ayurveda-op-sri-lanka-vata-pitta-kapha

Ayurveda op Sri Lanka

traditie en wonder in de parel van de Indische oceaan

Ayurveda op Sri Lanka

Ontspannen op een plek waar rust nog heel natuurlijk is? Een Sri Lanka vakantie laat u volledig afstand nemen van uw dagelijks leven. Tijdens uw Sri Lanka vakantie bevindt u zich in een prachtige omgeving en geniet u van een ongekende service.

Een oud Sri Lankaans gezegde luidt:

Als je geen koning kunt zijn, wordt dan een arts.

Ayurveda artsen bekleden een centrale rol in de samenleving omdat het eiland rijk is aan een lange traditie van koningen die zorg en genezing voorop stelden. Ayurveda resorts op Sri Lanka zijn een natuurlijk gevolg van de spirituele cultuur op dit eiland.

Wat is Ayurveda?
Ayubowan - dat je een lang leven mag hebben – dit is de traditionele begroeting in Sri Lanka. Het lange leven is precies waar de Ayurvedaleer zich mee bezighoudt. Ayurveda betekent letterlijk ‘leer van het lange leven' en wordt al meer dan 5000 jaar uitgeoefend in India en Sri Lanka. In de Ayurveda wordt lichaam en geest als één geheel gezien, men bereikt geen geestelijke gezondheid zonder lichamelijke en andersom. Zij gaat ervanuit dan de mens in drie lichaamstypes te onderscheiden is, ook Dosha's genoemd, namelijk Vata, Pitta en Kapha. De samenstelling van de Ayurvedakuren verschillen per lichaamstype en worden op uw individuele behoeftes aangepast, zodat u de kuur krijgt die perfect bij u past.

Ayurveda en Sri Lanka zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hierom is het ook niet verwonderlijk dat Sri Lanka één van de meeste geliefde bestemmingen is voor Ayurvedavakanties. ‘De parel van de Indische Oceaan’ is ook beroemd vanwege haar prachtige landschappen en haar culturele erfgoed.

De beste Ayurvedaresorts ter wereld bevinden zich op Sri Lanka. De beste reistijd voor Ayurveda op  Sri Lanka is tussen november en april. Geniet van verschillende soorten Ayurvedareizen op Sri Lanka en ontdek de leer van het lange leven kennen.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Niet naar Sri Lanka? Beleef Ayurveda in India of gewoon in Europa

Vind hier uw perfecte Ayurvedareis