Manish V Patel et al.
oktober 2010
Ayurveda geneeskunde / Heilkuur
Stofwisseling / Maag / Darmen
Colitis ulcerosa is een chronische, idiopathische, inflammatoire darmziekte met een recidief beloop. Het is een zeer moeilijke ziekte die patiënten treft in de meest actieve fase van hun leven, d.w.z. tussen de 20 en 40 jaar. De belangrijkste kenmerken zijn ano-rectale bloedingen met een verhoogde defecatiefrequentie, algemene zwakte en abnormale structurele pathologie in het descenderende colon, vooral het sigmoid colon. In de moderne geneeskunde bestaat er geen permanent curatieve en veilige behandeling voor deze ziekte.
Dit onderzoek uit 2010 kan helpen om de behoefte aan steroïden en chirurgische ingrepen bij patiënten met colitis ulcerosa te verminderen. Een klinische studie met 43 patiënten met colitis ulcerosa werd uitgevoerd in de O.P.D. (out patient department) en I.P.D. (in patient department) van het P. D. Patel Ayurveda Hospital, Nadiad. Ze kregen Udumbara kvatha basti met orale Ayurvedische geneesmiddelen waaronder Kutaj ghan vati, Udumbarakvatha en een combinatie van Musta, Nagakesara, Lodhra, Mukta panchamrut rasa voor een periode van een maand.
De resultaten werden statistisch geanalyseerd met de t-test. De onderzoekers ontdekten dat de symptomen en tekenen, de dagelijkse dosis steroïden en andere ontstekingsremmers met meer dan 75% afnamen, waarbij het resultaat zeer significant was. Het hemoglobinegehalte nam ook toe.
Ayurveda geneeskunde / Heilkuur
Reuma / Gewrichten / artritis / Artrose
Arvind Chopra et al.
januari 2013
Het onderzoek toont aan dat het Ayurvedische medicijn SGCG de pijn bij knieartrose aanzienlijk verlicht en de kniefunctie verbetert.
Ayurveda geneeskunde / Heilkuur
Stofwisseling / Maag / Darmen
Ashok Kumar Sharma et al.
maart 2018
Uit een onderzoek blijkt dat ashwagandha de TSH-, T3- en T4-spiegels bij subklinische hypothyreoïdie verbetert, met minimale bijwerkingen.
Harish Kumar Singhal et al.
juli 2010
Ayurvedische remedies met voorhoofdsgieten verbeteren de aandacht bij kinderen met ADHD.