Kuuroorden in Duitsland

Ontdek de beste kuuroorden in Duitsland

De beroemdste en beste kuuroorden in Duitsland

Medische Duitse kuuroorden staan bekend om zijn diversiteit, kuren en de hoge medische normen. Als u geïnteresseerd bent in een kuurreis in Duitsland, dan zit u hier goed. Op deze pagina bevelen wij u de belangrijkste kuuroorden, hun kuur arrangementen en de beroemdste spa's aan. Wij geven ook handige tips voor reizen en sparen voor spa vakanties in Duitsland.

Kuuroorden in het zuiden van Duitsland

Snelmenu


Traditie en specialisatie van kuuroorden in Duitsland

In Duitsland moet alles altijd in orde zijn - dit geldt natuurlijk ook voor kuuroorden en de kuurbehandelingen. Geen wonder dus dat er in Duitsland regels zijn voor wanneer een plaats zichzelf "kuuroord" mag noemen, hoe verschillende soorten kuuroorden worden onderscheiden en hoe natuurlijke kuren worden geclassificeerd.
Hier is een kort overzicht (de oorspronkelijke regels bevatten momenteel ongeveer 140 pagina's), hoe kuuroorden zijn gestructureerd in Duitsland:

Ik ga liever rechtstreeks naar de presentatie van de de kuuroorden.


Fase I: Kuuroorden voor ontspanning en recreatie in Duitsland

In deze categorie zijn er medische kuuroorden in Duitsland waar het verblijf gewoon gezond en ontspannend is. De meeste zijn kleine, natuurlijke dorpen met een goed bioklimaat, weinig verkeer en een goede toeristische infrastructuur. De volgende drie predikaten van kuuroorden vallen in deze categorie:

 1. Resorts - Een prachtig resort, dat zeer geschikt is voor recreatie
 2. Luchtresorts - Een prachtig resort dat buitenactiviteiten in de frisse lucht aanmoedigt, de kwaliteit van de lucht wordt gewaarborgd door regelmatige rapporten.
 3. Badplaats zonder kuur-achtergrond - Een prachtig resort aan de kust, dat u uitnodigt om zo vaak mogelijk het gezonde zeeklimaatklimaat en de zee zelf te bezoeken en daarvoor de juiste infrastructuur biedt. De remedies van de zee worden hier echter niet specifiek voor gezondheidsdoeleinden gebruikt.

Fase II: Gespecialiseerde kuuroorden met focus op de behandeling van specifieke ziekten en klachten

De kuuroorden van deze categorie voldoen aan alle criteria van de eerste fase en bovendien aan andere reddingsspecifieke criteria voor de respectieve specificatie. Het is ook mogelijk dat spa's aan meer dan één specificatie kunnen voldoen en dus bijvoorbeeld "Sulphur Spa, Mud Spa" kunnen worden genoemd. Naast de goede toeristische infrastructuur hebben de kuuroorden van niveau II meestal ook ruime spa-tuinen.

 1. Kuuroorden met geneeskrachtige water - plaats met kuuroord op basis van het gebruik van medicinaal water of curatief gas, dat lokaal op de site te vinden is. Op basis van de bewezen therapeutische eigenschappen van het medicinale water kunnen extra predicaten zoals "pekel, zwavel, radon of jodium spa-behandeling" worden toegevoegd.
 2. Minerale spa of thermale spa - plaats met kuuroord, vergelijkbaar met de kuuroorden, maar met minerale genezing of thermische genezing bron. Voor drinkbare minerale geneeskrachtige bronnen hebben de kuuroorden ook een drinkkuur.
 3. Kuuroorden met peloid spa - kuuroord op basis van het gebruik van een natuurlijk voorkomende curatieve modder ter plaatse (peloïden).
 4. Modder kuuroord - een kuuroord op basis van de curatieve toepassing van lokale heide of veen. Door het heidegebied te gebruiken, mogen de omringende natuur en ecosystemen niet duurzaam worden beschadigd.
 5. Kuuroorden met curatief kuuroord - plaats met kuuroord op basis van de speciale klimatologische omstandigheden en de speciale luchtkwaliteit in een plaatselijke geneeskrachtige grot.
 6. Geneeskrachtige klimaatkuuroord - kuuroord met bijzonder gezonde klimatologische omstandigheden. Hier wordt verder onderscheiden in kuuroorden met stimulerend klimaat (stimulerend organisme) en kuuroorden met een mild klimaat (kalmerend organisme).
 7. Kuuroord direct aan zee - badplaats aan zee met speciale aandacht voor de gezondheid van natuurlijke remedies uit de zee (bijvoorbeeld zeewater, zand, modder of kalk).
 8. Kust kuuroord- Gelijk aan de badplaats, maar met strengere regels met betrekking tot de nabijheid van de zee (max. 2 km) en de kwaliteit van het zeeklimaat.
 9. Kneipp Health Resort - Gespecialiseerd in het uitvoeren van Kneipp-therapiebehandelingen volgens de vijf principes van Kneipp-fysiotherapie.
 10. Kneipp Spa - Tweede fase van de Kneipp-spa, wordt pas na 10 jaar toegekend en alleen als er veel aandacht wordt besteed aan de Kneipp-leer.
 11. Schroth-kuuroord - gespecialiseerde plaats in de uitvoering van Schrothkuren. Dit betekent onder andere dat speciaal opgeleide Schroth-packers ter plaatse zijn.
 12. Schroth-Heilbad - Tweede fase van de Schroth spa, die ook psychologische ondersteuning biedt voor gasten.

 


Presentatie van onze top kuuroorden in Duitsland

Laat ons u nu kennismaken met onze beste kuuroorden in Duitsland en hun diverse programma's voor een gezonde vakantie. Ongeacht de prachtige kusten van de Baltische Zee en de Noordzee, in het pittoreske Duitse laaggebergte of in het zonnige zuiden van de pre-Alpen en de Allgäu, vindt u prachtige spahotels en spannende spa-tradities.

Kuuroorden in het zuiden van Duitsland

De kuuroorden in Zuid-Duitsland liggen in de deelstaten Baden-Württemberg en Beieren aan de noordrand van de Alpen. Veel mooie toeristische regio's zoals het Zwarte Woud, het Beierse Woud, de Allgäu en Beieren wachten erop om door u ontdekt te worden.

Badenweiler

Laten we beginnen met onze tour in Badenweiler, aan de zuidoostelijke rand van het Zwarte Woud, op slechts een steenworp afstand van de Franse grens en ook gemakkelijk te bereiken vanuit Basel in Zwitserland. De kuuroord ligt prachtig in de aflopende hellingen van het Zwarte Woud en biedt fantastische panorama's. Badenweiler is een thermale kuuroord, waarvan u vooral in de plaatselijke Cassiopeia-Therme van water kunt genieten. Als kuuroord behoort Badenweiler tot de vereniging Roman Thermal Spas of Europe, een netwerk van historische kuuroorden in Europa. Hoogtepunt in de spa is het Romeins-Ierse bad, dat verschillende warme luchtkamers biedt en een zeepborstelmassage voor welzijn en ontspanning. Badenweiler is een ideale keuze voor gezonde toeristen, die graag gaan wandelen of mountainbiken en gewoon willen ontspannen naast de actieve programmapunten. Dit is dus uw bestemming als u op zoek bent naar een kuuroord in Duitsland aan het Zwarte woud.

Alle aanbiedingen in Badenweiler >>

Bad Dürkheim

Bad Dürkheim ligt in Rijnland-Palts en is gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit de Elzas / Lotharingen, Luxemburg, Zuid-België en Nederland. Het ligt aan de voet van het Paltserwoud en op de zogenaamde "Duitse wijnroute". Een deel van het kuurpark is een zoutziederij. Dit dient om het pekelgehalte van het lokale genezende water te verhogen (verdampingsprincipe). Een wandeling rond de zoutoplossing in de zoute lucht is bijvoorbeeld erg goed voor de luchtwegen. Dit is vooral populair ten tijde van de amandelbloesem, eind maart. De combinatie van zoute lucht, hemels wandellandschap en lokale wijntraditie maakt Bad Dürkheim een populaire bestemming voor korte kuurvakanties en wellness weekenden.

Alle aanbiedingen in Bad Dürkheim

Bad Füssing

De kuuroord Bad Füssing, gelegen in de weelderige groene velden van Neder-Beieren, is een van de beroemdste kuuroorden in Europa. Samen met Bad Griesbach behoort het tot de zogenaamde Niederbayrischen Bäderdreieck. Met een grootte van meer dan 11.000 m² heeft de spa het breedste thermale badlandschap van heel Duitsland. In totaal zijn er 4 spa's en een grote selectie eersteklas spahotels beschikbaar op het terrein. Naast vitale thermische behandelingen zijn er ook programma's voor rug- en pijntherapie. Naast het warme thermale water van 56 ° C is er ook een natuurlijke modder (fango) op het terrein, die wordt gebruikt voor warme pakkingen. Therapeutische indicaties voor de kuren in Bad Füssing zijn wervelkolomaandoeningen, metabole ziekten (zoals jicht), osteoporose, artritis, stress en burn-out in het algemeen. Bovendien zijn de kuren van Bad Füssing geschikt voor algemene regeneratie na letsel of chirurgie.

Al onze aanbiedingen in Bad Füssing >>

Bad Gögging

Bad Gögging in Beieren is een zwavel spa en modderkuuroord. Het plaatselijke thermale bad draagt ​​de naam Limes-Therme en het is al een goede indicatie van de al lang bestaande kuurtraditie. Langs de Donau-weiden is er groene schilderachtige natuur met weelderige weiden, alluviale bossen en moeras. Ook populair voor excursies, wandelen en fietsen is het nabijgelegen Naturpark Altmühltal. Het motto voor de vakantie in Bad Gögging is "Drievoudig gezond". Dit is afgeleid van de drie lokale kuurmiddelen: het zwavelhoudende water, de natuurlijke modder en het thermische water. Het zwavelwater van de Andreasquelle wordt gebruikt voor zwavelbaden en drinkkuren. De indicaties zijn huidziekten zoals acne, psoriasis of huiduitslag, wervelkolomaandoeningen, gewrichtsaandoeningen, artrose en hernia. De indicaties van mineraal thermaal water zijn: artrose, reuma van het bindweefsel, stress en zenuwvermoeidheid, evenals algemene regeneratie na operaties aan het bewegingsapparaat. De indicaties van de natuurlijke modder in Bad Gögging zijn: reumatische aandoeningen van het bewegingsapparaat, ziekten veroorzaakt door ontsteking (artritis, spondylitis ankylopoetica en polyartritis), huidziekten en gal, lever, maag, nieren en urinewegen. 

Al onze aanbiedingen in Bad Gögging >>

Bad Griesbach

De kuuroord Bad Griesbach in het Rotttal behoort net als Bad Füssing ook tot de driehoek van de Beierse spa. In het dorp zelf zijn er drie verschillende minerale bronnen: de Nikolausbron die op een aanzienlijke diepte van 1522 m stijgt en 60 ° C aan de oppervlakte komt, de Marienbron (vanaf 878 meter diepte bij 38 ° C) en de Karlsbron (vanaf 480 meter diepte met 30 ° C). Alle drie bronnen hebben een verschillende samenstelling van het helende water en kunnen daarom voor verschillende indicaties worden gebruikt. De Karlsbron is bijvoorbeeld rijk aan kalium en calcium, maar de Nikolausbron heeft meer natrium, sulfaat en heeft met een gehalte van 7,5 mg / l het hoogste fluoridegehalte in Europa. Alle drie de bronnen hebben een hoog fluoridegehalte, daarom is een verblijf speciaal voor botproblemen en het bewegingsapparaat bijzonder geschikt. Een paar concrete voorbeelden zijn osteoporose, artrose, spinale ziekten, spit, maar ook verschillende inflammatoire reumatische aandoeningen zoals polyartritis en spondylitis ankylopoetica. Naast de thermale wateren biedt Bad Griesbach ook uitstekende mogelijkheden voor golfvakanties (6 golfbanen) en bevindt zich overigens ook in het grootste Nordic Walking-gebied van Duitsland (17 wandelroutes met een totale lengte van 150 km). Natuurlijk is de omgeving ook perfect voor een verscheidenheid aan fiets- en wandeltochten en biedt het ook tal van kerken en historische gebouwen uit de barok en renaissance die u kunt bezoeken.

Al onze aanbiedingen in Bad Griesbach >>

Bad Wörishofen

Bad Wörishofen wordt omgeven door het schilderachtige groene landschap van de Lower Allgäu. Sebastian Kneipp woonde en werkte hier in de 19e eeuw en legde de eerste steen voor de Kneipp-kuren die nog steeds worden toegepast (kuren met hydrotherapie met elementen uit fytotherapie, gezonde voeding en mentale balans), waardoor de plaats wereldberoemd werd. In het plaatselijke Kneipp-museum kun je alles over hem, de oorsprong van Kneipp-kuren en het populaire badzout leren. De spa hotels ter plaatse behouden en ontwikkelen de Kneipp-behandelingen met hun waterbehandelingen aan en uit en de holistische spa-aanpak van vandaag is zeker de moeite waard op zijn minst een ontspannende vakantie - probeer het eens! Naast de Kneipp-traditie biedt Bad Wörishofen ook een groot spacomplex met South Seas-flair en echte palmbomen. Dit is absoluut een middagtrip waard. Het thermale water in Bad Wörishofen stijgt op 1.100 meter en is 34 °C tot 37 °C warm. De omgeving van Bad Wörishofen is ideaal voor wandelingen, fietstochten en wandelingen. Met de auto of de huurauto zijn ook uitstapjes in de bergen geen probleem. Het sprookjeskasteel Neuschwanstein ligt op slechts een anderhalf uur rijafstand.

Al onze aanbiedingen in Bad Wörishofen >>

Oberstaufen

Oberstaufen ligt in het zuiden van Duitsland aan de rand van de Alpen in de regio Allgäu. In de zomer kunt u genieten van de Allgäu-alpenweiden, de prachtige bergpanorama's en in de winter van de sneeuw- en ski-plezier. Bovendien is Oberstaufen de geboorteplaats van Schrothkur, een dieet voor vasten en gewichtsverlies, drinkregime (ja, er is af en toe een glas Kurwein ) en de beroemde vochtige warme Schrothpackungen (lichaamspakking). Een keer per jaar is de reis vooral de moeite waard, namelijk naar de "Almabtrieb" (meestal rond half september) - dit is de dag waarop de koeien terug worden gebracht van de alpenweiden terug naar de vallei. De hele stad viert het evenement en bewaart deze prachtige traditie met de met bloemen versierde koeien. Oberstaufen heeft ook spannende activiteiten te bieden in andere seizoenen. Naast wandeltochten, fietstochten en nordic walking door de omgeving, zijn er ook twee dagtochten, namelijk het Bodenmeer met het bloemeneiland Mainau (ca. 2 uur rijden) en het beroemde kasteel Neuschwanstein (ca. 1 uur rijden).

Al onze aanbiedingen in Oberstaufen >>


Kuuroorden in Noord- en Midden-Duitsland

Voor een kuurreis in Noord- en Midden-Duitsland zijn er verschillende opties, van de twee kustgebieden, over de vlakke heide- en heidelandschappen van de noordelijke deelstaten tot de diverse rivierdalen en heuvels tussen de Duitse lage bergketens.

Oostzee en Noordzee (Warnemünde, Rügen, Juist)

Veel vakantiegangers waarderen de prachtige Noordzee en de Oostzee in Duitsland. Het is namelijk niet zo heet als de Middellandse Zee in de zomer. Voor een kuurreis aan de Duitse Noordzee kunnen we het heerlijk genezende kustklimaat van het eiland Juist aanbevelen. Met zijn lengte van 17 km, maar slechts 500-900 meter breed, strekt het zich lang uit tussen Norderney en Borkum in de Neder-Saksische Waddenzee. Zeewater, zeebries, strandwandelingen, wadlopen en daaropvolgende ontspanning in het spa hotel wachten hier op u. Aan de Baltische Zee zijn er de badplaatsen aan het strand Weissenhäuser, bekend om hun genezende klimaat, Warnsdorf met zijn vastenkliniek in het "oude kasteel" met park, de Baltische spa Warnemünde, waar een traditionele thalassotherapie wordt aangeboden en het grootste Duitse eiland Rügen met hun prachtige krijtrotsen en een groot aanbod aan Ayurveda-, yoga- en vastenvakanties.

Alle aanbiedingen in de Duitse Oost- en Noordzee kuuroorden

Bad Brückenau

Kuuroord Bad Brückenau ligt tussen de groene beboste heuvels van de Rhön precies op de grens tussen Hessen en Beieren. In totaal borrelen hier 7 geneeskrachtige bronnen naar de oppervlakte. Ze hebben allemaal verschillende composities en kunnen daarom naar behoefte onder verschillende omstandigheden worden gebruikt. De ijzerhoudende König Ludwig-bron wordt officieel gebotteld en verkocht als het "Bad Brückenau-mineraalwater". De Wernazer-bron (een zogenaamde zuurbron met sterk natuurlijk koolzuur) wordt gebotteld als "Wernazer-water". De gezondheidshotels van Bad Brückenau zijn gespecialiseerd in therapeutisch vasten, Kneipp-therapie en "gezonder leven". Een reis daar is zo perfect als je altijd Buchinger vasten wilde combineren met een mineraal drinkkuur. De omliggende heuvels nodigen u uit om te wandelen en vrijwel alle omliggende bergen van de Rhön kunnen worden ervaren. Zelfs de weg naar beneden van het hotel naar de Trinkhalle en terug de heuvel op zorgt automatisch voor de juiste beweging. Vanwege de goede bereikbaarheid vanaf de internationale luchthaven van Frankfurt zijn de spahotels in Bad Brückenau ook erg populair bij internationale gasten.

Alle aanbiedingen voor een kuurreis in het kuuroord Bad Brückenau

Bad Driburg

Net over de grens vindt u de Duitse kuuroord Bad Driburg. Dit kleine plaatsje ligt aan de rand van het natuurreservaat Teutoburgerwoud, het staat bekend om zijn geneeskrachtige water, de modderkuren, de betoverende landschapstuin "Gräflicher park" en de plaatselijke Glasbläserkunst. Het thermale water van Bad Driburg is 32 °C. Het helpt vooral bij klachten rond het bewegingsapparaat, stoornissen in de bloedsomloop en stress en vermoeidheid. Omgaan met stress en laat uw gedachten afdwalen, kunt u ook prachtig in het "Gräflichen Park", een van de mooiste parken in Duitsland. Dit trekt aan met indrukwekkende oude bomen (ca. 1500 bomen, 200 jaar + oud), romantische rozentuin en andere gebieden ontworpen door internationale landschapsarchitecten. Het diepzwarte moeras van het Teutoburgerwoud is ook een populaire kuur, als zwavelhoudend moeras is het naast de gebruikelijke moerasindicaties ook bijzonder goed voor een zuivere huid.

Alle aanbiedingen voor medische wellnessvakantie en Moorkuren in Bad Driburg >>

Bad Nenndorf

Bad Nenndorf staat bekend om zijn negen zwavelbronnen, die met 137 mg / l behoren tot de krachtigste zwavelbronnen in Europa, en worden veel gebruikt voor de behandeling van reuma, jicht en huidziekten. De meeste bronnen van Bad Nenndorf zijn koude bronnen met een temperatuur van ongeveer 10-12 ° C. Slechts een van hen, de Landgrafenquelle, mag zichzelf een thermale bron van 21 ° C noemen. In zijn samenstelling is het een jodium-florid-zwavel thermische pekel. Leuk weetje: dit geneeskrachtige water moet worden verdund om te baden vanwege de hoge zwavel-pekelconcentratie. Naast het zwavelhoudende water staat het kleine kuuroord Nedersaksen ook bekend om zijn natuurlijke heidevelden. On-site zijn de "Landgrafen-Terme", het modderbadhuis en een therapeutisch revalidatie- en fitnesscentrum, waar alle toepassingen plaatsvinden. Een pittoreske esplanade en een mooi kuurpark met een laan van wild romantische Süntelbuchen (Fagus sylvatica) nodigen u uit om te blijven hangen.

Alle aanbiedingen in kuuroord Bad Nenndorf

Bad Salzuflen

Als u een beetje Duits spreekt, kunt u de belangrijkste natuurlijke element van Bad Salzuflen al raden: "Salz" betekent namelijk zout. Lokaal is er de "Paulinenquelle" een zoutbron, die al in de middeleeuwen werd gebruikt voor de zoutproductie. Net als in Bad Dürkheim gebeurt dit via een zoutoplossing (of een afstudeerbeweging). Dit vormt nog steeds het centrale element van de historische vakwerkstad en terwijl u een wandeling maakt langs de Saline in de spa-tuinen, kunt u volop genieten van de goede, zeer zoute lucht. Dit is ideaal voor mensen met ademhalingsproblemen. In totaal heeft Bad Salzuflen drie thermale bronnen, drie pekelbronnen (zout water) en drie drinkputten. Vanuit het pekelbad van de spa heeft u een prachtig uitzicht op de groene rivierweiden die door de plaats lopen. Daarnaast is Bad Salzuflen goed te bereiken vanuit Nederland. De Duitse kuuroord ligt net over de grens.

Alle aanbiedingen voor thermische vakanties in het kuuroord Bad Salzuflen >>

Bad Salzschlirf

Het kuuroord Bad Salzschlirf staat bekend om zijn kuren met minerale baden, pekelbaden en modderbaden. Het pekelwater in Bad Salzschlirf is een vulkanische pekel, het komt uit de Vogelsberg, de grootste schildvulkaan in Europa. In totaal zijn er 4 pekelputten, waarvan twee drinkputten (Bonfatius-fontein en Martiny-fontein). Deze kunnen worden geproefd in de enige omgebouwde conversiehal voor dit doel. Overigens komt de term "Wandelhalle" vrij letterlijk voor. Het geneeskrachtige water wordt in kleine slokjes gedronken, terwijl je in een rustig tempo door de prachtige architectuur van de hal "loopt" en bij mooi weer door het park. In de omgeving van Bad Salzschlirf zijn er vele prachtige en goed gemarkeerde wandelpaden, u kunt ook een replica van de grot van Lourdes bezoeken. Een bijzonder hoogtepunt is het balneofototherapiecentrum waarin het genezende klimaat van de Dode Zee vrij succesvol is nagebouwd. Een unieke kans voor mensen met huidziekten die niet elk jaar naar de Dode Zee willen vliegen. Voor de gepassioneerde fietsers onder ons wachten de Vulkanradweg, de Hessische Radfernweg en de regionale themaroute "toptour".

Alle aanbiedingen voor het kuuroord Bad Salzschlirf >>

Bad Wildungen – Reinhardshausen

De kuuroorden Bad Wildungen en Reinhardshausen, beide gelegen in de Hessische bergen, zijn minerale spa's. Samen brengen ze het naar het indrukwekkende aantal van 21 minerale geneeskrachtige bronnen in de directe omgeving. Voor drinkbehandelingen en spabehandelingen wordt echter slechts ongeveer de helft gebruikt omdat de gemiddelde temperatuur van alle bronnen rond de 10 ° C ligt. Bad Wildungen en Reinhardshausen hebben samen ook het grootste kuurpark van Europa op een oppervlakte van 50 hectare. Dit werd bereikt in 1990 toen de respectieve spa-parken werden verbonden via een natuurlijke "groene brug". Het park kreeg een verdere opleving toen in 2006 18 hectare parken werden toegevoegd aan de Landesgartenschau. Dus als u graag in prachtig aangelegde spa-tuinen wandelt, stress en zorgen van u af schudt en weer beweegt, zult u geluk vinden in Bad Wildungen-Reinhardshausen en nieuwe hoeken van het park ontdekken tijdens een lang verblijf.

Alle aanbiedingen voor het kuuroord Bad Wildungen - Reinhardshausen >>


Tips: Hoe boek ik mijn vakantie in een Duits kuuroord?

Nu u zoveel over Duitse kuuroorden heeft gehoord, is het tijd dat we u wat reistips geven zodat u meteen aan de slag kunt en uw vakantie kunt plannen.
Comfortabel reizen per vliegtuig en trein: Duitsland heeft een grote luchthavendichtheid, dus het is altijd de moeite waard om te controleren welke dichtstbijzijnde en kleinere luchthaven geschikt is voor uw aankomst. Er zijn meer internationale verbindingen dan u in eerste instantie zou denken. Als het niet lukt met de lokale luchthaven, zijn de volgende drie luchthavens de beste keuze:

 1. Voor kuuroorden in Noord-Duitsland: Hamburg Airport (HAM)
 2. Voor kuuroorden in Midden-Duitsland: Frankfurt am Main Airport (FRA)
 3. Voor kuuroorden in Zuid-Duitsland: luchthaven van München (MUC)

Vanaf de luchthaven is het het beste om verder te gaan met de trein van de "Deutsche Bahn". De vereiste verbinding kan vooraf, net als de trein, gemakkelijk worden geboekt. De Deutsche Bahn-website is beschikbaar in verschillende talen, b.v. Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Nederlands, Deens en Tsjechisch. Onze reisadviseurs kunnen u bij aankomst adviseren, zodat alles goed verloopt.

Beste reistijd: de populairste reistijd voor een vakantie in de beste kuuroorden in Duitsland is lente, zomer en herfst. In het voorjaar is het aangenaam fris en groen en de fruitbomen staan ​​in bloei, in de zomer is het meestal zonnig maar meestal niet te droog en heet, vooral in de centrale en Noord-Duitse kuuroorden. In de herfst zijn de bossen prachtig kleurrijk en vooral in de wijnstreken en in het zuiden is het nog steeds erg mooi tot oktober. In de winter ligt er vaak wat sneeuw in het zuiden van het land en in de lage bergketens, en de pre-kerstperiode (4 weken voor Kerst) is vaak erg populair voor een reis vanwege de charmante kerstmarkten. Toeristen van over de hele wereld komen naar de kleine en grote steden om de prachtige magie van "Kerstmis in Duitsland" te ervaren.


Hoe bespaar ik op een kuurreis in Duitsland?

 • De Duitsers houden van orde en planning, net als de hoteliers, die graag van tevoren willen weten wat het seizoen gaat worden. Daarom vindt u vroegboekaanbiedingen als last-minute deals in Duitse kuuroorden. Het is de moeite waard om de reis in uw gekozen kuuroord met overnachtingen op tijd te plannen (3 tot 4 maanden van tevoren). In Duitsland is een jaar van tevoren boeken niet ongewoon.
 • Zoek specifiek naar de aanbiedingen voor 6 tot 7 dagen, hier vindt u zeker de beste prijs-prestatieverhouding tussen applicaties en inbegrepen services.
 • Reizen met de auto of huurauto: Duitse wegen zijn goed ontwikkeld en verlicht, dus rijden is geen probleem. Reizen met de auto of het huren van een auto kan erg handig zijn, vooral als u ter plaatse nog steeds een beetje mobiel bent en wilt genieten van de omgeving.
 • Boekingen tijdens de week: als u volledig flexibel bent wat betreft uw reistijd, overweeg dan om van maandag tot vrijdag te boeken. Sommige hotels bieden interessante kuuroord arrangementen. 
 • Boek direct een pakket met behandelingen, niet alles ter plekke. De aangeboden arrangementen zijn meestal veel goedkoper dan alle individuele services en worden ook gecoördineerd, dus het is logisch om precies deze combinatie van behandelingen te gebruiken.

Laat u verleiden door onze talrijke aanbiedingen voor kuuroorden in Duitsland en ontdek uw favoriete programma. Onze experten helpen u graag bij het boeken, als u dit niet direct online wilt doen. Ook met speciale vragen of groepsboekingen staan wij graag voor u klaar. Veel plezier met het kiezen van uw volgende vakantie naar de beste kuuroorden van Duitsland.

Neem hier contact op met onze experts: telefonisch of via email.

spadreams logo transparent background

10 redenen om bij SpaDreams te boeken

 • Geweldig hotel selectie
 • Beste prijsgarantie
 • 99% tevreden klanten
 • 40 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Gepersonaliseerde vakantie
 • Uitstekende kwaliteit
 • Ondersteuning van begin tot einde
 • Gegevensbescherming
 • Laatste reistrends

Gerelateerde kuuroorden:

Gasten die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp zijn ook geïnteresseerd in:

 

Onze populaire spa hotels in Duitsland


Onze aanbiedingen voor kuuroorden in Duitsland