Vasten en afvallen

Bereik blijvende gewichtsverlies effecten met de kracht van vasten

Vasten en afvallen

Vasten heeft veel grote gezondheidsvoordelen en heeft mensen geholpen meer grip op hun gezondheid te krijgen en zelfs symptomen van een breed scala aan aandoeningen om te keren. Het is ook steeds populairder geworden als een snelle manier om gewicht te verliezen, hoewel deze resultaten meestal leiden tot het jojo-effect.

Op deze pagina worden de misvattingen over vasten voor afvallen uitgelegd, hoe u de kracht van vasten daadwerkelijk kunt gebruiken om permanent af te vallen en welke vasten diëten het meest effectief zijn voor gewichtsverlies op een lange termijn.

 

De algemene misvatting over vasten en afvallen

De meeste experts en voedingsdeskundigen zullen aanbevelen meer fysieke activiteiten aan uw routine toe te voegen en voedingsmiddelen met hoge calorische waarden en weinig voedingsvoordelen, ook wel lege calorieën genoemd, te elimineren. Veel mensen nemen echter hun toevlucht tot methoden die snelle oplossingen lijken en wenden zich vervolgens vaak tot vasten om snel af te vallen. Hoewel het een makkelijke manier lijkt om snel af te vallen, zijn er veel mythes en misvattingen die ervoor kunnen zorgen dat u op de lange termijn meer aankomt.

Calorie-inname tijdens het vasten

Tijdens het vasten verbruikt u optimaal weinig calorieën, afhankelijk van de gekozen methode. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om watervasten te doen, wat in wezen betekent dat u tijdens de vastenperiode niets anders dan water verbruikt. Dit kan vaak ongezond en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn. Lees meer over watervasten.

In de gedachten van velen zorgt dit voor het grootste calorietekort, omdat elke calorie die u verbrandt niet wordt gecompenseerd met een verbruikte calorie. Omdat het lichaam geen energie krijgt, wordt het gedwongen om nieuwe energiereserves in het lichaam te vinden. Dit is wanneer het lichaam overgaat op vetreserves. Als het lichaam echter het gevoel heeft dat het zich in de hongersnoodmodus bevindt omdat het geen calorieën via voedsel krijgt, kan het zelfs spieren gaan consumeren of onnodige stress veroorzaken voor vitale organen. Niet alleen dat, u ontneemt uw lichaam niet alleen calorieën, maar ook voedingsstoffen en elektrolyten die vitale functies mogelijk maken tijdens het vasten.

 

 

 

 

fasting for weight loss

De hervoedingsrisico's

Als vasten niet wordt gedaan onder goed toezicht van een medische professional of deskundige, loopt u ook gezondheidsrisico's op bij het opnieuw introduceren van voedsel in uw lichaam. Door de waargenomen uithongering van het lichaam, kunnen de abrupte veranderingen in de elektrolytenbalans en de calorie-inname ervoor zorgen dat het lichaam het refeeding-syndroom ervaart, omdat extra druk wordt uitgeoefend op organen en interne systemen.

De voordelen van vasten

In de moderne medische praktijk wordt vasten vaker gebruikt om het lichaam te ontgiften en op de metaforische resetknop te drukken. Dit helpt veel mensen om greep te krijgen op chronische aandoeningen, hun mentale en fysieke gezondheid te verbeteren en het lichaam te ontgiften na medische procedures of ongezonde periodes. Bezoek onze pagina over vastenkuur voor meer informatie over wat vasten voor u kan doen.

 

 

Fasting for weight loss

Dieet door te vasten: bereik langetermijnresultaten voor gewichtsverlies

Hoewel klassiek vasten niet het ideale dieet voor gewichtsverlies is, kan het een nuttig hulpmiddel zijn om blijvende resultaten te bereiken. Onze extra kilo's zijn vaker wel dan niet te wijten aan ongezonde eetgewoonten, of het nu gewoon te veel eten is of bezwijken voor ondeugden zoals suikerachtig en vet voedsel.

Fasting for weight loss

Zorg voor gezonde eetgewoonten

Vasten kan u helpen een pauze te nemen van uw dagelijkse voeding en gezondere eetgewoonten aan te nemen. Door bijvoorbeeld te ontgiften van een suikerverslaving door te vasten, heeft u minder snel trek in verwerkte suiker als u weer normaal eet.

Dit zal u op zijn beurt helpen om vast te houden aan gezonde voeding en verse ingrediënten en u zult meer kans hebben om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.

Fasting for weight loss

Herintroduceer vitale voedingsstoffen

Door te kiezen voor gezonde vastenmethoden, zoals de Buchinger-methode, geeft u uw lichaam ook voedingsstoffen en mineralen, aangezien u elke dag een basiscalorische inname krijgt. Deze calorieën worden geconsumeerd via bouillons en sappen gemaakt van verse en biologische producten.

Uw lichaam zal hunkeren naar deze gezonde voedingsmiddelen, omdat het zal leren wat het nodig heeft voor vitale functies. Vasten kan uw lichaam ook helpen om terug te keren naar een natuurlijk evenwicht na slechte voeding of ondervoeding.

fasting for weight loss

Vind nieuwe geneugten en comfort

Afvallen gebeurt niet van de ene op de andere dag, het gaat om het maken van blijvende veranderingen. Door te vasten kunt u niet alleen uw eetgewoonten resetten, maar het produceert ook wat sommigen een "high" vasten noemen. Uw humeur en geest worden opgeheven als uw lichaam zich aanpast aan de nieuwe omstandigheden. Door uw cellen te ontgiften, krijgt uw immuunsysteem een boost. Als u gelukkiger en gezonder bent, is de kans groter dat u vasthoudt aan uw nieuwe routines, waardoor u nieuwe geneugten en comfort vindt in uw gezonde levensstijl.


Vasten diëten: de beste vastenmethoden om af te vallen

Er zijn veel verschillende vastende diëten, elk met hun eigen voordelen. Waar sommige methoden zich richten op detox, de korte termijn vastenregimes, richten andere zich op langdurige vastende diëten die u in staat stellen om blijvende verandering te creëren en te behouden.

Buchinger vasten

fasting for weight loss

Buchinger vasten

De Buchinger vasten is een krachtig ontgiftingsmiddel en, onder de juiste supervisie, een aanzienlijk veilige methode van vasten voor de meeste volwassenen. Tijdens deze vloeibare vasten consumeert u alleen groentebouillon, sappen en thee. Vast voedsel komt niet op het bord. Dit is de figuurlijke reset-knop, die uw lichaam een pauze gunt en de kans geeft om gezonde gewoontes opnieuw aan te leren.

Buchinger vasten is ook een geweldige manier om greep te krijgen op chronische aandoeningen die vaak het gevolg zijn van slechte voeding, zoals hoge bloeddruk of diabetes. Lees hier meer over het vasten van Buchinger.

Intermitterend vasten

Interval vasten

Intermitterend vasten wordt door sommigen gezien als een dieet en door anderen als een vastenmethode. In wezen beperkt u uzelf tot eten tijdens bepaalde tijdsperioden, of het nu bepaalde dagen van de week of bepaalde uren van een bepaalde dag zijn. Omdat u gewoon aan het herstructureren bent wanneer u uw maaltijden eet en alle voedingsmiddelen technisch zijn toegestaan, is deze methode veilig voor gezonde volwassenen om thuis na te streven. Deze methode is natuurlijk veel effectiever als u u houdt aan gezond en caloriearm voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen. Intermitterend vasten is volgens veel experts de beste methode om af te vallen. Bekijk hieronder onze pagina over intermitterend vasten!

Alkaline diet

fasting for weight loss

Alkaline dieet

Net als bij intermitterend vasten, beperkt u de calorieën niet enorm. U past echter het voedsel dat u eet aan om zeer plantaardig en voedzaam te zijn. Door uzelf te beperken tot voedingsmiddelen die een alkaliserend effect op uw lichaam hebben, ontgift u ook alle gifstoffen terwijl u bezig bent. Het dieet vermijdt bewerkte voedingsmiddelen en suikers, waarvan bekend is dat ze bijdragen aan gewichtstoename.

Het alkalische dieet ontzuurt uw lichaam, ontgift het en stelt u in staat om naar hartenlust gezond, caloriearm voedsel te eten. Diëten zonder honger! Bekijk hier het alkaline dieet!


Vastenvakantie voor afvallen

Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u begint met vasten, of het uiteindelijke doel nu gewichtsverlies, ontgifting of gewoon een betere gezondheid is. Elke persoon is ook anders, heeft verschillende hindernissen te overwinnen en verschillende doelen die ze moeten bereiken. Onze hotels bieden niet alleen gekwalificeerde experts op deze specifieke gebieden, maar ook een prachtige omgeving, heerlijk eten, activiteiten om u weer in vorm te krijgen, evenals eersteklas behandelingen om uzelf te verwennen. De dieet- en vastenprogramma's omvatten al de maaltijden en de consultaties met vasten- en voedingsdeskundigen, wat betekent dat er goed voor u wordt gezorgd en zij u zullen helpen bepalen wat het beste voor u is. Een vastenvakantie combineren met uw doelstellingen voor gewichtsverlies is de beste manier om het meeste uit uw vasten te halen! Hier zijn wat meer details over wat u kunt verwachten van onze verschillende vastenprogramma's:

Medische experts en beoordelingen

Het grootste voordeel van een vastenvakantie is de expertise die ermee gepaard gaat. Dit is vooral belangrijk voor beginners. Artsen en voedingsdeskundigen zullen u helpen uw individuele situatie te evalueren en u helpen uw vasten of dieet af te stemmen op uw specifieke behoeften en gezondheidsvereisten. U zult een beter idee hebben van uw dieetplan voor vasten en afvallen, dat u mee naar huis kunt nemen om resultaten te blijven zien. U heeft niet alleen gesprekken met specialisten, maar het personeel van deze hotels en klinieken is zeer goed bekend met alle aspecten van het proces en kan u advies en zorg bieden terwijl u bezig bent. Iedereen is er om ervoor te zorgen dat u uw doelstellingen voor gewichtsverlies bereikt met het ideale vastenprogramma!

 

 

Fasting for weight loss

Tijd om te ontspannen

U moet het belang van ontspanning tijdens het vasten niet onderschatten. Artsen zijn het erover eens dat vasten al belastend is voor het lichaam en dat het beste wat u voor uw gezondheid kunt doen, is vrij nemen terwijl u vast. Wat is een betere manier om te ontspannen dan in een prachtig hotel, op een prachtige locatie, waar voor al uw dagelijkse behoeften wordt gezorgd?

Ver weg van uw afleidingen

De valkuilen als we aan een dieet beginnen, is dat onze ondeugden nog steeds overal om ons heen zijn: vrienden die ons uitnodigen voor het avondeten, de chocoladereep bij de kassa als we gezondheidsbewuste keuzes proberen te maken, dat open pakje koekjes dat we tegen onszelf zeggen dat het gewoon zal bederven als we het niet opeten (zo zonde!). Als u op vastenvakantie gaat, wordt u niet alleen omringd door gelijkgestemde mensen die op hetzelfde afslanktraject zitten, maar bent u ook ver verwijderd van alle afleidingen die uw vooruitgang anders zouden kunnen belemmeren.

 

 

fasting weight loss

Trakteer uzelf

En vooral: verwen uzelf! Diëten en vasten is niet altijd leuk, maar u doet iets geweldigs voor uw welzijn. Combineer dat eens met een vakantie en trakteer uzelf op het volhouden van uw doelen. Onze hotels en spa's bieden heerlijke massages en behandelingen, vaak zelfs al bij de arrangementen inbegrepen! De maaltijden die ze aanbieden worden elke dag bereid door gekwalificeerde en goed opgeleide koks en ze zullen u laten zien dat diëten niet saai hoeft te zijn.

fasting for weight loss

Bekijk onze geweldige aanbiedingen voor vasten voor gewichtsverlies


FAQ: vasten en afvallen

Hoe lang moet mijn vastenvakantie duren om af te vallen?

Experts raden een minimum van 7 nachten aan, maar voor blijvende resultaten en veranderingen in uw dieet en gewoonten moet u overwegen om minimaal 2 weken te boeken. Dit zal echt helpen om nieuwe gewoonten en diëten vast te stellen, waardoor het gemakkelijker wordt om op het goede spoor te blijven als u eenmaal thuis bent.


Hoe helpt intermitterend vasten bij het afvallen?

Interval vasten beperkt alleen de periodes waarin u eet. Dit betekent dat u op bepaalde dagen van de week of uren van de dag geen calorieën binnenkrijgt. Hierdoor kan uw spijsverteringsstelsel ontspannen. Door de tijden waarop u eet te beperken, beperkt u onbedoeld ook uw calorieën, omdat u uzelf niet langer toestaat om op alle uren van de dag te eten. Er zijn ook geen beperkende voedingsregels, wat betekent dat u binnen redelijke grenzen kunt eten waar u zin in heeft. Voor de beste resultaten, blijf bij caloriearme, voedingsrijke voedingsmiddelen en voeg veel vers fruit en groenten toe!


Helpt vasten bij afvallen?

Ja, vasten is een geweldig hulpmiddel om te helpen bij het afvallen. Ontgiften van suiker, bewerkte en vette voedingsmiddelen zal u helpen op het goede spoor te blijven. U reinigt ook uw lichaam en reset de vitale systemen om u gelukkig en gezond te houden.


Kan vasten voor gewichtsverlies zorgen?

Ja, door vasten kunt u afvallen, maar dat is niet het doel van vasten. Een vasten is bedoeld om uw lichaam te helpen ontgiften en te resetten, en een bijwerking hiervan als vaak gewichtsverlies. Als een vasten niet wordt gevolgd door een gezond dieet in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging, zal het gewicht net zo snel weer aankomen als het eraf was.

Gerelateerde onderwerpen

Andere gasten waren ook geïnteresseerd in: