Prakriti Shakti
DELUXE

India · Zuidwest- India / Kerala · Panchalimedu
klein & persoonlijk (5 artsen op 19 kamers)
genezing met elementen van de natuur in hun zuiverste vorm
detox door rauwe voedsel gourmet voeding
Naar de aanbiedingen

Uw pad naar holistische regeneratie

Ontwaak op een paradijselijke plek met uitzicht op de groene vallei, waar de ochtendmist voorbijtrekt. De kliniek voor holistische natuurgeneeskunde van de CGH Earth Groep focust op de verbinding met de natuur, heilzaam yoga, werken met energie en detox door een origineel rauw voedsel gourmet dieet. Hier vindt u rust en geniet u dagelijks van behandelingen die lichaam, ziel en geest weer in balans brengen.

Populairste faciliteit

Gratis wifi
Rustige omgeving
In de bergen
Bio hotel
Alleen volwassenen
Duurzaam verblijf
Bio Keuken
In de natuur
Nieuw bij SpaDreams

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Natuurgeneeskunde - Detox

7 nachten, suite, volpension
Vanaf 1.750 €

Natuurgeneeskunde - Hoge bloeddruk

14 nachten, suite, volpension
Vanaf 3.500 €

Natuurgeneeskunde - Hoog cholesterolgehalte

14 nachten, suite, volpension
Vanaf 3.500 €

Natuurgeneeskunde - Gewichtsbeheer

21 nachten, suite, volpension
Vanaf 5.250 €

Natuurgeneeskunde - Anti-Stress

21 nachten, suite, volpension
Vanaf 5.250 €

Natuurgeneeskunde - Diabetes

21 nachten, suite, volpension
Vanaf 5.250 €

Natuurgeneeskunde - Obesitas

21 nachten, suite, volpension
Vanaf 5.250 €

Prakriti Shakti in detail

Uw Natuurgeneeskundig Resort

Tussen weelderig groen, 1650 m boven zeeniveau, onthult zich het Prakriti Shakti Resort - een serene oase voor holistische genezing. Terwijl "Prakriti" (Sanskriet: प्रकृति) de oorsprong van het zijn en de natuur beschrijft, vertegenwoordigt "Shakti" (Sanskriet: शक्ति) kracht en energie. Op uw transformerende reis met de kracht van de natuur ontdekt u het leven in harmonie met deze en neemt u een pauze van de gedachteloze levensstijl van de moderne tijd. Een kans om naar uw lichaam, geest en ziel te luisteren en u echt goed te voelen. In de kliniek voor natuurgeneeskunde worden in alle therapieën uitsluitend de elementen van de natuur in hun zuiverste vorm gebruikt. Door een diep begrip van de gezondheidsbehoeften op fysiek en mentaal niveau leiden de natuurgeneeskundigen u door een individueel aangepast behandelingsprogramma. Dit proces is gebaseerd op vier essentiële componenten: elementen van de natuur, voeding, yoga en energie. Geniet van de voordelen van een ongerepte omgeving, weg van de drukte van het dagelijks leven.

Ligging & omgeving

De schilderachtig groene heuvels van Panchalimedu bevinden zich in het binnenland van Kerala en staan bekend om hun ongerepte natuurlijke schoonheid, rijke culturele erfgoed en rustige sfeer. De uitgestrekte blauwe hemel die de heuvels bedekt, laat u genieten van de stilte van de natuur. Voel de zuiverheid van de natuur in de witte, wervelende mist die langzaam van de heuvels afdaalt. Het gezang van de vogels inspireert om één te worden met de natuur. De weelderige en gevarieerde flora met haar prachtige vertakkingen en verschillende schakeringen en kleuren is een uitdrukking van de harmonie die in de levende wereld bestaat. De natuur inspireert en beschermt u terwijl u zich voorbereidt op een helende ervaring die zich in u ontvouwt.

Eten & genieten

"Onze voeding zou voor 80 procent basisch en voor 20 procent zuur moeten zijn, maar wat we eten is precies het tegenovergestelde. Iedereen weet dat we plantaardig moeten eten, maar we doen het niet. En zelfs als we plantaardig eten, wordt het voedsel zuur door opwarming en oververhitting. Zo wordt zelfs goed vegetarisch eten negatief voedsel als het boven een bepaalde grens wordt verhit. Dit betekent dat we de manier waarop we voedsel bereiden opnieuw moeten definiëren en herzien."

Bewust zijn van wat je eet en hoe je eet, is een belangrijk onderdeel van de natuurgeneeskundige levensstijl. De keuken zonder vuur van Prakriti Shakti herdefinieert het gangbare idee van rauw voedsel door de goedheid van biologische en verse regionale voedingsmiddelen te combineren met de fijne smaak en esthetiek van haute cuisine. Het open restaurant met binnen- en buitenruimte biedt uitzicht op het zwembad en de bergen, evenals een raam waardoor u een blik in de keuken kunt werpen. Afhankelijk van het individuele behandelplan worden hier veganistische en ongekookte gerechten geserveerd die zijn afgestemd op uw behoeften. De diëten en voedingstherapieën volgen de drie fasen van ontgifting, wederopbouw en kalmering met hun respectievelijke voedingsbehoeften. Elk gerecht is eenvoudig en dicht bij de natuur, maar toch een culinair kunstwerk dat bedoeld is om u te verleiden met kleuren, aroma, textuur en smaak. Van een traditionele Kerala Sadya tot een heerlijke brownie, er wacht u een gevarieerd aanbod van gerechten met ongekookte en onbewerkte ingrediënten van lokale boerderijen.

Wellness & Spa

Het infinity-zwembad van het hotel biedt een uitgestrekt panoramisch uitzicht over de omliggende heuvels.

Gezondheidscentrum

Ruim opgezette behandelruimte met 13 behandelkamers, geleid door 5 artsen en meerdere therapeuten, waaronder altijd 1 arts 24/7 in het gebouw. De elementen van de natuur zijn de geneesmiddelen van de natuurgeneeskunde en behandelingen zoals modder-, hydro-, heliotherapie, energiegeneeskunde, massages, fysiotherapie, reflexologie, acupunctuur en acupressuur laten deze elementen interacteren met het lichaam en vergemakkelijken de regeneratie. Als een medisch systeem dat op het energieniveau van het lichaam werkt, wordt de energiegeneeskunde opgenomen in de behandelprogramma's om het zelfhelend proces te ondersteunen. Ook verschillende massages worden geïntegreerd om de spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Alle programma's zijn ook geschikt voor preventie.

Yoga

De verschillende meditatieve praktijken van yoga bevorderen innerlijke gezondheid en harmonie en zijn onschatbare stappen op de weg naar goede gezondheid. Gebaseerd op therapeutische benaderingen van yoga, hebben de artsen behandelmethoden voor diverse aandoeningen ontwikkeld. Daarbij worden in de eigen yogahal of op het yogadek vijf verschillende soorten yoga gecombineerd: Soukya Yoga (elke dag concentratie op een specifiek systeem in het lichaam), Samana Yoga (gepersonaliseerde sessies), Dharana Yoga (geleide ontspanningstechnieken), Dhyana Yoga (ademhalingsoefeningen en meditatie) en Shudhi Kriyas (natuurlijke reinigingsprocedures afhankelijk van individuele behoeften).

Vrije tijd

Een eigen bibliotheek met boeken over natuurgeneeskunde, yoga en andere praktijken nodigt uit tot ontspanning. Daarnaast zijn er veel aantrekkelijke bezienswaardigheden in de buurt. Een van de belangrijkste attracties van Panchalimedu is het adembenemende panoramische uitzicht op de omliggende bergen en valleien, dat het beste kan worden genoten vanaf het uitkijkpunt op de heuvel (op ca. 25-30 minuten lopen/10 minuten rijden). Op de top van de berg bevindt zich ook de Panchalimedu-tempel, die meer dan 2000 jaar oud zou zijn. Naast de tempel zijn er prachtige weiden, wandelpaden en watervallen. Bezoekers kunnen ook het nabijgelegen Periyar Wildlife Sanctuary (op ca. 60 min./42 km) verkennen, dat een gevarieerde flora en fauna herbergt, waaronder olifanten, tijgers, luipaarden en zeldzame vogelsoorten. Panchalimedu staat ook bekend om zijn rijke culturele erfgoed, aangezien hier nog veel oude rituelen en festivals worden gevierd. Een van de populairste festivals is het Makaravilakku-festival, dat in januari en februari plaatsvindt en duizenden volgelingen van over de hele wereld aantrekt.

Aankomst

Overige informatie

Wat gasten zeggen

Hotelkamers in één oogopslag

19 lichtovergoten cottages (ca. 40-44 m²) van natuursteen en stampklei. Minimalistisch en modern in aardetinten, natuurlijk gekoeld door de berglucht, naar keuze met balkon of veranda en tuin, vallei- of tuinzicht, kingsize tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Allemaal met zitgelegenheid, kleedkamer, douche/wc met raamwand en natuurlijke producten.

 • Tuinzicht Cottage Balkon

   ca. 40 qm
  Meer details
 • Dalzicht Cottage Balkon

   ca. 42 qm
  Meer details
 • Dalzicht Cottage Terras & Tuin

   ca. 44 qm
  Meer details

Locatie

Prakriti Shakti
India, Zuidwest- India / Kerala, Panchalimedu
Cochin International Airport (COK)
ca. 124km/200min

Hotels in de buurt