- 25%

Six Senses Vana
DELUXE

India · Noord India / Uttaranchal · Dehradun/Himalaya
Holistiche, hoogwaardige programma's
sinds januari 2023 gerebrand naar Six Senses Vana
zorgzaam team, verbondenheid ter plaatse
Naar de aanbiedingen

Holistische therapieën in een exclusieve sfeer

In deze moderne ashram, recentelijk onder het merk Six Senses gebracht, is het de bedoeling dat gezondheid ervaren wordt. Holistische programma's, oorspronkelijke, fantastische natuur en een modern, ecologisch gericht retreat helpen u uw magie en energie te manifesteren. "De basis van ons bestaan is het ontzag voor de natuur. De natuur is onoverwinnelijk. Ze is niet buiten ons, maar wij zijn in haar."

Populairste faciliteit

Gratis wifi
Zwembad
Deluxe/ Best Spa
Ideaal voor alleenreizigers
Bio hotel
Duurzaam verblijf
Bio Keuken
Wellnessruimte
Ayurveda arts

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Kennismaking met Vana

3 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 1.784 €Vanaf 1.338 €

Tibetaans programma

5 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 3.179 €Vanaf 2.384 €

Yoga programma

5 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 3.179 €Vanaf 2.384 €

Slaapprogramma

5 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 3.179 €Vanaf 2.384 €

Detoxprogramma

5 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 3.179 €Vanaf 2.384 €

Ayurvedaprogramma

14 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 10.384 €Vanaf 7.788 €

Gewichtsbeheer

21 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 15.576 €Vanaf 11.682 €

Six Senses Vana in detail

Uw luxe wellness-retreat

Het Six Senses Vana (Vana betekent bos) is gelegen in een dicht sal-bos op 21 hectare in de buurt van Dehradun, met de uitlopers van de Himalaya van Mussoorie in het noorden, en is een toevluchtsoord waar u kunt komen zoals u bent en zich vrij kunt verbinden met uzelf en de natuur.

Het recentelijk als Six Senses gerebrande luxe-retreat staat voor holistische therapieën met als doel een fysieke, mentale, emotionele en spirituele balans, evenals een duurzame transformatie. De sterke filosofie en de trouwe klantenkring van het gebouw, dat sinds 2014 onder de naam Vana wordt geleid, zijn gevormd door de oprichter Veer Singh door zijn diepe interesse in en respect voor duurzame landbouw, traditionele wijsheid en de natuur. Het unieke concept - dat ook onder het merk Six Senses zorgvuldig wordt voortgezet - biedt gasten (liefkozend "Vanavasis" genoemd) de mogelijkheid om uit de meest uiteenlopende natuurgeneeskundige en traditionele geneesmethoden het beste voor hun individuele behoeften te halen. Bereikbare doelen moeten worden gesteld en meetbare resultaten worden behaald, met holistische behandelingen en regeneratieve preventie moet wellness ervaren worden.

Het therapeutische aspect van het verblijf wordt omlijst door de luxe en tot in detail ontworpen sfeer en de nabijheid van de natuur. Met een innovatief energieconcept tot in het kleinste detail is een ideale ruimte voor uw welzijn gecreëerd.

Eten & genieten

In India wordt eten al sinds oudsher gezien als een gift aan het goddelijke, zo beschouwen ook de chefs van Vana hun gerechten als een gift aan hun Vanavasis. 2 restaurants zorgen met delicate, prachtig gepresenteerde 'Eat With Six Senses' keuken voor uw welzijn: natuurlijke ingrediënten, lokaal en duurzaam, en minder is meer. Indiase kookkunst wordt door meesters van hun vak gecombineerd met ayurvedische principes; 's middags als buffet, 's avonds à la carte. De gerechten worden bereid met lokale, verse en biologische ingrediënten, deels uit eigen teelt. De menu's bevatten voedingswaarde-informatie, zodat u in het teken van het genot van eten uw persoonlijke keuze kunt maken. Er worden geen voorschriften gemaakt, tenzij ze essentieel zijn voor een specifiek doel van de retraite. Ook allergievriendelijke, vegetarische en veganistische opties evenals vlees, vis en gevogelte van zorgvuldige herkomst.

Wellness & Ayurveda Centrum

"Herdefinieer uw intenties en manifesteer de magie".

Elk verblijf bij Six Senses Vana omvat accommodatie met volpension, persoonlijke voeding, een wellness-screening en advies, een dagelijks retreat-programma (slaap, detox, yoga, gewichtsbeheersing, Ayurveda of Ayurveda Panchakarma) met privébehandelingen, toegang tot groepsactiviteiten (voorbeeld weekprogramma zie PDF hieronder) en kleding (inclusief accessoires). Op basis van uw aankomstconsultatie en wellness-screening plannen de artsen tijdens uw verblijf extra behandelingen door toonaangevende Ayurveda-, yoga-, Tibetaanse geneeskunde- en natuurgeneeskundige specialisten. Meer dan 50 behandel- en onderzoekskamers zijn verspreid over het moderne Ayurveda centrum, een wellnesscentrum en een spa, Tibetaans genezingscentrum en Watsu-zwembad. De behandelingen en therapieën met eigen producten worden uitgevoerd door een toegewijd team van professionele en ervaren specialisten en therapeuten uit verschillende disciplines. Op instructie van de artsen en gebaseerd op de principes van Ayurveda, Sowa Rigpa en natuurgeneeskunde, produceert de eigen apotheek afkooksels, infusies, kruidenmengsels en topische toepassingen die lokaal en bewust worden gebruikt.

Traditionele Tibetaanse Geneeskunde

De traditionele Tibetaanse geneeskunde is een genezingssysteem met zijn wortels in Ayurveda, Chinese geneeskunde en het boeddhisme. De basis van de Tibetaanse geneeskunde zijn de vijf elementen: aarde, water, vuur, hout en metaal. De focus ligt op het harmonische evenwicht van de elementen. Als ze in een staat van tekort, overmaat of verstoring zijn, beïnvloeden ze elkaar, wat leidt tot het ontstaan van ziekten. Wanneer de elementen in harmonie samenwerken, is de mens gezond.

Voor de diagnose worden naast het uitgebreide gesprek met de patiënt ook de pols- en tongdiagnose gebruikt. De Tibetaanse geneeskunde bestaat uit verschillende gebieden die samen gericht zijn op het herstellen van het gezonde evenwicht van de mens. Dit omvat voeding, plantaardige medicijnen en externe behandelingen zoals massages en meer. Vooral de juiste geesteshouding is belangrijk, want met haat, afgunst of hebzucht in het hart is genezing onmogelijk.

Duurzaamheid bij Vana

Bij Six Senses Vana is duurzaamheid een manier van leven. Dit komt tot uiting in vele gebieden, bijvoorbeeld:

 • in de bouw/het ontwerp (Green Building concept, LEED-Platinum status - Leadership in Energy and Environmental Design)
 • de materialen (zachte kleuren, hout uit gecertificeerde teelt, kunstwerken van 100% gerecycled materiaal)
 • het watergebruik (regenwater voor irrigatie, speciale waterkranen, eigen bottelarij, zonneboiler)
 • eigen productie, compostering, lokale/seizoensgebonden producten
 • en meer.

Vrije tijd

Verwarmde binnen- en buitenzwembaden, 4 yoga studio's en paviljoens, en een fitnessruimte uitgerust met de modernste apparatuur ondersteunen de individuele zoektocht naar welzijn. Wandelpad door het 8 ha grote landgoed. Lobby/lounge met bibliotheek en bar voor thee en verse sappen.

Aankomst

Overige informatie

Handige documenten

Hotelkamers in één oogopslag

66 hedendaags esthetische kamers, ontworpen met veel hout en oog voor detail (ca. 50 m²) en 16 suites (ca. 98-292 m²) belichamen de Vana filosofie als persoonlijke toevluchtsoorden die warmte combineren met buitengewoon comfort en luxe in harmonie met de natuur. Dagelijks is er een verse set van loszittende Kurtas (Indiaas gewaad) van biologisch katoen en een selectie van prachtige, kleurrijke zijden sjaals voor de gasten. De lichtovergoten kamers met terras of balkon en uitzicht op de tuinen of het Salbos zijn comfortabel uitgerust met bad/douche/WC, airconditioning, ruime slaapgedeelte, iPod-dockingstation, wifi, kluis en garderobe. Forest Suite met extra woonruimte, Bodhi Suite bovendien met privé behandel- en meditatiegebied, Esteva Suite met open haard en groter terras. Vana Suite met open haarden, meditatieruimte, terras en verwarmbaar plunge pool, ontvangst- en bagageruimte.

 • Garden Room 1PK=2PK

  Meer details
 • Garden Room 2PK

   ca. 49 qm
  Meer details
 • Forest Room 2PK

   ca. 49 qm
  Meer details
 • Boskamer 1PK=2PK

  Meer details
 • Bodhi Suite

   ca. 98 qm
  Meer details
 • Forest Suite

   ca. 98 qm
  Meer details
 • Esteva Suite

   ca. 145 qm
  Meer details

Locatie

Six Senses Vana
India, Noord India / Uttaranchal, Dehradun/Himalaya
Dehradun Airport (DED)
ca. 31km/56min
Indira Gandhi International Airport (DEL)
ca. 281km/323min

Hotels in de buurt