Ayurveda & Yoga

Harmonie voor lichaam, geest en ziel

Ayurveda & yoga

Zowel Ayurveda als yoga zijn afkomstig uit India en hun doel is het holistische welzijn van het individu. Eenvoudig uitgelegd, yoga is gericht op het harmoniseren van lichaam en geest door middel van ademhalingsoefeningen en lichaamscontrole, terwijl Ayurveda zich richt op het fysieke en mentale welzijn van het individu door middel van veranderingen in voeding en levensstijl, evenals behandelingen.

De geschiedenis en leringen van yoga en Ayurveda zijn veel rijker en dieper. Het zijn twee onderling verbonden takken van dezelfde grote boom, die parallel aan elkaar evolueren. We laten u de overeenkomsten en verschillen zien en hoe u de combinatie van Ayurveda en Yoga kunt integreren in uw levensstijl en een basis kunt leggen voor een gelukkig en gezond leven en een ontwaakt zelfgevoel.

Onze meest populaire Ayurveda & yoga retreats

De Ayurveda- en yogavakantie - Vind uzelf terug

Ayurveda is een holistische traditionele geneeskunde die tot doel heeft de gezondheid te behouden en ziekten te behandelen. Bepaalde levensstijlrituelen ondersteunen dit proces, zoals het regelmatig beoefenen van yoga. Dit komt omdat yoga een spirituele oefening is; het laat uw lichaam en geest ruimte maken voor levensveranderende omstandigheden, waardoor het een geweldige basis is voor een Ayurveda yoga retreat.

Ayurveda en yoga retreats

Een verblijf in een van onze wereldwijde partnerhotels is een inspirerende en vreugdevolle levenservaring. Vind de juiste balans in een luxe resort, wellnesshotel, gezondheidscentrum of afgelegen toevluchtsoord. Geniet van de rust van het dagelijks leven in prachtig ingerichte een- en tweepersoonskamers of trakteer uzelf op een weelderige luxe suite voor uw Ayurveda vakantie. Alle hotels en resorts bevinden zich op toplocaties met een prachtig uitzicht op kristalhelder water, weelderige groene weiden of imposante bergketens. U kunt eersteklas opgeleide artsen, therapeuten en erkende alternatieve beoefenaars met vele jaren ervaring en uitgebreide kennis verwachten. Ruime wellnessruimtes zorgen voor een unieke feelgoodfactor en meelevende therapeuten laten u tijdens ontspannende massagesessies uw dagelijkse leven volledig vergeten.

Ayurveda & yoga exotic location

Holistische genezingsprogramma's voor lichaam, geest en ziel

Uw Ayurveda yoga-reis begint met een bezoek aan een Ayurvedische arts, die uw dosha's zal bepalen en vervolgens een geïndividualiseerd behandelplan zal opstellen. Deze dosha's, met de namen Vata, Pitta en Kapha, beïnvloeden uw humeur en gezondheid, en kunnen vervolgens uw geluk beïnvloeden als ze uit balans raken. Volgens Ayurveda komt dit omdat iedereen een dominante dosha heeft die ze moeten kennen om harmonie tussen de drie dosha's te creëren. Uw dieet tijdens uw Ayurveda- en yogavakantie wordt hierop aangepast en er wordt vers voedsel geselecteerd dat past bij uw constitutietype.

Als aanvulling op de fysieke reiniging helpt een Ayurveda-team u om mentale ontspanning te bereiken. Met grote gevoeligheid passen deskundige wellnesstherapeuten eeuwenoude helende technieken toe voor mentale reiniging, zoals ayurvedische massages van het hele lichaam, stoom- en helende baden en voorhoofdsolieafgietsels. Om lichaam en geest te verenigen, zijn er dagelijkse yogasessies gepland om uw Ayurveda yoga retreat af te ronden. Veel yoga-instructeurs zullen ervoor zorgen dat sessies pranayama bevatten, een yogapraktijk die zich richt op ademhaling.

Geselecteerde excursies kunnen uw zintuigen prikkelen met prachtige ervaringen en garanderen een geslaagde Ayurveda- en yoga-spavakantie. Als u geïnteresseerd bent, bieden veel hotels de mogelijkheid om meer te leren over Ayurveda tijdens een workshop of Ayurvedische kookles.

Ayurveda & yoga overlooking foggy hills

Populairste Ayurveda- en yogabestemmingen

Ayurveda & yoga India

India

Een spiritueel verblijf in India dat Ayurveda en yoga combineert met bezoeken aan heilige en exotische plaatsen. Hier zorgt u voor uw fysieke, emotionele en spirituele aspecten terwijl u een Indiaas avontuur beleeft.

Ayurveda & yoga Sri Lanka

Sri Lanka

Ervaar hoe uw innerlijke zelf reageert, met behulp van Ayurvedische behandelingen en zachte yogasessies, terwijl u naar uzelf zoekt en geniet van de mogelijkheid om te communiceren met een vriendelijke lokale bevolking en kennis te maken met de unieke Sri Lankaanse cultuur door middel van enkele activiteiten in een rustige omgeving.

Ayurveda & yoga Bali

Bali

Met een Ayurveda- en yogavakantie op Bali vind u uw innerlijke balans in een weelderige en weelderige omgeving. Het Indonesische eiland is een oase van rust en ontspanning die u ziel wakker maakt en u helpt de ware harmonie tussen lichaam en geest te vinden.

Ayurveda & yoga Spain

Spanje

In een warme, rustige en groene omgeving biedt Spanje u een detox-, yoga- en wandelreis, gekoppeld aan Zuid-Europese charme, op het hoogste niveau, geschikt voor mensen die liever een Europese reis maken.

Ayurveda & yoga Austria

Austria

Ontsnap aan uw dagelijkse routine en sluit u aan bij deze Ayurveda yoga retreat om te genieten van uitgebreide lichaamsbeweging, frisse berglucht en diepe ontspanning. In het adembenemende landschap van de Oostenrijkse Alpen kunt u ontspannen en weer in contact komen met uw lichaam en geest.

Ayurveda & yoga Germany

Duitsland

Kom bij van het dagelijkse leven en begin aan een reis met een Ayurveda- en yogavakantie in Duitsland. Van de Beierse Alpen in het zuiden met verbazingwekkende schoonheid in elk seizoen tot de zandige kusten in het noorden. Duitsland biedt vele plaatsen van rust en verademing.

Onze beste Ayurveda & yoga resorts

FAQ - Ayurveda & yoga

Wat is de relatie tussen Ayurveda en yoga?

Het gemeenschappelijke doel van beide disciplines is het behouden van de gezondheid en het behouden van de balans tussen lichaam en geest. Beide komen voort uit eeuwenlange praktijk en oude Indiase wijsheid om een echt holistische wellness-ervaring te bieden om lichaam, geest en ziel te verenigen.


Wat maakt de combinatie van Ayurveda en yoga zo uniek?

Ayurveda is individueel. De behandeling is afhankelijk van de toestand van de patiënt. Het is gericht op het wegnemen van oorzaken. Yoga daarentegen opent de geest, heeft een spiritueel effect en versterkt het zenuwstelsel. Deze combinatie is belangrijk voor welzijn en een gelukkig leven.

Alle Ayurveda en yoga aanbiedingen