bali

Bali Vakantie

Een klein stukje paradijs

Welkom op Bali!

Bali is liefde

Vakantie op Bali houden is meer dan een ervaring. De rijke cultuur van het eiland Bali vindt weerklank op alle niveaus van het leven. Van de prachtige, exotische bloembestekken die overal worden geplaatst, naar de processies van vreugdevolle dorpelingen, tot aan de geschatte 6000 tempels – een Bali vakantie is een spirituele verrijking.

Uw vakantie op Bali is een stemming, een aspiratie, een tropische gemoedstoestand. Lachen met je ogen en verblijven in een staat van verwondering. De schoonheid van de natuur en de mooie mensen maken van dit klein eilandje een royale, warme ervaring.
De essentie van Bali is liefde.

Het klimaat op Bali

Het is heerlijk warm op Bali. De mensen dragen de zon in hun hart, en ook het weer brengt een glimlach op je gezicht.

De beste reistijd naar Bali hangt af van het seizoen. Voor een vakantie op Bali onderscheiden wij twee seizoenen: het natte seizoen en het droge seizoen. Het natte seizoen loopt van oktober tot en met maart. Het droge seizoen loopt van april tot en met september.

Wij adviseren voor zonvakanties op Bali tijdens het droge seizoen te reizen. Tijdens het natte seizoen adviseren wij een romantisch verblijf in een knus wellness hotel of luxe vakantievilla. Ook een yoga retreat op Bali is een aanrader voor alle seizoenen.

Bezienswaardigheden op Bali

Drie bezienswaardigheden op Bali zijn de mystieke watertempel Pura Ulun Danu Bratan, de tempel op zee Pura Tanah Lot en Pura Besakih, het belangrijkste tempelcomplex op Bali.

De watertempel Pura Ulun Danu Bratan is symbool geworden voor de pracht van Hindoe tempels op Bali. De watertempel staat voor het vrouwelijke (Pradana) en is gewijd aan Dewi Batari Ulun Danu, de godin van meren en rivieren.  De irrigatie van omliggende rijstvelden wordt bevoorraad vanuit het Batur meer.

Een bijzondere tip op Bali is de tempel op zee Pura Tanah Lot. De tempel is gebouwd op een rots in de zee die bij laag water te voet bereikbaar is. De zee tempel is gewijd aan Dewa Baruna, de god van de zee.

Pura Besakih is het grootste en meest heilige tempelcomplex op Bali. In totaal 80 tempels staan op de heilige Agung berg. Traditionele kledij is verplicht bij bezoeken aan Pura Besakih.

De tempels op de Pura Besakih zijn gebouwd op zes verschillende 'verdiepingen', wat zorgt voor een indrukwekkend aanzicht. 

Over de geschiedenis van deze tempelberg is men het niet helemaal eens, maar wel staat vast dat het vanaf de dertiende eeuw werd gebruikt als een bidplaats voor Hindoes. De berg kreeg deze functie nadat Javaanse veroveraars zich op Bali hadden gesetteld.

Cultuur op Bali

Een algemene tip voor Bali is de diverse en verfijnde kunstcultuur: denk aan schilderkunst, beeldhouwkunst, houtsnijwerk, handwerk en podiumkunsten. Balinese percussie orkestmuziek, bekend als gamelan, is zeer ontwikkeld en gevariëerd.

Bali is trots op een van de meest uiteenlopende en innovatieve podiumkunsten in de wereld, met betaalde optredens bij duizenden tempelfestivals, privé-ceremonies of openbare shows.

De stad Ubud is het hart van Bali, een plaats waar de cultuur van het eiland het meest toegankelijk is. U ziet hier naast de mooiste rijstvelden van het eiland de rijke cultuur van de Balinese bevolking. Daarnaast kunt u genieten van de hoofdstad Denpasar, een prachtige locatie.

Noord- en West-Bali zijn dunbevolkt, maar hebben het soort duiken en surfen die elke reis de moeite waard maken. Terwijl veel bezienswaardigheden op Bali aantrekkelijk zijn, bieden onze hotels, resorts en villa’s een sfeer die u wellicht niet wilt verlaten voor een excursie.
 

De populairste bestemmingen op Bali

Vind hier uw perfecte hotel op Bali