Reisadvies

Perfect geïnformeerd en voorbereid op uw droomvakantie! Ontdek hier alles wat u moet weten over uw reis met Spadreams. Wij informeren u graag vooraf over alle diensten en andere vragen. Wij geven u hier informatie en beantwoorden uw vragen.

Flex upgrade bij Spadreams

Wij willen dat u met enthousiasme aan uw volgende reis kunt denken. Boek dus het "flexibele tarief" en profiteer van de aantrekkelijke voordelen die deze optie biedt. Lees er hier meer over.

De actuele regelgeving in de afzonderlijke landen vindt u op onze pagina Inreisregels. De actuele voorschriften voor uw reis onder de reisvoorwaarden.

Beveiligde pakketreizen

Bij Spadreams zijn alle pakketreizen dienovereenkomstig gedekt. Het formulier voor pakketreizen vindt u hier. Hetzelfde formulier voor reisbureaus in een met amadeus compatibele PDF-versie vindt u hier.

Wat u moet weten voor uw reis

Andere landen, andere gebruiken...

Andere landen, andere gebruiken...

Dit spreekwoord geldt eigenlijk voor elke vorm van reizen, dichtbij of veraf. Zodra men zijn gewone huis verlaat om naar nieuwe plaatsen te reizen, worden de dingen spannend, anders en nieuw. Men moet open en positief staan tegenover anderen, hun gewoonten en tradities. Beleefdheid, voorzichtigheid, een gezonde reserve en enige voorbereiding op de reis zijn essentieel.

Beste prijsgarantie

Beste prijsgarantie

Als u binnen 14 dagen na boeking bij Spadreams hetzelfde hotel, resort of arrangement met identieke diensten bij een andere aanbieder tegen een lagere prijs vindt, betalen wij u het verschil terug. Het enige wat u hoeft te doen is ons een schriftelijk bewijs te leveren van de lagere prijs, de daadwerkelijk in de prijs inbegrepen diensten en de daadwerkelijke mogelijkheid om het vergelijkende aanbod te boeken. De beste prijsgarantie geldt niet voor vluchten waarvan de prijzen dagelijks worden aangepast of voor aanbiedingen die slechts voor een beperkt aantal personen beschikbaar zijn.

Behandelingen

Behandelingen

De voor elke behandeling aangegeven duur is een indicatie. De duur wordt met name aangepast aan uw lichamelijke conditie. Sommige behandelingen worden ook uitgevoerd als de kamer op de dag van aankomst nog niet of niet meer beschikbaar is. Informeer eventueel naar een dagkamer (tegen betaling). Bepaalde behandelingen zoals gymnastiek, yoga en autogene training vinden altijd in groepsverband plaats, tenzij anders vermeld in de offerte.

Bijbehorende behandelingen/diensten (met name voor beautyweekenden) die geen deel uitmaken van de geboekte reisdienst dienen indien mogelijk vooraf te worden geboekt, aangezien een boeking alleen ter plaatse om capaciteitsredenen niet altijd gegarandeerd is. Houd er rekening mee dat in het weekend en op feestdagen behandelingen vaak niet of slechts beperkt worden uitgevoerd. Informeer vooraf bij ons.

Medische onderzoeken ter plaatse

Medische onderzoeken ter plaatse

De resultaten van het eerste onderzoek door de geregistreerde kuurarts van de bestemming bepalen welke behandelingen u worden voorgeschreven. Veel kuuroorden bieden complete of complexe kuurbehandelingen aan, waarbij de door de arts voorgeschreven behandelingen in de prijs van de behandeling zijn inbegrepen. Volg de aanbevelingen van de kuurarts, de beautyfarm of het wellnesscentrum. Bij deelname aan een programma (kuur, wellness, fitness, beauty) kan geen garantie op succes worden gegeven.

Vermogen om een kuur te volgen

Vermogen om een kuur te volgen

Een kuur gaat er altijd van uit dat u over een minimum aan lichamelijke belastbaarheid beschikt. Als u daaraan twijfelt, raden wij u aan uw vermogen om een kuur te volgen te laten bevestigen door uw huisarts. Deze zal bepalen of u contra-indicaties heeft die bepaalde procedures uitsluiten. Breng al uw actuele medische resultaten mee naar het kuuroord. Op verzoek sturen wij u ook een bijbehorend formulier voor uw huisarts. Om aan uw persoonlijke behoeften te kunnen voldoen zodra het geschikte hotel is gekozen, verzoeken wij u dringend om ons bij uw reservering te laten weten of u bijzondere lichamelijke aandoeningen hebt (bijv. zwangerschap, immunodeficiënte ziekten).

Toeristenbelasting

Toeristenbelasting

Alle eventuele belastingen moeten ter plaatse worden betaald.

Verminderde mobiliteit

Verminderde mobiliteit

Onze reizen zijn normaal gesproken niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Als u minder mobiel bent, breng ons dan vóór de boeking op de hoogte van uw beperkingen. Wij zullen dan samen met u een reis kiezen die rekening houdt met uw beperkingen.

Aankomst en vertrek in het algemeen

Aankomst en vertrek in het algemeen

In de regel is uw hotelkamer beschikbaar tussen 14 en 15 uur. In geval van late aankomst (na 18.00 uur) raden wij u aan het hotel te informeren. Check-out tijden zijn meestal tussen 10 en 12 uur.

Vlucht - online inchecken

Vlucht - online inchecken

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden al 72 uur voor vertrek online inchecken aan. Zo kunt u snel en gemakkelijk uw aanwezigheid aan boord bevestigen en een stoel kiezen. Hier vindt u een overzicht van de online check-in portals van de populairste luchtvaartmaatschappijen.

Luchtveiligheid

Luchtveiligheid

In de EU gelden strenge veiligheidsnormen voor het luchtvervoer. Sommige luchtvaartmaatschappijen worden daarom als risicovol beschouwd vanwege veiligheidstekortkomingen of mogen helemaal niet meer in de EU vliegen. De wetgeving verplicht ons te verwijzen naar de "zwarte lijst van het luchtvervoer" van de Europese Commissie, waarop alle onveilige luchtvaartmaatschappijen staan vermeld. De zwarte lijst van de Europese Commissie.

Transfer

Transfer

In veel hotels biedt Spadreams een privétransfer per aparte taxi van het treinstation of de luchthaven naar het hotel. Een transferagent wacht u op, meestal in het buitenland na het passeren van de douane. Let op het bordje van onze transferagent met uw naam, en/of de naam van het hotel en eventueel Spadreams. De chauffeurs zullen u helpen bij het in- en uitladen van uw bagage. In ieder geval dient u nogmaals te controleren of alle bagage inderdaad is ingeladen.

Ligging van het hotel & airconditioning

Ligging van het hotel & airconditioning

Stadshotels, maar ook hotels op het platteland, kunnen afhankelijk van de omgeving zeer luidruchtig zijn. "Rustig" in de hotelbeschrijving verwijst naar de locatie. Vooral in grotere hotels is meer geluidsoverlast te verwachten, bijvoorbeeld van disco's, bars of openluchtrestaurants. In zuidelijke landen wordt het leven bij mooi weer buiten doorgebracht, zoals bij de drukke tempelfestivals in Sri Lanka en India. In veel gevallen wordt de verwarming/airconditioning in de etablissementen centraal geregeld, zodat de bediening ervan aan het oordeel van de hotelier wordt overgelaten. Bovendien kan de werking ervan lawaaierig zijn.

Hotel classificatie

Hotel classificatie

De begrippen comfort zijn verschillend en daarom heeft Spadreams de officiële classificatie van hotels in elk land overgenomen. Deze is echter niet altijd te vergelijken met de criteria voor Franse hotels. In principe kunt u alleen de in de catalogus beschreven hoteluitrusting en kamerindeling verwachten.

Bouwactiviteiten

Bouwactiviteiten

Als wij op de hoogte worden gebracht van bouwactiviteiten op korte termijn die storingen veroorzaken, zullen wij u onmiddellijk informeren. Wij zullen altijd trachten u een aanvaardbare oplossing te bieden in de vorm van een alternatief aanbod of een kosteloze annulering.

Kamer

Kamer

Wij hebben de kameraanduidingen die het hotel in de catalogusadvertentie geeft, bijv. Deluxe, Superior, enz. opgenomen om een foutloze boeking te garanderen. Er kunnen bijvoorbeeld "Deluxe" kamers zijn in een 3-sterren hotel die niet gelijkwaardig zijn aan kamers in die categorie in een 4- of 5-sterren hotel. De kamerafbeeldingen in deze catalogus en op de website van Spadreams zijn slechts voorbeelden. De uitrusting van de door u geboekte hotelkamer kan variëren. Indien u een kamer wenst die geschikt is voor mindervaliden, dient u dit bij uw reservering aan te geven. U heeft hier pas recht op als wij het bevestigd hebben. Meer- of zeezicht betekent niet dat een kamer een frontaal uitzicht op het meer of de zee heeft. Het kan ook zijdelings of beperkt zijn. Eenpersoonskamers zijn vaak tweepersoonskamers voor individueel gebruik (zie hotelbeschrijvingen). Eenpersoonskamers zelf zijn meestal slechts beperkt beschikbaar in hotels en kunnen qua ligging en uitrusting verschillen van tweepersoonskamers. U hebt recht op accommodatie in de door ons bevestigde kamercategorie. De toewijzing van kamers valt onder de verantwoordelijkheid van de hotelier. Een bepaalde kamersituatie kan graag aan het hotel worden doorgegeven als niet-bindende wens van de gast, maar kan niet worden gegarandeerd.

Satelliet TV

Satelliet TV

Sat-TV betekent alleen satellietontvangst.

Restauratie

Restauratie

Veel hotels bieden een lokale en typische keuken, waarbij het ontbijt in sommige landen van weinig belang is. Halfpension omvat gewoonlijk ontbijt en diner (buffet, menu of à la carte). Bij halfpension begint de service op de dag van aankomst met het diner en eindigt op de dag van vertrek met het ontbijt. In geval van late aankomst of nachtelijke aankomst is er geen pro rata vergoeding van de kosten.

Kinderkorting

Kinderkorting

Veel hotels geven in hun catalogus korting voor kinderen. Dit betreft altijd de prijs van de overnachting en de maaltijden volgens de prijstabel voor verblijf in de kamer van de ouders. Het geldt niet voor de aangeboden programma's.

Huisdieren

Huisdieren

Honden zijn soms toegestaan (zie desbetreffende pagina). Voorafgaande reservering is altijd vereist met vermelding van ras/grootte/gewicht van het dier. Huisdieren zijn niet toegestaan in de eetzalen/restaurants, gemeenschappelijke ruimtes, liften, zwembad, spa en kuuroord, enz. Kosten zijn ter plaatse te betalen.

Golf

Golf

Let op: golfbanen kunnen gesloten zijn vanwege weersomstandigheden. Informatie over green fees en tee times kunt u meestal krijgen bij de receptie van uw hotel.

Wellness- en badzones, spa's en strand

Wellness- en badzones, spa's en strand

De wellness-, zwem- en spa-ruimtes zijn soms tegen betaling beschikbaar voor niet-bewoners van het hotel. In de meeste hotels is het gebruik van het zwembad en het fitnesscentrum alleen overdag en op vaste tijden mogelijk. Een vermelding in de hotelbeschrijving dat het hotel direct aan het strand ligt, betekent niet dat u direct in de zee/meer kunt zwemmen. Stranden zijn bijna altijd openbaar, het schoonhouden valt onder de verantwoordelijkheid van de betreffende gemeente.

Begeleiding/assistentie ter plaatse

Begeleiding/assistentie ter plaatse

In geval van problemen of defecten kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze Spadreams klantenservice.

U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer op onze website of per e-mail (info@spadreams.nl). Op zaterdag kunt u ook onze collega's in Frankfurt (hoofdkantoor) bereiken, van 9 tot 17 uur (CET). De dienst in Frankfurt is alleen beschikbaar in het Duits of Engels. E-mail: info@fitreisen.de, of telefoon +49 (0)69-405885-88

Toegangs-, veiligheids- en gezondheidsinstructies

Toegangs-, veiligheids- en gezondheidsinstructies

Om ervoor te zorgen dat u met een gerust hart en zonder zorgen van uw vakantie kunt genieten, geeft het ministerie van Buitenlandse Zaken dagelijks informatie over mogelijke crisisgebieden. Alle reis- en veiligheidsadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken hier.

Invoerregeling voor de EU

Invoerregeling voor de EU

De Europese Commissie vraagt touroperators hun klanten op de hoogte te brengen van de volgende regels voor de in- en uitvoer van geld: Vanaf 15 juni 2007 moet iedereen die de EU binnenkomt of verlaat met contant geld ter waarde van 10 000 euro of meer, dit bedrag aangeven bij de douane. Deze maatregel, die is gebaseerd op Verordening (EG) nr. 1889/2005, moet bijdragen tot de bestrijding van het witwassen van geld, terrorisme en criminaliteit, alsook tot meer veiligheid en misdaadpreventie op EU-niveau.

Consulaire/diplomatieke bescherming van EU-burgers

Consulaire/diplomatieke bescherming van EU-burgers

EU-burgers hebben het recht consulaire of diplomatieke bescherming aan te vragen in elke andere EU-lidstaat indien hun land van herkomst niet wordt vertegenwoordigd door een consulaat/ambassade in het land van bestemming.

Laag- en middenseizoen

Laag- en middenseizoen

Laag- en middenseizoenperiodes variëren en vallen niet altijd samen met onze vakantieperiodes. Faciliteiten zoals zwembaden, restaurants en winkels kunnen tijdens het laagseizoen slechts beperkt beschikbaar zijn in en rond het hotel. Tijdens deze periodes worden ook noodzakelijke renovatie- en bouwwerkzaamheden uitgevoerd. Sommige hotels zijn populaire bestemmingen voor groepen vanwege de lagere prijzen in het voor- en naseizoen. Prijzen in geval van overlappende seizoenen worden naar rato berekend.

Kortingen en economische prijzen

Kortingen en economische prijzen

Veel van onze partners bieden in bepaalde periodes van het jaar kortingen aan, bijvoorbeeld 5=3: u reist 5 dagen en betaalt er slechts 3. De aanbiedingen zijn meestal voor de prijs van de accommodatie, maar in zeldzame gevallen omvat de korting ook de maaltijden.

Corona pandemie

Corona pandemie

De officiële afspraken om het Coronavirus in te dammen, die ook op korte termijn kunnen veranderen, hebben invloed op het verloop van uw gezondheids- of wellnessreis. Spadreams dankt u voor uw begrip. Aangezien de in acht te nemen voorschriften per regio sterk verschillen, verzoeken wij u zich voor uw vertrek op de hoogte te stellen van de plaatselijke voorschriften. Ook onze hotelpartners zullen u graag van informatie voorzien.

IATA

IATA

De International Air Transport Association (IATA) heeft >aanvullende tips en voorwaarden voor vliegreizen gepubliceerd, waarop Fit Voyages hier uw aandacht wil vestigen.

FAQ

FAQ

Voor de reis zijn er altijd veel vragen over de boeking, de reis en de reisarrangementen. Vaak hebben onze klanten soortgelijke vragen. Daarom hebben we ze verzameld en veel ervan beantwoord in onze FAQ. Neem gerust een kijkje!