SpaDreams Adventwinactie

Editie 2022: Tel de koekjes en neem deel aan de SpaDreams-kerstloterij

De SpaDreams online adventwedstrijd is terug op 1 december 2022. Vanwege de pandemie hebben we besloten om het advent sweepstakes-evenement op te schorten. We kijken ernaar uit om samen met u het adventseizoen 2022 te vieren met nieuwe en spannende prijzen!

Wij danken u voor uw begrip en wensen u een hele fijne en gezonde vakantieperiode!

Als je de start van de SpaDreams Online Advent-wedstrijd niet wilt missen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina.

De recepten van onze koekjes - ideaal om thuis te maken!

Elke dag tel je de kerstkoekjes op onze SpaDreams dag pagina, maar die kun je natuurlijk ook zelf thuis bakken!

Daarom hebben wij hier 4 heerlijke recepten voor je. Er is voor elk wat wils; chocolade, noten, havermout en zelfs een recept voor "ayurvedische koekjes".

De geschiedenis van Kerst in onze SpaDreams-landen

Elk land heeft zijn eigen manier van Kerstmis vieren, volgens bepaalde overtuigingen en tradities. En zelfs in Europa zijn er heel veel verschillende festiviteiten in elk land te vinden.

In Duitsland, waar de kantoren van SpaDreams zijn gevestigd, kunt u tijdens het kerstseizoen genieten van heerlijke koekjes die voortvloeien uit een eeuwenlange traditie. Elk jaar komen families en vrienden samen voor een vreugdevolle festiviteit, genaamd “Plätzchen backen.” Duitsland is het creatieve land van de kerstmarkten! Dit is een echte traditie, waarbij we ons verzamelen rond een goed gevulde beker Glühwein. Als dessert wordt er genoten van Stollen (koekjes gemaakt van gedroogd fruit).

Verder naar het zuiden van Europa, zorgen de olijfboomstammen en kastanjes voor een heerlijke schoorsteen geur en vind je de kerstgeschenken van de kerstman in de schoenen. Voor het diner wordt smaakvolle kabeljauwschotel geserveerd en als toetje houden de Portugezen van hun traditionele Bolo Rei.
Een nogal verbazingwekkende traditie…is de een Griekse. Niet de kerstbomen, maar boten zijn daar het traditionele symbool dat je tegenkomt. Tijdens de 12 dagen van kerstmis (tot aan de Drie Koningen) hangen gezinnen gedroogde basilicum om een houten kruis aan de schoorsteen om boze geesten af te verjagen. Kinderen mogen hun cadeautjes op nieuwjaarsdag openen.

De Franse traditie is dat Kerstmis om middernacht na de beroemde kerstmaaltijd plaatsvindt, inclusief gevogelte en de traditionele chocoladebiscuit taart. Terugkerend uit de mis, zijn de Fransen gewend aan het eten van clementines en noten, terwijl ze luisteren naar het beroemde lied “Petit Papa Noël”, gezongen door Tino Rossi, wat zich letterlijk vertaalt naar “Little Father Christmas”
Als je van stevige maaltijden houdt, zou je Kerst in Polen moeten vieren! Je kunt daar genieten van een maaltijd bestaande uit 12 gerechten – verwijzend naar de 12 apostelen, (zonder vlees) en met brood genaamd Oplatek. Nog verrassender is dat in het midden van het land, zelfs huisdieren van het gezelschap aan deze maaltijd kunnen deelnemen. Tegenwoordig kan dit ook de belangrijke rol zijn die huisdieren in het gezin spelen.

Een land waar de kerst festiviteiten bijna een maand duren is Italië. Deze beginnen op 8 december en eindigen op de dag van de drie koningen, nadat de heks genaamd “Befana” geschenken bracht aan de kleintjes. De Italiaanse kerstmaaltijd bestaat voornamelijk uit vis en eindigt met een heerlijk dessert van Panettone (gedroogde fruit brioche uit Milaan).

In Spanje, een zeer religieus land, openen de meeste kinderen hun geschenken op  6 januari, de dag waarop de drie koningen hun cadeautjes aan baby Jezus brachten. Spanjaarden houden van Turron (Nougat gemaakt met honing en amandelen uit de regio Alicante) aan het einde van hun kerstmaaltijd, met lam of vis.

Als je nieuwsgierig bent om nieuwe landen en een nieuwe cultuur te ontdekken tijdens de kerstperiode, waarom dan niet deze geweldige festiviteiten in het buitenland beleven? Trakteer jezelf met één van de vele kerstvakanties die bij SpaDreams te boeken zijn!

Uw SpaDreams-Team