Ayurveda retreats

Een toevluchtsoord voor holistische genezing

Maak opnieuw verbinding met uzelf in onze Ayurveda retreats

Naarmate ons moderne leven drukker wordt, beginnen we onszelf vaak te verliezen in de drukte van onze overdreven geplande dagen. Soms moeten we gewoon de tijd nemen om ons los te maken van het leven om weer in contact te komen met onszelf. Een Ayurveda-retreat is daar perfect voor! We bieden Ayurveda retreats over de hele wereld aan in mooie resorts en hotels met all-inclusive pakketten die zijn ontworpen om u te helpen. Deze pagina geeft u alle informatie die u nodig heeft om de perfecte Ayurveda retreat voor u te vinden met rustige accommodatie, mindful yoga en meditatie, verwenbehandelingen en heerlijk eten!

Onze meest populaire Ayurveda retreats

Dit bieden onze Ayurveda retreats

Een ontspannen Ayurvedische retreat begint met serene accommodatie in een prachtig resort. De kamers zijn ontworpen om u te helpen tot rust te komen, waarbij vaak elementen uit de natuur worden gebruikt om een rustgevende en helende omgeving te creëren. Daarnaast bieden de meeste resorts vele prachtige faciliteiten, waaronder zwembaden, tuinen, speciale yoga- en meditatieruimtes, rustige spa- of behandelkamers, waar u veel tijd zult besteden aan het opnieuw verbinden met uzelf en uw omgeving.

De Ayurveda behandelingen zijn een essentieel onderdeel van elke Ayurveda retreat. Na een gesprek met een Ayurveda arts heeft u een op maat gemaakte plan voor uw persoonlijke gezondheids- en welzijnsdoelen, waardoor u de kans krijgt om uw dagelijkse zorgen en stressoren volledig los te laten terwijl u wordt verwend door therapeuten en personeel. Door oliemassages, stoombaden, kruidenstempelmassages en vele andere behandelingen, zult u voelen dat uw lichaam de spanning begint los te laten die zich in de loop van de tijd heeft opgebouwd. Alle medewerkers zijn opgeleid en bieden u niets anders dan de beste ervaring, van de warme en gastvrije ontvangst tot eersteklas behandelingen en deskundige Ayurvedische kennis.

Om uw Ayurveda retreat af te ronden, zult u ook genieten van heerlijke Ayurvedische culinaire hoogstandjes. Uw maaltijden en dieetplan worden ook op uw individuele behoeften afgestemd. De meeste Ayurveda retreats zijn all-inclusive, wat betekent dat aan al uw wensen wordt voldaan wanneer u aankomt.

De mooiste bestemmingen voor een Ayurveda retreat

Alluring India

Alluring India

India is niet alleen de geboorteplaats van Ayurveda, maar ook de thuisbasis van een lange geschiedenis en cultuur die millennia teruggaat. Dit prachtige schiereiland herbergt ook een verscheidenheid aan klimaten en bestemmingen, variërend van uitgestrekte zandstranden tot de adembenemende Himalaya. 

Ayurveda in India

beach in Sri Lanka

Exotic Sri Lanka

Dit eiland, vaak de parel van de Indische Oceaan genoemd, biedt een groot aantal prachtige bestemmingen. Of u nu in de buurt van de zee wilt blijven en de golven tegen de kust wilt horen beuken of naar de natuur wilt luisteren terwijl de zon ondergaat over de weelderige jungle in het hart van het land, er is een Ayurvedisch resort voor u!

Ayurveda in Sri Lanka

Ayurveda in Thailand

Spiritueel Thailand

Ayurveda retreats zijn vaak erg spiritueel en helpen mensen om door middel van mindfulness contact met zichzelf te maken. Wat is een betere plek dan Thailand met glinsterende tempels en oogverblindende kustlijnen.
Ontdek de geheimen van spiritualiteit tijdens een Ayurveda retreat in Thailand, het 'land van de glimlach' en warme gastvrijheid.
 

Ayurveda in Thailand

Mallorca, Spain

Veelzijdig Europa

Ayurvedische retraites zijn ook dichter bij huis te vinden op enkele van de meest verbluffende locaties in Europa. Of u nu een klassiek kuuroord in Duitsland wilt bezoeken, de warme kusten van Spanje of Portugal wilt ervaren, of gewoon een Ayurvedisch toevluchtsoord wilt combineren met goed Italiaans eten of wijn, Europa biedt het allemaal! Verken de briljante samensmelting van Europese landschappen en de genezingskunst uit het Verre Oosten.

Ayurveda in Europe

De meest populaire soorten Ayurveda retreats

Young woman practicing yoga at sunset

Ayurveda & Yoga

Vaak omschreven als een klassiek duet. Ayurveda behandelt de kwalen van het lichaam en brengt de dosha's in balans, terwijl yoga u helpt om uw geest en ziel weer in balans te brengen terwijl u opnieuw contact maakt met uw lichaam. Yoga is een integraal onderdeel van elke Ayurvedische retraite en wordt vaak voorgeschreven door Ayurvedische artsen en therapeuten. De yogacursussen zijn voor zowel beginners als gevorderden!

Onze Ayurveda & yoga aanbiedingen >>

Woman in green dress holding lotus flower shaped candle

Ayurveda & Meditatie

Meditatie helpt u bewustzijn en mindfulness te trainen. Net als yoga helpt meditatie u weer in contact te komen met uzelf en leert het u te luisteren naar uw innerlijke stem. Door het lichaam te behandelen met Ayurveda en de geest en ziel met meditatie, begin u uzelf weer te vinden, waardoor u uiteindelijk meer kracht en rust krijgt om de dagelijkse stressoren met gemak met succes aan te pakken.
 

Onze Ayurveda & meditatioe aanbiedingen >>

 

 

hot stones, candles, oil and a white orchid flower

Ayurveda & Wellness

Stress bouwt zich in de loop van de tijd op, waardoor we ons vaak onwel voelen. Tijd vinden om te ontspannen en tot rust te komen en te luisteren naar wat uw lichaam nodig heeft, is vaak moeilijk. Ayurveda wellnessretraites bieden u de kans om van top tot teen in de watten te worden gelegd.

 

Onze Ayurveda & wellness aanbiedingen >>

 

 

ayurvedic herbs and ingredients for detox

Ayurveda & Detox

Drukke levens betekenen ook dat we de neiging hebben ons lichaam te verwaarlozen, fastfood te eten of het onnodig te mediceren. Het lichaam heeft hulp nodig om zichzelf weer in balans te brengen en gifstoffen die zich in de loop van de tijd hebben opgehoopt, af te voeren. Ayurvedische detox ondersteunt de natuurlijke reinigingsprocessen van het lichaam met behandelingen en natuurlijke kruidenmengsels die een diepe reiniging mogelijk maken.

Onze Ayurveda & detox aanbiedingen >>

De beste Ayurveda-kuren om te boeken tijdens uw Ayurveda-retreat

Ayurveda Panchakarma

Panchakarma betekent "vijf procedures" en beschrijft de 5 methoden die worden gebruikt om het lichaam grondig te reinigen. Het wordt aanbevolen voor een langer verblijf (minimaal 14 nachten) en voor iedereen die dieperliggende aandoeningen of ziektes wil doorgronden. U wordt tijdens de Panchakarma-therapie vergezeld door een Ayurvedische arts die u deskundige begeleiding zal geven en er ook voor zal zorgen dat uw lichaam op de kuur reageert.

Ayurveda Rasayana

Rasayana is een ayurvedisch verjongingsprogramma, bedoeld om u te helpen ontspannen, tot rust te komen en u weer licht te voelen. Het ondersteunt het lichaam bij het bevorderen van zijn natuurlijke immuniteit en processen, uiteindelijk bedoeld om u te helpen een langer en gezonder leven te leiden.

Ayurvedic back treatment with dough ring and oil

Onze meest populaire Ayurveda retreats

FAQ – tips voor uw Ayurveda retreat keuze

Hoe lang moet een Ayurveda retreat duren?

Ayurveda retreats kunnen al vanaf 7 nachten beginnen. Ayurveda-artsen raden echter een minimum van 12-14 nachten aan om echt de volledige effecten van de behandelingen en kuren te voelen.


Hoe kan ik besparen bij het boeken van een Ayurveda retreat?

Ayurveda retreats zijn al een geweldige deal, omdat meestal alles is inbegrepen: accommodatie, medische check-up, behandelingen en eten. Als het u lukt om ruim van tevoren te boeken, dan kunt u profiteren van early bird deals! Ook in het regenseizoen zijn er leuke aanbiedingen. Veel Ayurveda-specialisten raden aan om tijdens regenseizoenen te reizen, omdat het weer positieve effecten heeft op het lichaam en de behandelingen.


Is een Ayurveda retreat geschikt voor iedereen?

Ayurveda retreats zijn geschikt voor iedereen. Veel medische aandoeningen hebben ook baat bij Ayurvedische retraites, maar u kunt het beste de reisexperts van SpaDreams raadplegen. Voordat u boekt, kunnen we contact opnemen met de arts ter plaatse om te zien of een Ayurveda retreat geschikt voor u is! Dit is een service die wij aanbieden zonder extra kosten.


Bekijk alle Ayurveda Retreats