- 15%

Perfect 4,6/5,0

38 beoordelingen van onze gasten

Perfect 4,6/5,0

Top 2 Hotel in India Dit is ons top 2 hotel in India. De populariteit baseert erop hoe vaak een hotel aangevraagd en geboekt is, als ook hoe vaak de hotelpagina werd bezocht. Ideaal voor alleenreizenden Deze reis is geschikt voor alleenreizenden. Meer dan 70% van onze boekingen zijn gemaakt door alleenreizenden.

Poovar Ayurveda Village & Island Resort

Ruim en eco-bewust Ayurveda resort gelegen tussen de zee en de Backwaters met huisjes op het land en op het water. Onder andere met een eigen zonne-installatie, windmolens en elektrische auto's. Ervaar klassieke Ayurvedische behandelingen voor ontgifting, regeneratie en als afslankprogramma in een vredige ambiance.

Meest populaire hotelkenmerken

 • Zwembad
 • Rustige omgeving
 • Aan zee
 • Duurzaam verblijf
 • In de natuur
 • Ayurveda arts
 • Ayurveda naar Doshatype
 • Fitnessruimte
 • Yoga

Onze reisaanbiedingen met de laagste prijsgarantie

Verblijf

vanaf 3 nachten, tweepersoonskamer, Ontbijt

195 €

166 €

Airconditioning toeslag €10 per kamer per dag, te betalen ter plaatse

Overige informatie voor SpaDreams gasten

 • Gebruik van het buitenzwembad, fitnesscenter, bibliotheek en spelletjes
 • Welkomsdrankje
 • 10% terugkomende klantenbonus (vermeld bij de boeking de datum van uw laatste SpaDreams-reis naar Poovar)
 • Gratis omboeken en annuleren tot 14 dagen voor aankomst met de Flex Upgrade
 • Voor alle details zie Flex Upgrade

Telefoon boekingsnummer: 736P3

Uw reis aanpassen:

Klassieke Ayurvedakuur

vanaf 7 nachten, tweepersoonskamer, Volpension

895 €

761 €

Op Poovar Island Resort vindt u de ideale atmosfeer om de helende werking van Ayurveda te begrijpen en in u op te nemen. Het is één van de plaatsen waar dit oeroude gezondheidssysteem in authentieke vorm toegepast wordt, met het doel te ontspannen, te verfrissen en zich jonger te voelen in de best mogelijke gezondheidstoestand.

Focus wordt bepaald in samenspraak met de Ayurveda-arts gedurende het aanvangsonderzoek.

 • Regeneratie & Verjonging vanaf 7 overnachtingen;
 • Gewichtsmanagement vanaf 7 overnachtingen;
 • Stressmanagement vanaf 14 overnachtingen;
 • Panchakarma Reiniging & Ontgifting vanaf 2, maar beter is vanaf 3 weken.
 • Ayurvedisch volpension (vegetarisch);
 • Uitgebreid aanvangsonderzoek door een Ayurveda-arts met een korte introductie van Ayurveda, invoer en bepaling van het behandelings- en voedingsplan, alle verder onderzoekingen;
 • Alle Ayurvedische behandelingen conform aanvangsonderzoek (dagelijks ca. 90-120 min.) zoals Abhyangha oliemassages, deels synchroon, Shirodhara oliegieting, Pinda Sveda kruiden- en rijstbuidelmassage, kruiden pakkingen, reinigingstherapieën, kruidenstoombad en Ayurvedische kruidensupplementen en – sap (gedurende de kuur ter plaatse);
 • Yoga (dagelijks, 8-9 uur);
 • 1x wekelijks Ayurveda introductie en kookdemonstratie;
 • 1x avond boottocht
 • 1x half dag naar Trivandrum 
 • Transfer van/naar vliegveld Trivandrum

Airconditioning toeslag €10 per kamer per dag, te betalen ter plaatse

Overige informatie voor SpaDreams gasten

 • Gebruik van het buitenzwembad, fitnesscenter, bibliotheek en spelletjes
 • Welkomsdrankje
 • 10% terugkomende klantenbonus (vermeld bij de boeking de datum van uw laatste SpaDreams-reis naar Poovar)
 • Verzekerd als pakketreis met insolventiebescherming en veiligheidscertificaat
 • Gratis omboeken en annuleren tot 14 dagen voor aankomst met de Flex Upgrade
 • Voor alle details zie Flex Upgrade

Ideaal bij de volgende klachten

Afvallen en gewichtsverlies, Bewegingsapparaat, Hart / Vaatstelsel / Bloedsomloop, Huid / Allergieën, Reuma / Gewrichten / artritis / Artrose, Stofwisseling / Maag / Darmen, Stress / Uitputting, Tussenwervelschijf / Wervelkolom

Wij hebben de volgende kortingen voor uw berekend

 • 15% vroegboekkorting - 90 dagen
 • 28 nachten verblijf - maar 25 betalen: 3 nachten gratis
 • 21 nachten verblijf - maar 19 betalen: 2 nachten gratis

Toon alle beschikbare kortingen

Telefoon boekingsnummer: 736P1

Uw reis aanpassen:

Poovar Ayurveda Village & Island Resort in detail

Uw hotel

☀ Poovar Island Resort ligt aan de zuidwestkust van India in de staat Kerala, tussen de Arabische Zee en een pittoreske monding van de Backwaters, bereikbaar met de eigen boot van het hotel (ca. 10 min., inclusief). Naar het paradijselijke zandstrand ca. 5 min. boottochtje naar het paradijselijke zandstrand (soms onder stroming en hogere branding, niet aanbevolen om te zwemmen). Het milieubewuste resort ligt in een tropische tuin en is als een klein dorp verdeeld tussen het hoofdgebouw met receptie, diverse bijgebouwen en het Ayurveda Village met zwembad, Ayurveda restaurant en Ayurveda centrum, exclusief gebouwd voor Ayurveda gasten.

Poovar & Milieu

Als een van de eerste resorts in Kerala heeft Poovar Island Resort een zonnepaneelsysteem geïnstalleerd dat een deel van de elektriciteit van het resort produceert. Daarnaast zijn er kleine windmolens en zonne-energie lampen die 's avonds voor een gezellige verlichting in de tuin zorgen. Een waterzuiveringsinstallatie behandelt het afvalwater zodat het gebruikt kan worden voor de irrigatie van de kruiden- en groentetuin. De geoogste kruiden, fruit en groenten worden gebruikt voor de bereiding van Ayurvedische gerechten en oliën. Een zonneboot en verschillende elektrische auto's vervoeren de gasten. Deze en vele andere activiteiten in het resort en de omgeving onderscheiden het als een model voor duurzaam toerisme in de regio.

Zo woont u

In totaal 86 cottages met satelliet-tv, telefoon, koffie/thee set en minibar zijn verspreid over het gebied. In het Ayurveda Village zijn er 16 cottages (ca. 40 m²) met open badkamer, airconditioning (tegen betaling) en uitzicht op het zwembad dat exclusief voor Ayurveda gasten is, waaronder 8 nieuwe Ayurveda cottages. Daarnaast 2 Ayurveda Suite Cottages (ca. 70 m²) met optisch gescheiden woon-/slaapgedeelte. Alternatieve accommodatie in het resort, doorkruist door groene zones en waterbassins, 44 land cottages (ca. 50 m²) gebouwd in een tot twee verdiepingen tellende Kerala-stijl wooneenheden, met binnenbadkamer, airconditioning (tegen betaling), balkon/veranda. Iets meer dan 8 Premier Land Cottages, ruimer en met meer exclusieve badkamers. Smaakvolle 16 drijvende cottages op de achterwaterarm met ventilator, glazen slaapkamer en balkon/terras met uitzicht op de Backwaters. De Floating Cottages worden niet aanbevolen voor Ayurveda gasten.

2 p.k./Ayurv. Village Cottage

Ayurveda Village Cottage met satelliet-tv, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een minibar. Met een open badkamer, airconditioning (tegen vergoeding) en uitzicht naar de Ayurveda gasten gereserveerde zwembad.

Wi-Fi

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 736D1

1 p.k./Ayurv. Village Cottage

Ayurveda Village Cottage met satelliet-tv, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een minibar. Met een open badkamer, airconditioning (tegen vergoeding) en uitzicht naar de Ayurveda gasten gereserveerde zwembad. Eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik.

Wi-Fi

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 736E1

2 p.k./Ayurv. Suite Cottage

Ayurveda Suite Cottage met een visueel gescheiden woon- / slaapkamer, satelliet-tv, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een minibar. Met een open badkamer, airconditioning (tegen vergoeding) en uitzicht naar de Ayurveda gasten gereserveerde zwembad.

Wi-Fi

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 736D2

1 p.k./Ayurv. Suite Cottage

Ayurveda Suite Cottage met een visueel gescheiden woon- / slaapkamer, satelliet-tv, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een minibar. Met een open badkamer, airconditioning (tegen vergoeding) en uitzicht naar de Ayurveda gasten gereserveerde zwembad.

Wi-Fi

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 736E2

2 p.k./Del. Floating Cottage

floating Cottage: In de traditionele Kerala stijl gebouwd en drijvend op het Backwater. Door het gebruik van zonne- en windenergie bijzonder milieuvriendelijk, met ventilator, geglazuurde slaapkamer en een balkon / terras met prachtig uitzicht op de backwaters. Met satelliet-tv, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een minibar. Niet aanbevolen voor Ayurveda gasten.

Wi-Fi

Kamercode voor telefonische boekingen: 736D3

1 p.k./Del. Floating Cottage

Drijvende Cottage: Gebouwd in traditionele Kerala stijl en drijvend op de backwater arm. Bijzonder milieuvriendelijk door het gebruik van zonne- en windenergie, met ventilator, glazen slaapkamer en balkon/terras met prachtig uitzicht op de backwaters. Met satelliet TV, telefoon, WiFi, koffie/thee set en minibar. Eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik. Niet aanbevolen voor Ayurveda gasten.

Wi-Fi

Kamercode voor telefonische boekingen: 736E3

2 p.k./Land Cottage

Country Cottages met satelliet-tv, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een minibar zijn in één tot twee verdiepingen tellende wooneenheden in Kerala-stijl en beschikken over inpandige badkamer, airconditioning (tegen vergoeding), begane grond met veranda. 

Wi-Fi

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 736D4

1 p.k./Land Cottage

Land Cottages met satelliet-tv, telefoon, Wi-Fi, koffie/thee set en minibar bevinden zich in één tot twee verdiepingen in Kerala-stijl en hebben een inpandige badkamer, airconditioning (tegen betaling), begane grond met veranda. Eenpersoonskamers zijn voor alleengebruik.

Wi-Fi

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 736E4

2 p.k./Ayu New Cottage

Nieuw gebouwde Ayurveda Village Cottage met satelliet-tv, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een minibar. Met een open badkamer, airconditioning (tegen vergoeding) en uitzicht naar de Ayurveda gasten gereserveerde zwembad.

Wi-Fi

Kamercode voor telefonische boekingen: 736D5

1 p.k./Ayu New Cottage

Nieuw gebouwde Ayurveda Village Cottage met satelliet-tv, telefoon, WiFi, koffie & theeset en minibar. Met open badkamer, airconditioning (tegen betaling) en uitzicht op het zwembad gereserveerd voor Ayurveda gasten. Eenpersoonskamers zijn 2pk voor alleengebruik.

Wi-Fi

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 736E5

2 p.k./Premium Land Cottage

Minder centraal liggen de 8 Premier Country Cottages, ruimer en met meer exclusieve badkamers met satelliet-tv, telefoon, koffie / thee set en minibar.

Wi-Fi

Kamercode voor telefonische boekingen: 736D6

2 p.k./Premium Land Cottage

Minder centraal liggen de 8 Premier Country Cottages, ruimer en met meer exclusieve badkamers met satelliet-tv, wifi, telefoon, koffie / thee set en minibar. Eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik.

Wi-Fi

Kamercode voor telefonische boekingen: 736E6

Eten & genieten

Met zicht op het zwembad en de tuin, serveert het Ayurveda restaurant authentieke Ayurveda keuken (vegetarisch). Apart niet-ayurvedisch hoofdrestaurant "Tiffins" met continentale en Aziatische specialiteiten voor de gasten die hier verblijven.

Gezondheid & kuren

Op ca. 6.000 m² met Green Leaf Award, gekwalificeerd team van 2 Ayurveda artsen en ca. 20 therapeuten. Omringd door waterlopen en tuinen, 10 lichte behandelkamers bieden rust en stilte en de ideale sfeer voor authentieke behandelingen, rekening houdend met de behoeften van de meeste westerse gasten. De intensiteit van de Ayurveda behandelingen wordt aangepast aan de duur van uw verblijf. Ook tandheelkundige consulten en behandelingen zoals bijvoorbeeld Bleeching (ca. INR 1500/ ca. € 20, ter plaatse te betalen). Open yogahal met dagelijkse yoga of meditatie, individuele yogalessen zijn beschikbaar tegen een vergoeding. Duits sprekende medewerkers ter plaatse, Engelse taalvaardigheden worden aanbevolen.

Vrije tijd

Er is een buitenzwembad in Ayurveda Village en Island Resort. Daarnaast is er een winkel, sportschool, bibliotheek en een vlindertuin daar. U kunt vissen, kajakken of op excursies gaan, bijvoorbeeld een bezoek aan vissersdorpen of het Neyyar Reservoir en Sivananda Ashram. Avondentertainment (seizoensgebonden). Lezingen over Ayurveda, kooklessen. Op aanvraag workshops (palm lezen of aardewerk) te boeken & ter plaatse te betalen (vanaf 2 pers.).

Aankomst

Transfer luchthaven TRV inbegrepen (heen en terug).

dichtstbijzijnde luchthaven
Trivandrum International Airport (TRV) : (ca. 27 km / 44 minuten)

Overige informatie

Airconditioning: toeslag € 10 per kamer/dag, ter plaatse te betalen.
Verplicht: Kerstmis (24.12.) € 56 Nieuwjaar € 81, bij verblijf € 94 en € 119. Dit is reeds verrekend in de prijs die u ziet.

Hotelfaciliteiten in één oogopslag

 • Amusement programma

Klantrecensies

Perfect 4,6 / 5,0
97% Aanbevolen beoordelingen
Hotel
Service
Behandelingen
Verzorging
Wellnessgebied
38 Beoordelingen Van echte klanten Bij ons kunnen enkel gasten die een reis hebben gemaakt een beoordeling achterlaten
 • E H.
  uit Nederland

  „Ik ben erg relaxed teruggekomen” Originele beoordeling

  Poovar is een mooi aangelegd resort. In een goed onderhouden park. rustig gelegen toon meer

  • Hotel in het algemeen
   er was duidelijk achterstallig onderhoud aan de gebouwen huisjes, zwembad. waarschijnlijk door stilstand tijdens Covid
  • Service en gastvrijheid
   Behulpzaam en vriendelijke staff
  • Keuken
   de presentatie was niet ****, eerder *** De kwaliteit was goed maar soms weinig variatie en na een week ken je het wel.sowieso te weinig keuze voor ieders dosha. Ook niet goed en aantrekkelijk gepresenteerd wat er in de potten zat. de deksels van de lemen potten waren loeizwaar en je moet ze eraf halen om te kunnen zien wat er in zit. Ik kon ze er nauwelijks aftillen.
  • Spa, behandelingen en zwembereik
   Zwembad verouderd. tegels bodem op veel plekken afgebrokkeld en kapot. dit komt niet in1jaar. te weinig parasols, slechts 4. handdoeken vaak op. Werd geen toezicht op gehouden . de bedjes werden avonds niet schoongespoeld en stonden s ochtends nog kriskras door elkaar
  • Behandelingen en programma's
   De massages waren prima maar de entourage van de kamertjes zeker geen ****. Uitzicht op een verwaarloosde uitgedroogde tuin. de gebruikte vettige doeken werden in het zicht in een korf gegooid in het zicht van de gast. Soms kreeg ik een handdoek voor het douchen die op een struik te drogen was gelegd en dus eerder gebruikt. de 2 vijvertjes in het gebouw, stilstaand water en bedekt met een groene laag leek mij bijzonder onhygiënisch.muggen zwermden er boven. de vloeren waren niet soic en span schoon wat hoort bij een ziekenhuis moet minstens 2x per dag gereinigd worden. Mensen met ziektes lopen er konstant met blote voeten rond

  toon minder

  • maart 2023
  • 12 - 16 dagen
  • alleen
 • Ulrike B.
  uit Duitsland

  „Zeer goede reis voor beginners India en ayurveda” Originele beoordeling (automatisch vertaald)

  Verwend rondom en vol nieuwe indrukken en ervaringen toon meer

  • Hotel in het algemeen
   In het Ayurveda-dorp zijn vriendelijkheid en behulpzaamheid altijd bovengemiddeld, met een goede netheid en een vrij rustige locatie. Helaas is er nauwelijks invloed op het geluidsniveau van de naburige faciliteiten. Mooi, ruim complex, maar door de ligging op een eiland zijn er weinig mogelijkheden om gemakkelijk verder weg te gaan. Het strand is goed bereikbaar per boot, maar niet erg aantrekkelijk. Wel waren er enkele goed georganiseerde excursies inbegrepen.
  • Service en gastvrijheid
   In het ayurvedadorp was iedereen uiterst beleefd en bezorgd over ons welzijn. We voelden ons verwend en liefdevol verzorgd.
  • Keuken
   Ondanks het beperkte ayurveda dieet was de selectie ongelooflijk lekker en gevarieerd. Het was niet moeilijk om het zonder vlees, vis en suiker te doen.
  • Spa, behandelingen en zwembereik
   Ik moet hier een onderscheid maken - de Ayurveda behandelruimte verdient eigenlijk 5 sterren - schoon en altijd versierd met verse bloemen. Het zwembad en de ligstoelen zijn echter dringend aan renovatie toe. Er was een overmatige hoeveelheid chloorpoeder in het water gestrooid, wat irritatie van de huid veroorzaakte ....
  • Behandelingen en programma's
   De behandelingen waren heel goed op mij afgestemd en als er problemen ontstonden, reageerden ze snel en pasten ze de therapie aan. De therapeuten waren uiterst vriendelijk en professioneel. Helaas was de vrij jonge arts niet in staat om mijn slaapstoornissen en huidirritaties die daar optraden succesvol te behandelen, ondanks alle inspanningen.

  toon minder

  • maart 2023
  • 17 - 23 dagen
  • alleen
  • 50 tot 59 jaar
 • Sandra Z.
  uit Duitsland

  „Ontspannend” Originele beoordeling (automatisch vertaald)

  Sfeer en IJsland uitstekend. Eten matig. Uitstekend verzorgd. toon meer

  • Hotel in het algemeen
   Geweldig! Super goed onderhouden, vriendelijk personeel, kamer in de Ayurveda-ontspanningsruimte gewoon geweldig. (klein huisje), met buiten badkamer
  • Service en gastvrijheid
   Behulpzaam, betrokken, hoffelijk! Voel je overal goed.
  • Keuken
   Ayurveda eten een beetje saai zonder veel variatie -> het werkt beter! normaal eten uitstekend!
  • Spa, behandelingen en zwembereik
   Alles is top!
  • Behandelingen en programma's
   Uitstekend. Alles was erg stil -> geweldig ontspannend effect

  toon minder

  • februari 2020
  • 17 - 23 dagen
  • alleen
  • 40 tot 49 jaar
 • Glasman G.
  uit Frankrijk

  „Super betere teamverzorging” Originele beoordeling (automatisch vertaald)

  We komen terug toon meer

  • Hotel in het algemeen
   Alle

  toon minder

  • december 2019
  • 12 - 16 dagen
  • als een stel
  • 60 tot 69 jaar
 • Anonieme klant

  „geweldige rust en zorg” Originele beoordeling (automatisch vertaald)

  toon meer

  • Hotel in het algemeen
   internet niet erg stabiel, zo niet perfect.

  toon minder

  • december 2019
  • 12 - 16 dagen

Onze brochures omtrent dit onderwerp

Ayurveda brochure

Alles over de leer van het lange leven

Download PDF Bekijk alle brochures
Boeken Contact Doorsturen