Ayurveda in Duitsland

Holistische Ayurveda behandelingen in het hart van Europa

Levensvreugde met Ayurveda in Duitsland

U hoeft niet altijd ver weg te vliegen om een ​​hemelse Ayurveda reis te beleven. Tijdens een Ayurveda kuur in Duitsland ervaart u de heerlijke combinatie van wijsheid uit het Verre Oosten en het lokale natuurlandschap. In een vertrouwde omgeving gaat u op reis naar regeneratie, ontspanning en langdurige gezondheid. Terwijl jij u volledig concentreert op het ontgiften en reinigen van uw lichaam, laat u alle stress achter u en breng uw dosha's weer in balans.

Tijdens uw Ayurveda vakantie in Duitsland zijn er bijna talloze reisbestemmingen die u kunt ontdekken. Geniet van de maritieme flair van Noord-Duitsland en kom eindelijk tot uzelf aan de Noordzee- of Oostzeekust. Laat u betoveren door het schilderachtige bergpanorama in Zuid-Duitsland of dompel u tijdens wandelingen onder in de idyllische natuur van de Rhön of het Odenwald.

Onze beste hotels voor uw Ayurveda reis in Duitsland

Ontdek het perfecte Ayurveda pakket

Elke Ayurveda hotel biedt u verschillende Ayurveda pakketten aan waaruit u kunt kiezen. Ayurveda wellnesskuren geven u welzijn en ontspanning met oliemassages. Rasayana-kuren richten zich in plaats daarvan op anti-veroudering en verjonging. Traditionele Panchakarma kuren zijn daarentegen gericht op het reinigen, ontgiften en helen van uw lichaam. De duur van de Ayurveda kuur in Duitsland wordt vaak bepaald door het type Ayurveda pakket. Terwijl u wellness Ayurveda kuren voor een korte verblijf kunt boeken, in de vorm van een Ayurveda dagkuur of een Ayurveda weekend, wordt de duur van Panchakarma kuren meestal gesteld op een langere periode van zeven nachten, of beter nog, 14 dagen.

Voordat de behandelingen van uw Ayurveda reis in Duitsland beginnen, houden Ayurveda-specialisten een gesprek met u, waarin uw individuele dosha- of constitutietype wordt bepaald. Op basis van uw constitutie stelt uw Ayurveda-arts of specialist vervolgens een behandelplan op waarin zowel behandelingen als voeding zijn opgenomen en dient ter oriëntatie.

Met Ayurvedische behandelingen zoals hoofd-, gezichts- en volledige lichaamsmassages (verschillende vormen van Abhyanga) met warme kruidenoliën, komt u echt tot rust. Ontspanningsmethoden zoals yoga, meditatie en ademhalingstechnieken versterken dit effect. Ontbijt, half- of volpension is beschikbaar in alle accommodaties. Het Ayurvedische dieet omvat veganistische, lactosevrije en glutenvrije opties.

Ayurveda programma's in Duitsland

Ervaar verschillende Ayurveda behandelingen in Duitsland

Panchakarma Ayurveda Deutschland

Panchakarma kuur

Om uw lichaam diep te ontgiften en van binnenuit te zuiveren, is een Ayurveda Panchakarma kuur de beste kuur voor u. Met de Ayurvedische reinigingskuur vermindert u de stofwisselingsafval in uw lichaam en versterkt u uw immuunsysteem. In een eerste stap maken uw Ayurveda-therapeuten met massages gifstoffen en afvalstoffen uit uw weefsels los. Drainageprocedures, zoals douchen of klysma's, ondersteunen de uitscheiding van stofwisselingsproducten. In de laatste opbouwfase neemt u Ayurvedische medicijnen in de vorm van kruiden om de natuurlijke genezing en regeneratie van uw lichaam te bevorderen.

Ayurveda Rasayana in Deutschland

Rasayana kuur

Laat u verrassen door de revitaliserende en verjongende effecten van een rasayana. Regenererende massages en behandelingen met kruiden, in combinatie met Ayurvedische voeding, geven u een stralende uitstraling en een jeugdige teint. Terwijl uw levensenergie weer begint te stromen, krijgt u een dynamisch gevoel van lichtheid dat u door uw dagelijkse leven voert. De Rasayana kuur is geschikt als begeleiding tijdens moeilijke overgangsfasen in het leven.

Goldene Milch - traditionelles indisches Getränk

Ayurveda vastenkuur

Een Ayurveda detox of vastenkuur combineert Ayurvedische behandelingen met speciale maaltijden die geschikt zijn voor het Ayurvedisch vasten. In vergelijking met andere therapeutische vastenkuren is de Ayurveda detoxkuur meestal minder streng en kunt u ook vast voedsel eten. Sommige van onze Ayurveda hotels in Duitsland bieden ook strengere ontgiftingskuren aan, waarbij u alleen Ayurvedische vastende soepen en thee consumeert. De ontgiftingskuur wordt aangevuld met Ayurvedische producten en kruidenpreparaten volgens uw dosha's.

Wellness Ayurveda in Deutschland

Ayurveda wellness

Eindelijk alle dagelijkse stress achter u laten en gespannen spieren losmaken, dat kan met een Ayurveda wellnesskuur in Duitsland. Verzachtende behandelingen met warme oliën, zoals het klassieke Shirodhara-voorhoofdschenken, of kruidenstempels kalmeren uw zenuwstelsel en leiden u naar ontspanning. Geniet van de lichtheid die u heeft bereikt en verhoog het ontspannende effect van uw Ayurveda retreat met yoga, meditatie of ademhalingsoefeningen.

Ayurveda retreats en spa hotels in Duitsland

Of u nu op zoek bent naar een klassiek Ayurveda hotel in de buurt van bergen, een gezellig Ayurveda centrum aan de oever van het meer of moderne Ayurveda hotels- en retreats in geneeskrachtige kuuroorden - Duitsland biedt u een verscheidenheid aan Ayurveda-accommodaties. Alle Ayurveda hotels en retreats hebben een 3 tot 5 sterren niveau en zijn gelegen in een idyllische omgeving, zodat u uw Ayurveda vakantie in Duitsland in harmonie met de natuur kunt organiseren.

Laat u gedurende de gehele duur van uw kuur begeleiden door ervaren Ayurveda-therapeuten, van wie velen uit India of Sri Lanka komen. Ervaar diepe ontspanning met anti-stress massages met kruidenstempels of laat uw zorgen achter in het warme kruidenbad. De Ayurveda-experts van Ayurveda hotels helpen u de juiste behandelingen voor uw behoeften te vinden. 

Modern Ayurveda Spa Europe

Reisbestemmingen voor uw Ayurveda kuur in Duitsland

Ayurveda Deutschland Lünebuger Heide

Noord-Duitsland

Laat u betoveren door de veelzijdige charme van het noorden met Ayurveda kuren in Duitsland. In de maritieme flair van de Noord- en Oostzeekust kunt u genieten van lange wandelingen over eindeloze zandstranden, terwijl het rustgevende geluid van de golven u vergezelt en de zon in de zee zakt. Tijdens uw Ayurveda reis kunt u in het Weserbergland in Nedersaksen ook wandelingen maken door het glooiende heuvellandschap van de paarse bloemenzee van de heide of langs kabbelende rivieren in het Weserbergland in Nedersaksen.

Ayurveda Deutschland

Oost-Duitsland

Ontmoet magische rotsformaties tijdens het wandelen door het Saksische Elbezandsteengebergte en vindt uw weg terug in harmonie met de natuur. Langs de Elbe staan ​​talloze Elbe-kastelen opgesteld aan de oever in Dresden, die u per boot of tijdens een dagtocht kunt verkennen. In het Saksische Ertsgebergte profiteert u van schone lucht en geneeskrachtige thermale bronnen in Bad Schlema, Oberwiesenthal of Altenberg.

Ayurveda Deutschland Vulkaneifel

West-Duitsland

Wandel een stuk van de Jakobweg in het Sauerland. Te midden van groene dalen, lang uitgestorven vulkaankegels en interessante rotsen kunt u in het Nationaal Park Eifel nieuwe energie opdoen en uw liefde voor de natuur op de Eifelsteig herontdekken. Noordrijn-Westfalen zal u verrassen met de wilde paarden van Dülmen en een prachtig uitzicht over het Bergische Land vanaf het boomtoppenpad in Panarbora. Geurige bloemenweiden wisselen af ​​met kabbelende beekjes en bieden u de perfecte plek om met Ayurveda in Duitsland uw weg terug te vinden naar uw eigen centrum.

Schwarzwald Ayurveda Deutschland

Süddeutschland

Während Ihnen die klare Gebirgsluft des Allgäus um die Nase weht und Sie voller Ruhe über blühende Kräuterwiesen wandern, liegt Ihnen in Bayerns Alpenvorland ein absolutes Bergpanorama zu Füßen. Aktivieren Sie bei Aufenthalten in Baden-Württembergs Heilbädern Ihre Selbstheilungskräfte. Die insgesamt 34 Thermalbäder bündeln die heilsamen Kräfte der Natur und ergänzen Ihren Ayurveda Urlaub in Deutschland optimal durch wohltuende Bäder. Erkunden Sie im Schwarzwald die malerische Natur rund um den Titisee, der Ihnen Ruhe und Ausgeglichenheit schenkt.

Onze populairste Ayurveda hotels voor Ayurveda reizen in Duitsland

Ayurveda kuur en authentieke Ayurveda in Duitsland

FAQ - Ayurveda in Duitsland

Wat is een geschikte duur voor een Ayurveda vakantie in Duitsland?

Langere Ayurveda kuren van zeven nachten of langer helpen u een bijzonder diepgaand effect op uw gezondheid en welzijn te bereiken, wat ook op lange termijn uw dagelijks leven zal verrijken. Ayurvedische korte verblijven, zoals een Ayurveda-dagkuur of een weekend, bieden u een goede gelegenheid om kennis te maken met Indiase behandelmethoden te ervaren.


Wat is een gecertificeerde Ayurveda kuur in Duitsland?

Zorg er bij het kiezen van uw Ayurveda kuur voor dat alle Ayurveda-therapeuten een grondige opleiding en jarenlange ervaring hebben. Bij gecertificeerde Ayurveda kuren in Duitsland voeren de Ayurveda-specialisten voor aanvang van de behandeling altijd een Ayurveda-consult met u uit, waarin uw Dosha-type wordt bepaald en een behandelplan wordt opgesteld. We hebben onze SpaDreams-partnerhotels al zorgvuldig geselecteerd, zodat de Ayurveda programma's worden begeleid door gekwalificeerde specialisten.


Wat zijn de beste Ayurveda hotels in Duitsland?

Zodat u de beste Ayurveda hotels in Duitsland kunt vinden, biedt spadreams.nl u de mogelijkheid om alle Ayurveda-aanbiedingen te vergelijken. Voordat u boekt, kunt u uw gewenste Ayurveda-pakket bekijken en het juiste Ayurveda hotel kiezen.


Welches Hotel bietet die beste Ayurveda-Kur in Deutschland an?

All unsere Fit Reisen Partnerhotels sind sorgfältig daraufhin überprüft worden, dass dort authentische Ayurveda Behandlungen von ausgebildeten und zertifizierten Ayurveda Ärzten bzw. Spezialisten überwacht und von Therapeuten durchgeführt werden.


Worden Ayurveda-kuren in Duitsland vergoed door de zorgverzekering?

Als de behandelingen en aanvragen aansluiten bij de indicatie, is het soms mogelijk om subsidies te krijgen van de zorgverzekeraar. Vraag het na bij uw wettelijke of particuliere zorgverzekeraar of dit in uw geval ook mogelijk is en wat u daarvoor nodig heeft.


Wat zijn de kosten voor een Ayurveda kuur in Duitsland bij SpaDreams?

Kortere Ayurveda kuren met 2 overnachtingen boekt u bij ons al vanaf 280 euro per persoon. Bij een Ayurveda week met 7 nachten, liggen de prijzen bij ons tussen 980 en 2500 euro per persoon.


Hoe kan ik besparen op mijn Ayurveda reis naar Duitsland?

Voor lage prijzen, houd onze aanbiedingen in de gaten, zoals last minute, all-inclusive of vroegboekkortingen. Onze experts adviseren u ook graag persoonlijk.

Alle Ayurveda aanbiedingen in Duitsland