wellness-aanbiedingen-vakantie-heerlijk-genieten

Wellness hotel

Heerlijke ontspanning

De leukste wellness vakanties dichtbij huis

Onze meest luxe wellness resorts wereldwijd

Een selectie van onze thema's wellness reizen

Wellness hotel

Even ontsnappen aan het drukke dagelijkse leven? Bij SpaDreams kiest u voor een wellness hotel op één van uw favoriete locaties wereldwijd. De chefs zorgen met heerlijke ontbijtjes voor de perfecte start van de dag, zodat u de hele dag kan genieten van alle wellness faciliteiten en activiteiten.

Het wellness aanbod in Nederland is de afgelopen jaren flink gestegen. Logisch ook, want bijna 30% van de Nederlanders brengt wel eens een bezoekje aan een wellnesscentrum. Heerlijk natuurlijk om uw hoofd even helemaal leeg te maken en te genieten van de warmte en de geuren die bij een goede spa horen. Daar is helemaal niks mis mee, maar wat dacht u van wellness en een vakantie in één? Na het ontbijt even de beentjes strekken en een nieuwe stad verkennen. Of maak een wandeling door een prachtig nabijgelegen natuurgebied. Niets is zo lekker om na wat beweging de sauna in te duiken om geheel tot rust te komen.

Probeer verschillende sauna’s, laat alle stress uit uw spieren masseren en dompel onder in een warmwaterbad. Neem vervolgens een frisse neveldouche en trek een zacht en warme badjas aan. Relax nog even, om u daarna klaar te maken voor een uitgebreid en culinair diner. Iets dat uw wellness vakantie absoluut niet kan missen. Bent u op de gezonde tour? Geen probleem! Ons aanbod bevat vele wellness hotels waar u zowel gezond als lekker kunt smikkelen. Om de dag af te sluiten pakt u nog even de jacuzzi mee. Heeft u iets te vieren? Of gewoon even zin in een lekker glaasje? Laat u zich dan verwennen terwijl u zich verder in de bubbels laat zakken. Slaap vervolgens heerlijk onder de warme dekens van de luxe bedden en wordt de volgende dag fris en fruitig wakker.

De voordelen van een wellness hotel

Het woord ‘wellness’ betekent zowel ‘wellbeing’ – je goed voelen – en ‘fitness’ – actief bezig zijn met uw lichaam. Letterlijk vertaald heeft het alles te maken met gezondheid en welbevinden. Het is een verzamelwoord waaronder we verschillende activiteiten scharen die ons welzijn positief beïnvloeden. Combineer ‘wellness’ en ‘hotel’, en u bevindt zich op een plek waar u helemaal in de watten wordt gelegd.

Verschillende hotels…..verschillende wellness faciliteiten. De keuze is groot: van stoombaden en luxueuze sauna’s tot Hamams met massages. Allemaal met het doel om uw welzijn te bevorderen.

Een wellness hotel omschrijft de faciliteiten vaak als ‘Spa’. Dit staat voor Sanitas Per Aqua, Latijns voor gezond door water. Een uitspraak die enkele duizenden jaren geleden werd gedaan door een Romeinse keizer. Toen al genoten de Romeinen en Grieken van kuuroorden. Daarnaast geloofden Romeinen sterk in; ‘Sana in corpore Sano’, oftewel: ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. Deze uitspraak zorgde ervoor dat de motieven voor een bezoek aan een thermen veranderde. In plaats van medische redenen, bezocht men de spa’s als ontmoetingsplaats waar ontspannen werd en masseurs zorg droegen voor het welzijn van de klant. Niet iets van alleen deze tijd dus, want nog steeds genieten wij regelmatig van de voordelen van een spa. Het aanbod van alleen baden heeft zich inmiddels uitgebreid naar vele diverse faciliteiten die ervoor zorgen dat u als herboren thuiskomt. Een wellness resort met spa bestaat vaak uit één of meerdere zwembaden, een sauna met jacuzzi. Zoutwater-, kruiden- en voetenbaden. Infrarood-, Lavendel, Opgiet en Haardsauna’s. Geweldige faciliteiten om de stress van het dagelijks leven uit uw poriën te laten stromen. Een opfrissende duik in het koudwaterbad of een lauwe douche zorgt ervoor dat u geheel fris aan tafel kunt schuiven.

Hotel met sauna

De aangename geur van lavendel in een lavendelsauna zorgt voor ontspanning, de houtgeur in een Haardsauna geeft een extra belevenis en Finse sauna is een opzichzelfstaand fenomeen.

Welke voordelen biedt een sauna in uw hotel en wat zorgt ervoor dat deze uw wellzijn bevordert?

Dit komt voornamelijk door de verbetering van de doorbloeding in het lichaam. Uw hartslag wordt verhoogt naar een niveau dat te vergelijken is met een hartslag die u krijgt tijdens een goede wandeling. Door het sneller stromen van uw bloed, worden organen gestimuleerd om afvalstoffen sneller te verwerken en deze via uw poriën af te voeren. Wanneer u met regelmaat een sauna bezoekt, maakt uw lichaam meer witte bloedcellen aan. Dit zorgt voor een verhoogde weerstand. Bovendien komt u geheel tot rust in de sauna, waardoor uw stress afneemt en u geheel overgeeft aan de warmte en rust in het resort. Geniet heerlijk onderuitgezakt van deze luxe.

Wellness in de stad of natuur

Bij SpaDreams is er voor elk wat wils. Een hotel met wellness zijn er in vele varianten. Bent u opzoek naar spa met ultieme rust middenin de natuur, of verkent u liever een levendige stad waar u ’s avonds ontspannen met de voetjes omhoog in de sauna geniet. Wij bieden zelfs een aantal hotels aan waar u zowel van de natuur als de stad kunt genieten. Neem gerust contact op met één van onze wellness specialisten om uw perfecte wellness hotel te vinden.

Bij SpaDreams vindt u hotels gevestigd over de hele wereld. Geniet bijvoorbeeld van de Duitse wellness expertise vlak over de grens, of boek een wandelvakantie in Oostenrijk in een hotel met wellness. Wist u dat Duitsland het land van de kuuroorden is? Hier geniet u van ‘Heil-‘ en ‘Seebaden’, ‘Kneipp-‘, ‘Heilklimatischer-‘ en ‘Luftoorden’. Een kuurprogramma bestaat doorgaans uit geneeskundige therapieën en een langer durend verblijf. Uiteraard is er ook een overweldigend aanbod van andere wellness faciliteiten in Duitsland te vinden, zoals; thermaal baden of luxueuze sauna’s. Het voordeel is dat de expertise van de kuuroorden is overgenomen door de wellness resorts. Dit maakt van Duitsland uw perfecte wellness bestemming.

Wellness in de zon en aan de zee

Iets verder naar het zuiden van Europa vindt u verschillende wellness hotels met zon en aan de zee. Die extra vitamientjes D geven uw welzijnsgevoel een flinke boost. Daarbovenop zullen uw vrienden en collega’s bij terugkomst in Nederland jaloers naar uw mooie kleurtje kijken.

Spanje, Italië en Griekenland zijn uitermate geschikte bestemmingen voor wellness resorts. Zo geniet u in Spanje van thermale kuren of ‘gewoon’ ontspanning aan zee. Als u iets verder vliegt kunt u dit zelfs combineren met het heerlijke eilandgevoel van de Canarische Eilanden. Aan de andere kant van de Mediterrane zee verwennen de Italianen u ook graag met ontspanning aan zee. Echter kiest u met ‘Fango’ voor de oorspronkelijke thermale kuren uit Italië. Een therapie met vulkanische modder afkomstig uit de bodem van vulkanische meren in Italië. Opgebouwd uit veel mineralen, waardoor het een zeer reinigende werking heeft. Hier leest u meer over wat Fango precies inhoudt. Ook de Grieken weten ons keer op keer weer te verassen met hun eeuwenoude wellness expertise. Dit in combinatie met de zon en de prachtige zee maken het tot een fijne wellness bestemming.

Wellness hotel in Azië

Nergens ter wereld is het begrip wellness zo samengevoegd met de behandelingen als in Azië. De service is vanzelfsprekend en ontspannen door de persoonlijke manier van aandacht. Dit, gecombineerd met unieke zandstranden en helder zeewater, maakt van Azië de ultieme wellness locatie.

Dat dienstverlening een begrip is in Azië is een feit, maar de manier waarop dit naar voren komt is ongekend. Het personeel heeft alleen oog voor uw welzijn en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u volledig ontspannen bent. Het personeel is zeer hooggekwalificeerd en werkt met een glimlach , terwijl u achterover leunt en geniet van een massage.

Breidt uw wellness ervaring uit met één van de vele authentieke Ayurvedakuren in India, of geniet van geweldige wellness op het prachtige Eiland Bali. Klinkt dat niet als muziek in uw oren? Ook in Thailand en op Sri Lanka vindt u werelds beste wellness resorts. Zo combineert u bijvoorbeeld een wellness- en Detoxprogramma op Phuket en ervaart u een natuurlijke levensstijl in Vietnam.

Bij SpaDreams bent u voor wellness hotels en vakanties aan het juiste adres. Onze experts helpen u graag telefonisch of per e-mail bij het zoeken naar uw droombestemming. Neem gerust contact met ons op – SpaDreams. Uw wellness specialist.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl