Entgiftende Detox Smoothies und Säfte

Sapvasten

Vitamine-rijke en gezonde ontgifting

Vernieuwde vitaliteit met een sapreiniging

Als u geïnteresseerd bent in een therapeutisch vastenprogramma, maar vasten met thee of bouillon te saai vindt, dan is een sapvasten detox misschien iets voor u. Met deze methode kunt u veel heldere, kleurrijke en gevarieerde sappen drinken, bestaande uit vers fruit en groenten. Laad uw energie op een gezonde manier op! Al na een paar dagen voelt u zich fitter en vitaler. Tijdens een vastenvakantie met SpaDreams wordt u ook professioneel begeleid door een voedingsdeskundige en kunt u gewoon ontspannen. Reis met ons mee naar de mooiste plekken ter wereld en breng uw lichaam en ziel weer in harmonie met een sapvastenprogramma!

Wat is sapvasten?

Tijdens een detox met sapvasten wordt gedurende een beperkte tijd geen enkele vorm van vasten voedsel geconsumeerd. De spijsverteringsorganen worden ontlast en het lichaam reinigt zichzelf van binnenuit. Het goede nieuws is dat het lichaam, ondanks het ontbreken van vast voedsel, kan worden voorzien van waardevolle vitamines, mineralen en secundaire plantensubstanties. Dit ondersteunt effectief het ontgiftingsproces en brengt het immuunsysteem weer op gang.

 

Saftkur, Saftfasten

Voordelen van sapvasten

U vraagt misschien af waarom u het sapzuiveringsdieet überhaupt zou moeten doen, want een week lang onthouden van vast voedsel klinkt niet zo leuk. Maar het goede nieuws is dat het gedurende een bepaalde tijd vermijden van vast voedsel veel gezondheidsvoordelen heeft. Veel mensen gebruiken ook vastensap om af te vallen, omdat het een dieet met veel voedingsstoffen en weinig calorieën is en een manier om eetgewoonten te veranderen.

Een sapkuur is...

 • ...is kleurrijk en veelzijdig dankzij een heel veel soorten sappen.
 • ...ontlast het spijsverteringssysteem.
 • ...laat een reinigingsproces plaatsvinden, wat een verjongend effect heeft op uw cellen.
 • ...versterkt de darmen en afweer.
 • ...geeft energie aan uw leven, verbetert uw gezondheid en welzijn.
 • ...is de ideale introductie tot een blijvende verandering van dieet.
 • ...laat u nadenken over uw consumentengedrag.
 • ...zorgt ervoor dat u nog wat gewicht verliest, ook al is dit niet het hoofddoel van het sapvasten.

 

 

Sapvasten is geweldig voor uw geest

Wist u dat veel mensen door therapeutisch vasten verrijkende inzichten en impulsen voor hun leven krijgen? Innerlijke rust en balans, helderheid en reflectie op de eigen manier van leven maken vaak deel uit van het vastenregime. Sommige mensen ontwikkelen een compleet nieuw lichaamsgevoel als ze beseffen waartoe ze in moeilijke situaties in staat zijn. Leer uw lichaam te waarderen en verwerk deze inzichten in uw dagelijkse leven. Door dit te combineren met een snelle retraite voor sap, krijgt u de unieke kans om uit te schakelen, uw geest tot rust te brengen en uw nieuwe eetgewoonten te definiëren met voedingsdeskundigen.


Soorten sapvasten

Er zijn verschillende soorten sapreinigingen. Om de juiste methode voor u te vinden, stellen wij u graag aan een aantal van hen voor.

Vasten met citroensap

Een van de waarschijnlijk eenvoudigste, maar toch verbazingwekkend effectieve varianten is de ontgifting met citroensap. Er zijn slechts vier ingrediënten nodig: citroensap, water, ahornsiroop en cayennepeper. Deze methode is meer dan 50 jaar geleden bedacht door Stanley Burroughs. Een van zijn patiënten leed jarenlang aan maagzweren en was binnen elf dagen volledig genezen door de citroensapzuivering. Door de jaren heen is de reiniging met citroensap ook effectief gebleken bij andere aandoeningen. Het zou echter maar een paar dagen moeten worden uitgevoerd, omdat, zoals bij veel vasten, eiwitten en koolhydraten, maar ook vezels en veel belangrijke vitamines en mineralen ontbreken. Als u niet weet of u een dergelijke vastenbehandeling kunt ondergaan, overleg dan met uw arts en informeer ons over eventuele ziektes voordat u boekt.

Klassiek sapvasten

Het klassieke vastenprogramma voor sapvasten geeft uw lichaam meer vitamines en mineralen dan vasten met citroensap. U consumeert gedurende de dag minstens vijf verschillende koudgeperste fruit- en groentesappen, die het lichaam voorzien van een breder scala aan belangrijke voedingsstoffen.

 

 

 

 

 

 

Zitronensaftkur

 

 

Sapvasten met smoothies

Een milder variant van sapvasten is de sapreiniging met smoothies, ideaal voor beginners! Bij deze vastenmethode wordt geen fruit en groente geperst, maar gepureerd of gemengd. Door gepureerde groenten en fruit te nemen, geeft u uw lichaam bijna alle voedingsstoffen die het nodig heeft, terwijl u langer verzadigd blijft. Het enige nadeel van het smoothiedieet is dat de spijsverteringsorganen het fruit- en groentepulp verder moeten verwerken en het lichaam zich niet zo volledig kan concentreren op het ontgiftingsproces als bij het klassieke sapvasten of de citroensapzuivering.

Er zijn geen grenzen aan uw creativiteit met een smoothiedieet, maar vanwege het hoge suikergehalte van veel fruit, moet u ervoor zorgen dat u detox-smoothies met voldoende groenten opneemt. Deze vorm van snelle voeding met sap is een van de mildere en daarom ideaal voor beginners.

 

 

Smoothies
Goldene Milch, Ayurveda

Ayurvedische sapvasten

Als het gaat om het genezen van uw lichaam van binnenuit, kunt u niet om de Ayurveda heen - de "wetenschap van het leven". Het is al geruime tijd een integraal onderdeel van veel culturen als geneesmethode. Het is bedoeld om de gezondheid te bevorderen en ziekten te verlichten. De belangrijkste focus ligt op het mentale welzijn van de patiënten. Door Ayurveda-sapvasten kunnen lichaam, geest en ziel harmonie bereiken.


Sapvastenkuur in onze hotels

In onze hotels vindt u zeker een vastenaanbieding die aan uw verwachtingen voldoet. Bent u geïnteresseerd in een streng sapvastenprogramma, een milde smoothiedieet of een ontgiftingskuur met behulp van ayurvedische sappen, die gericht zijn op het bereiken van een holistisch welzijn? Dit vindt u allemaal bij ons. U vast onder professionele begeleiding en komt tot rust op de mooiste bestemmingen over de hele wereld. Of het nu Hongarije, Zuid-Afrika of India is, we hebben geweldige aanbiedingen voor een sapvastenkuur en we maken graag van deze gelegenheid gebruik om u kennis te laten maken met wat u te wachten staat in de hotels.

 

 

Uw sapvasten vakantie

Met uitzicht op het Balatonmeer kunt u in Hongarije uw lichaam voorzichtig ontgiften en uw energiereserves aanvullen. Het hotel splitst dit op in 3 fasen. De eerste fase bestaat uit twee dagen gericht op ontspanning met een vegetarisch dieet. Deze dagen ontlasten het lichaam en helpen het om in de best mogelijke conditie te komen voor de komende vastendagen. U trakteert uzelf op rust, drinkt veel water en vermindert uw koffieconsumptie, bijvoorbeeld om een zachte start van het sap snel mogelijk te maken. Dit wordt gevolgd door de tweede fase, vijf sapvastendagen met vijf sappen per dag, evenals onbeperkte kruidenthee en veel water. Tijdens het vastenprogramma wordt u begeleid door ervaren voedingsdeskundigen en artsen, en geniet u van aanvullende behandelingen zoals ontgiftende baden, massages, yoga en nog veel meer. Ten slotte is de derde fase wanneer u uw vastendieet in twee opbouwdagen verbreekt met milde vegetarische voeding.

Bij de Detox Retreat in Dubai krijgt u niet alleen fruit- en groentesappen voorgeschoteld, maar ook smoothies, bouillon en soepen. Verder zijn er diverse detoxbehandelingen zoals massages, detox hammam, sauna's, stoombaden etc.

Als u kiest voor een Ayurvedische detoxbehandeling in India, wordt uw vastenplan individueel op u afgestemd nadat uw dosha-type is bepaald. Vesterkt door Ayurvedische thee en sappen, verkent u oude tempels en geniet u na thuiskomst van hoogwaardige Ayurveda en wellnessaanbiedingen in een luxueuze sfeer direct aan het strand.

De duur van uw sapkuur

Een sapvastenkuur belooft goede resultaten, zelfs binnen een korte tijd. Als u dit soort regime voor de eerste keer plant en niet weet hoe uw lichaam omgaat met het stoppen van voedsel, moet u eerst 3-5 dagen vasten. Voor een optimaal resultaat raden we echter een volledige week vasten aan. U mag niet langer dan een week een sapdieet volgen om mogelijke symptomen van een tekort (vooral eiwitten) te voorkomen. Om deze redenen bieden onze hotelpartners 3, 5 of 7 dagen sapvasten aan. Voor degenen die langer dan 10 dagen willen vasten, bijvoorbeeld voor 21 of 30 dagen, raden we onze alkalische dieetaanbiedingen aan. Raadpleeg altijd uw persoonlijke arts voordat u langdurig gaat vasten of ontgiften.

 


Ontdek onze populairste aanbiedingen voor sapkuren


FAQ: alles over mijn sapkuur

Hoe lang moet een sapkuur duren?

Detox met sapvasten mag in alle gevallen slechts gedurende een periode van een paar dagen worden uitgevoerd om symptomen van een tekort te voorkomen. Daarom vindt u sapkuren detox voor 3, 5 dagen en maximaal een week.


Wat zijn de fasen van een sapkuur?

Een sapvastenkuur kan worden onderverdeeld in drie hoofdfasen:

 1. Voorbereiding: Hier verlaagt u calorieën en begint u met het geleidelijk afbouwen van bewerkte voedingsmiddelen, door lichtere maaltijden te eten die uit onbewerkte voedingsmiddelen bestaan.
 2. Vasten: Uw dieet zou nu alleen uit sappen of smoothies moeten bestaan, afhankelijk van het gekozen vastendieet.
 3. Afbreken van vasten: Het is tijd om ervoor te zorgen dat uw lichaam geen vloeistoffen meer neemt. Begin met het eten van kleine porties licht verteerbaar fruit en groenten. Begin langzaam grotere maaltijden en ander voedsel in uw dagelijkse voeding op te nemen.


Welke bijwerkingen kunnen optreden tijdens een sapkuur?

Als u jarenlang elke dag koffie of grote hoeveelheden suiker heeft gedronken, zal het plotseling stoppen van cafeïne of suiker hoofdpijn veroorzaken. Dit gevoel verdwijnt meestal na een paar dagen. Het caloriearme dieet kan soms ook vermoeidheid en duizeligheid veroorzaken. Het is ook mogelijk dat uw lichaam op de "verandering in dieet" reageert met diarree en winderigheid. In de meeste gevallen verdwijnen de bijwerkingen al snel en zal het u niet al te veel moeten beïnvloeden. Als de bijwerkingen aanhouden, dient u uw arts te raadplegen.


Hoe val ik af met sapvasten?

De beste manier om af te vallen met sapvasten is om uw gezonde eetgewoonten weer op te pakken. Vindt u het moeilijk om van een suikerverslaving af te komen of heeft u de neiging om af te halen in plaats van thuis een snelle gezonde maaltijd te koken? Een sapkuur kan u helpen weer in contact te komen met uw lichaam. Het geeft u de kans om uw patronen te evalueren en u te helpen de gezondheidsvoordelen van verse producten te zien.


Geeft een sapkuur u een "vasten-high?"

Zelfs met de sapkuur detox kan de zogenaamde vasten-high na een paar dagen optreden. Dit komt omdat de hersenen meer serotonine afgeven. Ook kan het overwinnen van uw hongergevoel en onbedwingbare trekjes uw zelfvertrouwen vergroten.


Wie mag er liever niet sapvasten?

Slechts een paar uitzonderingen spreken tegen het uitvoeren van een professionele sapvastenkuren. Dit bevat zwangerschap of borstvoeding. Daarnaast is het vasten niet geschikt voor personen met diabetes, dementie, eetstoornis, hyperthyreoïdie, en personen met een lever of nierproblemen


Hoe zorg ik ervoor dat mijn lichaam tijdens het sapvasten voldoende eiwitten krijgt?

Als er bij uw vastendieet verschillende soorten fruit en groenten worden gebruikt, is het niet nodig om voedingssupplementen in te nemen, aangezien dit al een breed scala aan vitamines omvat. Hoewel er een langdurig tekort is aan eiwitten tijdens het vasten van sap of smoothies. Aangezien de meeste kuren minder dan een week duren, heeft dit geen ernstige gevolgen voor een gezond persoon.


Zijn alle groenten en fruit toegestaan tijdens het sapvasten?

Over het algemeen zijn er geen beperkingen Afhankelijk van uw smaak kunt u uw sappen en smoothies naar hartenlust mixen. Als u bepaalde vitamines wilt innemen vanwege individuele gezondheidsproblemen, moet u vooraf de betreffende voedingsstoffen raadplegen. Sommige sapkuren worden beperkt naar een specifieke vrucht, zoals de citroensapreiniging.


Hoe kan het jojo-effect worden voorkomen na een verblijf in een vastenhotel?

Om blijvend af te vallen, moet u na uw kuurreis voor een gezond en uitgebalanceerd dieet en voor voldoende lichaamsbeweging blijven zorgen. Bovendien biedt een sapkuur een geweldige kans om uw eetgewoonten te controleren, ook voor uw hart en nieren, en om voor eens en voor altijd schadelijke gewoonten uit uw leven te bannen.


Sapvasten vs Buchinger: wat is het verschil?

Beide zijn vloeibare vasten die het lichaam voorzien van wat calorieën voor basisfuncties en essentiële voedingsstoffen. Beiden zijn prima als u ongeveer een week lang wilt vasten of ontgiften. Als u een bepaalde medische aandoening wilt behandelen, kan het voor u gunstiger zijn om snel een Buchinger te proberen, aangezien er over het algemeen aanvullende behandelingen zijn inbegrepen die gericht zijn op specifieke aandoeningen.


Sapvasten vs watervasten: wat is het verschil?

Tijdens het watervasten berooft u uw lichaam van essentiële vitamines en mineralen die nodig zijn om uw vitale organen en de rudimentaire processen in uw lichaam in stand te houden. Wanneer u een klassieke sapvastenkuur of met smoothies vast, dan consumeert u nog steeds wat calorieën en ook veel vitamines en mineralen. Dit zorgt ervoor dat u uw sapreiniging kunt voltooien zonder grote tekorten aan vitaminen of mineralen. De meeste artsen zullen watervasten helemaal ontmoedigen, omdat het meer kwaad dan goed kan doen.