14=12

Excellent 4,7/5,0

198 beoordelingen van onze gasten

Excellent 4,7/5,0

Top 3 Hotel voor Ayurveda Dit is ons top 3 hotel voor Ayurveda. De populariteit baseert erop hoe vaak een hotel aangevraagd en geboekt is, als ook hoe vaak de hotelpagina werd bezocht. Top 1 Hotel in India Dit is ons top 1 hotel in India. De populariteit baseert erop hoe vaak een hotel aangevraagd en geboekt is, als ook hoe vaak de hotelpagina werd bezocht. Ideaal voor alleenreizenden Deze reis is geschikt voor alleenreizenden. Meer dan 70% van onze boekingen zijn gemaakt door alleenreizenden.

Nikki's Nest

Ayurveda resort niet ver van het strand en met zijn eigen Herbal Beauty Clinic. De ideale plek voor een traditionele Ayurveda-behandeling met authentieke zorg en in een droomachtige omgeving.

Meest populaire hotelkenmerken

 • Gratis wifi
 • Aan zee
 • Ideaal voor alleenreizigers
 • Duurzaam verblijf
 • Ayurveda arts
 • Ayurveda naar Doshatype
 • Cosmetica/ beauty
 • Amusement programma
 • Kapper

Onze reisaanbiedingen met de laagste prijsgarantie

Klassieke Ayurvedakuur

vanaf 7 nachten, tweepersoonskamer, volpension

462 €

Focuspunten:

 • Panchakarma (Reiniging) vanaf 2 weken
 • Verjonging (Rejuvenation).


Contra-indicaties: acute ontstekingen, kwaadwaardige gezwellen, infecties, tuberculose.


Voor Ayurveda Panchakarma wordt een verblijf van 3, beter 4 weken aanbevolen.

 • Ayurvedisch volpension (3 vegetarische maaltijden per dag)
 • Eerste consult bij een Ayurveda-arts: bepalen van de juiste Dosha
 • Het maken van een individueel behandelingsplan, volgconsults en afsluitend gesprek
 • Ayurvedische thee en (warm) water
 • Ayurvedische behandelingen (dagelijks ca. 2 uur.) bijvoorbeeld een volledige massage en hoofdmassage met kruidenolie, gedeeltelijk synchroon, inhalaties, Panchakarma (Ayurveda-zuivering met speciale kruidensappen), Shirodhara olie-voorhoofd-massage, ayurvedische medicatie en geneesmiddel op basis van de Ayurvedakuur.
 • Yoga en meditatie (maandag - zaterdag)
 • Transfer van/naar luchthaven Trivandrum
 • Wifi 

Nikki's Nest is een rookvrij resort. 

Ideaal bij de volgende klachten

Ademwegen / Astma, Adipositas / Gewicht, Bewegingsapparaat, Diabetes, Hart / Vaatstelsel / Bloedsomloop, Hoge bloeddruk, Huid / Allergieën, Neurodermitis / Psoriasis, Nieren / Urinewegen / Urologie, Rugklachten, Stofwisseling / Maag / Darmen, Stress / Uitputting, Zenuwstelsel

Wij hebben de volgende kortingen voor uw berekend

 • 29 € prijsvoordeel per kamer, eenmalig
 • 17 € prijsvoordeel per persoon per dag
 • 5% long-stay bonus

Toon alle beschikbare kortingen

Telefoon boekingsnummer: 722P1

Uw reis aanpassen:

Nikki's Nest in detail

Uw Ayurveda-Resort

Nikki's Nest is gelegen in het zuidwesten van India, ongeveer 30 minuten transfertijd van luchthaven Trivandrum, vlak bij het beroemde Kovalam strand (ongeveer 9 km). Dit idyllische resort , direct aan de Indische Oceaan op een heuvel met een prachtig uitzicht op de pittoreske kustlijn, is liefdevol gebouwd in de natuur. Een tropische tuin met prachtige orchideeën om het terrein zorgt voor een intieme sfeer. Onder aan het resort staat een kleine hindoe-tempel.

Uw verblijf

47 in traditionele Kerala stijl ontworpen wooneenheden met douche / wc, telefoon, terras, sommige met uitzicht op zee en/of airconditioning, verspreid over 14 een- en tweepersoonscottages, 22 gedeeltelijk vrijstaande chalets, 8 ruime kamers "Comfort" in 2 residentiële gebouwen (aan het restaurant en in de buurt van de Ayurveda Centre) en 2 traditionele houten huizen ("Kerala house") in de buurt van de zee en "The Nest" (met 2 badkamers) in de buurt van het zwembad. Cottages liggen meestal terrasvormig boven de baai. Rolstoeltoegankelijke kamers beschikbaar op aanvraag.

Eten & genieten

2 restaurants ,ibiskus en Orchid, met vegetarische en Indiase keuken. Ayurveda gasten krijgen op de Dosha type afgestelde maaltijden van het buffet. Lactose-en glutenvrije maaltijden op aanvraag. Communicatie tafel voor mensen die alleen reizen.

Vrije tijd

Zwembad, directe toegang tot het strand, yoga ruimte, internethoek, tijdens het hoogseizoen culturele of dansvoorstellingen op aanvraag. Schoonheidssalon met kapper.

Ayurveda & Beauty

Ayurveda Centrum en Herbal Beauty Clinic met ongeveer 19 behandelkamers. Een gekwalificeerd team van artsen en therapeuten geven authentieke Ayurvedische behandelingen, al in 2003 door de regering van Kerala met de "Green Leaf Award" bekroond. Het resort vindt het belangrijk dat niet alleen de behandelingen, maar ook de omgeving traditioneel blijft.

Tijdens de behandeling van de ouders, kan er op aanvraag op de kinderen gepast worden.

Naar het Ayurveda centrum in het bovenste deel van het terrein voert, afhankelijk van het woongedeelte, trappen of een lichte stijging. Sommige cottages en appartementen bevinden zich in de directe omgeving van het centrum.

Yoga en meditatie dagelijks als deel van de kuur, extra uren beschikbaar tegen vergoeding. Excursiemogelijkheden worden aangeboden door het hotel.

Uw hotel

Nikki's Nest ligt in het zuidwesten van India, op ongeveer 30 minuten rijden van de luchthaven, direct aan de Indische Oceaan, op een heuvel met een fantastisch uitzicht op de pittoreske kust, vlakbij het bekende strand Kovalam (ongeveer 9 km). Het idyllische resort is liefdevol ingebed in de bestaande vegetatie en biedt uitsluitend Ayurvedische gasten en hun begeleiders. Een tropische tuin met prachtige orchideeën omringt het complex en creëert een besloten en rustgevende atmosfeer. Hieronder en omlijst door Nikki's Nest is een kleine hindoetempel. Nikki's Nest is een rookvrij resort.

2p.k. Cottage

De cottages, in de traditionele Kerala stijl ontworpen huisjes (met 2 wooneenheden), terras boven de baai, met douche / toilet, wifi, telefoon en een terras met uitzicht op zee.

Wi-Fi

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D1

1p.k./Cottage

Huisjes ontworpen in traditionele Kerala-stijl (elk met 2 wooneenheden), meestal terrasvormig boven de baai, met douche / toilet, telefoon, wifi en terras met uitzicht op zee.

Wi-Fi

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E1

2 p.k./Cottage/Airco

De cottages, in de traditionele Kerala stijl ontworpen huisjes (met 2 wooneenheden), terras boven de baai, met douche / toilet, wifi, telefoon, airco en een terras met uitzicht op zee.

Wi-Fi

Aircoditioning

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D2

1 p.k/Cottage/Airco

Traditionele huisjes in Kerala-stijl (elk met 2 eenheden), meestal terrasvormig boven de baai, met douche / toilet, telefoon, airconditioning, Wi-Fi en een terras met uitzicht op zee.

Wi-Fi

Aircoditioning

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E2

2 p.k./Kerala House

Houten huizen in de buurt van de zee in de traditionele Kerala-stijl, met douche / toilet, koelkast, telefoon, wifi en terras met uitzicht op zee.

Wi-Fi

Balkon of terras

Koelkast

Verbindingsdeur

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D3

1 p.k./Kerala House

Houten huizen vlakbij de zee, in traditionele Kerala stijl, met douche/wc, koelkast, telefoon, wifi, terras met zeezicht.

Wi-Fi

Balkon of terras

Koelkast

Verbindingsdeur

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E3

2 p.k./Standaard

In de buurt van het restaurant en het Ayurveda-centrum, ruime standaardkamers in traditionele Kerala-stijl, met douche / toilet, telefoon, Wi-Fi en terras (niet privé).

Wi-Fi

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D4

1 p.k./Standaard

In de buurt van het restaurant en het Ayurveda-centrum, ruime standaardkamers in traditionele Kerala-stijl, met douche / toilet, telefoon, Wi-Fi en terras (niet privé).

Wi-Fi

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E4

2 p.k./Standaard/Airco

In de buurt van het restaurant en het Ayurveda-centrum, ruime standaardkamers in traditionele Kerala-stijl, met douche / toilet, telefoon, airconditioning, Wi-Fi en terras (niet privé).

Wi-Fi

Aircoditioning

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D5

1 p.k./Standaard/Airco

In de buurt van het restaurant en het Ayurveda-centrum, ruime standaardkamers in traditionele Kerala-stijl, met douche / toilet, telefoon, airconditioning, Wi-Fi en terras (niet privé).

Wi-Fi

Aircoditioning

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E5

2 p.k./The Nest

Luxueus Houten Huis in de traditionele Kerala stijl, op het hoogste punt van het resort, en een gecombineerde woon- en slaapkamer, 2 badkamers / douche / wc, telefoon, koelkast, wifi, terras met uitzicht op zee.

Wi-Fi

Balkon of terras

Koelkast

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D6

1 p.k./The Nest

Exclusief houten huis in de traditionele Kerala-stijl, op het hoogste punt van het resort, met een gecombineerd woon- en slaapgedeelte, 2 badkamers / douche / toilet, telefoon, koelkast, wifi, terras met uitzicht op zee.

Wi-Fi

Balkon of terras

Koelkast

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E6

2 p.k./Chalet

In de traditionele Kerala-stijl ontworpen, deels vrijstaande chalets met douche / WC, telefoon, wifi, terras met uitzicht op zee en toegang tot de baai met zandstrand.

Wi-Fi

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D7

1 p.k./Chalet

In de traditionele Kerala-stijl ontworpen, deels vrijstaande chalets met douche / WC, telefoon, wifi, terras met uitzicht op zee en toegang tot de baai met zandstrand.

Wi-Fi

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E7

2 p.k./Chalet/Airco

In de traditionele Kerala stijl ontworpen, deels vrijstaande chalets met douche / toilet, telefoon, wifi, airconditioning en een terras met uitzicht op en toegang tot de zee aan de baai met een zandstrand. 

Wi-Fi

Aircoditioning

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 722D8

1 p.k/Chalet/Airco

In de traditionele Kerala stijl ontworpen, deels vrijstaande chalets met douche / toilet, telefoon, wifi, airconditioning en een terras met uitzicht op en toegang tot de zee aan de baai met een zandstrand.

Wi-Fi

Aircoditioning

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 722E8

Eten & genieten

Restaurants Hibiscus en Orchid, met vegetarische en Indiase gerechten. Ayurvedische gasten kunnen genieten van Ayurvedische gerechten met een buffet in Dosha-stijl. Lactose, glutenvrij en veganistisch eten op aanvraag. Communicatietafel voor alleenreizenden. Op verzoek zijn kooklessen met de chef mogelijk.

Gezondheid & kuren

Het resort heeft 17 behandelkamers. Een gekwalificeerd team van ervaren Ayurvedische artsen en therapeuten voeren hier Ayurvedische behandelingen uit. Het Ayurveda Center werd in 2003 door de Kerala-regering bekroond met de Green Leaf Award. Nikki's Nest hecht veel waarde aan het behoud van traditionele en duurzame niet alleen de Ayurveda-behandelingen, maar ook de omgeving. Het Ayurveda-centrum bevindt zich in het bovenste deel van het complex en is bereikbaar via trappen of lichte beklimmingen, afhankelijk van de locatie. Op aanvraag kunt u een Duitstalige vertaler op het spreekuur nemen. Yogapaviljoen voor yoga met meditatie (dagelijks in de ochtend behalve op zondag). Extra yogalessen op aanvraag tegen een vergoeding. Herbal Beauty Clinic met kapper.

Vrije tijd

Buitenzwembad, directe toegang tot het strand (voor het baden op het strand, raadpleeg de badmeester), bibliotheek, internet-pc, tijdens culturele hoogseizoen, dansevenementen op aanvraag. Souvenir- en specerijenwinkel, wasserette, schoonheidssalon met kapper. Excursies b.v. in de binnenwateren worden dorpsbezoeken of tempels / paleizen aangeboden in het hotel.

Nikki's is voor het milieu
Duurzaamheid en recycling is erg van belang in Nikki's Nest. Naast waterbehandeling en regenwaterwinning voor tuin en wasserij, maken ook een biogasinstallatie en de transfer van gebruikte Ayurvedische olie naar lokale bedrijven voor machinesmering deel uit van het concept. Daarnaast ondersteunt het resort de regelmatige inzameling van afval op wegen en stranden, evenals dierenwelzijn.

Aankomst

Transfer TRV (heen & terug) bij een Ayurveda kuur inklusive, met begeleider op aanvraag bij SpaDreams. 

dichtstbijzijnde luchthaven
Trivandrum International Airport (TRV) : (ca. 19 km / 37 minuten)

Overige informatie

"Beste Ayurveda-resort" 
Winnaar van de Fit Health & Wellness Award 

Naast de apparatuur en de kwaliteit van de dienstverlening werden ook de gezondheidsaanbiedingen, de vele jaren ervaring, vakbekwaamheid en innovatieve ideeën geëvalueerd. 

Laat uitchecken
Ook late check outs zijn mogelijk, en een ruimte om te veranderen en op te frissen (inclusief). Voor de lunch ongeveer € 12, voor het diner wordt ongeveer € 16 in rekening gebracht.

Goed om te weten

"Best Ayurveda Resort"

winnaar van

FIT Health & Wellness Awards 2014

Hoge kwaliteit van faciliteiten, service en gezondheidszorg, jarenlange ervaring, expertise en innovatieve ideeën werden geëvalueerd.

--------------------------------------------------------

Let op: tijdens het jaarlijkse tempelfeest moet men met geluidshinder rekening houden. Voor deze dagen wordt een korting van 25% berekend.

Jungle belevenis:

Verbreng extra dagen na uw Ayurvedakuur in geweldig regenwoudsfeer in een Forrest Lodge (ca. 62 km). Voortzetting van uw Ayurvedakuur mogelijk. Prijs per overnachting/VP in tweepersoonskamer vanaf € 50 p.p., Transfer inclusief.

Hotelfaciliteiten in één oogopslag

 • Kapper
 • Amusement programma

Klantrecensies

Excellent 4,7 / 5,0
99% Aanbevolen beoordelingen
Hotel
Service
Behandelingen
Verzorging
Wellnessgebied
198 Beoordelingen Van echte klanten Bij ons kunnen enkel gasten die een reis hebben gemaakt een beoordeling achterlaten
 • Margreet W.
  uit Nederland

  „Het was in een woord een geweldig vakantie ! Het is voor herhaling fadbaar” Originele beoordeling

  Geweldige service en een geweldig mooi resorte ! toon meer

  • Hotel in het algemeen
   Het resorte was schoon en goed georganiseerd en heerlijk dicht bij het strand!
  • Service en gastvrijheid
   Geweldig Zeer vriendelijke mensen in het ressorte!
  • Keuken
   Ook het eten was perfect en de sapjes waren heerlijk!
  • Spa, behandelingen en zwembereik
   Ook kon niet beter! zalig en ontspannen!
  • Behandelingen en programma's
   ook allemaal top!

  toon minder

  • maart 2019
  • Langer dan 23 dagen
  • als een familie
  • 70 tot 79 jaar
 • Aziza B.
  uit Frankrijk

  „hemels” Originele beoordeling

  Bijna perfect ... behalve de aanwezigheid van enkele kakkerlakken in de kamers. toon meer

  • Hotel in het algemeen
   Zeer goed beheerd op alle niveaus.
  • Service en gastvrijheid
   Personeel zeer toegewijd, gastvrij en buitengewoon vriendelijk.
  • Keuken
   Een geweldige chef-kok!
  • Spa, behandelingen en zwembereik
   Kwaliteitszorg, attente en toegewijde artsen en masseurs.

  toon minder

  • maart 2019
  • 4 - 8 dagen
  • alleen
  • 40 tot 49 jaar
 • Markuks B.
  uit Duitsland

  „succesvol verblijf” Originele beoordeling

  We werden heel vriendelijk begroet met vers sap en thee, de kamer was klaar in de ochtend bij aankomst, het personeel was erg vriendelijk en bekwaam, het complex was goed onderhouden en mooi, het eten was heerlijk en gevarieerd. Onze verwachtingen als gevolg van de foto's werden overtroffen. toon meer

  • Hotel in het algemeen
   Het complex is zeer goed ingepast in de omgeving. Goed onderhouden tropische tuin, goede kamers (behalve een defecte stoel, maar werd onmiddellijk na het klagen vervangen), uitgebreid strand met gratis strandstoelen, fantastisch uitzicht vanuit het restaurant over de baai, mooi ingericht restaurant.
  • Service en gastvrijheid
   Van A tot Z was iedereen heel vriendelijk, behulpzaam en bekwaam. Het gehele personeel zorgde ervoor dat we ons helemaal op ons gemak voelden.
  • Keuken
   Heerlijk eten, heel gevarieerd. Alles was vers bereid en liefdevol geserveerd. Er waren vers geperste sappen tijdens de maaltijd en na de behandelingen. Zelfs de salades konden we als Europeanen veilig eten, omdat het hotel alles bereidde met gekookt water en zeer hygiënisch. Veel vaste klanten uit Duitsland en Oostenrijk vertelden ons dat ze nog nooit hadden gehoord dat iemand daar maaglast had gehad. Anders hadden we nooit salade in India gegeten.
  • Spa, behandelingen en zwembereik
   Klein zwembad, maar was absoluut voldoende om te zwemmen. Leuke wachtruimte voor en na de behandelingen.
  • Behandelingen en programma's
   Goed, afgestemd op de specifieke symptomen zoals besproken met de arts. Zeer vriendelijk en bekwaam personeel.

  toon minder

  • december 2018
  • 4 - 8 dagen
  • als een stel
  • 40 tot 49 jaar
 • Nele D.
  uit België

  „Helend” Originele beoordeling

  Het was een fijne vakantie met de nodige rust en ontspanning. Heerlijk lekker vegetarisch eten, helende ayurvedische behandelingen en dagelijkse yogales. Het personeel was heel attent, gastvrij en zeer gedienstig. Een klantenservice die ten zeerste werd geapprecieerd. toon meer

  • Hotel in het algemeen
   De locatie was een echt tafereel. Het resort gelegen tussen de palmbomen en met zorg onderhouden. Elke dag gereinigde kamers en verse lakens. Echt top!
  • Service en gastvrijheid
   Een grote gedienstigheid van het personeel Heel vriendelijk en bereidwillig om te helpen.
  • Keuken
   Heerlijk en mooi buffet afgestemd op de dosha’s. Een ware sensatie voor alle zintuigen.
  • Spa, behandelingen en zwembereik
   Het zwembad was proper onderhouden. De plaats waar de ligzetels staan heeft een verfrissingsbeurt nodig. Het spagebied vond ik helemaal niet goed. Beautysalon ligt er wat verlaten bij en de gelaatsbehandeling ‘gold facial’ werd niet goed gegeven. Veel te brut en niet ontspannend. Hier had ik meer verwacht voor de prijs van 3500 roepies.
  • Behandelingen en programma's
   De ayurvedische behandelingen waren top! Heel vriendelijke masseuses, ze kennen hun job goed.

  toon minder

  • november 2018
  • 12 - 16 dagen
  • alleen
  • 30 tot 39 jaar
 • Marie-Laure B.
  uit Frankrijk

  „geweldig verblijf en kuur van uitzonderlijke kwaliteit” Originele beoordeling

  Ik was zeer tevreden over mijn verblijf zowel als over de kwaliteiten van de maaltijden, de vriendelijkheid van het personeel, de netheid van het pand en de zorg die werd verleend. Ik heb drie opmerkingen: - Ik had een geweldige bungalow, maar te dicht bij de zee en de hindoeïstische tempel, de branding en de roep van de tempel verhinderde me om goed te slapen tijdens de eerste nachten. - De tweede opmerking betreft de indeling van sommige bungalows buiten het centrum (een weg scheidt de twee delen van het kuurcentrum) en de helling is misschien niet aan te bevelen voor mensen met beperkte mobiliteit. De meesten andere klanten zijn Duits. Het is wel aan te raden om Engels te kunnen spreken zodat de doktersbezoeken vlot verlopen. toon meer

  • Hotel in het algemeen
   geweldig hotel echter twee opmerkingen: het centrum is in tweeën gedeeld door een rustige weg en de bungalows bij de zee zijn lawaaierig (branding)
  • Service en gastvrijheid
   geweldig team zeer gastvrij. Een zeer leuke welkomstcocktail bij onze aankomst.
  • Keuken
   Niets op aan te merken. Een gevarieerde en kwaliteitsvolle keuken. Jammer dat we geen kookcursus hadden, hadden twee keer een afspraak gemaakt met de kok maar deze werd niet nagekomen. Fijn ook dat er bij de laastste maaltijd de keuze wordt gegeven tussen vlees of vis. Alles was goddelijk.
  • Spa, behandelingen en zwembereik
   De spa en het zwembad zijn zeer proper.
  • Behandelingen en programma's
   De masseuse die me bij de kuur bijstond was zeer efficiënt en professioneel. Na de behandelingen werd eens groentensapje voorzien. Ik kan de kuur vergelijken met het Somatheeram, waar ik 4 jaar geleden was en ik moet zeggen dat het hier beter was. Ik zal zeker opnieuw een kuur komen volgen hier.

  toon minder

  • november 2018
  • 9 - 11 dagen
  • met vrienden
  • 50 tot 59 jaar

Onze brochures omtrent dit onderwerp

Ayurveda brochure

Alles over de leer van het lange leven

Download PDF Bekijk alle brochures
Boeken Contact Doorsturen