Ayurveda klinieken

De beste plek voor uw kuurreis

Authentieke Ayurveda in de gezondheidskliniek

Tussen lange werkdagen en huishoudelijke taken worden persoonlijk welzijn en gezondheid vaak verwaarloosd. Tijdens een verblijf in een Ayurvedakliniek kunt u leren bewuster te leven en meer voor uzelf te zorgen. Trakteer uzelf op de time-out die u nodig heeft en ontspan op prachtige natuur bestemmingen in Duitsland en over de hele wereld.

Bij traditionele Ayurveda behandelingen zoals massages met revitaliserende oliën, warmtebehandelingen of voorhoofdsoliedouches voelt u letterlijk de last van uw schouders vallen. Meditatie en yoga helpen u ook om uzelf weer te vinden en te luisteren naar uw eigen behoeften. Ervaren Ayurveda-specialisten ondersteunen u tijdens uw gehele verblijf. 

Wij zullen u voorzien van nuttige informatie en u helpen bij het kiezen van de perfecte accommodatie voor u.

Ayurveda accommodatie met een medische focus

Dit mag u verwachten van een Ayurvedische kliniek

Omdat preferenties verschillen, kunt u kiezen uit een verscheidenheid aan Ayurveda gezondheidsklinieken met individuele faciliteiten en locaties. Wilt u niet ver reizen? Kies dan voor een kuurkliniek in Duitsland. Op diverse locaties, omringd door bossen en weilanden of in de kuststreken, kunt u de aantrekkelijke combinatie van inheemse natuur en geneeskunde uit het Verre Oosten ervaren.

Wilt u iets exotischer hebben, dan is een Ayurveda-kliniek in landen als India of Sri Lanka een goede keuze. Daarnaast maken ook de Ayurveda-klinieken in India en Sri Lanka indruk met een hoge mate van authenticiteit. De behandelingen die daar worden uitgevoerd, liggen dichter bij de oorspronkelijke Ayurvedische geneeswijzen, zijn sterker gecertificeerd en hebben hoog opgeleid gespecialiseerd personeel.

Maar ook buiten India en Sri Lanka zijn er uitstekende Ayurveda klinieken die een uitstekend kwaliteitsniveau nastreven. Ayurveda-artsen die zijn opgeleid in India en Sri Lanka zijn hier bijna altijd aan het werk met teams van therapeuten die daar ook zijn opgeleid. In de hotelbeschrijving van SpaDreams vindt u exacte details over artsen en teams en kunt u zo een nauwkeurig beeld krijgen van elke Ayurveda-kuurkliniek. Ook technische aandachtspunten en speciale ayurvedische competenties worden daar vermeld.

De Ayurveda-klinieken die wij aanbieden zijn allemaal onderworpen aan onze hoge kwaliteitsnormen en hebben meestal 3 tot 5 sterren.

Inrichting

Ein schön eingerichtetes Zimmer mit Himmelbett in einem der Ayurveda Hotels

Afhankelijk van de gekozen bestemming kan de inrichting van uw Ayurveda-kliniek variëren. In landen als India of Sri Lanka zijn er accommodaties die indruk maken met hun traditionele inrichting en u uw kuur laten beleven in een authentieke sfeer. In Duitsland en Europa is er ook aandacht voor het welzijnsaspect. Daarom hebben de accommodaties hier meestal een moderne wellnessruimte met saunalandschappen, stoombaden en een zwembad. De prachtig ingerichte kamers en suites in uw kliniek bieden niet alleen een douche, toilet en bad, maar sommige hebben ook een eigen balkon of terras. Als u door de hotelfoto's bladert, krijgt u een goede indruk van het type accommodatie en kunt u uzelf trakteren op een kleine vakantiepreview. Het Ayurveda-centrum, therapieruimtes, yogazaal en de kamers worden altijd getoond.

Dieet

Verschiedene ayurvedische Gerichte.

Dieet is een fundamentele bouwsteen van een succesvolle Ayurveda-kuur en veel gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door voeding. Daarom zorgen de Ayurvedische klinieken ervoor dat er altijd gezonde voeding wordt aangeboden die gemaakt is van onbehandelde, hoogwaardige voeding. Maaltijden worden afgestemd op uw specifieke behoeften en behandelplan om uw lichaam van binnenuit te helpen ontgiften. De traditionele Ayurvedische keuken met geneeskrachtige kruiden en specerijen is ideaal voor mensen met voedselintolerantie of gewichtsproblemen.

Personeel

Ein Ayurveda-Arzt beim Eingangsgespräch.

In onze Ayurveda-klinieken wordt u behandeld door opgeleide en ervaren Ayurveda-artsen en therapeuten die zich aanpassen aan uw individuele behoeften. Deze volgen een jarenlange opleiding en zijn door de staat gecertificeerd in India en Sri Lanka. In een eerste consult met uw Ayurveda-arts wordt eerst uw persoonlijke dosha-type bepaald, om vervolgens een behandelplan op te stellen dat precies op u is afgestemd. Dit plan kan tijdens de kuur regelmatig worden aangepast. Voor vragen kunt u op elk moment contact opnemen met de gespecialiseerde medewerkers van uw Ayurveda-kliniek, ook buiten de reguliere kantooruren, zij zullen zo goed mogelijk aan uw behoeften voldoen.

Ayurveda behandelingen

Eine ayurvedische Rückenmassage.

Met behulp van een breed scala aan Ayurveda behandelingen kunt u uw lichamelijke en geestelijke gezondheid ondersteunen en een groter welzijn bereiken. Afhankelijk van uw gezondheidstoestand en leefomstandigheden kunnen verschillende vormen van therapie en programma's voor u geschikt zijn, waarvan de meeste gepaard gaan met dagelijkse massages, olieapplicaties en een specifiek dieet. Het traditionele Panchakarma kuur gaat over het volledig ontgiften en revitaliseren van het lichaam in 3 fasen, terwijl het Rasayana-kuur een verjongend effect bereikt. In een Ayurveda kliniek zijn ook vasten- en afslankkuren en wellness Ayurveda-kuren mogelijk.

Alle Ayurveda accommodaties in één oogopslag

Fantastische bestemmingen voor een Ayurveda kliniek in Azië

Blick auf den Taj Mahal.

India

Waar kunt u beter een Ayurvedische kuur ervaren dan in het land van herkomst, India? Ver weg van de problemen van het dagelijks leven, omgeven door exotische natuur, kunt u zich concentreren op uzelf en uw behoeften. Slenter langs tropische palmstranden in regio's als Kerala, bezoek een van de vele kleurrijke hindoetempels en vindt u de weg terug naar uw verloren levenslust. Een groot voordeel van de Indiase kuurklinieken is hun authenticiteit. In India is Ayurveda een officieel onderdeel van het gezondheidssysteem. De opleiding tot Ayurveda-arts is wettelijk geregeld en voorziet in een 5½-jarige universitaire opleiding gevolgd door een stage van een jaar. De spafaciliteiten in India zijn meestal traditioneel en bieden een holistische Ayurveda-ervaring die u niet snel zult vergeten.

Sri Lanka

Sri Lanka

Fascinerende tempelcomplexen, uitgestrekte rivierlandschappen en pittoreske tropische stranden wachten op u wanneer u kiest voor een Ayurveda kliniek in Sri Lanka. 

Door de nauwe band met India kunt u in Sri Lanka ook authentieke Ayurveda behandelingen ervaren. Ook hier volgen de artsen een 5- tot 6-jarige opleiding en ronden ze hun opleiding af met een 1- tot 2-jarige stage. 

Ayurveda klinieken in de mooiste streken van Duitsland

Beieren

Of het nu in de diepten van het Beierse Woud is of in prachtige kuuroorden zoals Bad Kissingen - in een Ayurveda kliniek in Beieren kunt u zich volledig op uw eigen behoeften concentreren. De helende kracht van de natuur zal helpen om het zelfgenezend vermogen van uw lichaam te activeren en zijn eigen regeneratie te initiëren. Tijdens wandelingen langs kristalheldere meren, over bloeiende bloemenweiden en geurige bossen, kunt u uw dagelijkse stress en zorgen vergeten en uw innerlijke balans herstellen.

Sauerland

Noordrijn-Westfalen

Met een Ayurveda-kuur in Noordrijn-Westfalen kunt u ontspannen in harmonie met de natuur en nieuwe energie opdoen. Combineer een bezoek aan talrijke thermale baden en kuuroorden in het Rothaargebirge en Teutoburger Woud met ayurvedische behandelingen en toepassingen in uw ayurvedische kliniek en vind de weg terug naar uw innerlijke zelf. De natuur van de regio biedt ook mogelijkheden voor afwisselende wandelingen. Laat u betoveren door de violette zee van heidebloesems in het Sauerland en ontdek het Ruhrgebied vanuit een andere hoek op de Ruhrtalweg.

FAQ – Meer informatie over Ayurveda klinieken

Wat is de beste Ayurveda-kuurkliniek?

De Ayurveda kliniek die perfect bij u past, is er een die het beste aansluit bij uw wensen en eisen. Met behulp van onze zoekmogelijkheden kunt u uw vinden op het gebied van apparatuur, prijsklasse, locatie, catering, etc. Details over de Ayurveda-artsen en -therapeuten en over de medische focus zijn te vinden in de hotelbeschrijving.


Voor wie is een verblijf in een Ayurveda kliniek geschikt?

Als u gezondheidsproblemen hebt of iets voor uw gezondheid in het algemeen wilt doen, dan is een Ayurveda-kuur iets voor u. Een kuur is geschikt voor alle leeftijdsgroepen en voor zowel mannen als vrouwen, aangezien de behandelingen worden aangepast aan de individuele behoeften.


Hoe lang moet mijn behandeling in de Ayurvedische kliniek duren?

Dat hangt af van de behandelvorm die op u is afgestemd, die uw Ayurveda-artsen bepalen, en van uw eigen wensen en doelen. Een wellness Ayurveda kuur kan al voor voldoende ontspanning zorgen tijdens een korte vakantie van 2-3 nachten. Voor een Rasayana kuur moet u minimaal 7 nachten plannen en een Panchakarma of vastenkuur is mogelijk vanaf 12 nachten. Met een nog langer verblijf van maximaal 4 weken kunt u nog meer blijvende effecten bereiken. Let op: Bij complexe medische klachten moet er altijd een aantal weken worden ingepland voor de Ayurveda-kuur. Ook is het de moeite waard om vooraf bepaalde indicaties te verduidelijken met de Ayurveda-artsen via SpaDreams.


Hoeveel kost een kuur in een Ayurveda kliniek?

U boekt al 3 nachten in een van onze Ayurveda accommodaties in India vanaf € 185 voor 3 nachten in een tweepersoonskamer. Maar ook in Duitsland vindt u voordelige aanbiedingen. 2 nachten in Bad Kissingen, waar u Ayurveda een beetje leert kennen, is te boeken vanaf € 295.


Hoe kan ik besparen bij het boeken van een Ayurveda kliniek?

Profiteer van onze aantrekkelijke vroegboekkortingen, zodat u flink kunt besparen bij het boeken. Ook bieden wij regelmatig last-minute aanbiedingen en kortingsacties aan, waarmee u een goede koop kunt doen.

Alle Ayurveda accommodaties