Ayurveda in India

Ayurveda in India

Ervaar authentieke Ayurveda

Ayurveda retreats in India - geboorteplaats van Ayurveda

India wordt beschouwd als het moederland van zowel yoga als Ayurveda. Ayurveda, de millennia-oude kunst van genezing, vertaalt zich letterlijk naar de 'wetenschap van het leven' en staat hier hoog in het vaandel. Ayurvedische artsen in India behandelen hun patiënten met de toewijding die ze door duizenden jaren van praktijk hebben geleerd. Er is geen plek ter wereld die u een meer authentieke Ayurvedische retraite kan geven en waar u echt de tijd kunt nemen om over uzelf na te denken. Mediteer met monniken en beoefen yoga met gelijkgestemde mensen op een van de meest ongerepte Ayurveda-bestemmingen. Ayurveda in India leert u bewust te leven zonder afleiding en brengt u in harmonie met uzelf en de natuur.

De traditionele faciliteiten bieden authentieke Ayurveda-retraites met een breed scala aan programma's, elk afgestemd op de individuele behoeften van de gast. Ontdek de met palmbomen omzoomde stranden, tropische tuinen of dichte jungles in India terwijl u geniet van uw ayurvedische retraite. Maak gebruik van uw avontuurlijke kant door de fantastische wandelpaden van India in de ongerepte natuur te verkennen of zeldzame en exotische planten- en vogelsoorten te zien die zich hebben gevestigd in de inheemse botanische tuinen van India, die tot de mooiste ter wereld behoren. Lees verder om de kleurrijke en magische kanten van het exotische India te ontdekken!

Onze beste authentieke Ayurveda retreats in India

Wat te verwachten van traditionele Ayurveda-behandelingen

Onze partnerhotels in India hebben een uitgebreid programma met luxe Ayurveda-behandelingen voor zowel genezing als wellness. De exclusieve pakketten kunnen worden aangepast aan uw verblijfsduur, tot een meerweekse Ayurveda-vakantie in India.

Elke Ayurveda retraite begint met een eerste consult. Hier bepalen traditioneel opgeleide Ayurveda-therapeuten uw "Dosha-type". Daarom wordt er voor u een op maat gemaakt Ayurveda behandelplan gemaakt.

Typische behandelingen zoals ayurvedische massages en traditionele voorhoofdsbehandelingen zijn een integraal onderdeel van elke therapie. Ontspanningsprogramma's zoals yoga, meditatie en bewegingsoefeningen zijn ook opgenomen in uw kuur om alle Ayurveda-procedures te ondersteunen. Veel resorts bieden de mogelijkheid om uw kennis van Ayurveda te verdiepen of ayurvedische keuken te ontdekken met speciale cursussen en workshops.

Ayurveda-programma's in India

Panchakarma Ayurveda India

Panchakarma

In de Ayurvedische geneeskunde is gezondheid het hoogste goed en daarmee de basis van een vitaal leven. Tijdens Panchakarma, een detox kuur die zich vertaalt naar de "vijf procedures", worden gifstoffen systematisch en voorzichtig uit het lichaam gespoeld en tegelijkertijd wordt de ziel genezen door middel van massages en warme oliën.

Voordat u met Panchakarma start, wordt u door een gediplomeerd therapeut geïnformeerd over de procedure en maakt zij samen met u een speciaal op u toegesneden behandelplan.

Rasayana Ayurveda in India

Rasayana

Rasayana wil de tijd terugdraaien en u helpen u jonger en vitaler te voelen. Deze therapie zal u bevrijden van gifstoffen en afvalproducten die uw lichaam verouderen en uw levensduur verkorten, en uw levenskracht voorzichtig weer opbouwen. U krijgt een individueel voedings- en welzijnsplan voor de duur van uw Ayurveda retreat in India. Dit zorgt voor een ontgifting en zuivering in de zachtste vorm en bevrijdt cellen en weefsel van onnodige afvalstoffen. Cel- en weefselverjonging is het doel van deze Ayurveda retreat. U zult na zeer korte tijd veranderingen in het uiterlijk van uw huid opmerken en zich fitter en actiever voelen.

Ayurveda detox in India

Ayurveda detox

Een gezond lichaam loopt soepel. Mechanismen zoals de stofwisseling, het lymfestelsel, longen, lever en nieren verwijderen routinematig alle schadelijke stoffen. Ayurvedische geneeskunde in de vorm van kruidensupplementen om het ontgiftingsproces te ondersteunen. Maar van tijd tot tijd wordt zelfs het beste systeem overweldigd en heeft het niet alleen een pauze nodig, maar ook actieve ondersteuning voor herstel en regeneratie. Een detox helpt uw lichaam zijn eigen afweer in balans te brengen door middel van rust, lichaamsbeweging en ontgifting om het voor te bereiden op wat komen gaat.

Weight loss Ayurveda in India

Ayurveda gewichtsverlies

Bij het bepalen van uw specifieke dosha (vata, pitta, kapha), krijgen Ayurveda-beoefenaars veel essentiële informatie over uw lichaam, inclusief neigingen voor uw levensgewoonten, fysieke en mentale gezondheid en zelfs informatie over uw metabolisme. Wanneer een ayurvedische specialist uw dosha-type vaststelt, kan hij een plan voor gewichtsverlies op maat maken dat is gebaseerd op uw lichaam en persoonlijke gewoonten, beide unieke factoren die bijdragen aan gewichtsbeheersing. De behandelingen zullen ook op maat worden gemaakt om u te helpen uw lichaam en ziel opnieuw in balans te brengen en gifstoffen te elimineren, met als doel u te helpen uw langetermijndoelen voor gewichtsverlies op een gezonde manier te bereiken en de kilo's eraf te houden!

Ayurveda wellness India

Wellness Ayurveda

En soms heeft u gewoon wat verwennerij nodig, en dat verdient u ook! Waarom wachten tot er een probleem is of u gestrest bent. Laat onze luxe resorts en toegewijde Ayurveda-therapeuten u helpen uw ellende te vergeten en u in topvorm te houden! Volg yoga- en meditatielessen en realiseer uw Ayurveda-droom op de meest authentieke en natuurlijke manier. Dagelijks worden er culinaire hoogstandjes geserveerd door topchefs uit India. Laat u meevoeren met een van deze exotische uitjes en geniet van alle geneugten die India te bieden heeft!

Ayurveda therapy in India

Ayurveda kuur

Veel mensen met medische aandoeningen, vaak chronisch, wenden zich tot de Ayurvedische geneeskunde als alternatief voor typische moderne of westerse geneeswijzen. Gebruikelijke moderne medische behandelingen omvatten vaak het nemen van een verscheidenheid aan pillen die veel mensen meer bijwerkingen dan verlichting geven. Sindsdien hebben ze zich tot Ayurveda gewend voor een holistische en natuurlijke benadering van de behandeling van hun chronische ziekten of symptomen met traditionele behandelingen en eeuwenoude Ayurvedische geneeskunde en kruidenremedies. Veel artsen keuren Ayurvedische geneeskunde zelfs goed als aanvullende behandelmethode in combinatie met moderne medische benaderingen.

Ayurveda resorts in India

Indiase hotels staan wereldwijd bekend om de warme en uitnodigende gastvrijheid. U wordt als gast ontvangen in een van de eersteklas accommodaties tijdens uw yoga & Ayurveda retreat in India. Waar kunt u beter tot rust komen dan in een luxe resort waar aan al u wensen wordt voldaan? Of u nu alleen reist of in een groep, gasten worden ondergebracht in kamers van hoge kwaliteit met een prachtig uitzicht.

Voor een afwisselende Ayurveda-vakantie zijn ter plaatse individuele dagtochten, wandelingen en bezoeken aan culturele bezienswaardigheden te boeken. Uw vakantie wordt afgerond met een individueel spa- en yogaprogramma in prachtige wellnesslandschappen die voor onvergetelijke geluksmomenten zorgen.

Ayurveda Resort India Nikki's Nest

Beste bestemmingen in India

Ayurveda India mountains

Noord-India en Uttarakhand

De regio Uttarakhand ligt in de Himalaya in het noorden van India, grenzend aan Tibet en Nepal. Het is de thuisbasis van India's grootste bergketen, de Nanda Devi, en biedt een spectaculair uitzicht met besneeuwde toppen en skihellingen. Daarnaast ervaart u dichtbeboste delen en bloemenvalleien.

Religieuze pelgrimsoorden en heilige hindoetempels zijn populaire pelgrimsoorden in de Himalaya en vormen de beste basis voor uw Ayurveda-vakantie in India. Tijdens spontane yogasessies in een ashram kunt u uw batterijen en levensenergie weer opladen naast de twee heilige bronnen Ganges en Yamuna.

Ayurveda India tea plantation

Zuid-India en Udagamandala

Het zuiden van India is prachtig, kleurrijk, warm en traditioneel. Hier worden alle clichés vervuld als u aan India denkt: rijkelijk versierde tempels, geurige theeplantages, met palmen omzoomde en zandstranden. Ayurveda in India hoeft niet alleen innerlijke contemplatie te betekenen, maar activeert ook verloren levensvreugde.

Ondanks alles krijgt u ook waar voor uw geld als vredeszoeker in Zuid-India; want er zijn zowel idyllische oases van rust als tropische wouden. Culturele bezienswaardigheden zoals de stad Mysore, die u zal betoveren, of Udagamandala, een stad in het Nilgiri-gebergte, dat het startpunt is voor excursies naar de adembenemende natuur van Zuid-India.

Ayurveda India backwaters

Zuidwest-India en Kerala

Enorme theeplantages, rijst- en specerijenteelt, palmstranden en nationale parken, zoals het Periyar National Park, dat olifanten, apen en tijgers hun thuis noemen, liggen in weelderige groene landschappen. 29 grote meren en lagunes en 44 rivieren vormen het belangrijkste transportnetwerk van Zuidwest-India.

De backwaters vormen de verbinding tussen de stad Kochi en de havenstad Kollam. Op goed gebouwde houten schuiten kunt u ontsnappen aan het dagelijkse leven en het achterland van dit prachtige landschap ontdekken.

U passeert kleurrijke tempels, pauzeert bij energetische krachtplekken en voelt hoe tijd hier niet uitmaakt, maar alleen de innerlijke klok telt. Deze unieke regio nodigt u uit om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven en is de perfecte bestemming voor uw Ayurveda-vakantie in India.

Onze beste Ayurveda-resorts in India

FAQ - Ayurveda in India

Wanneer is de aanbevolen reistijd om naar India te reizen voor een Ayurveda-vakantie?

Over het algemeen is de beste tijd om naar India te reizen tussen oktober en maart. Houd er echter rekening mee dat elke regio een ander klimaat heeft. En hoewel het verleidelijk kan zijn om in de heetste en zonnigste seizoenen naar India te gaan, raden veel Ayurveda-artsen de meer gematigde maanden aan, omdat deze het gunstigst zijn voor Ayurveda-behandelingen.


Welke talen worden er in India gesproken?

De officiële talen zijn Hindi en Engels.


Kan ik als roker naar een Ayurveda retreat gaan?

Aangezien het doel van een Ayurveda kuur is om het lichaam te ontdoen van gifstoffen en schadelijke stoffen, wordt het ten zeerste aanbevolen om niet te roken in de weken voorafgaand aan uw kuur en ook tijdens.


Heb ik een visum nodig voor een Ayurveda verblijf in India?

Over het algemeen heeft u een visum nodig om India binnen te komen. Dit is echter afhankelijk van de nationaliteit, het land van verblijf en het doel van uw reis. Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar, zoals het standaard E-Visum maar ook een medisch E-Visum. Voor de meest actuele informatie kunt u het beste het kantoor van buitenlandse zaken van uw land of de Indiase ambassade in uw land van verblijf raadplegen.


Welk Ayurveda-hotel biedt de beste Ayurveda aan?

Bij SpaDreams controleren we of elk Ayurveda-hotel authentieke Ayurveda biedt onder toezicht van gekwalificeerde Ayurveda-beoefenaars, artsen en therapeuten. Onze Ayurveda-hotelpartners zijn net zo toegewijd aan het aanbieden van de beste kwaliteit Ayurveda-ervaringen.


Alle Ayurveda-aanbiedingen in India