brochure-dode-zee-spadreams

Dode Zee Brochure

Adembenemende cultuur met unieke flair in Jordanië

Jordanië inspireert met haar fascinerende schoonheid en opwindende contrasten. Zowel architectonisch, landschappelijk als cultureel garandeert het 89.000 m2 grote land een afwisselend verblijf. Naast unieke bezienswaardigheden, zoals de woestijn met haar bijbelse en historische  plaatsen en indrukwekkende woestijnkastelen wachten natuurreservaten en, niet te vergeten, de typisch Arabische keuken op u. Informeer naar de SpaDreams hotels en plan uw excursie(s) rechtstreeks bij de hotelreceptie. 

 

De meest waardevolle schat van Jordanië - Petra

Eén van de grootste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden is de 2000 jaar oude hoofdstad van de Nabateeërs, Petra. Deze roserode Jordaanse stad, gedeeltelijk uit de rotsen gehakt, kan niet anders dan imponeren met haar monumentale architectuur. Petra was in haar bloeitijd een knooppunt voor verschillende handelsroutes. Rond het begin van de jaartelling woonden in Petra naar schatting 25.000 mensen. De Zwitser Jean-Louis Burckhardt herontdekte Petra in 1812 voor de Westerse wereld. De stad werd in 1985 opgenomen in de UNESCO Wereldcultuurerfgoed lijst en werd in 2007 tot één van zeven nieuwe wereldwonderen verkozen. De stad trekt niet alleen archeologen maar ook cultuurliefhebbers uit de hele wereld aan. Neemt u voldoende tijd om deze fascinerende stad te verkennen en vergeet vooral niet uw comfortabele schoenen en een fles water.     

Madaba - Mozaïekstad 
Verbindt uw genezende verblijf in dit door bijbelse plagen geteisterde land met een bezoek aan een religieuze opgraving. Zo kunt u de christelijke mozaïekstad Madaba bewonderen met, in de Grieks-orthodoxe kerk St. George, een uit de 16e eeuw stammende landkaart van mozaïek die Jeruzalem en het Heilige Land toont. Van de mozaïekstad kunt u te voet, met de bus of met een taxi naar de op 4 km afstand liggende berg Nebo vanwaar Mozes het beloofde land Kanaän voor het eerst zag. Eén van de meest invloedrijke vondsten in de bijbelse archeologie is de doopplaats van Jezus in Betanië, ca. 10 km ten noorden van de Dode Zee op de oostelijke oever van de rivier de Jordaan. U vindt in Israël de bijbelse steden Bethlehem, Jericho en Jeruzalem, die niet mogen ontbreken op uw route. Hier vindt u geschiedenis van 5000 jaar voor Christus, wat zeker een bezoek waard is.   

De typische Arabische keuken

De Arabische keuken belooft een gemoedelijk samenzijn. Eten is hier meer dan alleen voeding, het is een gezellig en sociaal evenement. De warme en koude gerechten, mezze genaamd, worden in kleine schaaltjes geserveerd en vertegenwoordigen een verscheidenheid aan vlees, salades, groentepuree en fijn gekruide sauzen. De heerlijke mezze zijn vaak al voldoende als gerecht, daar ze zeer verzadigend zijn.

Het Jordaanse nationale gerecht is het onmiskenbare Bedoeïnengerecht mansaf. Een grote berg rijst met amandelen, pistachenoten en rozijnen dat op een blad wordt gereserveerd met geroosterd lamsvlees en een saus van geitenmelk. Traditioneel eet men de maaltijd met de rechterhand maar u mag natuurlijk ook om mes en vork vragen. 

 

>> Verder naar "WETENSWAARDIGHEDEN VOOR UW REIS"

>> "SpaDreams Brochure Dode Zee" in PDF

>> Alle reizen naar het Dode Zee gebied

>> Alle reizen naar Israël

>> Alle reizen naar Jordanië