en klimatologische kuuroorden. Tijdens uw Ayurveda vakanties in Italië en Griekenland zult u een hele nieuwe kant van uzelf tegenkomen in de mediterrane sfeer. Uitgebreide wandelingen langs de zee ondersteunen uw ontspanning en regeneratie.

Ayurveda kuren in Europa geven u de rust waar u naar op zoek was, en geeft u de energie die u nodig heeft om het dagelijks leven aan te pakken. 

Onze beste authentieke Ayurveda retreats in Europa

Europese Ayurveda arrangementen

De accommodatie biedt over het algemeen verschillende Ayurveda pakketten aan waaruit u kunt kiezen. De aangeboden Ayurveda behandelingen verschillen niet alleen in inhoud, maar ook in duur. Een korte Ayurveda vakantie, geeft u bijvoorbeeld de kans om te ontspannen en uit te schakelen, zelfs als u heel weinig tijd over heeft. Veel yoga retreats bieden een lichte versie van Ayurveda aan, met enkele speciale Ayurvedische massages om het programma af te ronden.

Langere Ayurveda programma's van zeven nachten of langer, hebben daarentegen een intensiever effect en hebben een positief effect op uw lichaam. Voordat uw Ayurveda therapeuten u in de watten leggen met hoofd-, gezichts- en volledige lichaamsmassages, voeren zij een consult met u. Dit consult dient om uw Dosha-type te bepalen en een concreet behandelplan op maat te maken! Door bijvoorbeeld stoombaden en inhalaties, maar ook het typische voorhoofdsolie opgieten brengen de Ayurveda-specialisten uw dosha's weer in balans en versterken ze het immuunsysteem. Om een ​​ontspannend effect te bereiken, kunt u vaak yoga-, meditatie- of ademhalingsoefeningen aan uw therapieplan toevoegen.

Ayurveda programma's in Europa

Ayurveda in Europe Panchakarma

Panchakarma

Wilt u uw lichaam ondersteunen door het zelfgenezend vermogen te activeren? Bent u op zoek naar een betere gezondheid en welzijn in uw dagelijks leven? Dan is een Panchakarma programma de juiste keuze voor u. Door rustgevende massages met oliën en kruidenstempels laten de Ayurveda-experts gifstoffen en afvalstoffen uit uw weefsels vrij om ze vervolgens uit uw lichaam te verwijderen door bijvoorbeeld spoelingen of klysma's.

Ayurveda in Europe Fasting Detox

Ayurveda vasten en detox

Het Ayurvedisch vasten en ontgiften heeft tot doel metabolische afvalproducten en gifstoffen uit uw lichaam te verwijderen en het te helpen regenereren. In tegenstelling tot klassiek therapeutisch vasten, vereisen Ayurveda detox programma's niet dat u zich onthoudt van vast voedsel, maar in plaats daarvan uw voedselinname tot een minimum beperkt en ervoor zorgt dat u alleen voedsel van hoge kwaliteit vol waardevolle voedingsstoffen consumeert.

Ayuruveda in Europe Wellness

Ayurveda wellness

Een wellness Ayurveda programma in Europa biedt u een pauze van uw dagelijkse stress en helpt u uzelf te centreren. Verzachtende oliemassages en kruidenbehandelingen kalmeren u zenuwstelsel en brengen u weer in innerlijke balans. Ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen zullen het ontspannende effect van uw Ayurveda wellnessbehandeling versterken.

Ayurveda hotels in Europa

U kunt een schijnbaar eindeloos aantal accommodaties boeken voor uw Ayurveda reis in Europa. Beslis of u liever verblijft in een gezellig Ayurveda hotel direct in de Zwitserse bergen, in een mediterraan modern spa- en wellnessresort aan de Portugese kust, of in een klassiek Ayurveda retreat midden in de Duitse bossen.

Alle Europese Ayurveda hotels en retreats hebben drie tot vijf sterren en bieden u de mogelijkheid om te ontspannen in zwembaden of sauna's. Veel accommodaties liggen midden in een idyllische, natuurlijke omgeving, zodat u de tijd van uw Ayurveda vakantie in Europa gewoon vergeet met activiteiten zoals wandelen, nordic walking, stand-up peddelen of zwemmen. Tijdens uw gehele Ayurveda kuur begeleiden ervaren Ayurveda-specialisten u, zodat u zich altijd goed verzorgd voelt. De opgeleide en gekwalificeerde Ayurveda-artsen komen vaak uit India of Sri Lanka, wat betekent dat u kunt profiteren van authentieke traditionele Indiase wijsheid dicht bij huis.

Ayurveda spa Europe

De mooiste bestemmingen voor Ayurveda in Europa

Ayurveda in Germany Neu Schwanstein

Duitsland

In de maritieme flair van Noord-Duitsland, aan de Noordzee- of Oostzeekust, profiteert u van een gezond zeeklimaat en uitgebreide strandwandelingen. Het zuiden van Duitsland betovert u met het schilderachtige bergpanorama van de uitlopers van de Alpen. De rust van de natuur aan het Bodenmeer of de Chiemsee laat u tot rust komen en uzelf opnieuw centreren. Zelfs in het hart van Duitsland kunt u interessante rotsformaties ontdekken, tijdens wandelingen in Saksisch Zwitserland of een serene boswandeling in het Sauerland of de Eifel.

Ayurveda in Europe Portugal

Spanje & Portugal

Voel de zachte zeebries op uw huid terwijl u het bloemeneiland Madeira verkent of slentert langs de gouden stranden van de Algarve in het zuiden van Portugal. Ook kunt u tijdens uw Ayurveda kuur in Europa een bezoek brengen aan de kleurrijke hoofdstad Lissabon en een hap nemen uit de relaxte levenshouding van de Portugezen. Spanje lokt u met zijn kleurrijke eilanden. Op Tenerife ontdekt u vulkanisch gesteente, terwijl Mallorca witte zandstranden aan uw voeten heeft.

Onze tip: Combineer uw Ayurveda retreat in Portugal met een citytrip in Lissabon. Ontdek de beroemde architectuur, maak een ritje met de beroemde trams of geniet gewoon van lokale delicatessen. Ontdek waarom zoveel mensen van deze stad zijn gaan houden!

Ayurveda in Europe Austria Switzerland

Oostenrijk & Zwitserland

Bloeiende kruidenweiden, besneeuwde bergtoppen en kristalheldere meren laten u tijdens uw Ayurveda-vakantie Zwitserland en Oostenrijk in harmonie met de natuur ontdekken. U kunt Ticino verkennen tijdens tal van activiteiten, zoals wandelen, nordic walking of fietsen. Spa's en klimaatkuuroorden verrijken uw Ayurveda kuur.

Italië & Griekenland

Kijk in de schaduw van olijfbomen uit over de zee en beland uiteindelijk in het land van de goden. Treed in de voetsporen van de Griekse mythologie in de Griekse hoofdstad Athene en ontdek het grootste bergmassief van Griekenland tijdens uitgebreide wandelingen op de berg Olympus. Maar ook Toscane met zijn pittoreske wijngaarden nodigt u uit om te ontspannen tijdens uw Ayurveda kuur in Europa. Voel een diepe rust aan de oevers van het Gardameer of verken steden, zoals Rome, Venetië of Milaan.

Onze beste Ayurveda resorts in Europa

FAQ - Ayurveda in Europa

Wat is de beste reistijd voor een Ayurveda reis naar Europa?

In de zomermaanden heeft u in alle Europese landen meestal geluk met het weer en valt er minder regen. Maar ook in het voor- of najaar kunt u uw Ayurveda kuur in Europa doen, ver weg van de toeristische drukte. In de winter bieden vooral de besneeuwde streken in Zwitserland of Oostenrijk u een absoluut winterparadijs.


Hoe vind ik het juiste Ayurveda resort in Europa voor mij?

De verschillende Ayurveda hotels en resorts in Europa bieden u allemaal heel verschillende Ayurveda-arrangementen aan. Als ontspanning en een rustgevende time-out centraal staan tijdens uw Ayurveda reis, dan is een Ayurveda-wellnesskuur iets voor u. Intensievere Ayurveda kuren krijgt u met een Panchakarma kuur. Op spadreams.nl heeft u de mogelijkheid om de verschillende Ayurveda-accommodaties te filteren op bestemming en gewenste duur, zodat u uiteindelijk in een directe vergelijking de perfecte Ayurveda hotel of resort voor u kunt kiezen.


Wat is een geschikte duur voor een Ayurveda kuur in Europa?

Zowel korte Ayurveda kuren als langere kuren kunnen in Europa worden geboekt en individueel worden geselecteerd op basis van uw beschikbare tijd.


Welk land is het beste voor een Ayurveda kuur?

U kunt overal in Europa een geweldige Ayurveda hotels en resort vinden. Het is belangrijk om gecertificeerde professionals te vinden die u tijdens uw verblijf begeleiden, zodat u zoveel mogelijk kunt profiteren van uw behandelingen.

Alle Ayurveda hotels in Europa