Réflexologie plantaire

Voetreflexzonemassage

De voet: spiegel van de organen

Oorsprong van voetreflexmassage

De oorsprong van deze massage, deze therapie, reflexologie, is moeilijk te bepalen. Er zijn verschillende bronnen in China, die via India tot aan Egypte gaan. Voetverzorging was zelfs al bekend bij de oorspronkelijke Indiaanse bevolking van Noord- Amerika. Van hen leerde de Amerikaanse arts, William Fitzgerald het, die vervolgens in het begin van de 20e eeuw de reflexologie ontwikkelde.

 

Pieds sable réfléxologie plantaire

Reflexzonetherapie conform William Fitzgerald

De basis van de voetreflexzonetherapie wordt gevormd door het idee dat de voeten via zenuwenbanen verbonden zijn met verschillende organen in het lichaam. William Fitzgerald deelde de voetzolen daarbij in tien verticale en drie horizontale zones waarvandaan circa 60 punten corresponderen met het hele lichaam. Zo vormen de voeten letterlijk een spiegel van lichaam.

 

Massage als alternatieve medische behandelingswijze?

Voetreflexzonemassage vormt een alternatieve, medische behandelwijze daar zij voornamelijk bij chronische aandoeningen wordt ingezet. Het betreft hier diverse soorten pijn, aandoeningen aan skelet of spieren, spijsverteringsklachten, migraine en hoofdpijnen, menstruatieklachten en allergieën. Hoewel diverse studies al wel indicaties van het effect kunnen leveren is een succesvolle genezing tot op heden nog niet wetenschappelijk aangetoond. Om deze reden dient de behandeling uitsluitend als ondersteunende therapie worden gezien.

 

 

 

Réfléxologie plantaire pieds

 

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

VERLOOP VAN EEN BEHANDELING

De duur van een behandeling hangt af van het objectief. In de regel duurt een sessie 25 tot 45 minuten. Om ervoor te zorgen dat de therapeut zich een beeld kan vormen van de benodigde behandeling vindt voorafgaand een gesprek aangaande de klachten en blokkades plaats. Het ziektebeeld bepaalt dus de geschikte behandelwijze. De therapeut kan de gezondheidstoestand van de organen echter ook afleiden van de pijn in de voetzones.

Hier moet aan toegevoegd worden dat het bij dit soort behandelingen niet zo zeer om een massage gaat, in de traditionele zin, maar dat er eerder drukbewegingen worden gemaakt. Om deze reden is deze therapie verwand aan acupressuur. We onderscheiden twee behandeltechnieken:

Tonische druk: Snelle, meestal ronddraaiende, bewegingen met een variabele druk en intensiviteit teneinde de organen te stimuleren.

Sedatieve druk: Deze methode wordt voornamelijk gebruikt bij acute pijn. Het gaat om toenemende druk op de belaste zone die met intervallen plaatsvindt. De zone wordt circa 1-3 seconden ingedrukt, 30 seconden vastgehouden en binnen 1-3 seconden losgelaten. Hierbij gebruikt de therapeut ook vingertoppen of nagels voor de overige zones.

 

Réfléxologie plantaire pieds

DE COMBINATIE MET ANDERE MASSAGETECHNIEKEN

Voetreflexzonemassage wordt herkend als een zefstandige vorm van behandeling echter bepaalde elementen vinden we ook terug in de traditionele Ayurvedische massage of in Thaise massage. Sommige therapeuten bieden voetreflexzonemassage ook aan in combinatie met een hot stone massage aangezien de warme stenen blokkades kunnen oplossen en ze goed te gebruiken zijn om druk uit te oefenen.

Gooi de voetjes van de vloer: U heeft wel zin om uzelf op een aangenaam ontspannende massage te trakteren? Hier vindt u meer informatie met betrekking tot de herkomst en het verloop van onze massages.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Massage Abhyanga

Al onze hotels met massages

Of kies uw verblijf met massage hier