Voyage île Maurice

Eiland Mauritius: een luxe vakantie

Luxe gecombineerd met culturele historie op het eiland Mauritius

Kies hier uw perfecte hotel op het eiland Mauritius

Luxe wellness en cultuur op het eiland Mauritius

Ten zuidoosten van Madagascar in de Indische Oceaan, wellicht een beetje lastig te vinden op de kaart vanwege zijn kleine omvang, heeft het eiland Mauritius erg veel te bieden voor diegenen die de moeite nemen het op te zoeken.

Eiland Mauritius: een tropische bestemming

Gelegen middenin de Mascarenen, die ook bestaan uit Réunion en Rodrigues, biedt Mauritius een tropisch klimaat dat ideaal is voor een exotische zonvakantie, welke maand het ook is.

Tijdens het warme seizoen, tussen november en april, bereikt de temperatuur zo'n 31 graden Celsius in de zon, soms aangevuld met een fris regenbuitje. Tijdens het 'koele' seizoen, van mei tot oktober, is het alsnog mogelijk om op het strand uit te rusten zonder dat het te heet is, daar de temperaturen overdag ongeveer tussen 20 graden en 28 graden Celsius schommelen.

Diversiteit in harmonie

Naast zijn idyllische ligging zal Mauritius u tijdens uw vakantie verleiden met zijn culturele diversiteit en de warme houding van de locals, de Mauritianen. De multiculturele bevolking, bestaande uit zo ongeveer 1,2 miljoen mensen, bestaat uit verschillende gemeenschappen die allemaal in harmonie met elkaar samenleven.

Dat de inwoners uit veel verschillende gebieden komen, valt te zien aan hun gemixte uiterlijk. Ook zijn er de zogenaamde 'witte Mauritianen', die goed zijn voor slechts 2% van de bevolking. Er is geen vaste religie op het eiland Mauritius, hoewel het grootste deel van de bevolking hindoestaan is, gevolgd door christenen, moslims en boeddhisten.

Op het eiland vieen tolerantie en vreemdzaamheid hoogtij. Dit is één van de voornaamste redenen waarom de Mauritianen zo trots zijn op hun eiland. Iedereen die hun cultuur wil ontdekken wordt onthaald met een glimlach en enthousiasme, of dit nou in het Frans, Engels of Mauritiaans Creools is: de drie talen die op het eiland worden gesproken.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

De Mauritiaanse cultuur en gewoontes

Voyage île Maurice

Tijdens uw vakantie op Mauritius zult u ongetwijfeld overal het Creools horen en u zult beleven dat de sfeer erg gemoedelijk en ontspannen is. Wees niet te verbaasd als een Mauritiaan u 'neef' noemt - deze term wordt door de locals vaak gebruikt en kan vertaald worden als 'mijn vriend'. Als u indruk wilt maken op de locals, leer dan een paar woordjes Creools (zie hieronder) en de glimlach op hun gezicht zal nog groter worden!

Mauritius beschikt over een rijke culturele diversiteit, die zich vooral uitdrukt in muziek, dans en eten. Dans samen met de locals tijdens een concert van 'séga', de traditionele ritmische muziek van het eiland Mauritius, en leer van de 'séga' dansers in hun lange, felgekleurde bloemenjurken. Als u van tevoren al wat onderzoek wilt doen naar de Mauritiaanse muziek: zoek eens een paar bekende Mauritiaanse artiesten op, zoals de groepen Cassiya en Zotsa en de zanger Alain Ramanissum.

Tijdens uw vakantie zult u zich begeven in een voedselrijke cultuur met traditionele 'dholl puri' (wraps gevuld met vlees of groente) of 'caris' (curry's), gerechten gemaakt met gesneden tomaten, knofloos, uien, tijm en vlees, gevleugelte of vis, precies lang genoeg gekookt voor een heerlijke (soms pittige) smaak. En maakt u zich maar geen zorgen, de locals bereiden de gerechten voor toeristen vaak op een iets mildere manier dan voor zichzelf.

Als een digestief kunt u genieten van 'rhum arrangé', rum gemengd met kruiden en fruit. Als u dorst krijgt tijdens een wandeling over het prachtige eiland, of als u wat verfrissing nodig heeft tijdens uw warme stranddag, geen zorgen: er is altijd wel een verkopertje ergens op straat die kokosnoten verkoopt: hij snijdt hem persoonlijk voor u open en stopt er een rietje in!

Bereid uzelf goed voor...

creools leren

Een perfecte combinatie voor een vakantie op het eiland Mauritius is een verblijf in één van de luxueuze wellnesshotels en het bezoeken van alle bezienswaardigheden op het eiland. Omdat het eiland relatief klein is met een oppervlak van ongeveer 1.865 vierkante meter, zijn de afstanden tussen de belangrijkste bezienswaardigheden vrij klein. Echter, om het eiland maximaal te kunnen beleven, is een verblijf van minimaal 7 dagen aan te bevelen. Zo kunt u echt uw tijd nemen om alle diversiteit op u in te laten werken.

Kies hier uw luxe hotel op het eiland Mauritius

Stel hier uw perfecte vakantie op Mauritius samen