F.X. Mayr Fasting

F.X. Mayr kuur

Voel u weer fit met de Mayr therapie

Vasten volgens F.X. Mayr

De Mayr-methode, ook wel bekend als F.X. Mayr methode, en Mayr kuur, is gebaseerd op de principes van rust, reiniging en training en is gericht op een duurzame darmrevalidatie. Het dieet dat door Rebel Wilson populair is gemaakt, is geschikt voor diegenen die, ondanks vasten, niet helemaal zonder eten willen. Om hun eetgewoonten weer te geven, moeten de deelnemers langzaam eten en grondig kauwen. Deze methode wordt voornamelijk uitgevoerd om het lichaam ten goede te komen door middel van ontgifting en reiniging. Het zuiveringsproces heeft een positief effect op de stofwisseling en de spijsvertering, maar is ook een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg.

Onze meest populaire F.X. Mayr vasten aanbiedingen


Achtergrond van de Mayr kuur

De F.X. Mayr kuur werd opgericht door de arts Franz Xaver Mayr (1875-1965). Toen de arts zijn studie in Graz met succes had afgerond, wijdde hij zich volledig aan de darmen. Hij was er toen al stellig van overtuigd dat een groot deel van de ziekten verband hield met een verstoorde darmflora. Tijdens de Eerste Wereldoorlog erkende hij bijvoorbeeld dat het sparen van de darmen door te vasten een positief effect had; omdat de soldaten die onder dwang vastten hun gezondheid veel sneller terugkregen. Zo werd het hoofddoel van de Mayr-methode al snel duidelijk: darmrevalidatie. Tegenwoordig weten we het zeker: de darm is het centrum van ons immuunsysteem en een gezonde darm is de sleutel tot een goede gezondheid.

 

 

 

 

Milk-Bread-Diet

Het melkbrooddieet

Melk en brood waren in die tijd een integraal onderdeel van deze vastenmethode. Het nutriëntengehalte van de melk op dat moment neutraliseerde het gevaar van een te eenzijdig, weinig nutriënten dieet en het broodje werd gebruikt om goed te kauwen. Tegenwoordig verdragen veel mensen tarwebloem en koemelkproducten niet meer goed. Bovendien kan de melk schadelijke stoffen bevatten, daarom is er een toenemend gebruik van biologische verse melk of veganistische melkalternatieven. Tarwebroodjes worden tegenwoordig ook vaak vermeden. Omdat tarwe genetisch gemodificeerd is, wordt vaak gekozen voor speltbroodjes of, indien nodig, glutenvrije alternatieven. In principe is elke vorm van reductiedieet denkbaar, afhankelijk van de individuele tolerantie.


Procedure van de Mayr therapie

Op dit punt willen we u inzicht geven in de Mayr methode. De termen bescherming, zuivering, training en substitutie spelen een doorslaggevende rol.

Rust

Een belangrijk onderdeel van de F.X. Mayr kuur is rust. Als de darm overbelast is, moet deze worden alleen gelaten. Maar niet alleen de darmen, maar het hele lichaam, maar ook geest en ziel moeten rusten om een holistische regeneratie te bereiken.

Reiniging

Behalve dat het goed is voor lichaam, geest en ziel, is reiniging tijdens de Mayr therapie ook onmisbaar om het reinigingsproces van de darmen te bevorderen. Gifstoffen moeten worden geëlimineerd door elke dag een bittere zoutoplossing te nemen. Het uiteindelijke doel is om het zelfreinigende vermogen van de darmen te herstellen, die in veel gevallen verstoord zijn door een verkeerde voeding en levensstijl. Op dit punt is het ook belangrijk om voor voldoende vochtopname te zorgen, wat het zuiveringsproces aanzienlijk ondersteunt. Klysma's, leverpakkingen of de inname van een alkalisch poeder kunnen ook helpen om het succes van de reiniging en de hele genezing te verzekeren.

Training

Het behouden of verder optimaliseren van de bereikte gezondheidstoestand na de therapie is alleen mogelijk door middel van training. Daarom moet de vastende persoon tijdens de therapie alles leren over het dieet van Mayr om het daarna in het dagelijks leven te kunnen toepassen. Omdat een gezonde spijsvertering in de mond begint, wordt er veel aandacht besteed aan correct kauwen. Verder gaat het om bewust eten, dus onderwerpen als:

 

 • Het gevoel van verzadiging herkennen
 • Te veel eten
 • Emotioneel eten
 • Eten bij verveling
 • Eten in het hectische leven van alledag
 • Gezonde drinkgewoonten

Substitutie

Substitutie is een wat jonger aspect van het vasten in Mayr. Sommige mensen hebben in toenemende mate tekorten aan vitamines, sporenelementen en mineralen. Om deze reden worden patiënten in veel Mayr Hotels voorzien van vitale stoffen die ook de ontgifting bevorderen en een positief effect hebben op de gezondheid.

 

 


Onze F.X. Mayr hotels

In onze hotels wordt u voor aanvang van de therapie door een arts gecontroleerd. Veel hotels bieden initiële, vervolg- en eindgesprekken aan met persoonlijk advies. Dan wachten er minstens 7 dagen vasten op u, waarin de F.X. Mayr-dieet is ook afgestemd op uw lichaam en behoeften. Veel hotels bieden een verblijf van 3 - 4 weken aan, waarbij een merkbaar succes wordt behaald.

Veel geweldige behandelingen en activiteiten resulteren in een sociaal programma waardoor de honger snel verdwijnt: u kunt metabolisme-bevorderende leverwraps, Kneipp-behandelingen, ontgiftende alkalische baden, maagbehandelingen (buikmassages), detoxmassages en, natuurlijk, afhankelijk van het hotel, geweldige wellness- en spa-aanbiedingen waarmee uw vastenvakantie een plezier wordt.

Bestemmingen

In de Mayr hotels kunt u niet alleen uw lichaam ontgiften, maar ook droombestemmingen leren kennen die wellicht op uw wensenlijstje stonden. Als u van groene landschappen en wandelen houdt, kunt u het beste naar de Beierse uitlopers van de Alpen of het biosfeerreservaat Rhön gaan. Natuurlijk vindt u ook in Oostenrijk leuke aanbiedingen, want hier is de Mayr-methode thuis. Het prachtige Salzburger Land, met zijn ontelbare bergtoppen, bossen en meren, biedt zeker voor alle natuurliefhebbers het juiste programma. Neder-Oostenrijk heeft zelfs een hotel alleen voor vrouwen als u daar interesse in hebt.

Bent u meer het strandtype? Rügen, een Duits eiland in de Oostzee of de Euganeïsche heuvels in Italië, zijn bestemmingen waar u dol op zult zijn!

 

 

 

 

 

 

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl


3 weken durende Mayr kuur: Topaanbiedingen in de beste hotels


FAQ - Alles over de Mayr kuur

Bij welke klachten helpt de FX Mayr kuur?

De Mayr therapie kan verlichting bieden bij een breed scala aan klachten. Sommige ervan zijn:


 • Zwaarlijvigheid
 • Allergieën
 • Artrose
 • Atopisch eczeem (neurodermitis)
 • Suikerziekte
 • Verhoogde vatbaarheid voor infectie
 • Uitputting, burn-out, concentratieproblemen
 • Ziekten van de reumatische vorm
 • Fibromyalgie
 • Jicht
 • Migraine
 • Voedsel-allergie
 • Spijsverteringsproblemen
 • Menopauzale klachten

Kan iedereen de Mayr therapie doen?

De Mayr-methode is niet voor iedereen geschikt en voor sommige mensen is het alleen onder medisch toezicht toegestaan. Mensen met een eetstoornis, kinderen of zwangere vrouwen mogen niet vasten. Voor mensen die net een ernstige ziekte hebben overwonnen, kan de genezing nuttig zijn, maar dit moet in elk geval afzonderlijk met de arts worden besproken. U kunt het beste een afspraak maken met uw huisarts om er zeker van te zijn dat de F.X. De Mayr-methode is geschikt voor u.


Wat zijn de nadelen van de FX Mayr kuur?

Op de lange termijn kan dit soort vasten leiden tot deficiëntieverschijnselen. Dit kan echter het best worden tegengegaan door professionele behandelingen in nuchtere hotels (bijv. Met voedingssupplementen, basispoeder, enz.). Bovendien vinden de meeste therapieën zo kort plaats dat er geen problemen ontstaan voor het lichaam.


Goede Mayr-dokter?

Artsen die een opleiding tot Mayr-arts willen volgen, volgen de relevante theoretische en praktische cursussen bij de International Society of Mayr Doctors voor minimaal een jaar. Daarna leggen ze het examen af bij de Medische Vereniging. Dit betekent dat als u een verblijf boekt in een van onze Mayr Hotels, of het nu in Duitsland, Oostenrijk of Spanje is, u er zeker van kunt zijn dat de Mayr Doctors hooggekwalificeerde en door de EU erkende Mayr Doctors zijn.


Hoe lang duurt een F.X. Mayr therapie?

De officiële F.X. Mayr-kuur duurt 3 tot 4 weken. De optimale duur moet echter in elk geval afzonderlijk worden bepaald.


Ik heb geen 3 weken om de Mayr therapie te doen. Is een kortere tijd mogelijk?

In onze hotels is een korter verblijf van 7 dagen ook mogelijk. Het succes is echter groter als u zich houdt aan de geplande duur van de behandeling. Een kort verblijf biedt een geweldige kans om de kuur te leren kennen, maar voor degenen die op lange termijn iets voor hun gezondheid willen doen en echte verandering voelen, raden we een verblijf van minimaal 21 dagen aan.


Ik heb voedselintoleranties of ben veganist. Kan hiermee bij de Mayr therapie rekening bij worden gehouden?

Absoluut. Laat ons vooraf uw allergieën of intoleranties weten en informeer ons over uw dieet. Samen zoeken we naar het ideale hotel voor jou.


Zal ik afvallen tijdens de F.X. Mayr therapie?

Het doel van deze therapie is om de darmen te reinigen en niet om af te vallen. In plaats van af te vallen, richt deze methode zich op gezondheidsbevordering en gezondheidszorg. Tijdens deze vastenvakantie zult u vast wel wat afvallen.


Kan het jojo-effect ook optreden bij de FX Mayr kuur?

In theorie wel. Onze vastendeskundigen zullen u echter de nodige kennis over dit onderwerp verstrekken, zodat dit geval zeer onwaarschijnlijk is en u de tijdens de vakantie bereikte gezondheidstoestand kunt behouden en verder kunt verbeteren.


Andere gasten waren ook geïnteresseerd in

Bekijk alle F.X. Mayr vastenprogramma's