- 15%

Excellent 4,7/5,0

259 beoordelingen van onze gasten

Excellent 4,7/5,0

Top 1 Hotel voor Ayurveda Dit is ons top 1 hotel voor Ayurveda. De populariteit baseert erop hoe vaak een hotel aangevraagd en geboekt is, als ook hoe vaak de hotelpagina werd bezocht. Top 1 Hotel in India Dit is ons top 1 hotel in India. De populariteit baseert erop hoe vaak een hotel aangevraagd en geboekt is, als ook hoe vaak de hotelpagina werd bezocht. Ideaal voor alleenreizenden Deze reis is geschikt voor alleenreizenden. Meer dan 70% van onze boekingen zijn gemaakt door alleenreizenden.

Nikki's Nest Comfort

Ayurveda resort niet ver van het strand en met zijn eigen Herbal Beauty Clinic. De ideale plek voor een traditionele Ayurveda-behandeling met authentieke zorg en in een droomachtige omgeving.

Meest populaire hotelkenmerken

 • Gratis wifi
 • Zwembad
 • Aan zee
 • Ideaal voor alleenreizigers
 • Duurzaam verblijf
 • Ayurveda arts
 • Ayurveda naar Doshatype
 • 24h Ayurvedische arts
 • Yoga

Onze reisaanbiedingen met de laagste prijsgarantie

Klassieke Ayurvedakuur

vanaf 7 nachten, tweepersoonskamer, Volpension

568 €

483 €

Focus:

 • Rejuvenation (Verjonging)
 • Panchakarma (Zuivering) (vanaf 2 weken)

Ook ideaal als immuunkuur of voor Long-Covid.

Voor Ayurveda Panchakarma wordt een verblijf van 3, beter 4 weken aanbevolen.

 • Ayurvedisch volpension (3 vegetarische maaltijden per dag)
 • Ayurvedische thee en (warm) water
 • Initieel consult met de Ayurvedische arts met bepaling van de dosha, opstellen van het individuele behandelplan, vervolgconsulten en eindgesprek
 • Ayurvedische behandelingen (dagelijks ca. 2 uur) bijv. kruidenolie volledige lichaamsmassage met hoofdmassage (deels synchroon), inhalaties, Shirodhara olie voorhoofdsmassage, vanaf 2 weken: Panchakarma (Ayurveda zuivering met speciale kruidensappen)
 • curatieve Ayurvedische geneesmiddelen en remedies 
 • Yoga en meditatie (ma.-.
 • Gebruik van buitenzwembad en wifi
 • Transfer van/naar luchthaven Trivandrum (op aanvraag)

Nikki's Nest is een rookvrij resort.  

Overige informatie voor SpaDreams gasten

 • 5% vaste klanten bonus 1.11. -31.3.24/25 vanaf de 3e boeking met SpaDreams.
 • Voor vaste klanten backwater boottocht of stadstour inbegrepen 1.4. -31.10.23/24
 • Verzekerd als pakketreis met insolventiebescherming en veiligheidscertificaat
 • Gratis omboeken en annuleren tot 14 dagen voor aankomst met de Flex Upgrade
 • Voor alle details zie Flex Upgrade

Ideaal bij de volgende klachten

Ademwegen / Astma, Afvallen en gewichtsverlies, Bewegingsapparaat, Diabetes, Hart / Vaatstelsel / Bloedsomloop, Hoge bloeddruk, Huid / Allergieën, Neurodermitis / Psoriasis, Nieren / Urinewegen / Urologie, Rugklachten, Stofwisseling / Maag / Darmen, Stress / Uitputting, Zenuwstelsel

Wij hebben de volgende kortingen voor uw berekend

 • 14 nachten verblijf - maar 12 betalen: 2 nachten gratis
 • 14 nachten verblijf - maar 13 betalen: 1 nacht gratis
 • 29 € prijsvoordeel per kamer, eenmalig

Toon alle beschikbare kortingen

Telefoon boekingsnummer: 722P1

Uw reis aanpassen:

Nikki's Nest in detail

Uw hotel

☀ Nikki's Nest is gelegen in het zuidwesten van India, ongeveer 30 minuten rijden vanaf de luchthaven, direct aan de Indische Oceaan, op een heuvel met een fantastisch uitzicht op de pittoreske kust, vlakbij het beroemde Kovalam strand (ongeveer 9 km). Het idyllische resort is liefdevol ingebed in de bestaande vegetatie en biedt uitsluitend plaats aan Ayurveda-gasten en hun metgezellen. Een tropische tuin met prachtige orchideeën omringt het complex en zorgt voor een besloten en rustgevende sfeer. Beneden en omlijst door Nikki's nest is een kleine hindoetempel. Roken is niet toegestaan ​​op het terrein. In 2021 viert Nikki's Nest zijn 25ste verjaardag!

Zo woont u

48 accommodatie-eenheden ontworpen in traditionele Kerala-stijl met douche/wc, telefoon, terras, sommige met uitzicht op zee en/of airconditioning zijn verdeeld over 14 cottages, 22 gedeeltelijk vrijstaande chalets, 8 ruime standaardkamers in 2 gebouwen (in de buurt van het restaurant en het Ayurveda Centrum), 2 traditionele houten huizen (Kerala House) in de buurt van de zee en het voormalige landhuis The Nest (met 2 badkamers) in de buurt van het zwembad. De kleine Mini AC eenpersoonskamer, die zich bij het Ayurveda Centrum onder het consultatieblok bevindt, verwelkomt soloreizigers die de rust en zachte afzondering waarderen. De huisjes liggen voornamelijk in terrassen boven de baai.

Mindervalide kamers zijn ook beschikbaar op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid (geef dit verzoek door bij uw reservering bij SpaDreams). Wifi in de openbare ruimtes.

2p.k. Cottage

De cottages, in de traditionele Kerala stijl ontworpen huisjes (met 2 wooneenheden), terras boven de baai, met douche / toilet, wifi, telefoon en een terras met uitzicht op zee.

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D1

1p.k./Cottage

Huisjes ontworpen in traditionele Kerala-stijl (elk met 2 wooneenheden), meestal terrasvormig boven de baai, met douche / toilet, telefoon, wifi en terras met uitzicht op zee.

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E1

2 p.k./Cottage/Airco

De cottages, in de traditionele Kerala stijl ontworpen huisjes (met 2 wooneenheden), terras boven de baai, met douche / toilet, wifi, telefoon, airco en een terras met uitzicht op zee.

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D2

1 p.k/Cottage/Airco

Traditionele huisjes in Kerala-stijl (elk met 2 eenheden), meestal terrasvormig boven de baai, met douche / toilet, telefoon, airconditioning, Wi-Fi en een terras met uitzicht op zee.

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E2

2 p.k./Kerala House

Houten huizen in de buurt van de zee in de traditionele Kerala-stijl, met douche / toilet, koelkast, telefoon, wifi en terras met uitzicht op zee.

Verbindingsdeur

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D3

1 p.k./Kerala House

Houten huizen vlakbij de zee, in traditionele Kerala stijl, met douche/wc, koelkast, telefoon, wifi, terras met zeezicht.

Verbindingsdeur

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E3

2 p.k./Standaard

In de buurt van het restaurant en het Ayurveda-centrum, ruime standaardkamers in traditionele Kerala-stijl, met douche / toilet, telefoon, Wi-Fi en terras (niet privé).

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D4

1 p.k./Standaard

In de buurt van het restaurant en het Ayurveda-centrum, ruime standaardkamers in traditionele Kerala-stijl, met douche / toilet, telefoon, Wi-Fi en terras (niet privé).

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E4

2 p.k./Standaard/Airco

In de buurt van het restaurant en het Ayurveda-centrum, ruime standaardkamers in traditionele Kerala-stijl, met douche / toilet, telefoon, airconditioning, Wi-Fi en terras (niet privé).

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D5

1 p.k./Standaard/Airco

In de buurt van het restaurant en het Ayurveda-centrum, ruime standaardkamers in traditionele Kerala-stijl, met douche / toilet, telefoon, airconditioning, Wi-Fi en terras (niet privé).

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E5

2 p.k./The Nest

Luxueus Houten Huis in de traditionele Kerala stijl, op het hoogste punt van het resort, en een gecombineerde woon- en slaapkamer, 2 badkamers / douche / wc, telefoon, koelkast, wifi, terras met uitzicht op zee.

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D6

1 p.k./The Nest

Exclusief houten huis in de traditionele Kerala-stijl, op het hoogste punt van het resort, met een gecombineerd woon- en slaapgedeelte, 2 badkamers / douche / toilet, telefoon, koelkast, wifi, terras met uitzicht op zee.

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E6

2 p.k./Chalet

In de traditionele Kerala-stijl ontworpen, deels vrijstaande chalets met douche / WC, telefoon, wifi, terras met uitzicht op zee en toegang tot de baai met zandstrand.

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D7

1 p.k./Chalet

In de traditionele Kerala-stijl ontworpen, deels vrijstaande chalets met douche / WC, telefoon, wifi, terras met uitzicht op zee en toegang tot de baai met zandstrand.

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E7

2 p.k./Chalet/Airco

In de traditionele Kerala stijl ontworpen, deels vrijstaande chalets met douche / toilet, telefoon, wifi, airconditioning en een terras met uitzicht op en toegang tot de zee aan de baai met een zandstrand. 

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D8

1 p.k/Chalet/Airco

In de traditionele Kerala stijl ontworpen, deels vrijstaande chalets met douche / toilet, telefoon, wifi, airconditioning en een terras met uitzicht op en toegang tot de zee aan de baai met een zandstrand.

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E8

1pk mini airco

Nabij het Ayurveda Centrum, kleine eenpersoonskamer (ca. 13 m²) met douche/toilet, telefoon, airconditioning, wifi, terras en tuin (elk niet privé).

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E9

Eten & genieten

In Nikki's Nest verwennen de twee restaurants Hibiskus en Orchid je met vegetarische en Indiase gerechten. Ayurvedagasten genieten van Ayurvedische gerechten van het buffet die zijn afgestemd op hun Dosha-type. Lactosevrij, glutenvrij en veganistisch eten is ook beschikbaar op aanvraag via SpaDreams. De communicatietafel voor soloreizigers is ideaal om ideeën uit te wisselen met gelijkgestemden. Van tijd tot tijd biedt de chef Ayurvedische kookcursussen aan - zeker de moeite waard!

Gezondheid & kuren

Het Ayurveda-centrum ligt in het bovenste gedeelte van het complex en is bereikbaar via trappen of lichte klimmetjes, afhankelijk van de locatie. Een gekwalificeerd team van ervaren Ayurveda-artsen en -therapeuten voert authentieke Ayurveda-behandelingen uit in 17 behandelkamers. In 2003 werd het Ayurveda-centrum door de overheid van Kerala onderscheiden als Green Leaf Ayurveda; tegenwoordig als Ayur Diamond Ayurveda (hoogste onderscheiding). Nikki's Nest is sinds 2021 ook geaccrediteerd als Ayurveda Ziekenhuis NABH.

De gastheren Maria en Nikki hechten er bijzonder veel belang aan dat niet alleen de Ayurveda-behandelingen maar ook de omgeving traditioneel en duurzaam worden gehouden. De oliën en poeders die gebruikt worden voor de behandelingen in het zusterresort Duke's Forest Lodge (ca. 50 km, ca. 1,5 uur) worden onder toezicht van de Ayurveda-arts geproduceerd in de eigen erkende productiefaciliteit van het resort. Bezoeken aan de plantage zijn indrukwekkend en kunnen voor je worden georganiseerd (transfer inbegrepen). Een Duitssprekende vertaler is beschikbaar voor consulten op aanvraag. Herbal Beauty Clinic met kapper.

Yoga

Het paviljoen met uitzicht op zee nodigt je uit voor yoga en meditatie in groepsverband (ma.-za. ochtend). Extra yogalessen kunnen ter plaatse worden geboekt (kosten ca. € 15-25 per uur).

Vrije tijd

Je kunt genieten van de zachte golven van de zee bij het zwembad of op het direct toegankelijke strand. Voordat je een duik neemt in het koele water, raden we je aan de badmeester te vragen naar mogelijke stromingen - veiligheid gaat tenslotte voor alles!

In het hoogseizoen (ongeveer van november tot maart) kun je niet alleen adembenemende zonsondergangen verwachten, maar ook fascinerende culturele en dansevenementen die je onderdompelen in de lokale manier van leven. Neem de tijd om te snuffelen in de eigen bibliotheek van het hotel of stuur je geliefden de groeten op de internet-pc. Snuffel rond in de souvenir- en kruidenwinkel om een stukje India mee naar huis te nemen. En mocht je de was nog moeten doen, dan staat onze betrouwbare wasservice tot je beschikking.

Voor de avonturiers bieden we een verscheidenheid aan excursies - verken de pittoreske backwaters, dompel jezelf onder in het leven van de dorpen of bewonder de prachtige tempels en paleizen van de regio. En als je zin hebt om een beetje te shoppen, vind je in de buurt kleine winkeltjes die je uitnodigen om rond te slenteren. Welkom in Nikki's Nest - waar de tijd lijkt stil te staan en ontspanning en avontuur hand in hand gaan.

Nikki's voor het milieu

Duurzaamheid en recycling staan hoog in het vaandel bij Nikki's Nest. Naast waterzuivering en regenwatergebruik voor de tuin en de wasserij, omvat het concept ook een biogasinstallatie en de overdracht van gebruikte Ayurveda-olie aan lokale bedrijven voor het smeren van machines. Het resort ondersteunt ook het regelmatig ophalen van afval op straat en op het strand, evenals het welzijn van dieren.

Aankomst

Transfer TRV (heen & terug) bij een Ayurveda kuur inklusive, met begeleider op aanvraag bij SpaDreams. 

dichtstbijzijnde luchthaven
Trivandrum International Airport (TRV) : (ca. 19 km / 32 minuten)

Overige informatie

"Beste Ayurveda-resort" 
Winnaar van de Fit Health & Wellness Award 

Naast de apparatuur en de kwaliteit van de dienstverlening werden ook de gezondheidsaanbiedingen, de vele jaren ervaring, vakbekwaamheid en innovatieve ideeën geëvalueerd. 

Laat uitchecken
Ook late check outs zijn mogelijk, en een ruimte om te veranderen en op te frissen (inclusief). Voor de lunch ongeveer € 12, voor het diner wordt ongeveer € 16 in rekening gebracht.  

Goed om te weten

Na uw Ayurveda behandeling in Nikki's Nest, kan u extra dagen doorbrengen in het Duke's Forest Lodge (ca. 62 km). Voortzetting van de Ayurveda kuur mogelijk. Prijs per persoon per nacht / VIP / kuur in een tweepersoonskamer vanaf € 53, transfer inbegrepen.

Hotelfaciliteiten in één oogopslag

 • Amusement programma
 • Directe ligging aan het strand

Klantrecensies

Excellent 4,7 / 5,0
98% Aanbevolen beoordelingen
Hotel
Service
Behandelingen
Verzorging
Wellnessgebied
259 Beoordelingen Van echte klanten Bij ons kunnen enkel gasten die een reis hebben gemaakt een beoordeling achterlaten
 • Anonieme klant

  „Een heerlijke vakantie waarin ik veel interessante mensen heb ontmoet, een echte verrijking.” Originele beoordeling (automatisch vertaald)

  • februari 2024
  • Langer dan 23 dagen
  • alleen
  • 50 tot 59 jaar
 • Nadine M.
  uit Luxemburg

  „een droomvakantie” Originele beoordeling (automatisch vertaald)

  Ik voelde me erg op mijn gemak, veel verwachtingen werden overtroffen, een plek van verlangen toon meer

  • Hotel in het algemeen
   Het hotel ligt in een tropische tuin met uitzicht op zee. Het enige vervelende is de weg die door het centrum van het complex naar een tempel leidt. De tempel wordt vergroot en daardoor zullen steeds meer bezoekers gebruik gaan maken van deze weg. Ik vind het jammer dat dit helemaal niet in de hotelbeschrijving staat.
  • Service en gastvrijheid
   Het hele team is vriendelijk en attent en behandelt vragen en verzoeken snel en gemakkelijk.
  • Keuken
   Ik heb zelden zo goed gegeten in een hotel. Ik keek elke dag uit naar de maaltijden, die lekker en gezond tegelijk waren.
  • Spa, behandelingen en zwembereik
   Ik was er op een moment dat het hotel volgeboekt was. Sommige dingen werden aan de lopende band gedaan, zoals de dagelijkse bezoeken aan de dokter, er was weinig tijd voor persoonlijke zaken. Ik denk dat als je buiten het hoogseizoen gaat, het zeker relaxter is.
  • Behandelingen en programma's
   De behandelingen waren uitstekend en zeer professioneel. Ik had graag af en toe een lezing over Ayurveda of soortgelijke onderwerpen in de avond gehad.

  toon minder

  • januari 2024
  • 9 - 11 dagen
  • alleen
  • 50 tot 59 jaar
 • Anja S.
  uit Duitsland

  „Super hersteld!” Originele beoordeling (automatisch vertaald)

  We hebben echt genoten van ons verblijf in dit prachtige resort. Eenvoudige, mooie accommodatie, superlekker vegetarisch buffet, geweldige massagetherapeuten, fantastisch uitzicht op zee, uiterst attent, zeer vriendelijk personeel. Sommige mensen vinden het misschien kritisch: de tempel ernaast is erg druk en daarom is er een zekere mate van lawaai van pelgrims en de toegang tot de zee in de buurt van de sanitaire voorzieningen van de tempel, dan over platte rotsen. Geen van beide was een probleem voor ons! toon meer

  • Hotel in het algemeen
   Alles zeer schoon, dagelijkse grondige schoonmaak van de kamers, zeer goed onderhouden complex
  • Service en gastvrijheid
   Ongelooflijk attent en zorgzaam personeel
  • Keuken
   Uitzonderlijk lekker buffet, een droom!
  • Spa, behandelingen en zwembereik
   Mooi zwembad, weinig bezocht
  • Behandelingen en programma's
   Arts permanent beschikbaar, geweldige, ervaren massagetherapeuten

  toon minder

  • januari 2024
  • 4 - 8 dagen
  • als een stel
 • Jürgen Huxol H.
  uit Duitsland

  „Het was ons 4e verblijf in Nikki's Nest en we waren net zo tevreden als altijd.” Originele beoordeling (automatisch vertaald)

  Goede traktaties toon meer

  • Hotel in het algemeen
   Uitstekend voor Ajurveda-toepassingen
  • Keuken
   Zeer goede selectie en goede smaak

  toon minder

  • januari 2024
  • Langer dan 23 dagen
  • als een stel
 • Yvonne S.
  uit Zwitserland

  „Behoorlijk goed” Originele beoordeling (automatisch vertaald)

  Superlekker eten, goede behandelingen, goede yoga. Geluk met veel goede soloreizigers. Weg scheidt het resort. Veel te luidruchtig door verkeerslawaai. Ja, ik voel me ontspannen. toon meer

  • Hotel in het algemeen
   Ik had geluk met mijn kamer, die een beetje weg was van de lawaaierige straat. Schoonmaak was oké. Strand erg dichtbij. Jammer dat wifi beperkt was tot de lobby.
  • Service en gastvrijheid
   Alles gebeurde volgens de regels, maar soms voelde je het gebrek aan motivatie.
  • Keuken
   Top
  • Spa, behandelingen en zwembereik
   Sommige ligstoelen waren aan vernieuwing toe. Goede behandelingen

  toon minder

  • december 2023
  • 12 - 16 dagen
  • alleen
  • 60 tot 69 jaar

Onze brochures omtrent dit onderwerp

Ayurveda brochure

Alles over de leer van het lange leven

Download PDF Bekijk alle brochures
Boeken Contact Doorsturen