Ayurveda in Tsjechië

Ayurvedische behandelingen in een prachtige omgeving

Authentieke Ayurveda hotels in Tsjechië

Tijdens uw Ayurveda kuur in Tsjechië kunt u eindelijk leren van uw lichaam te houden en een heel bijzondere kuurreis te maken vol ontspanning en gezondheid in harmonie met de natuur. Geniet met al uw zintuigen van uw Ayurveda reis in Tsjechië, want alleen zo krijgt u een diepe verbinding met uw lichaam. Terwijl uw ogen geen genoeg kunnen krijgen van het weelderige groen van de diepe bossen en bloeiende weiden van West-Bohemen, luisteren uw oren naar het kalmerende kabbelen van kristalheldere rivieren of de schuchtere roep van een koekoek aan de oevers van de pittoreske vijver in de Tsjechische hooglanden.

In het westen van Tsjechië wacht de regio Karlovy Vary (Karlsbad) op u met talrijke warme bronnen, waar u kunt profiteren van de genezende kracht van water. De kuuroorden Franzensbad, Karlsbad en Marienbad presenteren zich met grote parken en een rustige sfeer voor ontspanning. Midden-Bohemen betovert u met de Tsjechische hoofdstad Praag door historische plekken, ingebed in de meest pittoreske natuur. Bovenal zijn er talrijke kastelen, zoals de Karlštejn, de Český Šternberk of de Kokořín, te ontdekken. Als u zoveel mogelijk tijd in de natuur wilt doorbrengen met een Ayurvedakuur in Tsjechië, dan moet u tijdens uw Ayurveda reis zeker naar de Tsjechische hooglanden komen. De ondoorgrondelijke bossen en glooiende heuvels van de Boheems-Moravische Hooglanden bieden uw ziel en lichaam de ontspanning waar u naar verlangde.

Onze populairste hotels voor uw Ayurveda kuur in Tsjechië

Kies uw ideale Ayurveda programma in Tsjechië

De verschillende Ayurveda retreats in Tsjechië hebben verschillende Ayurveda-arrangementen in de aanbieding, waaruit u individueel kunt kiezen. Traditionele Panchakarma-reinigingskuren evenals Rasayana-verjongingskuren of Ayurvedische gewichtsverlieskuren zijn voor u beschikbaar.

Afhankelijk van de inhoud van de betreffende kuur, kan de duur ervan ook variëren. Terwijl Ayurvedische schoonheids- en anti-agingskuren al geboekt kunnen worden als een korte Ayurveda reis, vanaf 3 nachten, zou u zeker meer tijd moeten hebben voor een Panchakarmakuur of een Ayurveda-afslankkuur. Deze intensievere kuren kunt u boeken bij een verblijf van 7 nachten of meer.

Om alle behandelingsmaatregelen tijdens uw kuur op u af te stemmen, zullen uw Ayurveda-artsen een uitgebreid eerste gesprek met u voeren. De focus ligt op het bepalen van uw Dosha-type en het opstellen van een behandelplan dat u later als leidraad kunt gebruiken.

Terwijl de aromatische geuren van de geneeskrachtige kruidenbehandelingen uw zintuigen prikkelen, voelt u de aangename warmte van de oliemassages op uw huid en kunt u profiteren van ontspanning en medische kennis met Ayurveda in de Tsjechische Republiek. Yoga- en meditatiesessies ronden uw kuur af.

Met Ayurvedisch ontbijt, half- of volpension, kunt u genieten van heerlijke sattvik-gerechten die uw lichaam licht en zorgeloos laten voelen. Het Ayurvedische dieet is ook perfect voor speciale diëten zoals veganistische, lactosevrije of glutenvrije diëten.

Einige Kerzen sorgen für eine entspannende Atmosphäre

Ayurveda behandelingen en programma's in Tsjechië

Da Öl zur Rückenmassage wird in den Händen auf eine angenehme Temperatur gebracht.

Panchakarma kuur

Ziektes zijn signalen van het lichaam om een ​​disbalans in de stofwisseling en de drie dosha's te communiceren. Volgens de oude Indiase traditie kan een Panchakarma kuur helpen om uw innerlijke balans te herstellen en uw lichaam te begeleiden op weg naar genezing. In een voorbereidende fase ontspannen uw Ayurveda-therapeuten uw weefsel tijdens massages en maken zo eventuele opgehoopte afvalstoffen los. Deze metabolische afvalproducten kunnen vervolgens worden verwijderd met behulp van drainageprocessen. In de daaropvolgende opbouwfase heeft uw lichaam ondersteuning nodig bij het herstel, daarom wordt het gebruik van ayurvedische geneeskrachtige kruiden ten zeerste aanbevolen.

Verschiedene indische Gewürze, die für die Ayurvedische Küche verwendet werden.

Ayurveda gewichtsverlies

In tegenstelling tot conventionele diëten, worden Ayurveda-afslankkuren niet alleen gebruikt voor gewichtsverlies op korte termijn, maar zijn ze ook gericht op langdurige veranderingen in uw levensstijl en dieet, zodat u eindelijk uw gewenste gewicht kunt bereiken. Met een nauwkeurig voedingsplan dat individueel is afgestemd op uw Dosha-type, vermindert u niet alleen uw gewicht, maar leert u ook welke voedingsmiddelen goed voor u zijn en welke voedingsmiddelen niet goed voor u zijn. De reinigende massages met lauwwarme oliën of geurige kruidenkussens maken gifstoffen vrij uit uw weefsel en kunnen vervolgens worden uitgescheiden. Met zachte yoga-oefeningen vult u uw Ayurveda reis in Tsjechië perfect aan door uw spierkracht te versterken en zo vetverlies te bevorderen.

Eine erholsame Massage mit dem Kräuterstempel.

Rasayana kuur

Het is de droom van eeuwige jeugd en een stralende verschijning die wij als mensen niet loslaten. Met een Rasayana kuur in Tsjechië kunt u heel dicht bij deze droom komen. De Ayurvedische anti-aging en verjongingskuur geeft u een stralende uitstraling door regenererende massages en revitaliserende kruidenbehandelingen. Ayurvedische voeding, die perfect past bij uw Dosha-type, ondersteunt dit effect en bevordert uw jeugdige teint. Vooral tijdens de menopauze of in andere moeilijke overgangsfasen in het leven kan de Rasayana-kuur uw levensenergie weer tot leven brengen en u tot een jeugdig gevoel van welzijn brengen.

Dit bieden onze Ayurveda hotels in Tsjechië

Dompel u tijdens uw Ayurveda kuur in Tsjechië onder in de weldadige combinatie van therapie uit het verre Oosten en de rustige sfeer van uw accommodatie te midden van geurige bossen of geneeskrachtige kuuroorden. U kunt uw Ayurveda vakantie doorbrengen in comfortabele een- en tweepersoonskamers in het Ayurveda resort, midden in de natuur in de Tsjechische Hooglanden. Maar ook moderne wellnesshotels en klinieken in de kuuroorden van West-Bohemen wachten op u met 3 tot 5 sterren om u het hoogste comfort te bieden.

In de wellnesshotels kunt u ook profiteren van talrijke beauty behandelingen in de spa- en saunaruimtes, die uw Ayurveda verblijf tot iets heel bijzonders zullen maken. Ervaren Ayurveda-therapeuten delen de kennis van hun jarenlange opleiding met u en brengen uw lichaam, geest en ziel weer in harmonie met rustgevende oliemassages of aromatische kruidentoepassingen.

De mooiste plekken voor Ayurveda in Tsjechië

Ein Marktplatz in der Hauptstadt Prag in Mittelböhmen

Centraal Bohemen

Met Ayurveda in Tsjechië zal Centraal Bohemen niet alleen betoveren door de fascinerende hoofdstad Praag, maar ook door de talloze kastelen die u daar kunt ontdekken. Midden in de schilderachtige natuur heeft u de kans om historische adellijke residenties, ridderkastelen en adellijke renaissance- of barokpaleizen te verkennen. De Elbe en de Moldau lopen door Midden Bohemen, op wiens oevers u kunt wandelen, fietsen of gewoon blijven verkennen.

Blick auf das Franzensbad in Westböhmen am Abend.

West-Bohemen

In West-Bohemen kunt u in harmonie met de natuur kuren tijdens uw Ayurveda verblijf in Tsjechië. Voel de genezende kracht van het warme bronwater in de regio rond Karlovy Vary en ontdek de kuuroorden Marienbad en Franzensbad, waarvan het geneeskrachtige water voornamelijk wordt gebruikt om ziekten van het spijsverteringsstelsel te behandelen. Slenter door de grote parken of geniet van de historische gebouwen van de schattige steden.

Die wunderschönen Hügellandschaften des Tschechischen Hochlandes.

Boheemse hooglanden

In het kuuroord Pocatky midden in de Tsjechische hooglanden vindt u tijdens uw Ayurveda reis in Tsjechië uw innerlijke balans terug in harmonie met de natuur. Op talrijke wandel- en fietspaden heeft u de mogelijkheid om de diepe naald- en gemengde bossen of de eindeloze uitgestrektheid van de Boheems-Moravische Hooglanden te verkennen. Maar ook hier wachten enkele oude kastelen en charmante paleizen op u.

Onze beste resorts voor Ayurveda reizen in Tsjechië

FAQ - Tips voor uw Ayurveda kuur in Tsjechië

Wordt de Ayurveda kuur in Tsjechië vergoed door de zorgverzekering?

Sommige zorgverzekeraars betalen een vergoeding voor ayurvedische behandelingen, zolang ze voldoen aan de bepalingen over alternatieve geneeswijzen. Het is altijd de moeite waard om uw wettelijke of particuliere ziektekostenverzekeraar te vragen of zij de behandeling subsidiëren.


Wat is een geschikte duur voor een Ayurveda reis in Tsjechië?

Wilt u een verjongingskuur of anti-aging kuur in Tsjechië boeken, dan kan dat al vanaf drie nachten. Intensievere kuren, zoals een Panchakarma of Ayurveda afslankkuur, hebben een langere duur en zijn door u vanaf zeven nachten te boeken.


Alle Ayurveda aanbiedingen in Tsjechië