Sri Lanka Grand

Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
oude koningsstad Anuradhapura
Sigiriya Rock & Minneriya Nationaal Park
Tandtempel & Kandy-dansers
Naar de aanbiedingen

Grote Sri Lanka Rondreis

Deze grote Sri Lanka-rondreis biedt een overzicht van alle belangrijke bestemmingen op het eiland. Fascinerend is de vergelijking tussen de overblijfselen van de oude koningsstad Anuradhapura en het middeleeuwse Polonnaruwa. De tot op de dag van vandaag bewaarde tot 70 m hoge stoepa's, paleis- en tempelruïnes boeien de bezoekers. De contrasten tussen architectuur en natuurspektakel, de duik in de diversiteit van religies, de adembenemende kleurenpracht van de tempel tot de tuk-tuk en olifanten kenmerken deze tour.

Populairste faciliteit

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Sri Lanka Grand - Standaard Hotels

11 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Vanaf 1.244 €

Sri Lanka Grand - Superior Hotels

11 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Vanaf 1.489 €

Sri Lanka Grand - Deluxe Hotels

11 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Vanaf 1.747 €

Sri Lanka Grand in detail

Rondreis 12 dagen / 11 nachten

1. Dag: NEGOMBO

Welkom en ophalen van de luchthaven in Negombo (op ca. 40 kilometer ten noorden van de hoofdstad Colombo) en transfer naar het hotel. In de middag bezoekt u de in 1672 opgerichte voormalige Nederlandse garnizoensstad met de overblijfselen van het beroemde fort. In de avond heeft u de gelegenheid om bij zonsondergang aan zee van een drankje te genieten in een van de vele strandrestaurants. Overnachting in Negombo. (geen maaltijden)

2. Dag: NEGOMBO – ANURADHAPURA

(ca. 170 km, ca. 4 uur)

's Ochtends vertrek naar Anuradhapura, de oude koningsstad van Ceylon uit de 4e eeuw voor Christus. De stad was het religieuze en politieke centrum van het land tot ongeveer het jaar 1000 na Chr. Vandaag bezoekt u de overblijfselen en ruïnes van de paleizen, kloosters en monumenten van het oude Anuradhapura, inclusief de Dagobas. Niet te vergeten de wereldberoemde "Bodhi-Boom", een vijgenboom die volgens de legende ongeveer 2300 jaar geleden is ontstaan uit een tak van die boom in het Indiase Bodhgaya, waar Boeddha zijn verlichting vond. Daarna of de volgende ochtend bezoekt u een van de oudste boeddhistische locaties in Sri Lanka: Mihintale, ongeveer zeven kilometer buiten de stad op de berg Mahinda, de oorsprong van het boeddhisme in Sri Lanka. Getuige van deze tijd is een Dagoba uit de 2e eeuw voor Christus. Overnachting in Anuradhapura. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

3. Dag: ANURADHAPURA – SIGIRIYA

(ca. 75 km, ca. 1,5 uur)

Reis naar Sigiriya. Kort voor aankomst bezoekt u de rotsholen van Dambulla, die op ongeveer 160 m hoogte te bereiken zijn via een gemakkelijke klim. In deze voormalige toevluchtsoord van koning Walagama vindt u talloze boeddhistische muurschilderingen, sculpturen en standbeelden. In de middag wandelt u te voet naar het dorp Hiriwaduna met 2500 inwoners en wandelt u door de omliggende velden en bossen. Ervaar het land en de mensen, de flora en fauna, waad door kleine beekjes, boeren laten u misschien meerijden op ossenkarren of een uitgeholde boomstam. Na ongeveer drie uur rijden naar het hotel. Overnachting in Sigiriya. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

4. Dag: SIGIRIYA

Vroeg in de ochtend vertrek naar het Minneriya National Park. Daar stapt u over op een safari in een antieke jeep. Safari op smalle paden het park in om niet alleen vogels en herten te spotten, maar vooral ook de hier in het wild levende olifantenkuddes van tot wel 50 dieren. Daarna beklimt u de wereldberoemde "Sigiriya Rock". Langs de rotswand, voorbij de "Wolkenmeisjes" - kleurrijke muurschilderingen van vrouwelijke schoonheden - omhoog naar het 200 m hoge plateau, waar de overblijfselen van het in de 5e eeuw na Christus gebouwde fort van koning Kassapia te verkennen zijn. Geniet van het adembenemende panoramische uitzicht op de omliggende heuvels en bossen. Daarna rijdt u naar het hotel. In de middag bereikt u de oude koningsstad Polonnaruwa uit de 12e eeuw na Christus. We bezoeken het archeologische park met talloze overblijfselen van woonhuizen, paleis- en parkcomplexen en deels goed bewaarde stoepa's, tempels en de vier in rots gehouwen Boeddhabeelden van Gal Vihara, waaronder de "slapende Boeddha". Overnachting in Sigiriya. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

5. Dag: SIGIRIYA – KANDY

(ca. 90 km, ca. 3 uur)

's Ochtends vertrek vanuit het hotel naar Kandy, tot 1815 de hoofdstad van het laatste Singalese koninkrijk. Onderweg bezoeken we de betoverende specerijentuin van Matale, waar u ook de mogelijkheid heeft om lokale producten in een klein winkeltje te kopen. In de middag bereikt u uw hotel, gevolgd door een bezoek aan de "Tandtempel" Sri Dalada Maligawa, die een tand van Boeddha in een gouden schrijn verbergt. Deze plaats is nog steeds een bedevaartsoord en klooster. Met wat geluk is tijdens een ceremonie de schrijn te zien, de tand echter nooit. 's Avonds bezoek aan een voorstelling van de Kandy-dansers. Overnachting in Kandy. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

6. Dag: TREKKING IN DE KNUCKLES

(ca. 5 – 6 uur van/naar Kandy)

Vroeg in de ochtend vertrek naar het oostelijk van Kandy gelegen berggebied van de "Knuckles Range". Dit gebied, ook bekend als "Misty Mountains", is gemakkelijk te bewandelen. Vaak trekken dichte mistflarden door het gebergte, de dieren in het bos lijken te veranderen in geesten, wiens geluiden men alleen nog mystiek gedempt hoort. Het pad leidt u door deels dichte begroeiing in een tunnelachtige vorm omhoog naar een uitkijkpunt met een prachtig panoramisch uitzicht op de laagvlaktes. Enige conditie is zeker vereist. Nadat de auto weer bereikt is, keert u terug naar Kandy, in de middag slentert u over de markten en door de handelshallen van de binnenstad langs de typische gebouwen uit de koloniale tijd en de kronkelende steegjes tussen de klokkentoren en de Tandtempel, die direct aan het "Kandy Lake" ligt. Overnachting in Kandy. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

7. Dag: KANDY – NUWARA ELIYA

(ca. 150 km, ca. 4 uur; deels bochtige bergwegen)

's Ochtends bezoek aan de botanische tuin van Peradeniya uit het jaar 1371 waar onder andere vliegende honden en waarschijnlijk de op een na grootste boom ter wereld, een Javaanse vijg die ongeveer 1600 m² grond beslaat, te zien zijn. Daarna rijdt u naar de theeplantages bij Nuwara Eliya en bezoekt u een theefabriek. Overnachting in Nuwara Eliya. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

8. Dag: NUWARA ELIYA – HORTON PLAINS – BANDARAWELA (TREIN)

Het Horton Plains National Park is een werelderfgoed en biedt de wandelaar een buitengewone diversiteit aan flora en fauna. Op een hoogte van tot 2500 m duurt de tour ongeveer 5 – 6 uur en brengt u vanwege de afgelegen ligging naar een gebied dat zich sinds miljoenen jaren bijna endemisch heeft ontwikkeld. Ook de meeste rivieren van het eiland ontspringen hier in het hoogland. Een buitengewoon natuuravontuur, waarvoor u vandaag al vroeg bent opgestaan. Na de lunch rijdt u naar Nanoya en neemt u de beroemde "Toy Train" in de 2e klasse naar Ella. Daar aangekomen wacht de chauffeur al en brengt u naar het hotel in Badarawela. Overnachting in Badarawela. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

9. Dag: BANDARAWELA – UDAWALAWE

(ca. 85 km, ca. 3 uur zonder wandeling)

Deze ochtend maakt u een gemakkelijke trektocht naar de "Little Adams Peak" (1 – 1,5 uur), waar men een voetafdruk van Boeddha zou kunnen herkennen. Dit is een prachtige wandeling door de heuvelachtige natuur van dit gebied met een prachtig uitzicht vanaf de top op 1141 m hoogte. U wandelt door theeplantages, langs watervallen en kunt misschien uw Singalees verbeteren met de boeren op de velden. Daarna rijdt u naar het Udawalawe National Park. Daar beleeft u een safari van ongeveer drie tot vier uur door dit prachtige natuurgebied. Met wat geluk ziet u krokodillen, olifanten, herten, waterbuffels en vele vogels. Overnachting bij het Udawalawe National Park. (Maaltijden: Ontbijt)

10. Dag: UDAWALAWE – SINHARAJA

ca. 50 km, ca. 2,5 uur

Na het ontbijt rijdt u naar het Sinharaja-regenwoud. Een ongeveer vier uur durende wandeling brengt u in een heuvelachtig regenwoudgebied. De lokale gids laat u vooral de diversiteit van de plantenwereld zien en talloze kleine bosbewoners zoals kameleons, insecten, slakken, slangen, vogels enz. Een zeer leerzame dag, die ook tijd biedt voor eigen ontdekkingstochten, want u overnacht in de buurt van het nationale park. (Maaltijden: Ontbijt)

11. Dag: SINHARAJA – GALLE

(ca. 70 km, ca. 3 uur)

Rond het middaguur bereikt u Galle, de oude Portugese garnizoensstad. In de 16e eeuw was Galle de belangrijkste havenstad van het eiland totdat de Britten in de 18e eeuw de heerschappij overnamen. U slentert door de oude stad met de vele kleine winkels en restaurants, laat u meevoeren door het marktkwartier en wordt onder de indruk van het imposante Galle Fort. Weidse uitzichten over de zee en de stad laten een onvergetelijke indruk achter. Overnachting in Galle. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

12. Dag: GALLE – NEGOMBO

(ca. 160 km, ca. 3 uur)

Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven Colombo of naar uw hotel aan de westkust of het begin van uw vervolgprogramma. (Maaltijden: Ontbijt)

Programmawijzigingen voorbehouden.

Aankomst

Overige informatie

Locatie

Sri Lanka Grand
Sri Lanka, Westkust Sri Lanka, Negombo
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca. 128km/154min

Vergelijkbare hotels

Hotels in de buurt