ayurveda-reizen-alles-over-ayurveda

Ayurveda reizen

het lichaam is verbonden met de geest en de natuur

Bekijk onze verschillende Ayurveda reizen

Meest geliefde Ayurveda reizen

Ayurveda

AYURVEDA - De leer van het (lange) leven, afkomstig uit het Verre Oosten, is in Zuid India meer dan 3.000 jaar geleden ontstaan. Het woord Ayurveda stamt uit het Sanskriet, de taal van de grote klassieke, Indische cultuur en bestaat uit de woorden “Ayus” voor leven en “Veda” voor wijsheid. Ayurveda betekent dus eigenlijk niets minder dan “Levenswijsheid”. Het is een oude Oosterse holistische geneeswijze die gebaseerd is op de drie Dosha´s (lichaamstypes): 

Vata - wind en beweging
Pitta - vuur en stofwisseling
Kapha - aarde en structuur

De kernpunten van deze kuur liggen in zijn massages, yoga, meditatie, maaltijden en kruidenheelkunde. In Ayurveda is alles op de vijf elementen gebaseerd, de „Panchamahabhutas“ genoemd: water, aarde, lucht, vuur en ether. Deze vijf elementen worden (per individuele behoefte) in elke behandeling gebruikt. Het eten bestaat ook uit deze vijf elementen en in de kuur wordt dit op uw Dosha type afgestemd.

Het uitgangspunt van Ayurveda is dat het lichaam onlosmakelijk verbonden is met de geest en de natuur. Leer tijdens een Ayurveda vakantie meer over deze oude gezondheidsleer en hoe Ayurveda verzoekt het evenwicht in ons lichaam te herstellen.

Geniet van een ayurvedakuur in Sri Lanka, India of in Europa. Welke ayurvedakuur past bij u? 

Wat is Ayurveda "Light"?
Ayurveda ontdekken en uitproberen in combinatie met wellness. Een ayurvedakuur is beschikbaar vanaf een week. Probeer Ayurveda uit in Europa of in Azië, waar ayurveda oorspronkelijk vandaan komt. 

Wat is Authentieke Ayurveda?
Een Authentieke Ayurvedakuur is ideaal voor de perfecte ayurveda ervaring.  De authentieke ayurveda verblijven zijn over het algemeen in Azië, maar er zijn ook een aantal gespecialiseerde centra in Europa. Voor een Authentieke Ayurvedakuur raden wij een verblijfsduur van 2 tot 3 weken aan. Een goede Panchakarma kuur heeft tijd nodig. Panchakarma is een Ayurvedische reinigingstherapie.

Meer lezen over Ayurveda? Bekijk de SpaDreams Brochure.

Wij helpen u graag bij het vinden van de ayurvedakuur die bij u past. Neem contact met ons op via info@SpaDreams.nl of via 020 894 3655.

Vind hier de Ayurveda reis die bij u past