Healing holidays header image

Kuurreizen

Spa- en gezondheidspakketreizen naar prachtige bestemmingen

Welkom bij onze wereld van gezondheidsreizen!

Onze gezondheid is een schat die we ten allen tijde moeten beschermen en bewaren. Gezond en fit zijn maakt het leven gewoon leuker. Daarom zijn kuurreizen de perfecte manier om vrije tijd door te brengen! Of u nu een holistische benadering wilt om uzelf een gezondheidsboost te geven en ziekte te voorkomen of gewoon een specifieke gezondheidstoestand wilt verbeteren, er is voor iedereen een passende vakantiepakket. 


Vind de perfecte kuurreis:

Als u al weet wat u zoekt, gebruik dan meteen onze vakantiezoekbalk hieronder. U kunt uw gekozen reisthema, bestemming en duur evenals eventuele speciale criteria selecteren. Bij ons brede scala aan gezondheidsretraites kunt u kiezen uit een breed scala aan spa-therapieën, dieet-, detox- en fitnessplannen. U kunt bijvoorbeeld ontgiften met een gezond en voedzaam maaltijdplan, genieten van massages en ayurveda-therapieën, uw conditie verbeteren met yoga- en pilatesessies of uw innerlijke balans hervinden met behulp van gezondheids- en wellnessdeskundigen. Als alternatief kunt u dieper in de wereld van gezondheidsreizen duiken en meer te weten komen over alle verschillende soorten genezingsprogramma's, kuuroorden, gezondheidshotels en de behandelingen voor specifieke gezondheidsproblemen.Wat voor gezondheidsreis past bij mij?

Als u uzelf deze vraag stelt, dan bent u aan het juiste adres! Op deze pagina vindt u alle relevante informatie over dit onderwerp, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de juiste vakantie voor u.

Ontdek wat u het meest interesseert. Bekijk bijvoorbeeld de verschillende soorten kuurprogramma's. Daar kunt u meer te weten komen over de verschillende therapieën die bij elk programma zijn betrokken, hoe ze de gezondheid verbeteren, andere activiteiten om uw spa vakantie te begeleiden en waar ze worden aangeboden.

U kunt ook beginnen met het verkennen van kuuroorden over de hele wereld - daar leert u alles over kuuroorden, zowel dichter bij huis als verder weg. Dit is de perfecte plek om uw onderzoek te starten als locatie voor u prioriteit heeft boven gezondheidsprogramma. Weet u zeker dat u voor een reis in Europa wilt gaan? Klik dan hier om de mooiste kuuroorden van Europa te ontdekken.

Als u eerder het hotel of gezondheidsretraite belangrijker voor u is, waarom begint u dan niet met zoeken naar de spahotels en gezondheidsretraite en kiest u uw vakantie op basis van de beschikbare medische expertise en faciliteiten.

Als u een specifieke gezondheidstoestand tijdens uw reis wilt verbeteren, bekijk dan onze pagina met alle indicaties en behandelingen van ziekten. Daar kunt u ontdekken welk type gezondheidsprogramma geschikt is als behandeling voor welke ziekte, hoe de programma's worden uitgevoerd en waar ze plaatsvinden.

Ten slotte, als u op zoek bent naar een specifieke helende therapie, kunt u uw zoektocht beginnen met onze encyclopedie van kuren die in onze hotels zijn behandeld. Als u bijvoorbeeld altijd al een modderbad wilde nemen, kunt u dit in de zoekbalk typen en krijgt u resultaten over hoe en waar u het kunt krijgen!

Hoe lang moet mijn kuurreis zijn?

Als u al een idee hebt van de reis die je wilt maken, moet je alleen nadenken over hoe lang het zinvol is om te gaan.

Als u gewoon simpel uw gezondheid wilt verbeteren, dan is er geen vaste aanbevolen duur. Een typische gezonde korte vakantie kan 2 - 4 nachten zijn, terwijl langere kuur uitjes minimaal 3-4 weken kunnen duren.

Bij de behandeling van specifieke gezondheidsproblemen, zoals psoriasis of artritis, hebben de spa-artsen de neiging om een specifieke tijdsduur aan te bevelen (meestal ten minste 2 weken) om langdurige resultaten te zien. Dit is afhankelijk van de ernst van de ziekte en het type therapie. In deze gevallen raden we echt aan om de aanbevolen verblijfsduur te volgen voor positieve resultaten.

Soorten kuurreizen bij SpaDreams

Kuurweekend

 • Duur: ca. 2-4 dagen
 • Focus: deze programma's gaan allemaal over het verbeteren van je gezondheid en welzijn, samen met gezonde fitnessactiviteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen, golfen of yoga. Samen met enkele heerlijke spa- en wellness-therapieën is het doel om de algehele gezondheid en wellness te verbeteren.
 • Klik hier om alle kuurweekend aanbiedingen te bekijken.

Kuurweken

 • Duur: ca. 7 dagen
 • Focus: Terwijl u geniet van een prachtige omgeving, gezonde voedzame maaltijden en gepersonaliseerde behandelingen zoals aanbevolen door de spa-arts (bijv. massages, thermale baden of lymfedrainage), verbetert u uw algehele gezondheid en welzijn met een holistische genezingsaanpak.
 • Kuur topics: tijd voor jezelf, wellness en activiteiten (bijv. Nordic Walking, Aquafitness of Yoga), detox.
 • Klik hier om alle kuurweek aanbiedingen van te bekijken.

Intensieve kuur - 2 of meerdere weken

 • Duur: ca. 2-4 weken (afhankelijk van indicatie / behandeling)
 • Focus: Uitgebreid kuur met een specifiek behandelingsdoel (bijv. migraine, rugpijn, bronchitis, obesitas of musculoskeletale problemen). U krijgt doorgaans 2-6 behandelingen per dag voorgeschreven en bijbehorende gezondheids- en wellnessactiviteiten, zoals yoga, zwemmen en meditatie.
 • Belangrijke punt: alle behandelingen worden verstrekt volgens de voorschriften van de spa-artsen en er wordt regelmatig toezicht gehouden op de voortgang / resultaten.
 • Klik hier om alle uitgebreidde kuur aanbiedingen te bekijken.

 


Populaire spa vakanties

Beste manier om mijn kuurreis te boeken

Als ervaren touroperator met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van spa vakanties en gezondheidsreizen over de hele wereld, kijkt het SpaDreams-team ernaar uit om u te helpen bij het plannen van uw volgende kuurreis en bij het boeken van het juiste aanbod. Neem vandaag nog contact met ons op - per telefoon of e-mail en vertel ons uw reisplannen. We kijken ernaar uit om u gratis persoonlijk advies te geven en uw droom kuurreis te boeken.

Neem hier contact op met onze experts of blader door hotels met de onderstaande zoekbalk!

Onbeslist of een langere gezondheidsreis goed voor u is? Misschien bent u geïnteresseerd in een van onze korte kuurreizen, of gewoon ontspannen wellnessweekend die u een goede wereld zullen bezorgen. Of als u zin heeft in een meer holistisch genezend toevluchtsoord, waarom bekijkt u dan niet naar onze yogavakanties in Europa? Met een yoga-trip kunt u zowel uw fysieke fitheid als mentale wellness verbeteren, naast een gezond dieet en ontspanningsmeditaties.

spadreams logo transparent background

10 redenen om te boeken bij SpaDreams

 • Grote hotelselectie
 • Beste prijsgarantie
 • 99% tevreden klanten
 • 40 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Gepersonaliseerde vakantie
 • Uitstekende kwaliteit
 • Ondersteuning van begin tot eind
 • Gegevensbescherming
 • Laatste reistrends

Boek vandaag nog uw kuurreis