MY MAYR MED Resort
FIRST CLASS

Moderne Mayr-geneeskunde
Anti-aging centrum
Versterk je zelfhelende vermogens voor energie & kracht
Naar de aanbiedingen

Centrum voor holistische, moderne F.X. Mayr-geneeskunde

Een volledig nieuw gecreëerd resort onder medische leiding. Het MY MAYR MED concept combineert moderne geneeskunde met traditionele natuurgeneeskunde. Het zelfvermogen voor gezonde en verteerbare voeding wordt opgebouwd, de kracht van zelfgenezing wordt volledig benut.

Populairste faciliteit

Gratis wifi
Centrale ligging
Rustige omgeving
Ideaal voor alleenreizigers
Fitnessruimte
Nordic Walking
Personal Trainer
ideaal voor golfliefhebbers
Turksbad

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

MY MAYR Basic

7 nachten, tweepersoonskamer, speciale maaltijden
Vanaf 1.876 €
Bestseller Nr. 1

MY MAYR Prio I

7 nachten, tweepersoonskamer, speciale maaltijden
Vanaf 2.020 €

MY MAYR Basic - 21 nachten

21 nachten, tweepersoonskamer, speciale maaltijden
Vanaf 4.593 €

MY MAYR Prio I - 21 nachten

21 nachten, tweepersoonskamer, speciale maaltijden
Vanaf 4.883 €

MY MAYR MED Resort in detail

Uw kuurhotel

Het nieuwe MY MAYR MED Resort (geopend in maart 2023), gecreëerd in een eigentijdse sfeer voor genot en ontspanning, ligt rustig in het dorp, op slechts ca. 300 m van de Rottal Terme.

Ligging & omgeving

Bad Birnbach ligt in zachte heuvels tussen Rott en Inn, een betoverend landschap - de Beierse Toscane. Een gezonde plek en een gezonde omgeving zijn de basis voor uw kuur.

Individuele dieetvoeding

De originele MY MAYR Cuisine is een volledig diëtische voeding met seizoensgebonden, regionale en biologische producten. Op basis van het F.X. Mayr-principe worden heerlijke, goed verteerbare basisgerechten geserveerd volgens een individueel voedingsplan. Hierbij houdt de arts rekening met essentiële voedingstherapeutische principes, zoals koolhydraat- en glutenreductie en eventuele persoonlijke intoleranties.
De kauwtraining en een vertraagd eetgenot verbeteren de spijsverteringsprestaties, sensibiliseren het natuurlijke verzadigingsgevoel en ondersteunen een gezonde eetwijze. De overgang van de therapie naar het dagelijks leven wordt ondersteund door het milde afleidingsdieet. Dit dieet stelt u in staat om de gezondheidswinst van de therapie te behouden en uw spijsvertering weer aan een gevarieerde voeding te wennen. Een spijsverteringsvriendelijke en hoogwaardige voeding ook na de therapie betekent overigens niet onthouding - maar vooral het bewust behouden van de nieuw verworven eetgewoonten. Hierbij wordt de smaak van goede voedingsmiddelen helemaal opnieuw ervaren.

Wellness & Spa

Het MY SPA op ca. 500 m² is dagelijks geopend en biedt een sauna, sanarium en infraroodligstoelen, een microsalt-infraroodcabine en Kneipp-voetbaden. MY GYM fitnessruimte met de modernste apparatuur. Personal trainer, wellness- en schoonheidsbehandelingen (tegen betaling).

Gezondheidscentrum MY MAYR MED

MY MAYR MED centrum wordt geleid door artsen voor algemene geneeskunde (voorzitter van de Internationale Vereniging van Mayr-artsen) en holistische F.X. Mayr-geneeskunde en TCM. Anti-aging. Uitgebreide diagnostiek met spierfunctietests, laboratoriumonderzoeken, echografie, röntgen, hartslagvariabiliteitsmeting, ECG/echocardiografie, psychologische testprocedures, 3D Body Scan lichaamsanalyse.

Indicaties: uitputting, slaapproblemen, artrose, overgewicht, spijsverterings- en stofwisselingsstoornissen, aandoeningen van de wervelkolom huidproblemen, post-Covid, voor darmreiniging en voor versterking van het immuunsysteem.

MY MAYR MED Concept

Voor uw gezondheid en welzijn! De Oostenrijkse arts Dr. Franz Xaver Mayr herkende de darm als het "wortelsysteem" van de mens - omdat het de maag-darmkanaal is, waarvan de ziekten en stoornissen veel beschavingsziekten ten grondslag liggen. Een bewuste omgang met het spijsverteringssysteem versterkt de zelfhelende krachten en regenereert de darm. Uw My Mayr-arts zal u hierbij deskundig ondersteunen.
4 sterke impulsen voor uw gezondheid:

- ontzien – De ontlasting, herstel en regeneratie van het hele lichaam moet via het spijsverteringssysteem worden bereikt. Met veel rust, slaap en ontspanning wordt regeneratie bereikt.
- reinigen – Het spijsverteringskanaal moet worden gereinigd, ontgift en ontzuurd. Bitterzout, drinkkuur en fysieke toepassingen dienen hiervoor.
- scholing – onvoldoende eetgedrag moet worden gecorrigeerd. Kauw- en eettraining en voldoende drinken van geschikte vloeistoffen moet opnieuw worden aangeleerd. Een heroriëntatie op een gezondere voedings- en levensstijl wordt gestimuleerd.
- substitutie – Aanvulling met vitamines, mineralen en sporenelementen - afhankelijk van de behoefte.

Het kernpunt is de sanering van de darm. Door middel van lichte kost en medische manuele buikbehandelingen en een langzame opbouw van het dieet wordt de darmfunctie geregenereerd. Vasten en verminderde belasting door milieu en media maakt zelfreflectie mogelijk - innerlijke heroriëntatie, nieuwe levensvreugde en vitaliteit kunnen ontstaan. Beweging zorgt voor een stabiel cardiovasculair systeem, versterkt de immuunafweer en verbetert het ontgiftingsresultaat.

Rottal Terme

De Rottal Terme biedt ca. 2.400 m² geneeskrachtig wateroppervlak (ca. 26-40°C) in 30 baden. 13 sauna's, stoombaden en een thermenbeek. De Terme ligt op slechts ca. 600 m van het resort.

Vrije tijd

Uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden met verschillende moeilijkheidsgraden. Kastelen en burchten, natuur- en pretparken, musea en steden nodigen uit tot ontdekken.
GOLF
Een golfparadijs ligt direct voor de deur. De regio Rottal-Inn staat bekend als de grootste golfregio van Europa. De golfbanen passen zich zacht aan het pittoreske Rottaler heuvellandschap aan. Zes 18-holes golfbanen, drie 9-holes golfbanen en een zes-holes kindergolfbaan. Drie van de banen zijn van wereldklasse en zijn ontworpen door de internationale golfkampioen Bernhard Langer. Thuisbasis van "Bella Vista", de grootste golfacademie ter wereld.

Aankomst

Overige informatie

Hotelkamers in één oogopslag

47 ruim ontworpen, lichte kamers My Mayr Basic (ca. 21 m²). Badkamers met inloopdouche, föhn, kluis, satelliet-tv, thee-station en balkon. 11 My Mayr Junior Suites (ca. 36 m²), extra voorzien van een sofa, fauteuil en een rusteiland. 1PK zijn 2PK voor alleengebruik. Lift.

 • My Mayr Basic 1PK=2PK

   ca. 21 qm
  +5 Volgende
  Meer details
 • My Mayr Junior Suite 1 - 2 personen

   ca. 36 qm
  +6 Volgende
  Meer details
 • My Mayr Basic 2PK

   ca. 21 qm
  +5 Volgende
  Meer details

Beoordelingen van klanten voor MY MAYR MED Resort

5 Geverifieerde beoordelingen door reizigersAlleen klanten die bij ons hebben geboekt, mogen een beoordeling achterlaten

3.6 Uitstekend  

3.6
Hotel
4.4
Service
4.8
Behandelingen
4.3
Verzorging
4.3
Wellnessruimte
5 Resultaten
Leuke, schone sfeer maar veel te duur en absoluut niet gerechtvaardigd

Rebeka K.

juni 2024

alleen | 50 tot 59 jaar | 12 - 16 dagen

Zowel de medische als de wellness aanbiedingen zijn absoluut overpriced. Klein voorbeeld 30 min.buikmassage 80Euro. Eigenlijk 2 keer achter elkaar 15 min. gemasseerd dus gebeurd. Je voelt je een beetje opgelicht. Het lijkt een beetje op het koffietrip syndroom. Altijd mensen iets willen verkopen.

ar helaas niet tevreden

Mathilde G.

mei 2024

met vrienden | 80 jaar of ouder | 4 - 8 dagen

Het huis is niet rolstoeltoegankelijk en we kregen geen hulp met de rolstoel van mijn vriendin. De dokter schreef een Hydor colonspoeling voor ondanks mijn darmziekte. Mijn vriendin kreeg twee keer niets te eten op haar kamer omdat ze niet had geluisterd toen we aanklopten. De sfeer is in principe goed, maar helaas stonden er geen bloemen bij de tafel, die deel zouden hebben uitgemaakt van onze feel-good sfeer. De ophaalservice werkte niet toen ik geen tijd had om mijn vriendin te brengen en op te halen.

Het was een geweldige ervaring

augustus 2023

alleen | 4 - 8 dagen

Ik voelde me er erg op mijn gemak

Uitzonderlijk ontspannend!

Heike K.

juli 2023

alleen | 60 tot 69 jaar | 9 - 11 dagen

Het hotel is erg mooi, het personeel erg vriendelijk en behulpzaam. De kuur was zeer weldadig, alle aanbiedingen zeer goed! De omgeving van Bad Birnbach is prachtig:)

Costas C.

april 2023

alleen | 50 tot 59 jaar | 4 - 8 dagen

Locatie

MY MAYR MED Resort
Duitsland, Nederbeieren, Bad Birnbach
Linz Hörsching Airport (LNZ)
ca. 110km/82min
Munich International Airport (MUC)
ca. 121km/99min
Station Bad Birnbach
ca. 6km/8min

Vergelijkbare hotels

Hotels in de buurt