kuuroord-duitsland-vakantie-dichtbij

Kuuroorden in Duitsland

Genieten in onze rustgevende & helende kuuroorden

Een kleine selectie van onze kuurthema's

Onze selectie kuurhotels in Duitsland

Kuuroorden Duitsland

Kuren in Duitsland worden steeds populairder. En dat is goed nieuws, kwaliteit net over de grens! De populariteit van Duitsland als reis- en kuurland stijgt. 

Geen wonder, want Duitsland is het land van duizenden mogelijkheden en duizenden kuren. Het biedt een prachtige natuur, van de Noordzee tot aan de Alpen is alles mogelijk. Waar u ook van plan bent om uw kuren in Duitsland te doen, elke regio heeft zijn eigen aantrekkingskracht. Hier vindt u uw perfecte kuuroord in Duitsland, net over de grens!

Meer dan 350 kuuroorden en helende omgevingen bieden een breed scala van preventieve en curatieve behandelingen en programma's. Dus waarom zou u een lange en stressvolle reis naar een ver land willen begaan terwijl u ook effectieve en succesvolle kuren in Duitsland kunt beleven?

Kuren in Duitsland zijn een rijke traditie. Er zijn dan ook veel kuren in Duitsland ontstaan, zoals de Kneipptherapie; De basis van de Kneipp therapie bestaat uit vijf elementen: water, beweging, voeding, planten en balans, uitgevonden door de Duitse Sebastiaan Kneipp (1821 - 1897) en toegewezen aan de Hydrotherapie. De F.X. Mayrkuur; De kuur van dokter Mayr is gebaseerd op een eeuwenoude traditie. Dit is een effectieve ontslakking van het darmstelsel. De Schrothkur; een kuur met drink en droge dagen uitgevonden door Johann Schroth (1798-1856), met warme en koude verpakkingen en speciale zout-, eiwit- en vetarme maaltijden.

Heeft u last van lichamelijke of psychische klachten en wilt u weten welk kuuroord in Duitsland bij u past? Bekijk dan hier het indicaties/kurenoverzicht.

Ook biedt Duitsland honderden thermen met eigen thermaal water en speciale watertherapiën. In Duitsland is een kuurvakantie een onderdeel van een gezond leven, zij zijn niet meer weg te denken in de vakantie-aanbiedingen van de Duitse kuurhotels.

Vind hier een selectie van de mooiste Duitse kuurhotels, en dat net over de grens! Komt u er niet uit? Stuur dan een mail naar info@spadreams.nl!

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Ontdek onze populairste kuuroorden in Duitsland