Staatsbad Pyrmont & Rein Klassik Hotel

Duitsland · Nedersaksen · Bad Pyrmont
Top 2 Hotel
voor Gezondheid
4.6 / 5.0 Perfect
8 beoordelingen
100% Aanbeveling
Pyrmont Plus Card - vele hoogtepunten inbegrepen
Natuurlijke bronnen: pekel, veen, bronnen & CO
Naar de aanbiedingen

Geconcentreerde competentie voor je gezondheid

Bereik welzijn, evenwicht en rust. Dit wordt bereikt met de medische expertise en natuurlijke remedies van de Pyrmont State Spa. De sfeer van het kuuroord, de prachtige locatie in de natuur en het unieke kuurpark dragen bij aan het succes van de klassieke kuur of de gezonde korte vakantie.

Populairste faciliteit

Gratis wifi
Subsidie
Zwembad
Centrale ligging
Nieuw bij SpaDreams
Sauna
Nordic Walking
Begeleide wandelingen
Badarts in het dorp

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Gezond Bad Pyrmont

1 nacht, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 66 €

Romantisch weekend

2 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 249 €

Natuurlijk Puur - Pure Ontspanning

3 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 328 €
Bestseller Nr. 1

Proefweek Bad Pyrmont

6 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 716 €

Wellness week Bad Pyrmont

7 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 974 €
Bestseller Nr. 2

Poliklinische preventieve kuur 21 overnachtingen

21 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 1.386 €

Bad Pyrmont Spa Classic

14 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 1.744 €

Staatsbad Pyrmont & Rein Klassik Hotel in detail

Rein Klassik Hotel ***

Het Rein Klassik Hotel ligt in het historische centrum van Bad Pyrmont. Het oudste voetgangersgebied ter wereld, waar koningin Luise van Pruisen altijd wandelde - de Hauptallee - bereikt u te voet in 2 minuten (ca. 120 m), het Kurpark en de Wandelhalle in 3 minuten (ca. 230 m), de Hufeland-Therme in 13 minuten (ca. 900 m). De therapiehuizen Klinik Der Fürstenhof en Königin-Luise-Bad liggen op respectievelijk 3 en 7 minuten lopen (ca. 350 m / 600 m).

Rooms
Gerenoveerd in 2022, de kamers zijn individueel ontworpen en stijlvol en comfortabel ingericht. Alle met bad of douche, haardroger, tv, bureau en WLAN. Eenpersoonscomfort met fauteuil, tweepersoonscomfort met balkon. Ontbijtruimte, rode salon en Bräu-Stüberl. Lift.

Hoe te dineren
Ontbijtbuffet 7.00 tot 10.00 uur, zaterdag en zondag vanaf 8.00 uur. Bespreek eventuele allergenen direct met het hotel. Er zijn talloze restaurants in de directe omgeving van de uitgebreide voetgangerszone, en de Bräu-Stüberl ligt direct in het hotel.

Pyrmont Plus opent mogelijkheden
Ervaar meer ZONDER meer kosten. Bepaalde etablissementen, zoals het Rein Klassik Hotel, zijn een "Pyrmont Plus"- etablissement. In het hotel ontvangt u de PyrmontCard. Hiermee krijgt u op de dagen van uw verblijf:

 • Toelating tot het kuurpark
 • Drinkkuur in de Wandelhalle,
 • 1x daags 1,5 uur. Toegang tot de Hufeland Therme
 • 1x daags toegang tot het belevenisbad Pyrmonter Welle
 • 1x daags toegang tot kasteel Bad Pyrmont
 • Deelname aan de rondleiding door kasteel Bad Pyrmont om 15.00 uur
 • Zaterdag, zon- en feestdagen gratis reizen met de natuurparklijn 792 in het Lipper Land tussen Bad Pyrmont en Detmold, inclusief fietstransport
 • 20% korting op het huren van een e-bike 32 graden bij het tankstation Huddelbusch
 • Klein tochtje over de Weser op zondag om 13.45 uur mei t/m oktober vanaf de aanlegsteiger in het Lipper Land:45 uur mei t/m oktober vanaf steiger "Am Stockhof" in Hameln
 • Zaterdagen om 4 uur rondleiding in de Dunsthöhle
 • gezondheidswandelingen met gids (april t/m oktober)
 • Maandagen t/m donderdagen gezamenlijke wandelingen in het Kurpark met vrijwillige gidsen
.

Ligging & omgeving

Bad Pyrmont, het traditionele kuuroord in het hart van het Weserbergland, tussen Hamelen en Paderborn, is een prachtig wandel- en fietsgebied voor alle leeftijden en moeilijkheidsgraden. De stad wordt omringd door glooiende heuvels vanwaar talrijke uitkijktorens een prachtig uitzicht bieden. De omgeving met de vele gebouwen uit de Wezerrenaissance op de fiets verkennen, het Wezer-fietspad gebruiken of fietsen langs de 65 km lange rivier de Emmer - die door de stad kronkelt - zijn de moeite waard. De S-Bahn maakt het gemakkelijk om terug te keren naar het beginpunt. Het gebied is ideaal voor de Terrainkur, een speciale vorm van oefentherapie die uitstekend geschikt is voor regelmatige training van het cardiovasculaire systeem. Het terreinkuurpadennetwerk van Bad Pyrmont biedt vier paden met verschillende prestatievereisten.

Kurpark
Je kunt jezelf onderdompelen en ontspannen in het onvergelijkbare, meermaals bekroonde Kurpark - een van de mooiste tuinen van Europa. Het barokke lanenstelsel wordt omlijst door een landschapspark. 17 thematuinen nemen je mee op een kleine reis rond de wereld, van de hemlock uit de Rocky Mountains tot de Kobushi magnolia uit Japan en de inheemse Schotse beuk. Een botanische diversiteit die zijn weerga niet kent. Sinds 1912 betovert de exotische palmentuin - de noordelijkste openluchtpalmtuin van Europa - bezoekers van de lente tot de herfst met ongeveer 500 exemplaren tot 12 m hoog. Het park wordt afgewisseld met borders en inheemse bloemen, fonteinen en struiken.
Het terrein strekt zich uit tot in de omgeving van de stad als een bergkuuroord. Hier kun je meer dan 300 eetbare wilde planten en struiken leren kennen.
Voel je zintuigen in de wandelschool. Uw tastzin wordt uitgedaagd op het blotevoetenpad met acht verschillende natuurlijke materialen. Ga dan naar de Kneipp-voorziening voor verfrissing overdag en stimulus-responstherapie om 's avonds tot rust te komen.

Wellness & Spa

De HUFELAND Therme beschikt over een pekelbadlandschap op ca. 700 m². Binnen- en buitenbad, stromingskanaal en hot whirlpool. Ontspan in het Fürstenbad met een- of tweepersoonsbad of in het saunalandschap met in totaal negen sauna's. Laat je betoveren door de natuurlijke sfeer van de zeezoutgrot. Steenzout en zeezout zorgen voor de typisch zuivere geïoniseerde lucht en hebben een heilzame werking op bijvoorbeeld de huid, de luchtwegen en het vegetatieve zenuwstelsel. Gradierhütte met natuurlijke pekel - de natuurlijke pekel heeft bij inademing een preventieve en regulerende werking op aandoeningen van de luchtwegen. De luchtwegen worden zacht bevochtigd, de ademhalingsfunctie wordt verbeterd en de bronchiën worden gestimuleerd om zichzelf te reinigen door inhalatie van pekel.
Ayurvedische massages in de AYURLANKA. Hufeland Bistro.

De natuurlijke kuren

Bad Pyrmont scoort met gebundelde gezondheidscompetentie op de verschillende medische gebieden met zijn waardevolle natuurlijke remedies.

De gezonde zeven
De bronnen ontspringen in de Vallei der Bronnen en worden beheerd in de Wandelhalle. In Bad Pyrmont is er de zeldzaamheid van twee  verschillende soorten geneeskrachtig water: het pekelhoudende natriumchloride-zuurwater en het calcium- en magnesiumrijke waterstofcarbonaat-zuurwater.

Indicaties voor drinkkuren
afhankelijk van de bron: ziekten van de spijsverteringsorganen, urologische ziekten, gebreksverschijnselen van ijzer en calcium.

pekelbaden
pekelbaden hebben een kalmerend effect op het vegetatieve zenuwstelsel. Oefenbaden met pekel maken intensieve spier- en circulatietraining mogelijk door het verhoogde drijfvermogen. Bewegingen in het pekelwater ontlasten vooral de gewrichten en de rug.

Badmoeras
Het badmoeras maakt zeer hoge toepassingstemperaturen gedurende een langere periode mogelijk, terwijl het tegelijkertijd goed wordt verdragen. Een optimaal therapeutisch effect wordt bereikt bij 41 tot 46 °C.

CO2-brongas en de nevelgrot
De nevelgrot is een uniek natuurverschijnsel. CO2-brongas stroomt onzichtbaar van een rotsspleet op de Helvetic Hill naar het aardoppervlak. Het kooldioxide ontgast uit een magma-aarde op een diepte van 4.000 m en is de drijvende kracht achter alle geneeskrachtige bronnen van Bad Pyrmont. CO2 brengt deze geneeskrachtige wateren naar de oppervlakte. Centrale en perifere vaten worden beter van bloed voorzien en het cardiovasculaire systeem wordt ontlast.

De gezondheidscentra

Koningin Luise Bad
Het Koningin Luise Bad, vernoemd naar de Pruisische koningin die meerdere keren kuurde in Bad Pyrmont, is het centrale gezondheidscentrum van het staatskuuroord Pyrmont. Natuurgeneeskundigen en specialisten in interne geneeskunde, psychotherapeutische geneeskunde, orthopedie en fysische geneeskunde, evenals drie kuurartsen. Groot team van therapeuten voor oefentherapieën, fysiotherapie, pekelbaden, pekelinhalatie, pekelfototherapie, massages, lymfedrainage, ontspanningstherapieën, inhalaties, natuurlijke modderpakkingen en baden, pekelbaden, CO2-brongasbaden, voedingsadvies en discussiegroepen over gezondheidsvoorlichting.
Indicaties: Chronische-degeneratieve wervelkolom & gewrichtsaandoeningen, osteoporose, gynaecologische aandoeningen, reumatische aandoeningen, huidaandoeningen en hart- en vaatziekten.

Klinik Der Fürstenhof
Een competentiecentrum voor de bewegingsorganen! Gespecialiseerde kliniek voor orthopedie, osteoporose, stofwisselingsziekten van de botten, reumatologie en gynaecologie. Specialisten in orthopedie, interne geneeskunde, reumatologie en gynaecologie. Uitgebreide diagnostiek met echografie, röntgenfoto's, botdichtheidsmeting (DXA), biopsies, gewrichtspuncties, laboratoriumtests en ECG. Groot team van therapeuten voor fysiotherapie, medische trainingstherapie, indicatie-specifieke sporttherapie groepsbehandeling - ook in het pekeloefenbad, ergotherapie, fysiotherapie/balneotherapie (modderpakkingen, pekelbaden, koolzuurbaden), psychologische therapieën, voedingsadvies, trainingskeuken en gezondheidsvoorlichting.
Indicaties: Osteoporose, evenals alle andere botstofwisselingsziekten, degeneratieve aandoeningen van de bewegingsorganen, orthopedische aandoeningen, zoals beschadigde tussenwervelschijven, artrose, inflammatoire en niet-inflammatoire reumatische aandoeningen, artritis, reumatoïde artritis, fibromyalgie, de ziekte van Bechterew, psoriasis,  gynaecologische en gynaecologisch-oncologische aandoeningen - ook na operaties, genitale prolaps, climacterische klachten, endometriose.

Vrije tijd

Het avonturenbad Pyrmonter Welle met binnen- en buitenbaden, sauna, reuzenglijbaan en buitenglijbaan is zeker een bezoekje waard. Kasteel Pyrmont en het bijbehorende museum liggen direct naast het kuurpark. Het vliegveld van Bad Pyrmont is idyllisch gelegen in het Weserbergland en biedt niet alleen prachtige excursies maar ook onvergetelijke rondvluchten. Er is een golfbaan van gemiddelde moeilijkheidsgraad in Bad Pyrmont, andere golfbanen zijn te vinden binnen een straal van 45 km.

Overige informatie

Hotelkamers in één oogopslag

 • Tweepersoonskamer Standaard

  Meer details
 • Tweepersoonskamer comfort

  Meer details
 • Comfort eenpersoonskamer

  Meer details

Beoordelingen van klanten voor Staatsbad Pyrmont & Rein Klassik Hotel

8 Geverifieerde beoordelingen door reizigersAlleen klanten die bij ons hebben geboekt, mogen een beoordeling achterlaten

4.6 Uitstekend  

100% bevelen het hotel aan anderen aan

4.6
Hotel
5.0
Service
3.8
Behandelingen
4.8
Verzorging
4.8
Wellnessruimte
 • goede locatie
 • stijlvolle inrichting
 • vriendelijk personeel
 • rijk ontbijt
 • schoon hotel
 • behandelplan
 • gezondheidsprogramma's
 • ontspanningsfaciliteiten
 • gastvrijheid
 • verzorgde sfeer
8 Resultaten
heerlijk uitgerust en bijgekomen aan het begin van het jaar

Barbara S.

april 2024

40 tot 49 jaar | 4 - 8 dagen

was nog niet veel te doen in Bad Pyrmont in de eerste week van januari, nog veel dicht aan kurbehandelingen. Die informatie had ik wel willen ontvangen.

Een geslaagde vakantie.

Beate H.

februari 2024

als een familie | 50 tot 59 jaar | 4 - 8 dagen

De mix van activiteiten, wellness en ontspanning in een prachtige omgeving en een aan te bevelen hotel maakte onze vakantie perfect.

Geweldig

januari 2024

als een stel | 1 - 3 dagen

Goed

Het was een volledig geslaagd verblijf in Bad Pyrmont.

Reinhard S.

november 2023

als een stel | 60 tot 69 jaar | 4 - 8 dagen

Ontspannen vakantie

Regina G.

oktober 2023

als een familie | 40 tot 49 jaar | 4 - 8 dagen

We reisden als gezin voor 5 dagen. Het hotel is centraal gelegen maar toch rustig. Het personeel was erg aardig, geen stress en geen hectiek. De kamer was erg mooi en gezellig ingericht.

Een allround geslaagde, ontspannende en actieve vakantie.

oktober 2023

als een stel | 50 tot 59 jaar | 4 - 8 dagen

De proefweek was een zeer goede stimulans voor verdere vakanties in Bad Pyrmont. We kwamen verfrist en fit thuis.

Een geweldige week en een waardevolle investering in je eigen gezondheid

Claudia B.

oktober 2023

alleen | 50 tot 59 jaar | 4 - 8 dagen

Voor mij was de proefweek in combinatie met het ReinKlassik Hotel een fantastisch totaalpakket waar ik even helemaal tot rust kon komen. Gewoon een hele week alleen voor mij en mijn gezondheid.

Een beetje ongeorganiseerd (want alles is nieuw), maar helemaal ontspannend!

Annika G.

augustus 2023

alleen | 30 tot 39 jaar | 4 - 8 dagen

Er waren een paar kinderziektes, omdat veel betrokkenen op vakantie of ziek waren. Maar de uitbaatster van het Rein-Klassik-Hotel regelde alles heel goed. Ze gaf me het gevoel dat mijn verblijf in goede handen was.

Locatie

Staatsbad Pyrmont & Rein Klassik Hotel
Duitsland, Nedersaksen, Bad Pyrmont
Hannover Airport (HAJ)
ca. 89km / 78min
Bhf. Bad Pyrmont
ca. 2km / 6min

Loading map ...

Vergelijkbare hotels