kuuroord-duitsland-vakantie-dichtbij

Kuuroorden in Duitsland

Genieten in onze rustgevende & helende kuuroorden

Een kleine selectie van onze kuurthema's

Onze selectie kuurhotels in Duitsland

Kuuroorden in Duitsland

Kuren in Duitsland worden steeds populairder. En dat is goed nieuws, kwaliteit dicht bij huis! De populariteit van Duitsland als reis en kuurland stijgt. 

Geen wonder, want Duitsland is het land van duizenden mogelijkheden. Het biedt een prachtige natuur, van de Noordzee tot aan de Alpen is alles mogelijk. Waar u ook van plan bent om uw kuur in Duitsland te doen, elke regio heeft zijn eigen aantrekkingskracht.

Meer dan 350 kuuroorden en helende omgevingen bieden een breed scala van preventieve en curatieve behandelingen en programma's. Dus waarom zou u een lange en stressvolle reis naar een ver land willen begaan terwijl u ook een effectieve en succesvolle kuur in Duitsland kunt beleven?

In Duitsland zijn kuren een groot deel van de traditie. Hier zijn dan ook veel kuren ontstaan, zoals de Kneipptherapie; De basis van de Kneipp therapie bestaat uit vijf elementen: water, beweging, voeding, planten en balans, uitgevonden door de Duitse Sebastiaan Kneipp (1821 - 1897). De F.X. Mayrkuur; De kuur van dokter Mayr is gebaseerd op een eeuwenoude traditie. Dit is een effectieve ontslakking van het darmstelsel. De Schrothkur; een kuur met drink en droge dagen uitgevonden door Johann Schroth (1798-1856), met warme en koude verpakkingen en speciale zout-, eiwit- en vetarme maaltijden.

Ook biedt Duitsland honderden thermen met eigen thermaal water en speciale watertherapiën. In Duitsland is een kuurvakantie een onderdeel van een gezond leven, zij zijn niet meer weg te denken in de vakantie-aanbiedingen van de Duitse hotels.

Vind hier een selectie van de mooiste Duitse kuurhotels!

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u ons altijd bereiken onder het nummer: 020 894 3655 of via de mail: info@SpaDreams.nl

Ontdek onze populairste kuuroorden in Duitsland