ayurveda-reizen-balans-voor-lichaam-en-geest

Ayurveda

de leer van het lange leven

Een kleine selectie van onze thema's

Meest geliefde Ayurveda locaties

Ayurveda aanbiedingen wereldwijd

Bent u nog in balans?

We weten allemaal dat we een gezond evenwicht tussen lichaam en geest nodig hebben om ons goed te voelen. Alles wat we op een dag doen, denken, eten, zeggen, zien en ervaren heeft invloed op dit evenwicht. Om deze reden is het niet alleen noodzakelijk om uw lichaam van tijd tot tijd de nodige rust en ontspanning te gunnen maar ook om uw geest zo af en toe eens wat minder te prikkelen. 

Ayurveda - oftewel de leer (veda) van het lange leven (ayus) - heeft zich gevestigd als één van de oudste geneeswetenschappen ter wereld. De echt authentieke Ayurveda kuren richten zich op het creëren van een balans tussen lichaam, geest en ziel, om zo uw energiestromen te stimuleren.

Aan het begin van uw Ayurveda vakantie wordt uw Doshatype door een gekwalificeerde Ayurveda-arts vastgesteld, waarna alle volgende behandelingen hierop worden aangepast. Hierdoor wordt het uiteindelijke doel van uw reis bereikt: het weer in balans brengen van uw Dosha. Met ayurvedische voeding, ayurvedische oliemassages (Abhyanga), oliegietingen (Shirodharah) en zweetkuren (Swedana) alsook dagelijks yoga wordt uw stofwisseling (Ama) tijdens een Panchakarmakuur nieuw leven ingeblazen. 

De meest authentieke Ayurveda kuren vindt u in India en op Sri Lanka. Hier is de Ayurvedaleer namelijk ontstaan. In deze landen vindt u dan ook alles, wat het hartje van een Ayurveda-liefhebber sneller doet kloppen. U kunt echter ook gewoon in dezelfde tijdzone blijven en een authentieke Ayurveda reis beleven in veel landen in Europa, waaronder bij onze oosterburen in Duitsland.

Download hier onze Ayurveda brochure

 

Waar het niet lastig is te bedenken hoe je je lichaam een pauze gunt weten veel mensen niet hoe ze hetzelfde voor hun geest kunnen doen. Veel mensen komen niet verder dan yoga of meditatie, beide eeuwenoude en beproefde methode’s, beide zijn echter niet voor iedereen even vanzelfsprekend. 

Daarnaast is het ook van belang te bedenken dat alles wat u eet en drinkt niet alleen invloed op uw lichaam heeft maar tevens op uw geest. Waar vet en zwaar voedsel uw geest kan benevelen en vermoeien hebben gezonde, aangepaste en gebalanceerde maaltijden, zoals bijvoorbeeld in het kader van een Ayurvedisch programma, een enorm verhelderend effect. 

Yoga - Meditatie - Ayurveda

Naast Yoga, Meditatie en Ayurveda zijn er ook reinigende natuurgeneeskundige programma’s en niet te vergeten de traditionele Chinese geneeskunde die er eveneens op gericht zijn om de balans tussen uw lichaam en geest te herstellen. 

Wij bieden een groot assortiment hotels en resorts waar vakkundig opgeleid personeel u met plezier begeleidt, ondersteunt en motiveert op weg naar uw innerlijke evenwicht. De aanwezige ervaring is soms al over vele generaties doorgegeven en betreft een kennis van onschatbare waarde. 

Laat uw gedachten eens gaan over een klassieke Ayurvedakuur in India, een kleine traditioneel Chinees geneeskundige kuur aan de Moezel of een yogaweek in Turkije. 

Onderhoud uw gezondheid en keer terug naar uw dagelijks leven met nieuwe en frisse energie.Is een authentieke intensieve Ayurveda kuur niet voor u weggelegd? Probeer dan eens een Ayurveda wellness verblijf. Ayurveda biedt verschillende kuren, de juiste voor u zit er ongetwijfeld tussen.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Onze 8 Ayurvedacategorieën: bekijk ons aanbod

Vind hier uw perfecte Ayurvedareis