Hotel Spa Alemania

Spa hotels en spa resorts in Duitsland

Gezondheidsvakanties in ontspannende landschappen

Bent u op zoek naar een spa hotel in Duitsland met hoogwaardige behandelingen of wilt u snel een therapeutische behandeling uitvoeren in een rustige en natuurlijke omgeving? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. SpaDreams heeft een grote selectie van spa hotels en gezondheidsprogramma's in Duitsland.

Onze meest populaire spa programma's in Duitsland

Onze meest populaire programma's in Duitsland

Ontdek onze fantastische spa resorts in Duitsland! Wist u dat ons moederbedrijf Fit Reisen GmbH Duits is? Daarom hebben we meerdere partnerschappen met Duitse hotels en zijn we experts voor gezondheidsprogramma's in Duitsland.

Vitale en actieve vakanties: Duitsland heeft een verrassend divers landschap. Wandelen langs de stranden van Noord-Duitsland, ontspannen met het geluid van de zee, fietsen door wilde en onbekende landschappen of verdwalen in sprookjesachtige bossen in het zuiden. Fiets door de uitgestrektheid van de Lüneburger Heide en zwem vervolgens in een pekelkuuroord in uw spa hotel. Dit alles is Duitsland.

Therapeutische vastenvakanties: onze vastenprogramma's zijn ideaal om een gezondere levensstijl te beginnen, een nieuwe vastenmethode uit te proberen, het lichaam te ontgiften en af te vallen. Met de professionele ondersteuning van onze hotelpartners vinden zowel beginners als gevorderden een geschikt dieetprogramma. Heb je gehoord van Buchinger vasten? Deze vastenmethode is bedacht door de Duitse arts Dr. Otto Buchinger en is terug te vinden in veel van onze Duitse programma-aanbiedingen voor hotelpartners. Andere soorten vasten die in Duitse kuuroorden worden aangeboden, zijn de Schroth-therapie, vasten volgens F.X. Mayr, alkalisch vast voor beginners en gevorderden, intermitterend vasten en meer.

Ayurveda-retraites in Duitsland: als u de gunstige effecten van Ayurveda op het lichaam en de geest wilt voelen, hoeft u niet ver te reizen. Er zijn veel kuuroorden in Duitsland die authentieke Ayurvedische behandelingen bieden. Geniet bijvoorbeeld van een kruidenmassage of een typische oliebehandeling. Duitse artsen hebben jarenlange ervaring op het gebied van Ayurveda.

Medische welzijnsvakanties: de kern van deze programma's zijn curatieve behandelingen die worden voorgeschreven op basis van de persoonlijke behoeften en doelen van de gast. Elk therapieprogramma is uniek en op maat gemaakt en maakt gebruik van elementen van hydrotherapie, balneotherapie, fysiotherapie en medische diagnose. Deze pakketten zijn ideaal voor algemeen welzijn of om specifieke gezondheidsproblemen te behandelen.


De meest geboekte kuurhotels in Duitsland

Als u al weet dat u een kuuroord in Duitsland wilt boeken, gebruikt u deze zoekbalk om alle beschikbare aanbiedingen te krijgen en ze te filteren volgens uw persoonlijke voorkeuren. Op deze manier vindt u het beste spa hotel of spa resort voor uw behoeften.


Vakantie in spa hotels en spa resorts in Duitsland

Duitsland is niet alleen het land van dichters en denkers, maar ook van een indrukwekkend mooie en gevarieerde natuur. Van enorme bergketens, de adembenemende kustlandschappen van de Noordzee en de Baltische Zee tot betoverde bossen, alles is te vinden in Duitsland. De rijke en traditionele cultuur evenals de vele historische steden maken het land een zeer aantrekkelijke toeristische bestemming bij alle seizoenen.

Ontdek onze fantastische spa resorts in Duitsland! SpaDreams heeft een grote selectie gezondheidsprogramma's en omdat ons moederbedrijf Fit Reisen GmbH Duits is, zijn we de landexperts.

Behandelingen op hoge medische niveau

Duitsers staan bekend om hun discipline en verlangen naar perfectie, die ook van invloed is op Duitse wellness- en gezondheidsprogramma's. Met talloze behandelingsarrangementen wordt alles gedaan om uw vakantie tot een onvergetelijke, ontspannende en nuttige ervaring te maken. Medische normen in Duitse spa-hotels behoren tot de beste. Dit komt door de lange traditie van spa hotels en spabehandelingen uit de jaren zeventig.

Door een vakantie te boeken bij een van de kuurhotels in Duitsland, hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken. In onze partnerhotels wordt u behandeld door hooggekwalificeerde professionals. Zorgvuldige eerste onderzoeken, professionele zorg gedurende het hele verblijf en moderne voedingsmethoden garanderen een gezond evenwicht tussen lichaam, geest en ziel. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van volledige gemoedsrust, zonder de stress van het dagelijkse leven veroorzaakt door werk of persoonlijke problemen.

Spa hotels in Duitsland
Het Duitse Alpenlandschap
Spa hotels in Duitsland
Medische expertise in onze kuurhotels in Duitsland

Ontdek onze beste Duitse bestemmingen

We laten u kennismaken met de mooiste regio's van Duitsland, zodat u een spa-hotel kunt kiezen waar u zich het prettigst voelt - ontdek de diversiteit van Duitsland!

      

Spa hotels in Noord-Duitsland

De Friese Zee en de hanzesteden

Veel gasten waarderen spa hotels in het noorden vanwege de nabijheid van de Noordzee en de Baltische Zee. In de zomer is het gebied niet zo heet als de Middellandse Zee en heeft het een bijna wilde atmosfeer in de lente en de herfst. Voor een gezonde vakantie aan de Duitse Noordzee kunnen we kuuroorden aanbevelen op het eiland Juist, met het kustklimaat. Zeewater, zeebries, wandelingen op het strand en vervolgens diepe ontspanning in uw wellness-hotel.

Op ca. 60 km van Hamburg liggen onze spa hotels niet ver van de heidevelden van Lüneburg (Lüneburger Heide). Het prachtige, kleurrijke landschap is niet alleen aantrekkelijk tijdens de bloei van de heide aan het einde van de zomer; talrijke paden voor fietsers en wandelaars nodigen u uit om het hele jaar door excursies te maken.

De meest voorkomende programma's in spa-hotels in het noorden van het land zijn wellness- en ontspanningsverblijven, verschillende soorten vastenprogramma's (zoals de Schroth-therapie), actieve vakanties en ook enkele Ayurveda-programma's.

Zoek hier naar spa hotels in Noord-Duitsland >>


Spa hotels in Midden-Duitsland

Midden-Duitsland heeft veel rivierdalen en heuvellandschappen te bieden. Daarom nodigen spa hotels in Midden-Duitsland u uit om lange wandelingen door de schilderachtige landschappen te maken. Deze hotels liggen in groene gebieden en de frisse lucht is perfect voor het verbeteren van uw gezondheid.

Als u op zoek bent naar een authentieke Ayurveda retreat, zult u zeker slagen in onze kuuroorden in Midden-Duitsland. Er zijn verschillende arrangementen, van tweedaagse proefprogramma's - of geavanceerde programma's zoals een twee tot drie weken durende Panchakarma-verblijf. De spa hotels in Duitsland zijn gespecialiseerd in de Ayurveda en hebben veel ervaring. Veel kuuroorden werken samen met Ayurvedische artsen uit India om u een zo authentiek mogelijke ervaring te bieden.

Daarnaast vindt u in onze spa hotels in Midden-Duitsland vastenprogramma's zoals Buchinger vasten, wellnessprogramma's, anti-stress, ontgifting of behandelingen voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals huidproblemen.

Vindt uw spa hotel in het centrum van Duitsland >>


Spa hotels in het zuiden van Duitsland

Beierse Woud, Beierse Alpen en Zwarte Woud

In het natuurpark Beierse Woud, niet ver van de Tsjechische grens, is het niet moeilijk om het dagelijks leven achter u te laten. Vanwege de verschillende hoogtes van de bergen, die variëren van 300 tot 1400 meter, is het klimaat gevarieerd en wordt het gekenmerkt door Midden-Europese en continentale invloeden. In de lente en zomer is de regio populair vanwege het gezonde klimaat en de schone lucht. In de winter is sneeuw tot 3 meter hoog niet ongewoon. Eén ding is zeker: in de spa hotels omgeven door idyllische bossen, romantische meren en natuurlijke beekjes, kunt u vrede en rust eindelijk terug laten keren in uw leven.

De meeste van onze spa-hotels bevinden zich in Oberstaufen, een klein stadje in het idyllische Allgäu, dat beroemd werd vanwege de Schroth-priester. Vandaag is het de enige officieel erkende spa in Schroth. De Schroth-therapie wordt gebruikt voor stofwisselingsziekten en gewichtsverlies. Het is gebaseerd op een dieet van droog voedsel, zweetkompressen 's nachts en een afwisseling van rust en lichaamsbeweging. Aanbevolen bij diabetici, problemen met hoge bloeddruk en reuma.

De regio staat niet alleen bekend om het Schroth-vasten, maar ook om de Kneipp-behandelingen. Sebastian Kneipp, de oprichter van de Kneipp-therapie, was priester in Bad Wörishofen, dat wat dichter bij München ligt. In de 19e eeuw verspreidde hij zijn kennis van de genezende kracht van water in de hele regio en tegenwoordig zijn de zuidelijke spa-hotels experts op dit gebied.

Ontdek de genezende kracht van thermaal water en geniet van het prachtige landschap van Zuid-Duitsland. Vanaf Oberstaufen en Bad Wörishofen duurt het ongeveer een uur om het magische kasteel Neuschwanstein te bereiken, een sprookjesachtig kasteel dat echt een bezoek waard is.

Het Zwarte Woud, een bergachtig gebied in het zuidwesten van Duitsland dat grenst aan Frankrijk, is een andere regio waarin we veel spa hotels hebben. Het staat bekend om zijn dichte bossen en pittoreske romantische dorpjes. Of u nu voor Buchinger vasten, een week Ayurveda geniet of tot rust komt tijdens een wellnessverblijf, één ding is zeker: in een spa hotel in het Zwarte Woud zult u u nooit vervelen omdat er zoveel te ontdekken is in de regio.

In onze kuuroorden in Zuid-Duitsland vindt u het juiste programma voor uw individuele wensen. Of het nu gaat om een Kneipp-behandeling of vasten, voor burn-out of om stress te bestrijden, er is niets dat u niet kunt vinden in onze spa hotels in het zuiden. Neem bij vragen contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder.

Zoek hier naar spa hotels in Zuid-Duitsland >>

 

 

 

Spa resorts in Duitsland
Wandel door de duinen van de Oostzee.

 

 

 

 

   

Spa hotels in Midden-Duitsland
Sauerland, een regio in Midden-Duitsland

 

 

 

 

 

Spa hotels in midden-Duitsland
Geniet van het landschap in Beieren
Spa hotels in het zuiden van Duitsland
Uitzicht op het historische kasteel Neuschwanstein
Spa hotels in het zuiden van Duitsland
Het Zwarte Woud - Een van de mooiste plekken in Duitsland

Ontdek uw spa hotel in Duitsland


Tips voor uw kuurreis in Duitsland

Beste reistijden

Beste reiseizoen: De meest populaire seizoenen zijn in de lente, zomer en herfst. Het klimaat in het voorjaar is meestal zeer aangenaam en de bomen bloeien, perfect voor een actieve vakantie op de fiets of om te wandelen. U kunt ook een vastenbehandeling doen om het jaar met nieuwe kracht te beginnen.

De zomer is meestal zonnig maar niet te droog en heet, vooral in Midden- en Noord-Duitsland. De Noordzee en de Baltische Zee bieden een gastvrije verfrissing tijdens de warmste dagen.

In de herfst zijn parken en bossen prachtig kleurrijk. Vooral in de zuidelijke regio's blijft het klimaat zelfs tot oktober zeer aangenaam. Het is een goede reistijd voor uw actieve of detox-vakantie.

In de winter bezoeken veel mensen van over de hele wereld de charmante kerstmarkten. Ervaar de magie van Kerstmis in Duitsland, terwijl u geniet van hoogwaardige wellness- of kuurbehandelingen in de spa hotels in Duitsland. 

 

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Spa hotels in Duitsland

Maximum- en minimumtemperatuur (°C) in het noorden, het midden en het zuiden van Duitsland

 

Jan

Feb

Ma

Apr

May

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Max. temp. noord (Bad Bevensen)

3

4

8

13

17

20

22

22

18

13

7

4

Min. temp. noord (Bad Bevensen)

0

0

1

4

8

11

14

14

11

7

3

0

Max. temp. midden (Bad Salzschlirf)

4

6

11

16

20

25

26

25

20

16

9

6

Min. temp. midden (Bad Salzschlirf)

-3

-4

0

2

6

10

11

11

7

5

1

1

Max. temp. zuiden (Oberstaufen)

2

4

8

13

17

21

23

22

19

15

7

3

Min. temp. zuiden (Oberstaufen)

-5

-4

-1

2

7

10

12

12

9

4

0

-3

Hoe reis ik naar Duitsland

Vanuit Nederland en België kunt u makkelijk Duitsland bereiken met de auto. Als u geen auto heeft of geen zin heeft om te rijden, dan kunt u met de Deutsche Bahn trein naar uw bestemming gaan. U kunt uw treinreis van tevoren reserveren op de website van de Deutsche Bahn, of een ticket op dezelfde dag op het station kopen. Voor de beste prijs moet u een paar weken van tevoren reserveren. De website van Deutsche Bahn is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Nederlands. Onze reisexperts helpen u graag bij de aankomst in uw wellness-hotel in Duitsland. De meeste hotels bieden meestal transfers van de luchthaven of het dichtstbijzijnde treinstation, we kunnen dit ook voor u regelen.

U kunt natuurlijk ook met de vliegtuig gaan als dat beter voor u uitkomt. Duitsland heeft veel luchthavens, dus het is altijd de moeite waard om te controleren of er een kleine lokale luchthaven in de buurt van uw spa hotel is. Als er geen vliegveld in de buurt is, zijn de volgende drie vliegvelden de beste optie:

Hamburg Airport (HAM) voor spa resorts in het noorden.

Frankfurt am Main Airport (FRA) gelegen in het midden van het land.

München Airport (MUC) voor alle bestemmingen in het zuiden.

Hoe bespaar ik op mijn reis?

 • Reserveer ruim van te voren: Duitsers houden van orde en planning, en dat geldt ook voor hoteliers, die graag van tevoren willen weten hoe het seizoen verloopt. Kuurhotels in Duitsland bieden daarom vroegboekacties aan in plaats van last-minute aanbiedingen. Het is daarom de moeite waard om uw reis van tevoren te plannen (wij adviseren 3 tot 4 maanden). In Duitsland is het niet ongewoon om een jaar van tevoren te boeken.
 • Reis door de week: Als u volledig flexibel bent wat betreft de dagen van de week, kunt u overwegen om een verblijf van maandag tot vrijdag te boeken. In sommige hotels zijn er interessante aanbiedingen die meestal goedkoper zijn dan weekendverblijven.
 • Boek behandelingspakketten: De pakketten die hier bij SpaDreams worden aangeboden zijn meestal veel goedkoper dan individuele behandelingen die in het hotel zelf worden geboekt. Zorg voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

10 redenen om te boeken bij SpaDreams

 • Grote hotelselectie
 • Beste prijsgarantie
 • 99% tevreden klanten
 • 40 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Gepersonaliseerde vakantie
 • Uitstekende kwaliteit
 • Ondersteuning van begin tot eind
 • Gegevensbescherming
 • Laatste reistrends

5 redenen om een kuurvakantie in Duitsland te boeken

 • Traditionele spa hotels
 • Uitstekende medische competentie
 • Gevarieerde vrijetijdsactiviteiten
 • Diverse natuur
 • Interessante cultuur
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

 

spadreams logo

Bekijk alle spa resorts in Duitsland