Turkije Vakantie

Tip: onze populairste hotels voor uw ontspannen Turkije-vakantie

Turkije, het is het land van contrasten, kruiden, vijgen, de Zijderoute, zoete thee en waterpijpen.Een vakantie in Turkije bent u verzekerd van een fantastische verblijf. Turkije biedt u werkelijk alles wat u van een vakantiebestemming mag verwachten. Turkije heeft ook een rijke natuur, in aanvulling op kuststaafjes met lange zandstranden, kale rotsachtige landschappen en groene bossen en bergen.  U geniet er van de zon de zee en het strand en ontelbaar veel mogelijkheden voor culturele uitstapjes. Turkije heeft veel mogelijkheden voor een strandvakantie met in het noorden de Zwarte Zee en in het zuiden de Middellandse Zee met de populaire bestemming Antalya. Voor cultuur kunt u uw hart ophalen in steden zoals Istanbul, Ankara en Konya.

De Turken ontvangen bezoekers met een onvergelijkbare mix van gastvrijheid en traditie, de Turkse manier van leven trekt onmiddellijk aan. En ook wellness en ontspanning zijn niet te missen. Hamams zijn een integraal onderdeel van de cultuur in hun geboorteland, waardoor het bezoek een indrukwekkende ervaring is.


Feiten en cijfers

Officiële naam: Türkiye Cumhuriyeti (Republiek Turkije)
Locatie: gedeeltelijk Zuidoost-Europa, deels Zuidwest-Azië. Gelegen tussen Bulgarije en Syrië aan de Zwarte Zee, de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee
Gebied: 783.562 km²
Hoofdstad: Ankara
Bevolking: 79,8 miljoen
Religieuze en etnische groepen: 99% moslims / 75% Turken, 18% Koerden
Taal: Turks (officieel), Koerdisch
Geografie: centraal plateau, smalle kustvlakte, vele bergketens. Hoogste punt: Ararat (5166m)
Tijdzone: Oost-Europese tijd (UTC + 02:00)
Politiek en economie: parlementaire democratie, bbp: 731,9 miljard EUR (2016)
Valuta: Turkse Lira (huidige wisselkoers is te vinden op internet)

Aankomst en vertrek

Lokaal: de wegen in het land worden als goed beschouwd, maar minder op het platteland. Het spoorwegnet is veel meer ontwikkeld, in tegenstelling tot bussen of taxi's, maar meestal langzamer. Waar mogelijk is er een breed scala aan veerboten.

Voor actuele informatie over onderwerpen zoals visa, reisveiligheid en inentingen, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ambassades en consulaten van uw reisbestemming. Dan bent u er zeker van dat u altijd de laatste correcte informatie heeft.

Klimaat en beste tijd om te reizen

Het klimaat in Turkije is gematigd met hete, droge zomers en vochtige, milde winters. In het binnenland zijn de schommelingen iets extremer.
Gemiddelde wintertemperatuur: Kust / Binnenland: 11 ° C / -1 ° C (laagste punt rond 6 ° C / -4 ° C in januari)
Gemiddelde zomertemperatuur: Kust / Binnenland: 27 ° C / 21 ° C (maximale temperaturen rond 34 ° C / 30 ° C in augustus)
Watertemperatuur: max. 25 ° C in juli
De beste reistijd voor de Riviera is lente en herfst, omdat het in de midzomer erg warm kan zijn. Hetzelfde geldt voor stedentrips, maar ze kunnen ook heel mooi zijn in de winter, soms met sneeuw.

De mooiste vakantiegebieden

Datça / Turkse Egeïsche zee - zandstranden en rotssteden
Antalya / Turkse Rivièra - turkooisblauwe zee en twee wonderen van de wereld

Officiële en nationale feestdagen

Nieuwjaar (1 januari), Nationale soevereiniteitsdag en kinderdag (23 april), Dag van de Arbeid (1 mei), Jeugd en Sportdag, Attatürk Memorial (19 mei), Vastenavond (altijd in beweging), Overwinningsdag (30 augustus), dag van de overwinning (veranderd vaak - duurt 4 dagen), Republiek Dag (29 oktober)

Do's en Don'ts

DO 's
• Onderhandelen. Dit is gebruikelijk op de bazaars en kan tot onverwachte koopjes leiden.
• Passende kleding. Bij het betreden van een moskee bedek je je schouders en benen en trek je altijd je schoenen uit.
• Leer gebaren. "Nee knikken" is anders in Turkije, namelijk een knikje van onder naar boven, meestal gevolgd door klikken op de tong. Hoofdschudden wordt vaak niet begrepen.

DON'Ts
• Zolen van de voeten tonen. Dit wordt als onbeleefd beschouwd en moet daarom worden vermeden.
• Atatürk beledigen. De meeste Turken zijn erg trots op de grondlegger van de staat en zullen je kwalijk nemen omdat ze respectloos zijn.
• Ongevraagd foto's maken. Je moet geen foto's van mensen maken totdat je toestemming hebt verkregen.

Vakantietips

Kun je het kraanwater drinken? Het Turkse leidingwater heeft meestal geen drinkwaterkwaliteit. Gebruik daarom flessen of gekookt water.
Heb ik een adapter nodig? In Turkije zijn er dezelfde stopcontacten als in Europa, een adapter is daarom niet nodig.
Hoe zit het met medische zorg? Medische zorg wordt over het algemeen als goed beschouwd in grote steden en toeristische centra. Buiten is het minder op Europees niveau, daarom is een reisziektekostenverzekering aan te raden.

Beste tips en ontdekkingen

Istanbul
Waar Orient en Occident elkaar ontmoeten, is Istanbul een buitengewone stad geworden met een unieke cultuur en atmosfeer. Zelfs onder de naam Byzantium of Constantinopel, was het van het grootste belang om gebeurtenissen in de wereld, en dit zelfbewustzijn en inzicht heeft ze tot op de dag gehouden. Of men komt vanwege de imposante gebouwen uit verschillende rijken en periodes, zoals de Hagia Sofia en de Blauwe Moskee in Istanbul, of vanwege de ongeëvenaarde nachtleven met flitsende clubs en bars in achtertuinen en op daken; De stad betovert als een kunstwerk. Onvergetelijk ook de ervaring van het reizen van het ene continent naar het andere - en alleen met een kleine boottocht.

Pergamon (Bergama)
Pergamon is een waar paradijs voor liefhebbers van archeologie. De overblijfselen van de stad, die ooit Athene wilden overstijgen, strekken zich uit van de voet over de heuvel naar het hoge plateau van de kasteelheuvel. Naast een amfitheater aan de rand van de Acropolis ruïnes van een Romeinse keizer Tempel, een sanatorium van Asclepius, een tempel van Dionysus en een Griekse kasteel dat het verleden cultische en culturele betekenis van de site te illustreren. Het uitzicht vanaf het hoogste punt van Pergamon reikt tot ver in het land.
Populaire oude toeristische bestemmingen zijn ook Troja (Truva) en Ephesus (Efes).

Pamukkale
Pamukkale biedt twee attracties tegelijk. Aan de ene kant, de overblijfselen van de oude stad van Hierapolis met zijn amfitheater en de tempel van Apollo. De meeste toeristen komen echter om een ​​andere reden - de Kalksinterterrassen. Voor miljoenen jaren hier, het warme water in de buurt van thermale bronnen maken hun weg door het terrein en door afzettingen zijn mineralen die een zeer unieke landschap vol trappen en het zwembad. Zelfs als zwemmen tegenwoordig niet langer is toegestaan; de schoonheid van de witte terrassen met hun blauwe water is overweldigend, vooral bij zonsondergang.

Regio's in Turkije