Ayurveda Kur - Kräuterstempelmassage

Ayurveda in India

het land van de oudste geneeswijze ter wereld

Ayurveda hotels in India

Het land van duizenden kruiden en kleuren..

.. India. Het land waar de traditionele vorm van geneeskunde, Ayurveda, ontstaan is. De Ayurvedische behandelingen in India zijn veelzijdig. Ayurveda behandelingen zijn gebaseerd op ervaring, afgestemd op de individuele constitutie, omvatten een brede natuurgeneeskunde, kennen verschillende reinigingstechnieken en weten hoe te kunnen ontspannen. Naast Ayurveda heeft India nog veel meer te bieden.

Maak kennis met Ayurveda in het land van herkomst. Er zijn drie Dosha's (lichaamstypes): Vata (wind en beweging), Pitta (vuur en stofwisseling) en Kapha (aarde en structuur). Hierop wordt de kuur gebaseerd door middel van massages, yoga, meditatie, maaltijden, kruiden en medicijnen. Het doel van Ayurveda is vooral het voorkomen van ziektes, maar (chronische) aandoeningen kunnen ook genezen dan wel verlicht worden. Lees meer over Ayurveda in de SpaDreams Brochure.

Maak een keuze uit de gewenste ayurvedakuur:

1. Ayurveda "Light"   2. Authentieke Ayurveda   3. Ayurveda in een luxe hotel

Een echte Ayurveda reis wordt toegepast op de gast en de gewenste focus van de behandelingen. Specialisten stellen een behandel- en voedingsplan samen zodat u zorgeloos op reis kunt. Een ayurvedakuur is al intens genoeg van zichzelf, even een dagje ''vrij'' nemen om de omgeving te verkennen? Dan is een Ayurvedische kuur niets voor u.

Een Ayurvedakuur van minimaal 14 dagen wordt aangeraden, zodat u het best gewenste resultaat kunt behalen van uw helende reis.

Een kortere reis wordt vaak als een probeersel, een ''Light'' of zelfs Wellness reis gezien. U geniet dan wel van echte ontspannende Ayurvedische behandelingen maar zal het helende aspect met een reis van slechts 5 dagen nauwelijks ervaren. 

Ayurveda is ook mogelijk in hotels en resorts met meer comfort, dit valt bij SpaDreams onder het thema 'Luxe Ayurveda'. 

Ayurveda is eigenlijk overal ter wereld te beleven. Maar echte authentieke Ayurveda in India of Sri Lanka is natuurlijk zoals het al eeuwen op nieuwere generaties wordt doorgegeven. Standaard houdt Ayurveda ook in dat het 'terug naar de basis' gaat; Simpele kamers, zonder te veel afleiding. 

Ayurvedakuur in Noord-India

Een verblijf in het noorden van India aan de voet van de Himalaya, geniet van een prachtig uitzicht en ontdek de Boeddhistische en Tibetaanse cultuur.

Ayurvedakuur in Zuid-India

In het zuiden kunt u verblijven aan de rand van de Indische Oceaan. Verbijf in de regio Kerala, de hoofdstad van Ayurveda, wandel langs de backwaters of ontdek het regenwoud, de weelderige begroeiing en de historische tempels.

Van Noord naar Zuid, van west naar oost, tientallen prachtige plekken staan u te wachten.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Lees meer over Ayurveda

Ayurveda

Niet naar India? Beleef Ayurveda op Sri Lanka of gewoon in Europa

Stel uw persoonlijke droomreis zelf samen