retraite-vakantie

Retraite vakantie

lichaam en geest tot rust laten komen

Retraite vakantie: op reis naar innerlijke rust

Retraite vakantie

Als we zoeken naar de definitie van het woord retraite vinden we dat het over het algemeen staat voor: “afzondering voor spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening.” Van oudsher werd dit in een hiervoor geschikte omgeving gedaan zoals een klooster of een voor dit doeleinde opgericht centrum.

Vaak was hiervoor tevens begeleiding beschikbaar. Tijdens uw vakantie is een Retraite mogelijk!
Veel is er ondertussen niet veranderd aan de basisdefinitie. We kunnen aan het zelfonderzoek en de geestelijke oefening echter veel meer redenen toevoegen om de afzondering op te zoeken waarvan stress in onze hedendaagse manier van leven vaak wel de belangrijkste is. Tijd voor een Retraite vakantie dus!

We zijn tenslotte elke dag bezig met haasten en moeten. We moeten van alles, de hele dag door, en vaak lukt het ons op een gegeven moment niet meer om simpelweg te stoppen. Even stil te staan. Ons bewust te zijn van onszelf en van wat we werkelijk nodig hebben. Gedurende een Retraite vakantie leert u loslaten, beetje bij beetje. Een reis naar uzelf klinkt wellicht voor sommigen wat zweverig maar u zult ontdekken dat dit niet vanzelfsprekend is. Loslaten en rust en orde in uw hoofd creëren is hard werk, maar de beloning is het meer dan waard! Dat zult u ook na uw Retraite vakantie merken.

U wilt wel weer eens echt uitgerust wakker worden na een volle nacht geslapen te hebben? Onze eersteklas hotels en resorts geschikt voor een Retraite vakantie, staan klaar met professioneel opgeleide artsen, therapeuten, masseuses, behandelaars en chef de cuisines want ook geestelijke arbeid vereist welgebalanceerde, gezonde en voedzame maaltijden. En wanneer u de voorkeur geeft aan een dieet, een kuur of per definitie vegetarisch bent wordt daar natuurlijk ook geen probleem van gemaakt.

En als u dan toch op reis bent en u op uw eigen welzijn concentreert aan de hand van een Retraite vakantie, waarom dit dan niet op paradijslijk Bali doen, in het spirituele hart van Nepal of in de geboorteplaats van de Ayurveda, India? Waarom niet tegelijk genieten van een vakkundige Thaise massage in het land van oorsprong of van luxe wellness op Koh Samui? Twijfel niet langer, kies voor uzelf tijdens een Retraite vakantie. Boek een eersteklas SpaDreams Retraite vakantie.

Stel hier uw perfecte retraite vakantie samen