Ayurveda kuur

Een gepersonaliseerde kuur voor uw welzijn

Ayurveda kuren in Europa

Ayurveda kuren in India

Ayurveda kuren op Sri Lanka

Ayurveda - Oosterse geneeskunde voor uw persoonlijke welzijn

Ayurveda kuur - de mooiste Ayurveda hotels wereldwijd

Ayurveda – alleen het woord klinkt al als ontspanning en welzijn, naar zacht licht en weldadige warmte. Ayurveda heeft wel degelijk met wellness te maken maar het is boven alles een 5.000 jaar oude leer ten behoeve van het zuiveren van lichaam en geest. Een leer die tracht lichaam en geest in evenwicht te brengen. Wie voor een dergelijke behandeling kiest, dient zich van tevoren met het thema Ayurveda bezig te houden teneinde het beter te begrijpen.

Ayurvedische voeding en behandelingen

Een Ayurveda kuur doen betekent ook uzelf discipline opleggen en, onder andere, gedurende de kuur afzien van alcohol en sigaretten. Massages maken deel uit van de klassieke Ayurveda en ook het regelmatig drinken van warme gemberthee hoort erbij.

De massages dienen de huid te reinigen en te regenereren terwijl de gemberthee het bloed zuivert en de gestresste maag kalmeert. Zo dient u zich bij een traditionele panchakarmakuur conform de Ayurvedische leer aan een specifiek dieet te houden dat voor iedereen individueel wordt afgestemd op zowel lichaam als karakter.

Yoga en meditatie zijn onmisbare elementen van een Ayurveda kuur en zorgen ervoor dat lichaam en geest zich kunnen ontspannen. Daarnaast worden door doelgerichte yoga-oefeningen eventuele blokkades in het lichaam losgemaakt en spanningen verlicht.

Ayurveda kuur – meer dan alleen maar een trend

Tegenwoordig hoeven we niet meer helemaal naar India of Sri Lanka te reizen om een Ayurveda kuur met de bijbehorende behandelingen te ondergaan. Veel wellnesshotels in Duitsland bieden ook authentieke Ayurvedakuren met vakkundig geschoolde therapeuten en traditioneel opgeleide Ayurveda artsen. Vijf dagen dient men minimaal voor een panchakarmakuur in te plannen. Na deze vijf dagen gaat het stressige alledaagse bestaan u heel wat gemakkelijker af.

Een Ayurveda kuur is perfect voor iedereen die tot rust wil komen en het harmonische evenwicht tussen lichaam en geest wil herstellen. Zeker wanneer u een veeleisend en stressvol beroep heeft kunnen Ayurvedabehandelingen de gevreesde burn-out voorkomen.

Ayurveda is meer dan alleen maar een trend. Ayurveda is één van de oudste natuurgeneeskundige methoden op deze aarde en nog net zo gezond en effectief als 5.000 jaar geleden.

Een selectie van onze verschillende Ayurveda kuren

Vind hier de Ayurveda reis die bij u past