Ashtanga Yoga

Voel je fit en sterk

Fit en dynamisch

De veelvoud van yoga stijlen is onmetelijk: zo kunt u zelf beslissen of u yoga als sport of als spirituele activiteit wilt beschouwen. Ashtanga Yoga behoort tot de meer dynamische en krachtige yoga stijlen en legt de focus op lichamelijke training. Het houdt je fit en traint spieren en balans.

Wat is Ashtanga Yoga?
Ashtanga Yoga komt van oorsprong uit het Indische plaatsje Mysore en bevat enige oefeningen van Hatha Yoga. Deze en andere houdingen worden in een Ashtanga-sessie in een vaste volgorde uitgevoerd en gecombineerd met de in yoga gebruikelijke Ujjayi-ademoefening (een diepe ademhalingsoefening, die door een vernauwing van de stemspleet wordt veroorzaakt). De sessie begint altijd met een zonnegroet. Daarna volgen simpele houdingen om mee te beginnen, die tegen het einde van de sessie steeds intensiever worden. Om het lichaam voor te bereiden op de zwaardere oefeningen van Ashtanga Yoga, hecht de yogaleraar waarde aan een goed en belangrijk opwarmprogramma.

Maar wees niet bang! Ashtanga is eigenlijk net zo inspannend als alle andere dynamische yoga stijlen. U beslist steeds zelf hoeveel inspanning u wilt leveren en hoe intensief u de houdingen wilt aannemen. En onthoud altijd: yoga is alleen voor u. Wanneer u dus een pauze nodig heeft of wanneer u zich tijdens een oefening niet helemaal goed voelt, kunt u een moment rustig ontspannen in de kindhouding. Zo spaart u tussendoor krachten op, om hiermee nog meer Asana’s te proberen en uzelf nog verder te ontwikkelen.

Door de focus op lichamelijke oefeningen versterkt het regelmatig uitvoeren van Ashtanga-oefeningen het uithoudingsvermogen en spieren, en verbetert het tegelijkertijd uw flexibiliteit. Door de vaste volgorde van oefeningen zijn deze, als u ze vaak heeft uitgevoerd, gemakkelijk te onthouden en kunt u doelgericht de houdingen trainen. U zult snel stappen maken en hierom zult u ook snel successen kunnen vieren.

Bij Ashtanga Yoga zult u zien hoe een geconcentreerde en meditatieve sfeer ontstaat. Door de vaste volgorde van oefeningen is er weinig sprake van richtlijnen voor de oefeningen, maar meer van persoonlijke feedback van uw yogaleraar. Zo kunt u zich compleet verdiepen in de Asana’s en de Ujjayi-ademhalingsoefening van de groep aanhoren. De stilte is inspirerend, doet denken aan meditatie en stuurt uw concentratie naar binnen.

Bent u nieuwsgierig en heeft u zin om uw lichaam fit te houden? Wat dacht u dan van een yoga reis met Ashtanga? Zo kunt u snel stappen maken en meteen in de praktijk duiken en eraan gewend raken. Ontdek ons enorme aanbod yoga reizen naar de mooiste oorden wereldwijd. Voor elke smaak hebben wij een passend yoga hotel. Wilt u uitgebreid advies ontvangen over uw perfecte yoga reis? Onze experts beantwoorden al uw vragen met plezier!

 

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Ontdek onze geliefge Yoga vakanties wereldwijd