- 10%

Plantation Villa
COMFORT

Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Kalutara-Nehinna
kleine en persoonlijke Ayurveda retraite
combineert traditie met moderne invloeden
gespecialiseerd in post-chemo therapie
Naar de aanbiedingen

Een groene oase met focus op natuur, gemeenschap en echt welzijn

Wilt u rust vinden, yoga beoefenen en genieten van Ayurveda-behandelingen? Temidden van groene tuinen, exotische planten en een warme gemeenschap vindt u hier de ideale plek. Het is niet voor niets dat dit sociaal zeer betrokken resort meerdere keren internationaal is bekroond. Overtuig uzelf en duik in het traditionele Sri Lankaanse leven, de leer van Ayurveda en diepe innerlijke vrede.

Populairste faciliteit

Rustige omgeving
Bio Keuken
Ayurveda arts
In de natuur
Ayurveda-Tri-Dosha
24h Ayurvedische arts
Yoga
Geschikt voor diabetici
Veganistische voeding

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Ontspanning in het groen

1 nacht, tweepersoonskamer, halfpension
in plaats van 44 €Vanaf 40 €

Yoga & Mindfulness

7 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 750 €Vanaf 675 €

Ayurveda Detox

7 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 839 €Vanaf 755 €

Ayurveda Panchakarma

14 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 2.074 €Vanaf 1.867 €

Ayurveda Gewichtsverlies

14 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 2.251 €Vanaf 2.026 €

Plantation Villa in detail

Uw Ayurveda- & Yoga-Resort

Het bekroonde Plantation Villa ligt in het (zuid-)westen van Sri Lanka, ongeveer 30 minuten van het strand van Kalutara. Genesteld in weelderige tropische tuinen, thee- en specerijenplantages, biedt het milieuvriendelijke en sociaal zeer betrokken resort een rustige toevluchtsoord voor gasten die rust, kalmte en vrede zoeken. Het terrein is omgeven door tropische bomen en wilde vogels en beschikt over een zwembad in het groen, een rijstveld, een rubberplantage, een biologische fruit-, groente- en kruiden tuin, evenals een mahonie- en kokosnootplantage.

Het concept

"Wij geloven in elke boom, elke vogel en elke zucht van de wind die onze villa verbindt met de wereld om ons heen. Geïnspireerd door de wortels van onze voorouders en inheemse praktijken, nemen we u mee op een voortdurende, onderling verbonden, zesstaps reis naar welzijn (hart, geest, lichaam, gemeenschap, milieu, geest)."

1. Hart: Emotioneel welzijn en liefde. Het hart van het proces is het begrijpen van de fundamentele behoefte van elk mens om verzorgd te worden. Plantation Villa is geïnspireerd door de boeddhistische leer, met name Metta - de liefdevolle vriendelijkheid. U leert vele hulpmiddelen die u helpen emotionele stabiliteit en innerlijke vrede te bereiken.

2. Geest: Kennis en wijsheid. Plantation Villa baseert haar kennis op Vedische en boeddhistische leer, moderne geneeskunde, natuurgeneeskunde, homeopathie, voeding, fitness en nog veel meer. Deze kennis stelt ons in staat gasten te onderwijzen in de kunst van mindfulness.

3. Lichaam: Fysiek welzijn en holistische genezing. De ervaren artsen bieden een reeks Ayurvedische behandelingen aan. Plantation Villa verwelkomt patiënten met kanker, depressie, verlamming en andere aandoeningen. Het lichaam wordt verder ondersteund met gezond eten, voedingsadvies en extra aanbiedingen zoals wandelingen en fietstochten.

4. Gemeenschap: In Plantation Villa bevindt u zich in het hart van het dorp en wordt u gehost en verzorgd door de gemeenschap. De authenticiteit en oprechte vriendelijkheid zullen u het gevoel geven deel uit te maken van de gemeenschap. Door anderen te helpen, breidt u uw eigen geest en uw verbinding met de wereld om u heen uit. Als gast kunt u graag deelnemen aan gemeenschappelijke activiteiten in het dorp.

5. Milieu: De innerlijke reis met een stap naar buiten. Plant een boom, voel de aarde onder uw voeten en het zachte ruisen van het bos als het tot leven komt. Uw proces wordt bevorderd door de verbinding met de natuur.

6. Geest: De geest wekken betekent het hart vervullen, het lichaam genezen, de geest voeden, in verbinding staan met anderen en opnieuw verbinden met de planeet waar we vandaan komen. Op deze manier ontdekt u volledig welzijn.

Ligging & omgeving

De omgeving van Nehinna wordt gekenmerkt door weelderig groen en een adembenemend landschap. Zachte heuvels, dichte bossen en vruchtbare velden bepalen het toneel. Geniet dagelijks van het uitzicht over tientallen tinten groen. De omgeving is ideaal voor lichte wandelingen - zoals naar de waterval of over kleine heuvels. In de directe omgeving van Nehinna ligt de stad Kalutara (op ca. 25 minuten rijden), bekend om haar prachtige stranden en rijke geschiedenis.

Eten & genieten

De gezonde biologische keuken creëert een verscheidenheid aan Ayurvedische tridosha gerechten met moderne invloeden, bestaande uit vers fruit, groenten en kruiden uit eigen teelt of van lokale producenten. Het fruit en de groenten mogen ook door de gasten worden geplukt. Er kan rekening worden gehouden met allergieën en intoleranties. Al het water dat wordt gebruikt, komt uit de vier natuurlijke bronwaterputten op het terrein.

Ayurveda Centrum

Het internationale team bestaat uit 3 ervaren Ayurveda-artsen (1 arts 24/7), therapeuten, yogaleraren, trainers en monniken die zich richten op het regeneratieproces van lichaam, geest en ziel door natuurlijke geneeswijzen. Het resort biedt dagelijks Hatha yoga en meditatie in de Yoga Shala en de meditatiehal in de natuur aan. Daarnaast worden workshops en lezingen aangeboden die zich richten op verschillende aspecten van yoga en meditatie en er is een eigen apotheek in het gebouw. Post-chemo programma op aanvraag.

METTA Trust Stichting – de liefdevolle vriendelijkheid

Met hun liefdadigheidsorganisatie METTA Trust zetten de Plantation Villas zich in voor de duurzame ontwikkeling van gemeenschappen in Sri Lanka. Een deel van de opbrengst van elke gast wordt gedoneerd aan deze stichting, die verschillende initiatieven ondersteunt zoals onderwijs, gezondheidszorg of milieubescherming. Tegelijkertijd wordt er ook bijgedragen aan lokale liefdadigheidsevenementen in Groot-Brittannië (Plantation Villa UK). Door uw verblijf investeert u dus niet alleen in uw eigen welzijn, maar draagt u ook bij aan de verbetering van de samenleving, zowel binnen als buiten het land.

Vrije tijd

Zwemmen in het infinity zwembad, ontspannen in de jacuzzi, begeleide wandelingen door de omliggende thee- en specerijplantages, rubber tappen (‘latexboom oogst’), kooklessen, bibliotheek, culturele uitstapjes.

Aankomst

Goed om te weten

Hotelkamers in één oogopslag

17 kamers, waarvan 9 standaard in 2 lodges en 6 deluxe en 2 suites in de villa op het 150 jaar oude voormalige koloniale landgoed. Hier versmelten traditionele architectuur met modern comfort. Alle kamers zijn ruim en luchtig met douche/wc, föhn, ventilator, allergievriendelijke kussens en matrassen, linnen, wifi, kluis, terras en een adembenemend uitzicht op het landschap. Deluxe kamers en suites met airconditioning. Suite bovendien met bad.

 • Standaard tweepersoonskamer voor alleengebruik

  Meer details
 • Standaard tweepersoonskamer

  Meer details
 • Deluxe tweepersoonskamer voor alleengebruik

  Meer details
 • Deluxe tweepersoonskamer

  Meer details
 • Suite

  Meer details

Locatie

Plantation Villa
Sri Lanka, Westkust Sri Lanka, Kalutara-Nehinna
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca. 88km/81min

Hotels in de buurt