Verenigde Arabische Emiraten Vakantie

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een buitengewoon land, vol van sterke tegenstellingen tussen moderne grote steden vol indrukwekkende architectuur en de oneindige woestijnlandschappen met groene oases. Wie door de eindeloze duinen of langs de prachtige zandstranden wandelt, wordt omgeven door betovering en schoonheid en genieten van diepe rust en ontspanning.

Een eindeloos blauwe hemel strekt zich tot aan de verre horizon uit. Geen enkel wolkje blokkeert de aangenaam warme stralen van de zon terwijl u ontspannen onder een paar palmbomen achterover leunt en geniet van een heerlijk verfrissende cocktail. Hier, op het goed onderhouden privéstrand, waar rust en comfort heersen, laat u uw blik over de zachte golven van de Arabische Golf gaan en voelt een diepgaande tevredenheid. 

Onderga pure verwennerij in een modern uitgeruste spa waar weldadige, ontspannende massages, exclusieve lichaamsbehandelingen, zoals peelings en wraps, als ook talrijke huidverbeterende schoonheidsprogramma’s op u wachten gedurende uw persoonlijk samengestelde wellnessvakantie in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook Ayurvedische wellnessbehandelingen kunt u, begeleid door een gekwalificeerde Indische arts, uitproberen. Met de op uw individuele constitutie afgestemde behandelingen kunt u uw energiereserves weer aanvullen en de alledaagse stress zonder problemen vergeten.

Voor een actieve ontspanning is het de moeite waard, bij milde temperaturen, een wandeling over het witte zandstrand te maken. Wanneer dit nog niet voldoet kunt u uw kracht en uithoudingsvermogen trainen door middel van professioneel begeleide fitnesscursussen. Vakkundig opgeleide trainers staan klaar om u te motiveren en stimuleren.  

Mis niet de kans om de exotische steden in de omgeving te bezoeken en de adembenemende skylines van het Midden-Oosten te bewonderen. U zult versteld staan van de fenomenale uitzichten vanaf de ontelbare observatieplatforms van de reusachtige wolkenkrabbers. U blijft liever met beide benen op de grond? Bestudeer de regionale geschiedenis of een interessante tenstoonstelling in één van de vele musea of bereidt u voor op een avontuurlijke en onvergetelijke dag in het eindeloze, aangrenzende, woestijngebied. 

Feiten en cijfers

Officiële naam: Daulat al-Imaraat al-Arabiyya al-Muttahida (Verenigde Arabische Emiraten)
Ligging: Midden-Oosten, tussen Oman en Saoedi-Arabië aan de Golf van Oman en de Perzische Golf
Oppervlakte: 83.600 km²   
Hoofdstad: Abu Dhabi
Inwoners: 9,15 miljoen
Religieuze en etnische groepen: islam als staatsregligie, 9% christen/ 50% Zuid-Aziaten, 23% andere Arabieren en Iraniërs, 19% Emiraten 
Taal: Arabisch (hoofdtaal), Engels
Geografie: vlakke, lange kuststreken, woestijnland met zachte zandduinen, in het oosten bergachtig. Hoogste punt: Jabal Yibir (1527 m)
Tijdzone: Gulf Standard Time (UTC + 04:00)
Politiek en economie: Federale constitutionele monarchie, BBP: 345 miljard euro (2015) 

Valuta: VAE-Dirham (actuele wisselkoers vindt u op internet)

Aankomst en vertrek

Ter plaatse: De straten in de Emiraten zijn zeer goed, het openbaar vervoer is echter niet uitgebreid.  

Voor actuele informatie over onderwerpen zoals visa, reisveiligheid en inentingen, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ambassades en consulaten van uw reisbestemming. Dan bent u er zeker van dat u altijd de laatste correcte informatie heeft.

Klimaat en beste tijd om te reizen

Het klimaat in de VAE is tropisch met ongeveer 100% luchtvochtigheid aan de kust: in het midden van het land heerst een woestijnklimaat.

Gemiddelde wintertemperatuur: 20°C (laagste temperaturen rond de 14°C in januari)
Gemiddelde zomertemperatuur: 33°C (hoogste temperaturen rond de 41°C in juli) 
Watertemperatuur: max. 32°C in augustus 

De mooiste vakantiegebieden

Abu Dhabi – Moderne lichtshow met Arabische pracht

Dubai – Palm Islands en glazen architectuur op grote hoogtes 

Officiële en nationale feestdagen

De islamitische feestdagen zijn afhankelijk van de maankalender en verschuiven daarom van jaar tot jaar.

  Nieuwjaarsdag (1 januari), Geboortedag van de profeet Mohammed, Nacht van de hemelvaart van de profeet, Suikerfeest, offerfeest, islamitisch nieuwjaar, nationale feestdag (2 december), Oud en Nieuw (31 december)

  Do's en Don'ts

  DO’s
  • Respect voor de religie. Houd in moskeeën uw schouders en benen bedekt en trek altijd uw schoenen uit. Respecteer ook de islamitische tradities.
  • Rechterhand gebruiken. De linkerhand geldt als onrein en daarom dient u bij het eten en tijdens interactie met anderen altijd uw rechterhand te gebruiken. 

  DON’Ts
  • Alcohol in het openbaar drinken. Alcohol wordt in de Emiraten alleen in clubs of in kroegen met een speciale licentie gedronken.
  • Openbaar affectie tonen. Gedraag u in het openbaar terughoudend, overmatig lichamelijk contact tussen de geslachten wordt niet graag gezien. 

  Vakantietips

  Kan men het leidingwater drinken? Het leidingwater heeft geen drinkwaterkwaliteit. Koop dus flessen water of kook het leidingwater voor consumptie.
  Heb ik een adapter nodig? In de Emiraten gebruikt men niet dezelfde stopcontacten als in Nederland, u heeft dus een adapter nodig.  

  Hoe zit het met de medische verzorging? De medische verzorging haalt niet altijd het Europese niveau. Een reisverzekering met optie tot repatriëring wordt dus aanbevolen. Let er ook op dat u bepaalde medicijnen alleen met een vergunning het land in mag brengen.

  Beste tips en ontdekkingen

  Dubai
  Dubai is een enorme metropool. Bouwwerken van recordhoogtes, glazen paleizen en door de mens gemaakt eilanden in de vorm van palmen en van de wereldkaart maken het stadsbeeld zo imposant. Wie op zoek is naar het oude deel van de stad, wordt na een beetje zoeken beloond in Bastakiya met zijn kruidenmarkt en de typische windmolens. Curiosa vindt u overal in Dubai, een blik op de reusachtige indoor skibaan van de stad of een aquarium ten grootte van drie verdiepingen van de Burj Khalifa is in ieder geval de moeite waard.  

  Abu Dhabi
  Hoewel Abu Dhabi net zo modern is als Dubai, is het in mindere mate een stad van records. Ook hier vindt men monumentale prachtige gebouwen, maar er is ook een hele wijk die niet gebaseerd is op luxe, maar op duurzaamheid en ecologische tolerantie. Daarnaast geldt Abu Dhabi, samen met de oasestad al-Ain, als tuinenstad van de Emiraten. Deze oase ligt op ongeveer 150 km van de hoofdstad en is met zijn dadelpalmen, oasetuinen en de traditionele kamelenmarkt een interessante reisbestemming.  

  Regio's in Verenigde Arabische Emiraten