- 10%

Amal Tamara First Class

Authentieke Ayurveda met een lange familietraditie in een NABH-gecertificeerd Ayurvedaziekenhuis

Amal Tamara biedt het beste van alles wat nodig is voor een authentieke Ayurveda-ervaring. Beginnend met deskundige medische zorg en gepersonaliseerde programma's en diëten, combineert dit Ayurveda-centrum een perfecte ambiance, accommodatie en culturele activiteiten die een transformerende ervaring beloven voor elke gast.

Meest populaire hotelkenmerken

 • Gratis wifi
 • Rustige omgeving
 • Aan het meer
 • In de natuur
 • Nieuw bij SpaDreams
 • Ayurveda naar Doshatype
 • Amusement programma

Onze reisaanbiedingen met de laagste prijsgarantie

Klassieke Ayurveda-behandeling

vanaf 7 nachten, tweepersoonskamer, Volpension

1.369 €

1.232 €

Aandachtspunten:

 • Ayurveda Light vanaf 7 nachten
  Een minimaal 7-daags programma dat zich richt op algemeen welzijn en geestelijke gezondheid en ideaal is voor beginners of mensen die een gezonde vakantie willen nemen en hun levensstijl willen corrigeren.
 • Rasayana - antiveroudering vanaf 14 nachten
  Het natuurlijke immuunsysteem van het lichaam wordt gerevitaliseerd door ontgiftende therapieën en stressmanagementtechnieken. Ayurvedabehandelingen en Rasayana Oushadha (interne geneeskunde) kunnen samen met yoga en meditatie helpen om het verouderingsproces op natuurlijke wijze te vertragen .
 • Panchakarma - ontgiften vanaf 14 Ü
  Het Panchakarma-programma omvat een verscheidenheid aan verschillende therapieën om het lichaam te reinigen en te ontgiften. Deze omvatten Vamanam, Virechanam, Vasti, Nasyam en twee soorten Vasti. Het programma wordt ondersteund door yoga, een voedingsplan en verschillende activiteiten.
 • Gewichtsbeheersing vanaf 14 nachten
  Voorgeschreven Ayurvedische behandelingen, toediening van orale kruidengeneesmiddelen, therapeutische yoga en metabole correcties door middel van een wellnessdieet en veranderingen in levensstijl .
 • Post-Covid immuun booster vanaf 14 nachten
  Vanuit een post-Covid perspectief worden behandelingen aangeboden voor slapeloosheid, vermoeidheid, depressie en angst, maar ook om de ademhalingsfunctie te verbeteren en spier- en gewrichtspijn te verlichten .
 • Huidziekten vanaf 14 nachten

  Het programma richt zich op huidziekten zoals psoriasis, eczeem en dermatitis. De curatieve aanpak omvat uitwendige therapieën, orale medicatie, therapeutische yoga en meditatie, dieet- en leefstijlcorrecties, afhankelijk van de voorgeschiedenis van de huidziekte van de cliënt.

 • Artrose & reumatische klachten vanaf 14nachten
  Terwijl het artroseprogramma begint bij 14 dagen, is het reumaprogramma pas effectief vanaf 21 nachten. De behandeling helpt bij ischiaspijn, hernia, gewrichts- en spierklachten, artritis psoriatica, jicht, spondylose en IVDP.
 • Vrouwspecifieke klachten vanaf 14 nachten
  Ondersteunt het herstel van de hormoonbalans die uit balans is geraakt door stress, verkeerde levensstijl, gebruik van anticonceptiemiddelen, chemicaliën in combinatie met slechte voeding.
 • vanaf 7/14 nachten/ayurvedisch, vegetarisch volpension met kruidenwater en thee
 • Consult voor aankomst en 5 consulten na vertrek (virtueel), dagelijkse consulten ter plaatse met de Ayurveda-arts, polsdiagnose, opstellen van een persoonlijk voedings- en behandelplan
 • Dagelijkse Ayurvedabehandelingen (ca. 1,5 uur) zoals voorgeschreven
 • Ayurvedische kruidengeneeskunde als onderdeel van de kuur
 • Dagelijkse yoga (1 uur) en meditatie (30 min.)
 • 1 privé yogasessie per week (1 uur)
 • 1x per week groepsactiviteiten op het gebied van wellness, leefstijlverbetering en cultuur
 • Gebruik van wifi
 • Transfer van/naar luchthaven Cochin
 • Verzekerd als pakketreis met insolventiebescherming en veiligheidscertificaat
 • Gratis omboeken en annuleren tot 14 dagen voor aankomst met de Flex Upgrade
 • Voor alle details zie Flex Upgrade

Ideaal bij de volgende klachten

Afvallen en gewichtsverlies, Bewegingsapparaat, Diabetes, Gynaecologie / Urologie, Hoge bloeddruk, Huid / Allergieën, Post Covid, Reuma / Gewrichten / artritis / Artrose, Rugklachten, Stofwisseling / Maag / Darmen, Stress / Uitputting, Tussenwervelschijf / Wervelkolom

Wij hebben de volgende kortingen voor uw berekend

 • 14 nachten verblijf - maar 12 betalen: 2 nachten gratis

Toon alle beschikbare kortingen

Telefoon boekingsnummer: 72FP1

Uw reis aanpassen:

Amal Tamara in detail

Uw hotel

☀ Ervaar authentieke Ayurveda met uitzicht op het Vembanad meer bij Amal Tamara, gelegen in het warme kustgebied aan de backwaters van Alappuzha (Alleppey), beter bekend als het Venetië van het Oosten. Een team van Ayurvedische artsen en therapeuten zorgt voor een holistische ervaring die een verandering in de kwaliteit van leven mogelijk maakt. De NABH-certificering van Amal Tamara garandeert gasten een gezondheidservaring die is ontworpen volgens de hoogste normen op het gebied van personeel, gastenzorg, veiligheid en medicatiebeheer. De familie achter de Tamara komt uit een lijn van artsen die Ayurveda beoefenen sinds begin 1900. De warme en attente accommodatie biedt privacy en comfort, met keuze uit drie kamercategorieën: Astha, Ekta en Idha kamers.

Ligging & omgeving

Alappuzha, ook bekend als Alleppey, is een kustplaats in de staat Kerala in het zuidwesten van India. De stad staat bekend om zijn schilderachtige backwaters, een netwerk van rivieren, kanalen en lagunes. Vanaf de backwaters heb je een fantastisch uitzicht op het adembenemende landschap met dorpjes, rijstvelden en kokosnootplantages. Alappuzha is een prachtige bestemming die zijn bezoekers verrukt met zijn natuurlijke schoonheid, cultuur en traditie en biedt een van de beste manieren om het leven in Kerala te ontdekken. Het dichtstbijzijnde strand, Marari Beach, ligt op 20 minuten rijden (10 km).

Zo woont u

19 ruime, lichtovergoten kamers verdeeld in 3 kamercategorieën: Astha (32 m²) elegant ingericht met balkon en uitzicht op het Vembanad-meer, werkruimte, een- of tweepersoonskamer, foyer, eigen badkamer. Ekta (42 m²) extra met zithoek. Idha (51 m²) extra met inloopkast of kleedruimte, ontworpen in de traditionele bouwstijl van Kerala.

Tweepersoonskamer Astha

Astha-kamer (ca. 32 m²) met privébalkon met uitzicht op de backwaters. Elegant ontworpen met douche/wc, haardroger, kluis, werkruimte, foyer, twee eenpersoonsbedden. Voorzieningen zijn onder andere dagelijkse turndownservice, kruidenwater, twee sets Amal Yatri-kleding en wifi.

Wi-Fi

Kluisje

Haardroger

Kamercode voor telefonische boekingen: 72FD1

Eenpersoonskamer Astha

Astha-kamer (ca. 32 m²) met privébalkon met uitzicht op de backwaters. Elegant ontworpen met douche/wc, haardroger, kluis, werkruimte, foyer. Voorzieningen zijn onder andere dagelijkse turndownservice, kruidenwater, twee sets Amal Yatri-kleding en wifi.

Wi-Fi

Kluisje

Haardroger

Kamercode voor telefonische boekingen: 72FE1

Tweepersoonskamer Ekta

Ekta kamer (ca. 42 m²) met privébalkon met uitzicht op de backwaters. Elegant ontworpen met douche/wc, haardroger, kluis, werkruimte, foyer, zithoek. Voorzieningen zijn onder andere dagelijkse turndownservice, kruidenwater, twee sets Amal Yatri-kleding en wifi.

Wi-Fi

Kluisje

Haardroger

Kamercode voor telefonische boekingen: 72FD2

Eenpersoonskamer Ekta

Ekta kamer (ca. 42 m²) met privébalkon met uitzicht op de backwaters. Elegant ontworpen met douche/wc, haardroger, kluis, werkruimte, foyer, zithoek. Voorzieningen zijn onder andere dagelijkse turndownservice, kruidenwater, twee sets Amal Yatri-kleding en wifi. Eenpersoonskamers zijn Tweepersoonskamers voor alleengebruik.

Wi-Fi

Kluisje

Haardroger

Kamercode voor telefonische boekingen: 72FE2

Tweepersoonskamer Idha

Idha-kamer (ca. 51 m²) met privébalkon met uitzicht op de backwaters. Elegant ontworpen met douche/wc, haardroger, kluis, werkruimte, foyer, zithoek, inloopkast of kleedruimte. Voorzieningen zijn onder andere dagelijkse turndownservice, kruidenwater, twee sets Amal Yatri-kleding en wifi.

Wi-Fi

Kluisje

Haardroger

Kamercode voor telefonische boekingen: 72FD3

Eenpersoonskamer Idha

Idha-kamer (ca. 51 m²) met privébalkon met uitzicht op de backwaters. Elegant ontworpen met douche/wc, haardroger, kluis, werkruimte, foyer, zithoek, inloopkast of kleedruimte. Voorzieningen zijn onder andere dagelijkse turndownservice, kruidenwater, twee sets Amal Yatri-kleding en wifi. Eenpersoonskamers zijn Tweepersoonskamers voor alleengebruik.

Wi-Fi

Kluisje

Haardroger

Kamercode voor telefonische boekingen: 72FE3

Eten & genieten

Ontbijt, lunch, avondsnack en diner worden op maat gemaakt volgens Ayurvedische principes, op basis van de aanbevelingen van je Ayurveda-arts, je behandelplan en je gezondheidstoestand. Alle gerechten zijn vrij van zeezout, geraffineerde suiker, bloem en conserveringsmiddelen. De koks leggen de nadruk op versheid en gebruiken kruiden uit de eigen tuin van het hotel. De gerechten zijn licht verteerbaar en ontworpen om de natuurlijke afweer van het lichaam te stimuleren.

Gezondheid & kuren

De NABH-certificering van Amal Tamara, verleend door de Kwaliteitsraad van India en de Nationale Raad voor Accreditatie, garandeert gasten van over de hele wereld de beste normen en praktijken in de gezondheidszorg. Je kunt een team verwachten dat bestaat uit drie Ayurveda-artsen, een expert in natuurgeneeskunde en 15 therapeuten. Het Ayurveda centrum heeft 6 behandelkamers ontworpen in de traditionele Kerala stijl. Traditionele Ayurveda wordt beoefend waarbij de gast, de Ayurvedische arts, de therapeut en de geneeskunde samenwerken om je doelen te bereiken. Uw behandelplan wordt door de Ayurveda-arts aangepast aan uw behoeften en uw behandeling wordt begeleid door yoga- en meditatiesessies. Duitse vertaling tijdens consulten op aanvraag 72 uur van tevoren tegen een toeslag (EUR 100/dag). Een gedetailleerde beoordeling en consultatie vóór aankomst stelt het deskundige team in staat om uw behoeften, gezondheidsproblemen, wellnessdoelen en speciale vereisten te begrijpen voordat u naar Amal komt. Een van de doelen van uw Ayurveda-behandeling is om blijvende veranderingen in uw levensstijl aan te brengen na uw verblijf. Ayurveda geneest je kwalen van binnenuit door alle dosha's in balans te brengen. Dit is echter alleen mogelijk als je na je programma bij Amal Tamara verder gaat op het pad van Ayurveda. Om je op je Ayurvedische reis te begeleiden, zijn de artsen ook na je verblijf beschikbaar voor nog vijf (virtuele) consulten.

Vrije tijd

Drie keer per week diverse culturele programma's en dagelijks Ayurveda-, yoga- en meditatieworkshops. Leer bijvoorbeeld hoe je thuis lokale gerechten bereidt in een kookcursus en maak kruidengeneeskunde en kruidenmengsels in de Kashayapura workshop. Optionele backwater cruise, dorpstour en tempelbezoek kunnen tegen een toeslag ter plaatse worden geboekt.


dichtstbijzijnde luchthaven
Cochin International Airport (COK) : (ca. 74 km / 114 minuten)

Overige informatie

Kennis van het Engels aanbevolen.

Hotelfaciliteiten in één oogopslag

 • Aan het meer
 • Amusement programma

Onze brochures omtrent dit onderwerp

Ayurveda brochure

Alles over de leer van het lange leven

Download PDF Bekijk alle brochures
Boeken Contact Doorsturen