ayurveda-reizen-alles-over-ayurveda

Ayurvedische voeding

Maak kennis met de gezonde Ayurvedische voedingswijze

Ontdek de gezonde Ayurvedische voeding

Ayurvedische voeding staat niet alleen bekend om haar gezonde en holistische concept, maar ook om haar positieve invloed op mensen die lijden onder de zogenoemde welvaartsziekten. Waarom dus niet genieten van uw vakantie en tegelijkertijd alles te weten komen over deze heerlijke, gezonde manier van eten conform de Ayurvedische leer? U kunt zich volledig op uw welzijn concentreren dankzij de smakelijke, gezonde Ayurvedische maaltijden, aangepast aan uw dosha’s. Het ayurvedische dieet zorgt ervoor dat u gewicht verliest, terwijl u ontspant.

Op een gezonde manier afvallen met Ayurveda
Met de Indiase natuurgeneeskunde Ayurveda voelt u zich al snel weer fit, het herstelt de interne balans en verlicht tevens talrijke ziekteverschijnselen. Wanneer u overgaat op een Ayurvedische voedingswijze, ontgiftende behandelingen ondergaat en voor lichaamsbeweging kiest, verdwijnen de overtollige kilo’s als sneeuw voor de zon. Gewichtsverlies middels Ayurveda is eenvoudig en bijzonder effectief dankzij de holistische aanpak; Niet alleen het overgewicht wordt aangepakt, maar ook de oorzaken ervan! Volgens de leer van de Ayurveda vormen zich Ama (giftige stoffen) in het lichaam, wanneer u er niet voldoende aandacht aan besteedt. Door middel van Ayurvedische behandelingen wordt Ama losgemaakt en vervolgens afgevoerd. Een geheugensteun wordt gecreëerd om u te helpen in de toekomst een gezondere levensstijl te implementeren. 

Alles hangt af van dosha en voeding
Een Ayurvedakuur begint altijd met het bepalen van de dosha’s, wat neerkomt op uw constitutietype. Ongeacht of u nu meer kapha, vata of pitta heeft, u ontvangt een gepersonaliseerd programma dat u een optimaal resultaat garandeert. Geen zorgen, wij vertellen u precies hoe een Ayurvedakuur verloopt.

Voeding is, uiteraard, een heel belangrijk element binnen de Ayurveda. U zult zelf merken hoe dankbaar uw lichaam zal zijn voor uw nieuwe voedingswijze en u kunt in alle hotels genieten van vers toebereide maaltijden. Deze bestaan voornamelijk uit warme maaltijden met veel groentes en kruiden, vanzelfsprekend aangepast aan uw dosha’s. Een goede, gebalanceerde combinatie van voedingsmiddelen is belangrijk; U zult zelden vlees op het menu vinden. U wordt daarnaast tevens aangemoedigd veel te drinken, met name warm water of gemberwater.

Wellness ten behoeve van ontgifting
Massages vormen een belangrijk onderdeel van de Indiase natuurgeneeskundige methode. Gedurende een massage voelt u zich niet alleen goed, u voelt ook hoe het uw lichaam stimuleert gewicht te verliezen. Dankzij speciale behandelingen en massages trekken de weefsels zich samen en elimineren zij de giftige stoffen: het lichaam wordt steviger. De verstevigende massages, zoals Garshana, staan op het programma, evenals de revitaliserende massages, zoals bijvoorbeeld Udvarthana, waarvoor een paté wordt gebruikt die is gemaakt van stimulerende planten.

De Ayurvedische wellness- en voedingsprogramma’s gaan echter nog een stapje verder: ook transpiratiekuren staan op het menu en reinigen niet alleen het lichaam maar ook de geest.

Om het leven zo licht mogelijk te maken reserveert u één van onze Ayurvedakuren ten behoeve van gewichtsverlies met dank aan de Ayurvedische voedingswijze. En om uw verblijf onvergetelijk en authentiek te maken, geniet u van deze ervaring in India, of om precies te zijn, in de Indiase deelstaat Kerala, waar de Ayurveda is geboren. 

Talrijke hotels in heel Duitsland, maar ook wereldwijd bieden een Ayurvedische voedingswijze. Ontdek de Himalaya, kom ontspannen aan de Duitse kust of ervaar een kuur in de binnenlanden van India. Waar u ook heen gaat, uw kuur verloopt op dezelfde wijze.
Ontdek de grote diversiteit van ons aanbod en reserveer uw vakantie geheel conform uw wensen met gegarandeerd gezonde en authentieke Ayurvedische voeding.

Laat u verleiden en ontdek de grote diversiteit van deze gezonde keuken. Ayurvedische voeding stimuleert de spijsvertering en draagt bij aan ontspanning en revitalisatie. In onze hotels bieden de keukenchefs rijke en extreem gevarieerde gerechten. Zelfs de meest veeleisende fijnproevers zullen genieten van de heerlijke Ayurvedische gerechten. En waarom dan niet van een authentieke kuur genieten op Sri Lanka, ook wel de “De parel van de Indische Oceaan” genoemd?

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Lees hier meer:

Sheraton Sopot Hotel*****

Zeit zu zweit zwischen Strand und Naturpark. Neuer Spa auf 2000 qm mit traumhaften Blick auf die Seebrücke. Paare genießen gemeinsames Rasulbad, Hot Stone Rückenmassage und Aroma-Ganzkörper-Massage.

3 Nächte ab € 424

Meest geliefde Ayurveda locaties

Onze 8 Ayurvedacategorieën: bekijk ons aanbod

Vind hier de Ayurveda reis die bij u past