-15%

Perfect 4,5/5,0

49 beoordelingen van onze gasten

Perfect 4,5/5,0

Top 2 Hotel in Chowara-Trivandrum Dit is ons top 2 hotel voor Chowara-Trivandrum. De populariteit baseert erop hoe vaak een hotel aangevraagd en geboekt is, als ook hoe vaak de hotelpagina werd bezocht.

Somatheeram Ayurvedic Health Resort

Pure Ayurveda op de droomstranden van Kerala

Populair Ayurvedaresort met pittoresk uitzicht en één van de beste Ayurvedacentra: veel prijzen gewonnen en met uitstekende artsen en therapeuten. Eigen productie van Ayurvedische producten met regelmatige controle van de regering. Europees publiek en veel stamgasten. 

Meest populaire hotelkenmerken

 • Gratis wifi
 • Zwembad
 • Aan zee
 • Ideaal voor alleenreizigers
 • In de natuur
 • Ayurveda arts
 • Ayurveda naar Doshatype
 • 24h Ayurvedische arts
 • Yoga

Onze reisaanbiedingen met de laagste prijsgarantie

Klassieke Ayurvedakuur

vanaf 7 nachten, tweepersoonskamer, volpension

931 €

791 €

Na een artsindicatie kunnen er speciale behandelingen aanbevolen worden, die u ter plaatse dient te betalen.


Contra-indicatoren: acute ontstekingen, boosaardige gezwellen, infectieziektes en tuberculose.

 • Ayurvedisch volpension inclusief Ayurvedische drankjes (thee/water);
 • Consulten bij de Ayurveda-arts, polsdiagnose, bepaling van het constitutietype, opstellen van een individueel behandelings- en voedingsplan, dagelijkse controle, eindonderzoek;
 • Alle Ayurvedabehandelingen en Ayurvedische supplementen conform bepaling van de arts zoals lichaamsmassage, synchroonmassage, kruidenbaden, hoofdmassage, darmreiniging en oliegieting;
 • Dagelijks yoga in groepsverband;
 • Vanaf 14 overnachtingen een boottocht naar de Backwaters (halve dag-excursie);
 • Transfer vanaf/tot vliegveld Trivandrum.

Overige informatie voor SpaDreams gasten

 

Ideaal bij de volgende klachten

Ademwegen / Astma, Bewegingsapparaat, Gynaecologie / Urologie, Hart / Vaatstelsel / Bloedsomloop, Hoge bloeddruk, Huid / Allergieën, Nieren / Urinewegen / Urologie, Ogen / Oren / Tanden, Reuma / Gewrichten / artritis / Artrose, Stofwisseling / Maag / Darmen, Zenuwstelsel

Wij hebben de volgende kortingen voor uw berekend

 • 5% long-stay bonus
 • 15% super korting

Toon alle beschikbare kortingen

Telefoon boekingsnummer: 737P1

Uw reis aanpassen:

Afvalpakket

vanaf 21 nachten, tweepersoonskamer, volpension

2.561 €

2.177 €

 • Ayurvedisch volpension, waaronder Ayurvedische drankjes (thee en water)
 • Consults met de Ayurvedische arts, polsdiagnose, bepaling van het lichaamstype, het opstellen van een individueel behandelings- en dieetplan, dagelijkse medische controle, eindonderzoek
 • Alle Ayurvedische behandelingen, Ayurvedische supplementen volgens doktersrecept met zwaartepunt gewichtsbeheersing
 • Dagelijks yoga in de groep
 • Boottocht door de backwaters (Halve dag)
 • Transfer van/naar luchthaven Trivandrum 

Overige informatie voor SpaDreams gasten

 

Ideaal bij de volgende klachten

Adipositas / Gewicht, Stofwisseling / Maag / Darmen

Wij hebben de volgende kortingen voor uw berekend

 • 5% long-stay bonus
 • 15% super korting

Toon alle beschikbare kortingen

Telefoon boekingsnummer: 737P3

Uw reis aanpassen:

Somatheeram Ayurvedic Health Resort in detail

Uw vakantiebestemming

Kerala in het zuiden van India, tropisch, fascinerend, eeuwig groen. Land van paleizen, traditionele dorpjes, natuurreservaten en theeplantages, van romantische boottochten door de Backwaters.


Uw Ayurvedaresort

Somatheeram Ayurvedic Health Resort op een wijnberg, vol met trappen en met directe toegang tot het strand. Betoverend panorama-uitzicht over de pittoreske Malabarkust. Sinds zijn oprichting in 1990 als eerste Ayurvedaresort van India met westerse standaard is het door de regering van Kerala al tien keer tot het beste ayurvedische centrum verkozen. Onder Europees-Indisch management met veel stamgasten is het ideaal voor gasten die met hun gezondheid bezig zijn, die authentieke Ayurveda in het land van zijn oorsprong willen beleven, zonder af te zien van comfort en kwaliteit. Een oase van rust en ontspanning, middenin een tropische tuin, waarin meer dan 200 verschillende, ook zeldzame ayurvedische genezende planten gedijen. 


Uw verblijf

70 wooneenheden in typische Indische stijl met douche/wc, plafondventilator, klamboe, telefoon, evt. Airco, waterkoker. Afhankelijk van ligging 1-5 minuten van het strand verwijderd. Cottages van natuur- of baksteen, Special Cottages ruimer, vrijstaand en met zeezicht, in de buurt van het terras. Nieuwe Deluxe Cottages zijn helle, moderne huisjes met geweldige ligging met erkers en eigen ligbed. Kerala huizen, tot wel 300 jaar oud, zijn gerestaureerd, alle uniek met 2-4 wooneenheden. Kerala Standard en ruimere Deluxe met extra woongebied, deels geïntegreerd, deels apart. Deluxe Suite Sidhartha met openluchtbad, woon- en slaapkamer, terras en panorama-zeezicht. WiFi bij de receptie. 


Eten & Drinken

Gerenoveerd, vaak prijzen gekregen, met zonneterras en zeezicht biedt het restaurant individueel op de Dosha van de gast afgestemde ayurvedische vegetarisch voeding, ook om af te vallen en te ontslakken. Verschillende groentes, vers geperste sappen, veel kruiden. Typisch Zuid-Indische, Europese en Chinese specialiteiten tegen toeslag.

Vrije tijd

Mooi buitenzwembad, directe toegang tot de zee (ligbedden, parasols en handdoeken beschikbaar). Open air toneel voor cultuur- en dansvoorstellingen. Open air lounge met traditioneel theebuffet, kruidentuin.


Gezondheid

& Ayurveda

In 2017 gerenoveerd en vergroot Somatheeram Ayurvedacentrum, 10x beste Ayurvedacentrum en met Green Leaf gecertificeerd. Hier worden onder leiding van de bekende Ayurveda-arts Dr. Srelaatha en de voormalig directeur voor Ayurveda in Kerala meer dan 30 authentieke behandelingen door 13 opgeleide artsen en ca. 70 therapeuten uitgevoerd. Voor elke gast wordt de kuur door allesomvattende begeleiding en advies individueel samengesteld. Het Ayurvedacentrum produceert zelf ca. 225 ayurvedische medicijnen/producten, regelmatig gecontroleerd door de regering en voorzien van het certificaat voor Good Manufacturing Practice (GMP). Showproductie. 24h Ayurveda-arts ter plaatse. Yoga en meditatie dagelijks in de yogahal.

Het hotel

Somatheeram Ayurvedic Health Resort biedt een fantastisch panoramisch uitzicht over de pittoreske kust van Malabar. Sinds de oprichting in 1990 als India's eerste Ayurvedische resort van westerse standaard, is het tien keer door de regering van Kerala uitgeroepen tot het beste Ayurvedische centrum. Onder Europees-Indiase management (eigenaar spreekt Duits) met veel vaste gasten, is het ideaal voor gezondheidsbewuste gasten die authentieke Ayurveda willen ervaren in het land van herkomst, zonder in te boeten aan comfort en kwaliteit. Een oase van vrede en rust, genesteld in een subtropische tuin waar meer dan 200 verschillende, soms zeldzame Ayurvedische geneeskrachtige planten gedijen.

Het verblijf

70 in typisch Indiase stijl met douche / toilet, plafondventilator, muskietennet, telefoon, waterkoker, en airconditioning. De huisjes zijn gemaakt van natuursteen of baksteen en zijn speciaal ruim, vrijstaand en met uitzicht op zee. Deluxe Cottages zijn lichte, moderne huizen op een toplocatie met erkers en eigen ligbedden. Kerala huizen, tot 300 jaar oud, zijn herbouwd door uitgebreide restauratie, elk uniek met 2 tot 4 wooneenheden. Kerala Standaard en ruimere Kerala Deluxe met extra woonkamer, sommige apart. Deluxe Suite Sidhartha met openluchtbad, woonkamer en slaapkamer, terras met panoramisch uitzicht op zee. Wifi bij de receptie.

2 p.k./Cottage

Alle wooneenheden zijn natuurstenen of bakstenen huisjes, gelegen op een verhoging van het resort, in typische Indiase stijl, met douche/wc, plafondventilator, klamboe, waterkoker, telefoon, deels ramen zonder glas. Afstand naar het strand afhankelijk van de positie 1-5 minuten. Er is Wifi aanwezig bij de receptie.

Kamercode voor telefonische boekingen: 737D1

1 p.k./Cottage Tuin

Cottages gemaakt van natuurlijke of baksteen, gelegen op een heuvel van het resort, in de typische Indiase stijl, met douche / toilet, plafondventilator, klamboe, telefoon, Waterkoker, luiken zonder glas. Afstand tot het strand afhankelijk van de locatie 1 tot 5 minuten.

Kamercode voor telefonische boekingen: 737E1

2 p.k./Cottage Special

Grotere Kerala huizen van natuurlijke of baksteen, vrijstaand en met uitzicht op zee, afhankelijk van de locatie direct vanuit de kamer of vanaf het terras aan de voorzijde. In typische Indiase stijl, met douche / toilet, plafondventilator, klamboe, telefoon, Waterkoker, luiken zonder glas. Afstand tot het strand afhankelijk van de locatie 1 tot 5 minuten. 

Aircoditioning

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 737D2

1 p.k./Cottage Special

Grotere Special Cottages van natuurlijke of baksteen, vrijstaand en met uitzicht op zee, afhankelijk van de locatie direct vanuit de kamer of vanaf het terras aan de voorzijde. In typische Indiase stijl, met douche / toilet, plafondventilator, klamboe, telefoon, Waterkoker, luiken zonder glas. Afstand tot het strand afhankelijk van de locatie 1 tot 5 minuten. 

Aircoditioning

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 737E2

2 p.k./Kerala Deluxe

Kerala huizen standaard, uitgebreid gerestaureerd en ontworpen in de typische Indiase stijl, met douche / toilet, plafondventilator, klamboe, telefoon, waterkoker, luiken zonder glas. Afstand tot het strand afhankelijk van de locatie 1 tot 5 minuten. Er is Wifi aanwezig bij de receptie. 

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 737D3

2 p.k./Kerala Deluxe

Kerala huizen standaard, uitgebreid gerestaureerd en ontworpen in de typische Indiase stijl, met douche / toilet, plafondventilator, klamboe, telefoon, waterkoker, luiken zonder glas. Afstand tot het strand afhankelijk van de locatie 1 tot 5 minuten. Er is Wifi aanwezig bij de receptie. 

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 737E3

2 p.k./Kerala Deluxe

Ruimere Kerala-huizen Deluxe met extra woonruimte, deels geïntegreerd, deels gescheiden. Volledig gerestaureerd en ontworpen in de typische Indiase stijl, met douche / toilet, plafondventilator, klamboe, telefoon, Waterkoker, luiken zonder glas. Afstand tot het strand afhankelijk van de locatie 1 tot 5 minuten. 

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 737D4

1 p.k./Kerala Deluxe

Ruimere Kerala-huizen Deluxe met extra woonruimte, deels geïntegreerd, deels gescheiden. Volledig gerestaureerd en ingericht in de typische Indiase stijl, met douche / wc, plafondventilator, klamboe, telefoon, Waterkoker, rolluiken zonder glas. Afstand naar het strand, afhankelijk van de locatie 1 tot 5 minuten. Er is Wifi aanwezig bij de receptie. 

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 737E4

Sidhartha Deluxe Suite

Sidhartha, de Deluxe Suite met open-air bad, woonkamer en slaapkamer, een terras en panoramisch uitzicht op zee.

In typische Indiase stijl, met douche/wc, plafondventilator, klamboe, waterkoker, telefoon, deels ramen zonder glas. Afstand tot het strand op slechts een paar minuten. Er is Wifi aanwezig bij de receptie. 

Aircoditioning

Balkon of terras

Kamercode voor telefonische boekingen: 737S5

Tweepersoonskamer deluxe cottage

Deluxe Cottage zijn lichte, moderne woningen op een toplocatie met erkers en een eigen zonneterras. In typisch Indische stijl, met douche / wc, plafondventilator, klamboe, telefoon, Waterkoker, rolluiken zonder glas. Afstand naar het strand, afhankelijk van de locatie 1 tot 5 minuten. Er is Wifi aanwezig bij de receptie. 

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 737D6

Eenpersoonskamer deluxe cottage

Deluxe Cottage zijn lichte, moderne woningen op een toplocatie met erkers en een eigen zonneterras. In typisch Indische stijl, met douche / wc, plafondventilator, klamboe, telefoon, waterkoker, rolluiken zonder glas. Afstand naar het strand, afhankelijk van de locatie 1 tot 5 minuten. Er is Wifi aanwezig bij de receptie. 

Aircoditioning

Kamercode voor telefonische boekingen: 737E6

Eten & drankjes

Prijzen van de keuken 
"Best Ayurvedic Food" 2018, "Best Health Food" 2018, "Beste gezonde eetgelegenheid van het jaar" 2017 (Metromart News awards).

Gezondheid & kuren

Gecertificeerd in het Somatheeram Ayurveda Centrum, 10x "Beste Ayurvedisch Centrum" en Green Leaf, onder leiding van de bekende Ayurveda-arts Dr. med. Sreelatha en de voormalige directeur van Ayurveda in Kerala voerden meer dan 30 authentieke behandelingen uit door 13 goed opgeleide artsen en 70 therapeuten. Voor elke gast wordt de remedie individueel samengesteld door holistische zorg en advies. De eigen productiefaciliteit produceert ongeveer 225 ayurvedische geneesmiddelen / producten, is regelmatig door de overheid gecertificeerd en heeft het Good Manufacturing Practice (GMP) -certificaat ontvangen. Duitstalige vertaling bij de dagelijkse medische consult (op aanvraag, opgeven bij boeking) en psychologische therapie (Duitstalig, € 65 / sessie, ter plaatse te betalen, gewichtsbeheersing inbegrepen). 24u Ayurveda-arts ter plaatse. Yoga en meditatie dagelijks in de yogahal. Yogalessen op aanvraag (€ 27/90 min., Ter plaatse te betalen).

Aankomst

Transfer vluchthaven TRV inclusief (heen & terug, ook voor begeleider)

dichtstbijzijnde luchthaven
Trivandrum International Airport (TRV) : (ca. 19 km / 36 minuten)

Aanvullende informatie

Verplicht galadiner Kerstmis (24.12.) € 40, nieuwjaar € 50.
De tempel- en kerkelijke feesten worden verwacht op de volgende data:

In de wintermaanden is het resort meestal vol geboekt, dus we raden u aan om vroeg te boeken, als u tijdens deze periode wilt reizen.

Tempel en kerk festivals
Kerken:  8.9.-15.9.19/3.10.-13.10.19/1.12.-8.12.19

Het speelt zich de hele dag af, van de vroege ochtenduren tot laat in de nacht, er vinden evenementen plaats. Houd er rekening mee met geluidsoverlast en dat er mogelijk wijzigingen op de korte termijn kunnen optreden.

Goed om te weten

Houd er rekening mee dat het resort tussen 1.6  en 30.6.2020 is gesloten wegens renovatie.

Hotelfaciliteiten in één oogopslag

 • Amusement programma

Klantrecensies

Perfect 4,5 / 5,0
95% Aanbevolen beoordelingen
Hotel
Service
Behandelingen
Verzorging
Wellnessgebied
49 Beoordelingen Van echte klanten Bij ons kunnen enkel gasten die een reis hebben gemaakt een beoordeling achterlaten
 • SpaDreams klant

  „Aangenaam verblijf dat aan verwachtingen voldoet” Originele beoordeling

  • februari 2018
  • 9 - 11 dagen
  • alleen
  • 70 tot 79 jaar
 • SpaDreams klant

  „Heel tevreden” Originele beoordeling

  Erg ontspannend, goed om je energie bij te tanken. Wij zijn goed verzorgd. Mooie tuin. toon meer

  • Service en gastvrijheid
   Heel behulpzaam en vriendelijk personeel. Angelika en Anita hebben altijd een luisterend oor voor alle gasten.
  • Keuken
   Heel gezonde en afwisselende gerechten. Het was niet saai

  toon minder

  • maart 2017
  • 17 - 23 dagen
  • als een stel
 • Sylvia G.
  uit Zwitserland

  „-” Originele beoordeling

  Sfeer: liefdevol, aangenaam Vakantie: ontspannend, lekker eten, goede massages Kerstmis / Nieuwjaar: te veel gasten / buitenstaanders toon meer

  • Hotel in het algemeen
   Tijdens de kerst / nieuwjaar te veel lawaai van buiten (de kerk, het strand muziek)
  • Service en gastvrijheid
   super!
  • Keuken
   heel goed
  • Behandelingen en programma's
   erg goed, werden persoonlijke behoeften werden herkent

  toon minder

  • december 2016
  • 12 - 16 dagen
  • alleen
  • 60 tot 69 jaar
 • SpaDreams klant

  „Het was gewoon geweldig ...” Originele beoordeling

  toon meer

  • Behandelingen en programma's
   Een "beauty center" was er niet, waar extra behandelingen en massages konden worden geboekt ... Dit was erg jammer! Ik en mijn vriendinnen zouden meteen extra massages geboekt hebben (hoofd, nek, rug).

  toon minder

  • november 2015
  • 9 - 11 dagen
  • met vrienden
  • 40 tot 49 jaar
 • Peter G.

  „Goede algemene indruk” Originele beoordeling

  Goede medische zorg, geweldige ligging toon meer

  • Hotel in het algemeen
   Receptie problematisch. Lunch bij vertrek moet ook worden betaald. Heeft de chauffeur verkeerde info gegeven, reed naar de verkeerde bestemming.
  • Service en gastvrijheid
   Goede service, vriendelijk personeel.
  • Keuken
   goede maaltijden
  • Behandelingen en programma's
   Goede medische behandelingen

  toon minder

  • november 2015
  • 4 - 8 dagen
  • alleen
  • 60 tot 69 jaar

Onze brochures omtrent dit onderwerp

Ayurveda brochure

Alles over de leer van het lange leven

Download PDF Bekijk alle brochures
Boeken Contact Doorsturen