Massage pierres chaudes

Hot Stone Massage

Ontdek de oorsprong en technieken van een Hot Stone Massage

OP ZOEK NAAR DE OORSPRONG VAN HOT STONE MASSAGE

Als het gaat om de oorsprong van hot stone massage, of warme stenen massage, verschillen de meningen aanzienlijk. De basis daarvoor ligt bij het feit dat behandelingen met verwarmde stenen op diverse plaatsen uitgevoerd werd en vervolgens verder ontwikkeld. Volgens sommige bronnen ligt de origine van deze massage in Azië, en meer precies in China. Van daaruit zou het naar de VS/ Arizona zijn gebracht en vervolgens naar Europa. Zelfs van de Indianen wordt gezegd dat ze al verwarmde stenen gebruikten. In Europa en, meer specifiek, in Nederland is deze massagetechniek echter pas sinds enkele tientallen jaren bekend.

DE STENEN

Voor een hot stone massage worden over het algemeen stenen van basalt gebruikt. Deze zijn vulcanisch van origine en bezitten de bijzondere eigenschap dat ze warmte goed kunnen vasthouden en afgeven. Afhankelijk van het objectief zijn er verschillende afmetingen. Ze worden verwarmd in water dat verwarmd wordt tot een temperatuur van circa 60 graden.

 

massage aux pierees chaudes

VOOR GEBRUIK : HEET & KOUD

Een hot stone massage kan worden uitgevoerd op rug, benen en gezicht. De warmte is hierbij niet te onderschatten: de stenen worden derhalve maar kort op de te behandelen plaatsen gelegd omdat anders brandblaren kunnen ontstaan. In combinatie met olie worden de stenen langs de huid bewogen of de therapeut voert circelvormige bewegingen uit op de te behandelen plaats. Ook het plaatsen van de warme stenen op de chakra’s, of energiecentra van het lichaam, is een bekend gebruik. Hetzelfde geldt voor de behandeling met twee stenen: hier worden de stenen op elkaar geklopt waardoor een vibratie ontstaat. Over het algemeen dienen de verschillende technieken het zelfhelend vermogen van het organisme te bevorderen.

Naast de klassieke behandeling met warme stenen zijn er ook therapeuten die de behandeling met koude stenen (cold stone massage) combineren. De interactie van beide behandelmethodes kan bijvoorbeeld effectief zijn bij mensen die onder regelmatige hoofdpijnen lijden. Bij warmte zetten de bloedvaten tenslotte uit, wat tot meer druk leidt. Met behulp van koude stenen, zoals marmer, kan de lichaamstemperatuur gereguleerd worden.

massage aux pierees chaudes

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

VOOR WIE IS EEN HOT STONE MASSAGE AAN TE BEVELEN?

Op de eerste plaats is een hot stone massage om bindweefsel- en spierspanningen te verlichten om welke reden deze massagetechniek bijzonder geliefd is bij atleten. Daarnaast profteren ook veel mensen die veelvuldig onder zware druk staan of vaak last van stress hebben van deze methode. Door het binnendringen van warmte in het bindweefsel wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en verbetert de zuurstoftoevoer wat niet in de laatste plaats een welkom gevoel van volledige ontspanning tot gevolg heeft. 

WANNEER IS EEN HOT STONE MASSAGE AF TE RADEN?

Wanneer u een hoge bloeddruk heeft, spataderen of osteoporose dient u voorzichtig te zijn. Hetzelfde geldt voor personen met diabetes, problemen met hart of bloedvaten of die niet lang geleden zijn geopereerd. In een individueel geval is een gesprek met uw arts aan te raden en te informeren of een behandeling geschikt is.

Heeft u ’s morgens nog wel eens het gevoel dat u niet voldoende energie heeft om op te staan? Heeft u het gevoel dat u verdrinkt in de werkdruk? Wat dacht u dan van een heerlijke massage? Of een anti-stresskuur misschien, die u bij SpaDreams ook kunt reserveren in het kader van een Ayurvedakuur? Aarzel niet meer informatie in te winnen over Ayurvedische massages!

Massage Abhyanga

Al onze hotels met massages

Of kies uw verblijf met massage hier