Shreyas Retreat
DELUXE

Top 2 Hotel
in de regio Zuid India Karnataka
Combinatie van Ayurveda, yoga & natuurgeneeskunde
Klein & persoonlijk 3 Ayurveda-artsen 14 therapeuten
Gecertificeerd als Ayurveda Ziekenhuis
Naar de aanbiedingen

Holistic ontspanning te midden van spiritualiteit, luxe en warmte

Laat u onderdompelen in de diep ontspannende en luxueuze wereld van een van de 'Top Tien Yoga Retreats'. Dit als Ayurveda Centrum gecertificeerde retreat biedt een combinatie van authentieke Ayurveda- & Yoga-filosofie en moderne natuurlijke geneeskundige toepassingen in een exclusieve ambiance.

Populairste faciliteit

Gratis wifi
Aircoditioning
Zwembad
Rustige omgeving
Deluxe/ Best Spa
Toegankelijk voor gehandicapten
Geschikt voor senioren
Ideaal voor alleenreizigers
Familievriendelijk

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Shreyas Escape

3 nachten, appartement, volpension
Vanaf 723 €

Yoga Retreat

5 nachten, appartement, volpension
Vanaf 1.434 €

Stille Retraite

5 nachten, appartement, volpension
Vanaf 1.444 €

Wellness & Yoga

5 nachten, appartement, volpension
Vanaf 1.585 €

Ayurveda & natuurlijke geneeskunde detox

7 nachten, appartement, volpension
Vanaf 2.984 €

Ayurveda & yoga verjonging

7 nachten, appartement, volpension
Vanaf 2.984 €

Ayurveda Panchakarma

14 nachten, appartement, volpension
Vanaf 6.455 €

Shreyas Retreat in detail

Uw Ayurveda, Natuurgeneeskunde & Yoga Retreat

Op ongeveer 35 kilometer van de poorten van Bangalore verwelkomt Shreyas Retreat u, een afgelegen toevluchtsoord dat luxe en gemeenschap, tijdloosheid en moderniteit, genot en duurzaamheid combineert. 'Shreya' betekent 'de gelukkige' - het retreat integreert op 25 hectare de principes van Ayurveda, natuurgeneeskunde en yoga en biedt daarmee een allesomvattende reis van zelfontdekking en regeneratie. De locatie aan het zuidelijke einde van het Dekkan-plateau op ongeveer 900 meter zorgt bijna het hele jaar door voor een aangenaam klimaat.

Locatie & Klimaat

Bangalore ligt op ongeveer 3.000 voet boven zeeniveau en biedt het hele jaar door een aangenaam klimaat. In de zomermaanden maart tot mei variëren de temperaturen tussen 22°C en 33°C. Hoewel er rond het middaguur een korte piek in warmte is, helpt het weelderige groen in Shreyas de hitte te verzachten. Het moessonseizoen duurt van juni tot september met temperaturen tussen 20°C en 28°C. Hoewel er overdag af en toe buien kunnen zijn, valt het merendeel van de neerslag meestal in de late nachten. Tussen december en februari schommelen de temperaturen tussen 18°C en 28°C. De dagen zijn zonnig en aangenaam, waarbij de laagste temperaturen typisch in de late avond en vroege ochtenduren worden waargenomen. Shreyas wordt in de winter voor veel gasten een populaire bestemming, vooral vanwege zijn milde en aangename klimaat. Elk seizoen heeft zijn eigen charme: het moessonseizoen biedt een groen en fris landschap en is uitstekend geschikt voor Ayurveda-behandelingen, terwijl de zomer pronkt met bloeiende bomen en bloemen. Al met al biedt Shreyas een gevarieerd en verleidelijk klimaat, waardoor het een ideaal reisdoel is voor het hele jaar.

Eten & genieten

Shreyas verwent u met verse, vegetarische gourmetkeuken met ingrediënten voornamelijk uit de eigen biologische tuin. De soulfood-keuken is gebaseerd op Ayurvedische principes, werkt ontgiftend en regenererend, maar benadrukt tegelijkertijd het brede scala aan Indiase specialiteiten zoals Zuid-Indiase, Noord-Indiase, Tandoori- en grillgerechten. De maaltijden worden gezamenlijk genoten in de eetzaal of in de tuin (op verzoek aan de communicatietafel), en u krijgt voedingsadviezen voor thuis. De gerechten variëren afhankelijk van het voorgeschreven voedingsplan. Ook veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, caloriearm, rauw voedsel mogelijk. Het ontbijt kunt u naar keuze continentaal of traditioneel Indiaas genieten. Alcohol wordt niet geserveerd.

Ayurveda, Natuurgeneeskunde & Wellness

Het team bestaat uit 3 Ayurveda-artsen, 2 natuurgeneeskundige artsen (1 arts 24/7) en 14 therapeuten. In het Anaha SPA & Wellness Centre (ca. 1.500 m²) met sauna, stoombad, en 4 Ayurveda-behandelkamers en 5 massageruimtes, omgeven door avant-gardistische architectuur, wachten naast wellness-behandelingen een combinatie van traditionele Ayurvedische en moderne natuurlijke toepassingen op u. Natuurgeneeskundig gebied voor onderwatermassages, hydrotherapie, acupressuur, heupbaden, fysiotherapie, heliotherapie, moddertherapie en acupunctuur. Rustgebieden. Sapbar, schoonheidssalon.

Yoga

Shreyas wordt beschouwd als een van de beste yoga retraites ter wereld met zijn holistische Ayurveda-wellness-yoga-concept. Hier is yoga niet slechts een praktijk, maar een diepe reis van zelfontdekking. In de ca. 160 m² grote yogahal en 5 andere ruimtes zoals meditatiepaviljoens, kunt u yoga (Hatha, Iyengar, Ashtanga, Vinyasa), Pranayama, Pratyahara (meesterschap over de zintuigen), Yoga Nidra (diepe ontspanning), Chanting (zingen), meditatie en Mouna (stilte, innerlijke vrede) verwachten met 7 gekwalificeerde yogaleraren en voor elke leeftijd en ervaringsniveau. Yoga traint kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en evenwicht en kan een positieve invloed hebben op slaap, metabolisme en bloeddruk. Ideaal voor rug-, stress-, gewichts- en stofwisselingsproblemen. Ook kinderyoga. Zeer persoonlijke zorg voor succeservaringen, ontspanning, welzijn. Boutique voor yoga-kleding, uitrusting en literatuur.

Filosofie

"Athithi devo bhava" is de leidende filosofie bij Shreyas en betekent "De gast is God". Het is een Indiase spreuk die de waardering en gastvrijheid jegens gasten benadrukt.

Bij Shreyas wordt deze filosofie ten volle omarmd, omdat we geloven dat "alle mensen in wezen goddelijk zijn" en dat onze relaties met elkaar, en vooral met onze gasten, dit zouden moeten weerspiegelen. Onze gasten worden liefdevol en met ongeëvenaarde persoonlijke aandacht verzorgd door personeel dat yoga beoefent en streeft naar het belichamen van deze filosofie. Het personeel wordt aangemoedigd om de gasten te dienen als onderdeel van hun spirituele discipline, en niet slechts als een baan of carrière; dienen is iets anders dan onderdanig zijn, want de focus ligt op de verbinding met de goddelijkheid die in elke gast aanwezig is.

Shreyas Team

Met een toegewijd team van 80 personen, waaronder artsen, yogaleraren, therapeuten, koks en diverse specialisten, biedt Shreyas dankzij zijn beperkte gastcapaciteit een intieme en verrijkende ervaring. 75% van het team is sinds de oprichting van Shreyas in 2004 trouw gebleven aan de gasten. Deze combinatie van expertise en toewijding maakt Shreyas tot een unieke retraite.

Kaveri Vanita Sevashrama Kinderhuis

Shreyas is sinds 2007 een trotse ondersteuner van het Kaveri Vanita Sevashrama Kinderhuis. Momenteel wonen er ongeveer 50 kinderen in het weeshuis, die verschillende schoolniveaus doorlopen. Met de steun van de gasten draagt Shreyas bij aan de financiering van hun opleiding totdat ze een baan hebben gevonden. Verschillende jonge vrouwen van KVS hebben hun opleiding succesvol afgerond en werken nu in de stad. Als gast bent u welkom om te helpen bij het oogsten van groenten, kruiden en fruit of bij het bereiden van maaltijden voor het kinderhuis. Spreek hiervoor gewoon het team ter plaatse aan.

Vrije tijd

Groot buitenzwembad (ca. 6 x 25 m) met geozoniseerd water en ligstoelen, jacuzzi (verwarmbaar). Fitnessruimte, bibliotheek, amfitheater, joggingparcours, reflexologie-massagepad, cricket & bowling, bioscoop. Excursies naar tempels of omliggende dorpen, naar Bangalore of Mysore, tempelbezoeken, bezoek aan lokale projecten tegen betaling.

Aankomst

Overige informatie

Onderscheidingen

Hotelkamers in één oogopslag

15 elegant ingerichte cottages zijn verspreid over het uitgestrekte, liefdevol aangelegde tuinterrein. Alle toegankelijk met bad/douche, airconditioning, plafondventilator, koffie-/theeset, bureau, föhn, kluis, badjas, slippers, telefoon, wifi. 4 cottages aan het zwembad. 8 tuin cottages als luxe tentconstructies op een vast fundament, met typisch halfopen bad en veranda. 2 tuin suite cottages met twee aaneengeschakelde cottages en halfopen veranda. 1 drie-kamer cottage, ideaal voor families en groepen, woonkamer, 2 tweepersoonskamers en een eenpersoonskamer, op aanvraag te boeken via SpaDreams. Bewust geen tv. Gefilterd water van de eigen waterzuiveringsinstallatie van het hotel. 1PK zijn 2PK voor alleengebruik.

 • Cottage zwembadzijde

   ca. 40 qm
  Meer details
 • Cottage tuintent

   ca. 48 qm
  Meer details
 • Cottage tuinsuite

   ca. 148 qm
  Meer details

Locatie

Shreyas Retreat
India, Zuid India Karnataka, Bangalore
Kempegowda International Airport (BLR)
ca. 47km/71min

Vergelijkbare hotels

Hotels in de buurt