- 15%

Lotus Villa
COMFORT

Sri Lanka · Zuidwest kust · Ahungalla
4.6 / 5.0 Perfect
52 beoordelingen
91% aanbevolen
veel Nederlandstalige gasten
gelicentieerd Ayurveda-productiegebied
sinds 1998 erkend als Ayurveda ziekenhuis
Naar de aanbiedingen

Ayurveda met een hoog niveau van individualiteit

Exclusief Ayurveda-resort met ervaren, top Ayurveda-artsen en therapeuten voor authentieke Ayurveda-kuren ter preventie en rehabilitatie. De Lotus Villa wordt beheerd onder Oostenrijks management en verwelkomt al meer dan 25 jaar gasten uit Europa. U kunt rekenen op een zeer ervaren en goed ingespeeld team in de gehele Lotus Villa.

Populairste faciliteit

Gratis wifi
Zwembad
Aan zee
Geschikt voor senioren
Bio Keuken
Duurzaam verblijf
Ideaal voor alleenreizigers
In de natuur
Ayurveda arts

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Ayurvedakuur preventie

14 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 2.047 €Vanaf 1.740 €

Intensieve Ayurvedakuur

14 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 2.546 €Vanaf 2.164 €
Bestseller Nr. 1

Ayurvedakuur voor vrouwen

14 nachten, tweepersoonskamer, volpension
in plaats van 2.546 €Vanaf 2.164 €

Rondreis "Zuid"/Ayurveda preventie

17 nachten, tweepersoonskamer, speciale maaltijden
in plaats van 3.109 €Vanaf 2.643 €

Rondreis "Noord"/Ayurveda preventie

17 nachten, tweepersoonskamer, speciale maaltijden
in plaats van 3.109 €Vanaf 2.643 €
Bestseller Nr. 2

Rondreis "Zuid"/Ayurveda Intensief

17 nachten, tweepersoonskamer, speciale maaltijden
in plaats van 3.554 €Vanaf 3.021 €

Rondreis "Noord"/Ayurveda Intensief

17 nachten, tweepersoonskamer, speciale maaltijden
in plaats van 3.554 €Vanaf 3.021 €

Lotus Villa in detail

Uw Ayurveda-resort

De Lotus Villa ligt in het zuidwesten van Sri Lanka direct aan het lange zandstrand van Ahungalla in een idyllische tuin met waterval en meditatiefontein. Geopend in 1982, aanvankelijk gebruikt als gastenverblijf en uiteindelijk in 1998 erkend als Ayurveda-ziekenhuis, wordt het huis, gespecialiseerd in traditionele Ayurveda, nog steeds geleid door de Oostenrijkse oprichtersfamilie Huber. De oprichter, Peter Huber, ervoer ooit zelf hoe helend Ayurveda kan zijn, en zo begon het succesverhaal van het resort. De villa verwelkomt met een zeer familiaire sfeer en persoonlijke service ook veel Duitstalige gasten en overtuigt met westerse normen en een hoog milieubewustzijn. De eigen waterzuiveringsinstallatie helpt om het leidingwater te zuiveren tot drinkwater van internationale kwaliteit, het afvalwater wordt gereinigd om te gebruiken voor de irrigatie van de groente-/kruidtuin. De biologische producten uit de tuin worden gebruikt in de keuken en de Ayurveda-apotheek. Plastic wordt vervangen door glas.

Eten & genieten

U wordt verwelkomd in een open, liefdevol ingericht Ayurveda restaurant met zeezicht, waar de speciaal op u en uw constitutietype (Dosha) afgestemde Ayurvedische gerechten vers en individueel worden geserveerd. Soms bepalen nuances in de bereiding (zoals met of zonder zout) of het gerecht 'slechts' voeding is of ook medicijn voor u kan zijn. De individuele maaltijdplannen van elke gast worden door de hoofdarts van Ayurveda aan de koks doorgegeven en de correcte uitvoering wordt zorgvuldig bewaakt. Heerlijk fruit, kokosnoten en groenten uit eigen biologische teelt maken vaak uw menu compleet. In de Lotus Villa wordt u uitgenodigd om gewoon de tijd te vergeten en letterlijk geen horloge te dragen. Zo wordt u voor de maaltijden per bel (en voor de behandelingen persoonlijk) opgeroepen - een vreugdevol spektakel.

Ayurveda Centrum

De traditionele Ayurveda-programma's van Lotus Villa zijn gericht op gasten die een holistische benadering van hun persoonlijke conditie zoeken en medisch hoogwaardige Ayurveda waarderen in een familiale omgeving. Ook geschikt als voor- en nazorg bij vele aandoeningen (bijv. vrouwenkwalen, post-Covid). In het Ayurveda Centrum of de eigen privékliniek kunt u rekenen op de professionaliteit en passie van een ervaren team van Ayurveda-artsen, therapeuten en verpleegkundigen. Assistent-artsen en therapeuten zijn 24 uur per dag aanwezig.

In Lotus Villa ontvangt u geen behandelingen op verzoek, maar het team handelt op voorschrift van de artsen, individueel afgestemd op u en het best mogelijke kuursucces. Er zijn meerdere massageruimtes, kruiden- en stoombaden in traditionele stijl van het land, evenals een Ayurvedische kruidensauna en een stenen oliebad voor huidbehandelingen beschikbaar. De voorgeschreven behandelingen en de redenen voor hun keuze worden zorgvuldig uitgelegd.

In het gelicentieerde productiegebied, de Ayurveda-apotheek met oliekeuken, worden de oliën voor behandelingen en Ayurvedische geneeskunde zelf geproduceerd. In de Ayurveda-tuin groeien de planten voor de Ayurvedische geneeskunde, die echter geen noodzakelijk onderdeel van de kuur is (afhankelijk van de indicatie). De producten zijn exclusief voor hotelgasten en niet voor nationale of internationale verkoop; uiteraard kan indien nodig voor de nazorg thuis worden gekocht.

Extra consultaties met specialisten voor kanker, herseninfarct, dermatologie, KNO en stomatologie en met in het westen opgeleide artsen mogelijk, bloed- en urinetests tegen betaling (ter plaatse te betalen).

Paviljoen aan zee voor kuurbegeleidende yoga, meditatie en Tai Chi (meditatie in beweging).

Vrije tijd

De grote tuin met schaduwrijke kokospalmen overtuigt met tropische ruimte, frisse zeelucht en een droomuitzicht op de zee en het kilometerslange Ahungalla zandstrand (eigen beveiligingsdienst 24 uur per dag). Bovendien nodigen het zwembad met ligstoelen of de bibliotheek met Duitse boeken uit tot ontspanning in de tuin. Het recreatieaanbod van de Lotus Villa is gevarieerd en varieert van traditionele muziek van de Lotus Villa Band tot goochel- of dansvoorstellingen en van Singalese taal- of Ayurvedische kookcursussen. Excursies worden pas vanaf de tweede week aangeboden, de eerste week moet op het vredige terrein gerust worden.

Aankomst

Overige informatie

Goed om te weten

Hotelkamers in één oogopslag

In totaal biedt de Lotus Villa 19 kleine, maar fijne kamers met plafondventilator, muskietennet, alarmbel en wifi. De kamers hebben geen airconditioning, omdat erop wordt gelet dat het lichaam in ideale omstandigheden is voor zijn reiniging - koude lucht zou het lichaam kunnen afkoelen en de poriën sluiten. Er is bewust gekozen om geen tv, kranten en telefoon aan te bieden, om stress te verminderen en de herstelwaarde te verhogen. 16 van de kamers hebben zeezicht, 3 tuinzicht (zowel eenpersoons- als tweepersoonskamers). Ook rolstoeltoegankelijke kamers en combinatiekamers met verbindingsdeur zijn op aanvraag bij SpaDreams beschikbaar.

 • 1PK zeezijde

  Meer details
 • 2PK zeezijde

  Meer details
 • 1PK tuinzijde

  Meer details
 • 2PK tuinzijde

  Meer details

Beoordelingen van klanten voor Lotus Villa

52 Geverifieerde beoordelingen door reizigersAlleen klanten die bij ons hebben geboekt, mogen een beoordeling achterlaten

4.6 Uitstekend  

91% bevelen het hotel aan anderen aan

4.6
Hotel
4.8
Service
4.7
Behandelingen
4.5
Verzorging
4.6
Wellnessruimte
 • "uitstekende service"
 • "vriendelijk personeel"
 • "goed onderhouden"
 • "smaakvol eten"
 • "schoon zwembad"
 • "liefdevolle verzorging"
 • "rustgevende spa"
 • "gevarieerde keuken"
 • "professionele behandelingen"
 • "familiale sfeer"
52 Resultaten
super geweldig herstel

Theresia K.

maart 2024

met vrienden | 60 tot 69 jaar | 17 - 23 dagen

Het complex is super qua grootte en op een echt geweldige locatie, met een super mooie grote tuin. De faciliteit moet echter gerenoveerd worden. De jonge therapeuten hebben meer training nodig. Het personeel is heel, heel vriendelijk

Ontspannen vakantie in een droomachtige omgeving

Sabine R.

maart 2024

met vrienden | 60 tot 69 jaar | 17 - 23 dagen

Goede ontspanning, behandelingen van hoge kwaliteit, vriendelijk personeel, familiaire en zorgeloze sfeer, geweldige locatie, hotel is een beetje verouderd, kamers erg klein.

Attente, hoogwaardige (bijna liefdevolle) service en prachtige locatie

Daniela P.

februari 2024

alleen | 60 tot 69 jaar | 12 - 16 dagen

De massages en de keuken waren uitstekend en de locatie van de Lotus Villa direct aan het wilde strand is uniek.

Ontspannend

januari 2024

alleen | 60 tot 69 jaar | 12 - 16 dagen

Ik had een goede rust, de Ayurveda-behandelingen waren geweldig, de locatie super. Alleen de kamers zijn aan renovatie toe

Allround succes, ik ben blij en de verwachtingen werden overtroffen

Beate G.

oktober 2023

alleen | 50 tot 59 jaar | 17 - 23 dagen

Ik heb goed kunnen uitrusten en ben erg blij met de vriendelijkheid. Alles was goed georganiseerd. Mijn verwachtingen werden ruimschoots overtroffen.

Locatie

Lotus Villa
Sri Lanka, Zuidwest kust, Ahungalla
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca. 123km/120min

Hotels in de buurt